Καλησπέρα.
Το έχουμε ξαναπεί αλλά θα το ξαναπούμε. Το χάπι είναι προ των πυλών (από το 2010 - κάποια στιγμή - θα αρχίσει να χορηγείται). Οπωσδήποτε είναι δοκιμασμένο αφού για παράδειγμα στην Αυστραλία που γνωρίζω χορηγείται κανονικά εδώ και αρκετό καιρό.
Εμένα μου είπε ο γιατρός μου ότι το χάπι καλύπτει τον οργανισμό κατά 70% (πολύ περισσότερο δηλαδή από τις ενέσεις) και αυτοί που τελικά θα λαμβάνουν το χάπι θα παίρνουν ένα χάπι το τρίμηνο (δεν ξέρω αν θα είναι ένα χάπι για όλες τις περιπτώσεις ή αν θα κάνει για όλες τις περιπτώσεις). Το θέμα όμως είναι ότι κάνει σοβαρές παρενέργειες τις οποίες όταν έρθει η ώρα θα πρέπει να κουβεντιάσουμε. Φανταστείτε που από τη θεραπεία μέρα παρά μέρα πάει στη θεραπεία μία φορά το τρίμηνο. Τρέλα. Θα ξεχαστεί τελείως. Οι παρενέργειες όμως? Είδωμεν.
Για το νοσοκομείο τώρα.
Εγώ είμαι του εν λόγω νοσοκομείου και κάνω Betaferon (ένεση μέρα παρά μέρα). Πιστεύω ότι ο κάθε γιατρός αποφασίζει μεν για τη θεραπεία που θα ακολουθήσει ο ασθενής του συζητώντας μαζί του χωρίς όμως να φεύγει από την άποψή του αφού έχει και ανάλογη εμπειρία κάποιων χρόνων και ανάλογη εμπειρία από την πορεία αρκετών ασθενών που βλέπει και διαφορετικών περιπτώσεων.
Εμένα για παράδειγμα δεν με ξεκίνησε αμέσως θεραπεία αλλά πήγαμε συντηρητικά (χωρίς δηλαδή φάρμακα) αλλά με συχνή (ανά τρίμηνο) παρακολούθηση με μαγνητικές. Μόλις διαπιστώθηκε δραστηριότητα ξεκίνησα για να είμαι καλυμένος. Με πήγε με Betaferon "επιθετικά" όπως μου είπε γιατί προσπαθεί να μου διατηρήσει έτσι την καλή κλινική εικόνα που είδε ότι έχω. Οπότε προφανώς η αλλαγή φαρμάκων σε κάποιο ασθενή έχει να κάνει με την κάλυψή του πιστεύω. Αν δηλαδή ο γιατρός δει ότι κάποιο φάρμακο που χορηγεί δεν κάνει δουλειά το αλλάζει και πάει σε κάποιο πιο ισχυρό.
Κάπως έτσι πιστεύω πάει. Βέβαια ο ασθενής "προσαρμόζει" τη θεραπεία ανάλογα με τη ζωή που κάνει (δουλειά και άλλες δραστηριότητες) και ... η ζωή συνεχίζεται!
Αυτά. Πιστεύω να βοήθησα.
Bye
"Μακριά εκεί στο ηλιόφωτο, βρίσκονται οι υψηλότερες προσδοκίες μου... Ίσως να μην μπορέσω να τις αγγίξω ποτέ… Μπορώ όμως ελεύθερα, να κοιτάζω ψηλά και να βλέπω την ομορφιά τους, να πιστεύω σ' αυτές και να προσπαθώ να τις φτάσω..."