• ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΤΟ

• Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
 #12065  από mary_d_ath
 Τρί Νοέμ 24, 2009 3:58 pm
Δε μ' αρέσει η "βρισιά" σου γιαγιά Κασσάνδρα, είναι πολύ light!! :lol: :lol:
Μια και αναφέρατε το "σούπερ", πρέπει να πάω σουπερ μάρκετ... Και βαριέμαι...
Τώρα αν βγάλει και κανένα "φράγκο" ο γιατρός απ' όλη αυτήν την ιστορία, χαλάλι του!! Αλλά...
Ας μην ξεχνάμε το κίνητρό του, ήθελε να θεραπεύσει τη γυναίκα του, ειδάλλως σιγά μην ασχολιόταν με τη σκλήρυνση. Χειρουργός ήτανε, ναι, μέχρι που έπαθε μια νευροπάθεια που τον κατάστησε ανίκανο ως προς το χειρουργείν.
Μετά το έριξε στις έρευνες...
Αλλά το έψαξε καλά το θέμα, ποιος άλλος ασχολήθηκε με το "γιατί" του υπερβολικού σιδήρου στον εγκέφαλό μας; Κανείς, εφόσον υπάρχουν τα φάρμακα λένε, αφήστε τους να τρυπιούνται, να πλουτίζουν και οι φαρμακευτικές, να πλουτίζουν και οι νευρολόγοι. Γιατί αν έβρισκαν και τη θεραπεία σιγά μην την έδιναν και δεν ψάχνουν κιόλας, μόνο για φάρμακα καλύτερα να ψάχνουν, τη λέξη "θεραπεία" την έχουν χεσμένη...
Καλό σας απόγευμα!!
 #12069  από aoratos
 Τρί Νοέμ 24, 2009 5:08 pm
Σχετικά με την βρισιά... και επειδή ήθελα επίσης να επεκτείνω τους "γλωσσικούς" μου ορίζοντες, ρώτησα μια φίλη μου που σπούδασε στην Ιταλία να μου την εξηγήσει.
Καταρχάς ένιωσε έκπληξη και φώναξε... "ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ" (άντε να της εξηγήσεις). :lol:

Είναι ότι πιο άσχημο μπορούνε να πούνε στην Ιταλία και δεν υπάρχει ετυμολογική αλλά ούτε και ουσιαστική μετάφραση από τα Ιταλικά στα Ελληνικά. Μου εξήγησε ότι porca=γουρούνι και vaca=αγελάδα.
Επίσης μου είπε ότι αν της το έλεγε κάποιος στην Ιταλία δεν θα τον άφηνε να φύγει ζωντανός! :lol:
 #12070  από mary_d_ath
 Τρί Νοέμ 24, 2009 5:32 pm
Και πως προφέρεται;
"Πόρκα βάρσα" ή "πόρκα βάρκα"; :lol: :lol: :lol:
Ωραία, πολύ μου αρέσει να μαθαίνω βρισιές σε ξένες γλώσσες!! :lol: :lol:
Μόνο στ' αγγλικά βέβαια ξέρω πολλές!! Στις άλλες γλώσσες, α ξέρω και στα γερμανικά!! Αλλά μόνο 2!! :(
:lol: :lol: :lol:
 #12071  από LL--MM
 Τρί Νοέμ 24, 2009 5:37 pm
Επαναλαμβάνω:
LL--MM έγραψε:Το pubmed.com κυριολεκτικά βρίθει από επιθεωρήσεις άρθρων επί της νευροτοξικότητας (μιλάν ιδίως γιά μόλυβδο και υδράργυρο), γνωστή είναι η διαδικασία της "χίλησης" (chelation) από την οποία το αίμα απελευθερώνεται από τέτοιους παράγοντες, όντως ΠΟΛΥ νευροτοξικούς (οξεία συμπτωματολογία).

Οι νευρώνες ΔΕΝ είναι κύτταρα που ανανεώνονται. Η χρόνια τοξικότητα εδρεύει κυρίως στα οστά, δίχως βέβαια να αποκλείεται η άθροιση των δύο (οστά+αίμα) οπότε προκαλούνται μεγαλύτερα προβλήματα, συχνά μετα από μακροχρόνιες "λανθάνουσες" περιόδους. :evil:
Όσο για τα ιταλικά, υποπτευόμουν πως δεν είναι τελείως light... "Πόρκα βάκα"!! :shock: Ευχαριστώ Ιππότη Λάνσελοτ! (Εχω μείνει με την εντύπωση ότι, άν και ευγενέστατοι, οι Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης χρησιμοποιούσαν βαρύτατες εκφράσεις, ακόμα βαρύτερες αυτής :twisted: )

Iron misregulation in the brain: a primary cause of neurodegenerative disorders Ke Y, Ming Qian Z. κλπ, βρίσκονται και άλλα πολλά, άμα μπει κανείς σ'αυτό το σταύλο του Αυγεία...

Σαφώς, Mary_d_Ath καλό είναι να πετάς στα σύννεφα που και που, χρειάζεται σε όλους μας: Απόφευγε όμως να το κάνεις άν δε διαθέτεις ένα ΒΑΘΥ πουπουλένιο στρώμα από κάτω, καλού-κακού... :?

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
Ο Ζamboni δεν ξέρει την τύχη του, άν τον αφήσουμε να φύγει ζωντανός :twisted:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Τετ Νοέμ 25, 2009 1:59 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #12121  από Nick
 Τετ Νοέμ 25, 2009 1:11 pm
Επειδή ξέρω άπταιστα αγγλικά, διαβάζοντας το άρθρο απ' το πρωτότυπο (δεν θέλω να "μειώσω" τη μετάφραση, απλώς πιστεύω ότι καμμία μετάφραση δεν αποδίδει το νόημα τόσο καλά όσο το πρωτότυπο), κατέληξα στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν δύο τρόποι να διαβάσεις το άρθρο.
Ο πρώτος τρόπος είναι να το διαβάσεις σαν εύπιστος (όχι ευκολόπιστος) - αισιόδοξος, οπότε και καταλαβαίνεις ότι επιτέλους βρέθηκε η αιτία που προκαλεί την ΣΚΠ, η οποία δεν έχει να κάνει με το ανοσοποιητικό αλλά με το αγγειακό σύστημα και άρα είναι ζήτημα χρόνου και χρήματος να βρεθεί η θεραπεία. Ενώ στο μεταξύ μπορούν ακόμη και οι πιο σοβαρές περιπτώσεις ΣΚΠ, που μέχρι τώρα ήταν μη αντιμετωπίσημες, τώρα πλέον να αντιμετωπίζονται με αξιώσεις. Δίδεται δε η υπόσχεση ότι στα "αρχικά" στάδια της νόσου, η αντιμετώπιση είναι πλήρης, χωρίς όμως να είναι δεδομένη η μονιμότητα της θεραπείας, αφού αναφέρεται ξεκάθαρα ότι ακόμη και μετά την εγχείρηση και "διάνοιξη" των φλεβών, αυτές κάποιες φορές συνέβησε να επανέλθουν στο αρχικό τους στάδιο.
Ο δεύτερος τρόπος να το διαβάσεις είναι αυτός του "καμμένου" - απογοητευμένου, που βαρέθηκε να διαβάζει στο ιντερνετ για θαυματουργά βότανα-ματζούνια, διατροφές, συμπληρώματα, μάγους κλπ και θέλει η επόμενη ελπίδα ζωής που θα ακούσει να προέρχεται από το στόμα του/της νευρολόγου του.
Το συμπέρασμα - κατά την άποψή μου πάντα - είναι ένα. Τρεις φορές την εβδομάδα ενεσούλες, φυσικοθεραπεία, ψυχοθεραπεία, όσο γίνεται υγιεινή ζωή, πολύ κουράγιο, αγάπη, συμπαράσταση και τα του μέλλοντος, ανήκουν στο μέλλον.
 #12125  από LL--MM
 Τετ Νοέμ 25, 2009 1:52 pm
Dear Everybody, dear Nick,

Επειδή, στην εποχή μου, κι εγώ είδα μερικά πραγματάκια στον τομέα αυτόν, ξέρω ότι:

α. Η νευροτοξικότητα των μετάλλων έχει αναμφισβήτητα αποτελέσεματα στο νευρικό σύστημα
β. Η σχέση αιτίου-αιτιατού με τη νευροεκφύλιση είναι κάτι που δεν έχει ακόμα εμπεριστατωθεί πλήρως αλλά νομίζω έβαλα μια αναφορά για το σίδηρο.
γ. Το κύριο πρόβλημα με τα μέταλλα στον εγκέφαλο συνίσταται στο ότι ενώνονται με άλλες ουσίες, κυρίως ορμόνες. Μεταφέρονται, πολλαπλασιάζονται και κάθονται στους (υπό διαμόρφωση πριν την ενηλικίωση) νευρώνες μας. Μετά οι βλάβες καθίστανται μόνιμες.
δ. Η χίληση είναι ένας τρόπος καταστολής του φαινομένου, αλλά δεν έχω καταλάβει ακόμα πως διατίθεται εκτός νοσοκομείου. Όποιος ξέρει άς μας πει.

Για τους λόγους αυτούς, εγώ ανήκω στη δεύτερη κατηγορία, μέχρι νεωτέρας, τουλάχιστον. Οπωσδήποτε, δεν κλεινω την πορτα στην όποια προόδο της επιστήμης, δεν έχω τη δυνατότητα αυτήν, ούτως ή αλλέως :roll:

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
 #12135  από soulla
 Τετ Νοέμ 25, 2009 3:47 pm
PALACE INN :lol: :lol: HOTEL TO FERRARA TOWN ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΔΩΜΑΤΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ :lol: Η ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑΞΤΕ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ :lol:
 #12152  από LL--MM
 Τετ Νοέμ 25, 2009 10:00 pm
Με επιχειρήματα για πιο θέμα ακριβώς;;; :?: :?: :?:
Αν μου εξηγήσεις ΠΩΣ, καθαρίζοντάς μας τον εγκέφαλο (με χίληση ή όχι) θα μας κάνει καλά, το συζητάμε το θέμα... :?
 #12156  από soulla
 Τετ Νοέμ 25, 2009 11:33 pm
ΑΠΛΑ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΣΕ ΚΑΤΙ :lol: :lol: ΚΑΙ ΑΝ ΣΚΕΥΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ ΜΥΝΙΓΚΙΤΙΔΑ ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΛΕΠΡΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑΝ :lol: ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕς ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙς ΑΙΩΝΕς :evil: :evil: ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑς ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ :cry: Π.Χ ΠΡΙΝ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΛΟΝΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΣΑΝ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΙΣΩς ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΑΣΕΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ :?: ΠΟΛΛΕς ΦΟΡΕς ΒΟΗΘΑ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙς ΘΕΤΙΚΑ :roll: ΙΣΩς ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ :arrow: ΓΙΑΤΙ ΟΜΩς ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ :cry: ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟΣΟ ΛΑΘΟς ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ :?:
 #12157  από LL--MM
 Πέμ Νοέμ 26, 2009 12:14 am
Τα επιχειρήματα τα έδωσα πιό πάνω... Σούλα μου, για τί ακριβώς συζητάμε εδώ, για ελπίδες ή για ουσιαστικά νευρολογικα στοιχεία; Πως λειτουργούν τα στοιχεία αυτά; Βλέπουμε στοιχείο το στοιχείο... κι εμένα μ'αρέσει να ονειρεύομαι... :shock: Δυστυχώς, η ελπίδα είναι καλός σύντροφος αλλά κακός σύμβουλος :cry:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9