• Απορία για γιατρο

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #128525  από hope
 Δευ Αύγ 21, 2017 12:56 pm
Ελπίδα δε ξέρεις πόσο με βοηθάς με τις απαντήσεις που μου δινεις. Ο γιατρός μου λείπει και θα γυρίσει τελη Αυγουστου. Στο Αττικον που πήρα μου είπαν να ξαναπάρω από 4 Σεπτεμβρη. Ο Δαλακας έχει ραντεβού κι αυτός από Σεπτεμβρη. Κι εγώ έχω στα χέρια μου 2 μαγνητικές που δείχνουν καινούριες εστίες κι έχω πελαγωσει. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να μου πει κάποια πράγματα ένας άνθρωπος που έχει εμπειρία στη νοσο. Καταλαβαίνω ότι δεν είσαι γιατρός κι ίσως και να σε κουράζει να συζητάς αυτό το θεμα. Παρόλαυτα θα σε ρωτήσω κάποια πράγματα κι αν θες απαντας.
1. Τον λύκο τον είχαμε σκεφτεί κι εμεις. Μου έβαλε όμως κάποιες εξετάσεις αιματος ο γιατρός κι όταν είδε τα αποτελέσματα τον απεκλεισε.Υπάρχει κάποια εξέταση αιματος που να δείχνει ξεκάθαρα τον λύκο ή είναι σαν τη σκλήρυνση που αποκλείοντας κάποια άλλα καταλήγεις εκει?
2. Μαγνητικές είχα κάνει το 2013 στον αυχένα και το 2013 και το 2014 στον θωρακα. Για άλλους λόγους βεβαια. Στο κεφάλι δεν είχα κάνει ποτε. Αυτές οι μαγνητικές είχαν βγει καθαρες απο εστιες. Βέβαια όσοι γιατροί τις έχουν δει μου έχουν πει ότι η ποιότητα της εικόνας τους ήταν πολύ πολύ κακη. Δε ξέρω αν έστω κι αν υπήρχαν εστίες θα μπορούσαν να τις δειξουν.
3. Συμπτώματα έχω εδώ και 2 χρονια στο ένα ποδι από το γόνατο και κατω. Επείδη όμως έχω πρόβλημα και στη μέση ο ορθοπεδικός το απέδιδε εκει. Όταν είδαμε κι αποείδαμε με έστειλε σε νευροχειρουργο. Αυτός απέκλεισε κατηγορηματικα την περίπτωση τα συμπτώματα να οφείλονται στη μέση κι έτσι αρχίσαμε να ψαχνόμαστε για σκληρυνση. Πλέον έχω πειστεί κι εγώ ότι το πόδι οφείλεται εκει. Παρόλαυτα επειδή νιώθω πράγματα στο γόνατο μου έχει κολλήσει να κάνω μια μαγνητική κι εκεί έτσι για να μου φύγει η ιδεα. Βέβαια ο γιατρός μου το θεωρεί περιττο.
4. Έχω επίσης μια άλλη ιδέα. Δεδομένου ότι η μαγνητική που έβγαλε καθαρό τον αυχένα ήταν σε ανοιχτό μαγνητικό 1 tesla και η δεύτερη που έδειξε πολλες εστίες 5 μήνες μετα ήταν σε κλειστό 3 tesla θέλω να επαναλαβω τη μαγνητική στον ανοιχτο. Αν δείξει κι αυτός τις εστίες σημαίνει ότι είναι όλες καινουριες. Αν όχι σημαίνει απλά ότι δε τις πιανει. Να μάθω τουλάχιστον αν και πόσες είναι καινουριες. Να δω με τι ρυθμό δημιουργουνται. Ο γιατρός μου βέβαια το θεωρεί αβάσιμο πειραμα. Εγώ θέλω να σε ρωτήσω αν ξέρεις αν βλάπτει στην υγεια να ξανακάνω μαγνητική σε τόσο σύντομο χρονικό διαστημα. Δεν είναι ούτε 2 εβδομάδες που έκανα τις προηγουμενες.
5. Ο λόγος που υποθεσαμε ότι έχω την ασθένεια πάνω από δεκαετία ήταν το πλήθος των εστιων. Αν όμως κάνω τόσες εστίες τόσο γρήγορα βγάζω το συμπέρασμα ότι μπορεί να την έχω και ένα δύο χρόνια όπως λες κι εσυ. Και τόσες εστίες σε τόσο λίγο διάστημα υποθέτω ότι είναι μάλλον δυσοιωνο.
Συγγνώμη που σε έχω πρήξει Ελπιδα. Ψάχνω απλά κάποιες απαντήσεις κι έχω τόσες απορίες που δε ξέρω τι να κάνω κι αν θα μπει στη διαδικασία κάποιος γιατρός να απαντήσει στις τόσες υποθέσεις μου.
Ειλικρινά σου εύχομαι ότι καλυτερο. Ελπίζω πραγματικά ο λύκος και η σκλήρυνση να μη σου δημιουργησουν πότε κάποιο ουσιαστικό προβλημα. Ας δώσει ο Θεός να είναι μόνο 2 παθήσεις σε ένα χαρτι. Τίποτε αλλο.
 #128526  από elpida*
 Δευ Αύγ 21, 2017 7:59 pm
Καλησπέρα ….καθόλου δε με κουράζεις, χαρά μου....

1. Οι εξετάσεις που αφορούν το Λύκο είναι οι κάτωθι.

https://s29.postimg.org/mfsbfg0kn/001.jpg

Όχι μόνο τα αντιρο και αντιλα που δίνουν όλοι, αλλά και κάποιοι δείκτες όπως θα δεις στο χαρτί. Στο σκανάρω από τις δικές μου, για να μη γράφω. Τα έχω κάνει 3 φορές σε διαφορετικά εργαστήρια, ήταν αρνητικά. Λόγω όμως κλινικής εικόνας, τα λαμβάνουμε υπόψιν, στο 50%. Άλλωστε ως ασθένεια κινείται αργά σε αρκετά άτομα και οι δείκτες στους περισσότερους είναι αρνητικοί τα πρώτα χρόνια της εξέλιξης της νόσου. Γι αυτό και τα επαναλαμβάνουμε σε εύλογα χρονικά διαστήματα.

Σε αυτή την ασθένεια λοιπόν παίζει ρόλο η εμπειρία του εξεταστή. Είναι πολύ δύσκολο να βγει η διάγνωση. Είχα πάνω από 10 ραντεβού μαζί του. Σε ένα ραντεβού πήρε ένα μαντήλι και με έτριβε να φύγει η μεικαπ, μήπως και είχα βγάλει εξάνθημα που το έκρυβε. Η αλήθεια είναι πως ο λύκος κάνει πόνο στις αρθρώσεις, πολύ ισχυρό, κάτι που δεν κάνει η σκλήρυνση. Ασφαλώς όμως όταν μπεις σε αγωγή ή σε κοριτζόνες κάνει πόνο και η αγωγή, κυρίως στα οστά. Οπότε όλες μου οι εκτιμήσεις ήταν πριν γίνει η διάγνωση και πριν μπει αγωγή. Δηλαδή μόνο καθαροί πόνοι της πάθησης.

Η σκλήρυνση μου δίνει μόνο μουδιάσματα και καψίματα κατά καιρούς, όχι όμως πόνους στις αρθρώσεις, στα γόνατά μου και ειδικά στα δάχτυλα. Επίσης τα δάχτυλα στο λύκο πρήζονται κιόλας. Υπάρχει μια διόγκωση όταν υπάρχουν φλεγμονές στις μικρές τους αρθρώσεις.

2. Μαγνητικές ό,τι έχεις κάνει δεν έχει τόση αξία, αφού θα επαναλαμβάνεις συχνά πυκνά. Καλά είναι να πας σε ένα μεγάλο κέντρο με πολύ νέα μηχανήματα και εμπειρία στις εξετάσεις αυτές. Για να απαντήσω και στο 4. Δεν ξέρω τις διαφορές ανοιχτού , κλειστού… Όπου κι αν έχω πάει είναι αυτοί οι στρογγυλοί σαν ένα μεγάλο κουλουράκι φαντάσου, που το κεφάλι περνάει από την άλλη πλευρά, χωρίς να βγαίνει απόλυτα έξω. Όμως από πίσω σου αν γυρίσεις το κεφάλι βλέπεις κενό. Σου έχω στείλει ένα π.μ με ένα κέντρο με μαγνητικό τομογράφο 3 τέσλα και συγκεκριμένο διαγνώστη.

Αυτός δίνει εντολή τι διατομές θα γίνουν και συνήθως ό,τι πει ο συγκεκριμένος γίνεται αποδεκτό από το 99% των νευρολόγων (ρώτησε το γιατρό σου θα τον γνωρίζει σίγουρα). Πληρώνεις εξτρά για να στη διαβάσει, είναι στα αρνητικά αυτό, όμως τον ζητάει το 80% των ασθενών… καθώς και αν δε διευκρινήσεις στο τηλεφωνικό ραντεβού πως ΘΕΛΕΙΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ 3 τεσλα καθώς και τον συγκεκριμένο γιατρό (τα ξεκαθαρίζεις τηλεφωνικά αυτά), τοτε όταν φτάσεις εκεί θα σε βάλουν σε όποιον μ.τ. έχουν διαθέσιμο.

Σου γράφω να πας στο συγκεκριμένο από όλη την αλυσίδα, διότι εκεί είναι τα κεντρικά και είναι ελεγχόμενο. Σου γράφω και κάτι κολπάκια που έχουν για τις διπλές εξετάσεις την ίδια μέρα. ;) Έχω βρεθεί στο κέντρο της Αθήνας πχ. της ιδια αλυσίδας και κάλεσα τον γενικό διευθυντή, όπου τα άκουσε για τα καλά, γιατί με γύρισαν πίσω από 50 χιλιόμετρα ταξίδι γιατί δεν μου είχαν κάνει σωστές διατομές. Πλήρωσα 3 φορές αττική οδό και διόδια και τα είδα όλα εκείνη τη μέρα. Όσο με εξέταζαν ο ένας άκουγε ipod και μια άλλη χόρευε πιο δίπλα. Δηλαδή οι υπάλληλοι το έχουν κάνει σα μπακάλικο. Το γνωστό λείπει η γάτα…..

3. Η μαγνητική στο πόδι δε δείχνει πέρα από ορθοπεδικό πρόβλημα. Για την σκλήρυνση δεν μπορεί να δείξει κάτι. Νομίζω έχει δικαίωμα να σου γράψει 2 μαγνητικές το μήνα. Δεν το θυμάμαι καλά. Οπότε αν χρειαστείς κεφαλιού και αυχένα, αυτή θα πάει για τον επόμενο. Δε χάνεις κάτι αν εσένα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα. Άλλωστε η μαγνητική, που με ρωτάς .. δεν έχει καθόλου ακτινοβολία. Κάνε τη να σου φύγει η αμφιβολία.

4. Δε γράφεις τι πρόβλημα παρουσιάζει το πόδι σου. Επίσης δε μας λες και την ηλικία σου. Οι πολλές εστίες δείχνουν μια ενεργότητα, όμως δεν μπορεί κανείς και ειδικά μέσω του νετ να σου σιγουρέψει αν αυτό είναι σοβαρό ή όχι. Στον αυχένα από όσο γνωρίζω δεν κάνει εστίες ο λύκος. Αν είχαν προσλάβει όλες αυτές σκιαγραφικό….φαντάζομαι ο γιατρός σου θα σε έστελνε για κορτιζόνη. Είναι το μόνο πυροσβεστικό που υπάρχει για ενεργές εστίες. Προσοχή: Δεν σταματάει την παραγωγή νέων και δεν εξαφανίζει παλιές, ούτε αντικαθιστά τη μυελίνη, απλά και μόνο σβήνει την ενεργή εστία.

5. Μην αγχώνεσαι, πριν μάθω τι έχω, όταν ο αιματολόγος μου είπε αυτοάνοσο φαίνεται στις εξετάσεις σας, μιλήστε με το γιατρό σας, άκουγα για πρώτη φορά τη λέξη. Πήγα βόλτα, πήγα σε κάποιες δουλειές και όταν επέστρεψα αργά το βράδυ θυμήθηκα τα λόγια του και άνοιξα το πισι και έγραψα τη λέξη. Και βγήκε μια λίστα με αυτοάνοσα και εκείνη τη στιγμή νόμιζα πως κάποιος μου πήρε το οξυγόνο και δε θα ανέπνεα ξανά. Δεν καταλάβαινα που βρισκόμουν από το σοκ.

Σήμερα μελετώ κάθε τι νέο που παρουσιάζεται και έχω μάθει απ’ έξω και ανακατωτά τα πάντα για τις παθήσεις μου. 6 μήνες κράτησε η απελπισία μου, μετά είπα θα το αντιμετωπίσω σα να συμβαίνει σε κάποιον τρίτο. Και μετά από δύο χρόνια είμαι πολύ καλύτερα, πραγματικά.

Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου, να ευχηθώ κι εγώ τα καλύτερα…..…στείλε μου όποτε θέλεις. :)
 #128650  από Govanna
 Τρί Σεπ 05, 2017 4:36 pm
Γεια σου hope! Διαβάζοντας τα θέματα ένιωσα την ανάγκη να σου πω για την περίπτωσή μου, για να πάρεις κουράγιο. Όταν μου διαγνώστηκε επίσημα η νόσος, το 2003, η μαγνητική μου έδειξε άπειρες εστίες στον εγκέφαλο. Μόνο. Η κλινική όμως εικόνα ήταν πολύ καλή! Με κάτι μουδιάσματα ήμουν.
Στην επόμενη μαγνητική εμφανίστηκαν μπόλικες εστίες και στον αυχένα, αλλά από συμπτώματα... και πάλι ψίχουλα! Κάτι μυρμηγκιάσματα χωρίς σημασία. Να μην στα πολυλογώ, έχω τη νόσο από το 1995, εστίες αναρίθμητες, και σε πληροφορώ πως ψιλοκουράζομαι και τίποτα άλλο. Γι' αυτό, μην επηρεάζεσαι τόσο πολύ από τις μαγνητικές. Βέβαια, μια μαγνητική απεικονίζει μια τάση της νόσου, αλλά, πίστεψέ με, δεν παίζει και σπουδαίο ρόλο! Υπάρχουν άτομα που με μια εστία είναι στα πατώματα και άλλοι - σαν και μένα- που έχουν δεκάδες εστίες χωρίς πολλά και σοβαρά συμπτώματα! Η αρρώστια αυτή είναι δακτυλικό αποτύπωμα, διαφορετική στον καθένα!
Επιπλέον, η ύπαρξη της νόσου σε σένα εδώ και μια δεκαετία είναι ελπιδοφόρο γεγονός! Η νόσος έχει δείξει λίγο - πολύ τη συμπεριφορά της. Θέλει όμως υψηλό φρόνημα! Και πολύ φιλικό γιατρό. Σε αυτές τις περιπτώσεις ισχύει πως "ο γιατρός μου είναι η θεραπεία μου".
Ούτε από τις τρομερές ταμπέλες να τρομοκρατείσαι! Σκλήρυνση κατά πλάκας! Μια φίλη μου με κοίλη στη μέση και αυχενικό είναι χειρότερα από μένα!!!
(Και μην αναβάλεις τη δημιουργία παιδιού αν αυτό θα σου δώσει χαρά. Η καλή ψυχολογική κατάσταση είναι το καλύτερο φάρμακο!)
 #128660  από hope
 Τετ Σεπ 06, 2017 4:05 am
Govanna μου πριν διαβάσω την απάντηση σου διάβασα τη δημοσίευση σου στην παρουσίαση των μελων και ειλικρινά πήρα πάρα πολύ κουραγιο. Και μετά διάβασα και την απάντηση σου εδώ και πήρα κι άλλο κουράγιο :emojis-4:
Καλώς ηρθες. Ο Θεός να σε βοηθήσει να είσαι πάντα έτσι καλα.
Σε ευχαριστώ πολύ και για την εμψύχωση αλλά και για τις ευχές σου.
Να σε ρωτήσω 2 πράγματα κι αν θες απαντας?
1ον. Έχεις κάνει παιδακι?
2ον. Το από ποτέ έχεις τη νόσο το υποθέτεις κρίνοντας από τα συμπτώματα που είχες το 1995 ή στο είπαν οι γιατροι? Μπορεί δηλαδή να φανεί από κάποια εξέταση ισως το από ποτέ την έχει καποιος?
 #128662  από Govanna
 Τετ Σεπ 06, 2017 1:51 pm
Hope μου, γεια σου! Θα απαντήσω στα ερωτήματα σου και θα σου πω δυο πράγματα για να μην πανικοβάλλεσαι. Και δεν το λέω αυτό έτσι για να το πω. Το εννοώ πολύ σοβαρά! Λοιπόν κοίτα: Έχω ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε το 2007. Καμιά υποτροπή δεν παρουσιάστηκε. Ξέρεις πότε παρουσίασα υποτροπή και ασχολήθηκα με την τελείως ξ ε χ α σ μ έ ν η αυτή αρρώστια; Όταν έχασα σε διάστημα ενός χρόνου και τους δυο γονείς μου, μετά από σχετικά σύντομη αλλά εξαιρετικά ταλαιπωρητική αρρώστια που εμφάνισαν σχεδόν μαζί. Η λύπη με γονάτισε. Μαζί με τη σωματική κούραση.
Αυτό που θέλω να σου πω είναι: Μην μπαίνεις στον κυκεώνα των μαγνητικών και των συνεχών εξετάσεων γιατί το μόνο που καταφέρνεις είναι να αγχώνεσαι. Και το άγχος και η στενοχώρια - δες την περίπτωσή μου - στο αυτοάνοσο ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΟΦΗ ΤΟΥ!!! Κυριολεκτικά!
Κουλάρησε. Ηρέμησε. Και ξεκίνα να σκέφτεσαι πότε πρωτοεμφανίστηκε ένα μούδιασμα, ένα μυρμήγκιασμα, μια διπλωπία, λίγο βαρύ πόδι... Αυτά είναι για απάντηση στο δεύτερο ερώτημα. Όταν έπαθα την παράξενη κράμπα το 2003 κατέφυγα στον πιο σπουδαίο νευρολόγο της Θεσσαλονίκης, ειδικό στη σκλήρυνση, με διασυνδέσεις και σεμινάρια σε όλο τον κόσμο. Αυτός λοιπόν, με ρωτούσε τρομερά επίμονα, πότε πρωτοένιωσα μυρμήγκιασμα στα δάχτυλα. Δεν βαρέθηκε να με ρωτάει και περίμενε μισή ώρα μόνο για να θυμηθώ! Φαντάσου πόσο σημαντικό είναι! Είναι η αρχή της νόσου αυτό το πρώτο σύμπτωμα που μπορείς - ή όχι- να θυμηθείς. Και καταχάρηκε όταν του είπα πως διακριτό μυρμήγκιασμα είχα το 1995. Μου είπε πως μετά την παρέλευση δεκαετίας χωρίς σπουδαία ευρήματα μπαίνει στην κατηγορία της καλοήθειας.
Αν λοιπόν δεν έχεις συμπτώματα που να σου δυσκολεύουν φριχτά την καθημερινότητα και να σε βασανίζουν, κι αν η αρρώστια σου είναι παλιά, άρχισε να χαίρεσαι! Και βρες έναν γιατρό που να είναι καλός άνθρωπος. Γελαστός, υποστηρικτικός, χαρούμενος, προσιτός, που να μπορείς να τον βρεις εύκολα και να του λες τον πόνο σου! Δεν χρειάζεται να είναι η φίρμα της Αθήνας! Πήγαινε και στις φίρμες, δε λέω, αλλά κατάληξε σε καλό άνθρωπο. Οι θεραπείες και τα πρωτόκολλα λίγο πολύ είναι τα ίδια. Οι δε μαγνητικές; Μια μούφα! Μόνο τάση της αρρώστιας δείχνουν και τίποτα περισσότερο. Κάποτε ένας γιατρός μου είπε πως πολλοί υγιέστατοι άνθρωποι που τυχαία ψάχτηκαν, βρήκαν τον εγκέφαλό τους τίγκα στις εστίες!!! Σοβαρά! Γι' αυτό: Η κλινική εικόνα είναι που μετράει ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ. Να είσαι καλά και να μη φοβάσαι!
 #128666  από Govanna
 Τετ Σεπ 06, 2017 8:51 pm
Και κάτι που ξέχασα, καλή μου hope: Ακόμα κι αν είναι πιο δύσκολη η περίπτωσή σου από αυτά που σου περιγράφω και πάλι μην πανικοβάλλεσαι! Πολλά από τα συμπτώματα είναι πλήρως αναστρέψιμα! Τα περισσότερα! Πάνε οι εποχές που οι άνθρωποι καθηλώνονταν από αυτή την αρρώστια. Μόνο ένα 5% έχει σοβαρότατα προβλήματα! Ξέρω πολύ κόσμο που δουλεύει και ζει τη ζωή του κανονικότατα! Και τα φάρμακα είναι πολλά και αποτελεσματικά, και η αποκατάσταση κάνει θαύματα!!! Όλα καλά θα πάνε!
 #128721  από hope
 Κυρ Σεπ 10, 2017 12:34 am
Μακάρι κορίτσι μου. Εμένα βέβαια ότι σύμπτωμα έρχεται μενει. Δε ξέρω αν φταίει που δεν έχω κάνει ποτέ κορτιζονη.
 #128722  από hope
 Κυρ Σεπ 10, 2017 12:44 am
Τώρα είδα το προηγούμενο μήνυμα σου.
Κι εγώ ψάχνομαι στα συμπτωματα. Ξέρω ότι το 2008 είχα ιλιγγους. Δε ξέρω αν ήταν από την παθηση γιατί τότε πέρναγα μεγάλο αγχος.
Επίσης έχω διαταραχές στην ούρηση εδώ και 15 χρονια περιπου. Δε ξέρω βέβαια αν είναι από την σκλήρυνση γιατί δεν έχω πάει σε ουρολογο. Ξέρω όμως ότι η σκπ τα φέρνει αυτα.
Ειλικρινά δε ξέρω αν είναι παλιά ή καινούρια η παθηση. Κάποια κοπέλα στο forum έγραφε ότι ένας βιογενετιστης της είχε βρει πόσα χρόνια την εχει. Δε ξέρω όμως το όνομα του.
Αυτό που ξέρω είναι ότι εδώ και δύο χρόνια ξεκίνησαν οι ενοχλήσεις στο πόδι και εδώ και κάτι μήνες (από τότε που διαγνωστηκα) βγαίνουν κι άλλες ενοχλήσεις και φοβάμαι τόσο πολυ. Ειλικρινά δε τις φαντάζομαι επειδή διαγνωστηκα. Υπαρχουν. Φοβάμαι πολύ μήπως η παθηση είτε καινούρια είτε παλιά έγινε επιθετικη.
 #128734  από Govanna
 Κυρ Σεπ 10, 2017 7:27 pm
Το να έγινε επιθετική μετά από τόσα χρόνια δεν είναι αδύνατο, απλώς είναι απίθανο. Έτσι μου απάντησε ένας κορυφαίος γιατρός εδώ στη Θεσ/νίκη που τον ρώτησα ακριβώς αυτό. Hope, αυτή την περίοδο και όταν εμφανίστηκαν τα καινούρια συμπτώματα, μήπως ζορίστηκες υπερβολικά ή παρατεταμένα ψυχολογικά; Μήπως κουράστηκες υπερβολικά πολύ ή για πολύ καιρό; Μήπως εκτέθηκες σε μεγάλη θερμοκρασία (π.χ. ηλιοθεραπεία πολύωρη;) Ή έκανες τίποτα διαθερμίες σε φυσιοθεραπευτήριο; Με τι συνδέονται όλα αυτά τα συμπτώματα, δεδομένου πως η νόσος μας έχει και ψυχοσωματική αιτιολογία; Τα συμπτώματα σου είναι πολύ παλιά (όχι τόσο ο ίλιγγος όσο το πρόβλημα ούρησης που στο ρωτάνε αμέσως οι νευρολόγοι) πράγμα καλό βέβαια, αλλά γιατί να αναζωπυρωθούν έτσι; Ψάξε και για εξωτερικούς παράγοντες.
 #128738  από hope
 Δευ Σεπ 11, 2017 9:18 am
Κοίτα αυτό που επιδεινώθηκε σίγουρα είναι η ψυχολογία μου. Δεν έγινε κατι. Έμαθα ότι έχω σκπ. Από τότε η ψυχολογία μου είναι χαλια. Το ξέρω ότι είναι λάθος αλλά δυσκολεύομαι πολύ να το διαχειριστω. Έχω φοβηθεί πολυ. Είχα κάπως συνέλθει μετά το σοκ της αρχικής διαγνωσης. Μετά και τις δεύτερες μαγνητικές όμως που έδειξαν νέες εστίες είμαι χάλια ψυχολογικα. Φόβοι απορίες υποθεσεις.....Όταν νιώθω καλά σωματικά κλαίω γιατί είναι δύσκολο για παιδακι. Μόλις νιώσω ένα σύμπτωμα τρομοκρατουμαι και λέω "φτάνει να είμαι καλά και δε πειράζει για το παιδι". Ξέρω ότι είμαι αχάριστη γιατί αν την έχω τόσα χρόνια και είμαι έτσι θα έπρεπε να είμαι ευγνωμων. Μετά όμως αναρωτιέμαι μήπως είναι καινούρια κι έκανε τόσες εστιες. Δε ξέρω τι να υποθεσω. Αύριο έχω ραντεβού με τον γιατρο. Εύχομαι να μου απαντήσει με σαφήνεια στις απορίες μου.