• ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ?

• Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
 #11970  από Fotis
 Δευ Νοέμ 23, 2009 10:20 am
Σίγουρα δεν θα πρέπει να τρελαθούμε και από την χαρά μας ακόμη, καθώς είναι πολύ νωρίς. Αλλά τουλάχιστον δίνεται κάποια ερμηνία και σχέση αιτίας -αποτελέσματος. Μέχρι στιγμής όλες οι άλλες θεωρίες είναι αρκετά έως πολύ ασαφείς σε σχέση με την αρχική αιτία.

Άλλωστε, σύμφωνα με αυτή την θεωρία, η ΣΚΠ είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα, αλλά μας λέει τι μπορεί να το ενεργοποιεί.

Ακόμη και να μην ισχύει για όλους τους ασθενείς, έστω και για ένα ποσοστό να μπορεί να δώσει λύση είναι πολύ σημαντικό.

Πάντως έχει γίνει πολύς θόρυβος με αυτό το θέμα.
 #11982  από mary_d_ath
 Δευ Νοέμ 23, 2009 12:53 pm
W5-The liberation treatment:
:arrow: http://watch.ctv.ca/news/w5/the-liberat ... clip237617

Το βίντεο είναι αρκετά μεγάλο (σπασμένο σε κομμάτια μεταξύ των οποίων υπάρχουν "αναγκαστικές" διαφημίσεις), αλλά πολύ ενδιαφέρον για όσους έχουν την υπομονή να το δουν και ξέρουν και καλά αγγλικά.

(Παιδιά, αρχίζω να πιστεύω ότι σίγουρα είναι κάτι το αισιόδοξο όλο αυτό!! Θα πω στη γιατρό μου να μου γράψει εξετάσεις για να δω αν έχω "στένωση" σε καμία φλέβα!! Κι αν είναι όντως έτσι, τότε θα πάω Ιταλία, δε μ' ενδιαφέρει, θα πουλήσω το αυτοκίνητο και το σπίτι και θα φύγω!!)

LL--MM, ναι η σκλήρυνση είναι πολυαιτιακή, αλλά αν αυτό το CSSVI (Chronic Cerebrospinal Venus Insufficiency-όπως ονόμασε το φαινομενο ο ίδιος ο Zamboni) είναι η μία αιτία της σκλήρυνσης; Κι αν όντως με τη χειρουργική διαδικασία της απελευθέρωσης σταματούν να υπάρχουν πια ενεργές εστίες, αυτό δεν θα είναι πολύ θετικό; Βέβαια, χρειάζεται να γίνουν πολλά πειράματα, αλλά αν όντως έχουμε φλέβες με στένωση, είναι άραγε φυσιολογικό; Ας το δούμε και από άλλη σκοπιά το θέμα...
Βέβαια, θα συμφωνήσω με αυτό που είπε ο Fotis (νομίζω), ότι θα πέσουν να τον "φάνε" το γιατρό αυτόν, φαρμακευτικές και πολλοί άλλοι κομπλεξικοί νευρολόγοι...
Τελοσπάντων, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να ελπίζουμε... Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!!
 #11983  από Fotis
 Δευ Νοέμ 23, 2009 12:56 pm
Ας μήν ξεχνάμε επίσης ότι εκτός των παθήσεων που έχουν ηλικιωμένοι άνθρωποι, το "ψωμί" (παντεσπάνι ίσως) των νευρολόγων βγαίνει από τους ασθενείς της ΣΚΠ.
 #11984  από Fotis
 Δευ Νοέμ 23, 2009 1:00 pm
Επίσης εδώ http://myhopefuljourneyintoactualmsreco ... chive.html είναι το blog ενός ασθενή από τις ΗΠΑ που πήγε και έκανε την επέμβαση.

Ενώ τον πρώτο καιρό δεν είχε δει σημαντικές αλλαγές, τελικά είναι πολύ καλύτερα.

Αν ισχύει η θεωρία, θα πρέπει να έχουμε υπ' όψιν ότι κύρος στόχος είναι να διακοπεί η εξέλιξη της νόσου. Από εκεί και πέρα όποιο κομμάτι της ζημιάς μπορεί ο οργανισμός θα το διορθώσει (και το κάνει με την ανάπτυξη νέων νευρών κλπ).

Θυμίζω ότι αυτά που γράφουμε είναι αυτά που έχουμε καταλάβει. Χρειζόμαστε κάποιον ειδικό να μας πει την γνώμη του. Μέχρι τότε μην στηριχθεί κανείς στην συζήτηση και τον πάρουμε στον λαιμό μας.
 #11992  από mary_d_ath
 Δευ Νοέμ 23, 2009 2:44 pm
Εμένα πάντως μ' έχει "πείσει" αυτή η μέθοδος!! Μπορεί να μην "θεραπεύει" τελείως, αλλά βρέθηκε μία "σύνδεση" ΣΚΠ-φλεβών που ποτέ πριν δεν είχε ερευνηθεί-ανακαλυφθεί...
 #11993  από Fotis
 Δευ Νοέμ 23, 2009 2:58 pm
Και μάλιστα από τις ελάχιστες , εάν όχι η μοναδική, θεωρίες που δίνει μια εξήγηση (τουλάχιστον για κάποιες περιπτώσεις). Σε όλες τις άλλες, απλά υποθέσεις χωρίς καθόλου αποδείξεις.
 #11996  από michaelz21789
 Δευ Νοέμ 23, 2009 4:02 pm
LL-MM συμφωνω για οτι λες, απλα σαν δικηγορος του διαβολου (θελω να μαι και αισιοδοξος) σου αναφερω οτι σε μια πολη της ελλαδος εχει πολυ μεγαλα ποσοστα σκπ και γινονται ερευνες οτι 1 λογος που μπορει να συμβαινει αυτο ειναι τα υψηλα ποσοστα ουρανιου στο υπεδαφος.
Επισης, λενε οτι εν μερει η σκπ ειναι κληρονομικη και εγω σκεφτομαι οτι μηπως κληρονομικη ειναι η δομη του σωματος και των φλεβων μας?? Μηπως οι γονεις σας αντιμετωπιζαν προβληματα πονοκεφαλων η οτιδηποτε κακης κυκλοφοριας του αιματος? και γιατι να λενε οτι το τσιγαρο ειναι κακο για την ασθενεια μας?? μηπως επδ δν επιτρεπει την καλη κυκλοφορια του αιματος?? τι να πω δεν ξερω, μακαρι να ειναι αυτη η μεθοδος κατι για να γινουμε καλυτερα και ας μην θεραπευτουμε τελειως..
 #11998  από mary_d_ath
 Δευ Νοέμ 23, 2009 4:17 pm
Τώρα που το θίγεις michael το ζήτημα, από τη μεριά της μητέρας μου οι περισσότεροι είχαν πρόβλημα με φλέβες και καρδιά και γενικά κακή κυκλοφορία του αίματος, αλλά προς την καρδιά όχι τον εγκέφαλο!!
 #12011  από LL--MM
 Δευ Νοέμ 23, 2009 6:54 pm
H γιαγιά, λόγω δισκοπάθειας, θα πάει κάποια στιγμή να δεί κάποιο νευροχειρούργο και θα ρωτήσει για το παρόν θέμα, ομολογουμένως εξαιρετικά ενδιαφέρον, και από ασφαλιστικής πλευράς... Κατά τ'άλλα, οι "βιαστικοί" ας αρχίσουν να μαθαίνουν la lingua di Dante... :lol: Ραντεβου στο διπλανό φόρουμ με μεταφρασμένο κείμενο (από τα αγγλικά) του Γιάννη Τσαπρούνη... :?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8