• ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #121847  από ποπη
 Δευ Οκτ 31, 2016 5:24 pm
αχ και εγω μια απο τα ιδια......ο,τιδηποτε κλειστο παπουτσι με μουδιαζει, προτιμω τα πεδιλα που ειναι τα πιο ανετα, αλλα το χειμωνα τι κανεις?????! :emojis-21:
 #121849  από litsa
 Δευ Οκτ 31, 2016 6:50 pm
Το χειμώνα ...σπορτεξ.... Συγκεκριμένα.... Κάθε φορά..
 #121851  από kath
 Δευ Οκτ 31, 2016 6:55 pm
Αθλητικα και παλι αθλητικα. Και μποτες η μποτακια στα κρυα. Πεδιλο flat με καλο δεσιμο να κραταει το ποδι καμια φορα το καλοκαιρι,αλλα και τοτε τις περισσοτερες φορες αθλητικα :smile-flower:
 #121859  από greekinholland
 Δευ Οκτ 31, 2016 11:08 pm
Αν και αγοράκι, καταλαβαίνω πόσο σημαντικό είναι για εσάς τις γυναίκες το θέμα. Απλά άλλο ένα που πρέπει να χωνέψεις στη συμβίωση, με τη ρουφιάνα τη ΣΚΠ που μπλέξαμε. Μια μικρή σημείωση ο καθένας μας βαδίζει διαφορετικά, θέλει σε διαφορετικό σημείο στήριξη, δεν έχει σημασία ένα πολύ ακριβό αθλητικό παπούτσι ότι είναι και καλό για τον καθένα. Εδώ στα ξένα ο φυσίατρος με είχε μισή ώρα να περπατώ, τράβαγε βίντεο και μετά μου ανάλυσε, πως πρέπει να είναι κάθε παπούτσι που φοράω και πως να επιλέγω.
 #121892  από Gianna
 Τρί Νοέμ 01, 2016 6:51 pm
γεια σου Έλληνα στην Ολλανδία!
μας το διευκρινίζεις? εγώ πχ με ίσια σολα και αθλητικά τσακίζομαι.. πρεπει η πλατφορμα να ειναι ειτε μποτακι 5 εκατοστων ή πεδιλο με λουρια πλατφορμα το ιδιο.
μπορείς να μας αναφερεις τουάχιστον τι είδους επιλογές δίνει ο εκεί φυσικοθεραπευτής?
σε ευχαριστούμε! :emojis-2:
 #121893  από greekinholland
 Τρί Νοέμ 01, 2016 7:03 pm
Καλησπέρα Γιάννα, είναι γιατρός αποκατάστασης σε ένα κέντρο που πάω εδώ. Λοιπόν να σου πω για μένα, οι συμβουλές του είναι να έχει σχετικά ψηλό το πίσω μέρος το τακούνι και μπροστά να κάνουν τα παπούτσια καμπύλη προς τα πάνω, αυτό δίνει ώθηση σχετική και περπατάς ευκολότερα. Σκέψου κάτι σαν ορειβατικά μποτάκια, επίσης επειδή χρειάζομαι και πλευρική στήριξη θέλει να μην είναι πολύ ελαστικό το πέλμα, σχετικά σκληρό. Τώρα δε ξέρω αν σε βοήθησα καθόλου, απλά μου είπε ίσια σόλα ποτέ και επίσης νομίζω ότι θα έχει καταστήματα που κάνουν πελματογραφία κάτι να σε βοηθήσουν στο θέμα. Αυτά είναι τα τελευταία μου για να έχεις μια εικόνα http://www.run2day.nl/p54789-asics-dyna ... leur=Grijs
 #121894  από kath
 Τρί Νοέμ 01, 2016 7:10 pm
Αυτο ακριβως το στυλ ειναι που βολευει κι εμενα :emojis-8: . Δεν εχω συμβουλευτει ειδικο αλλα τετοιου τυπου αθλητικα προτιμω
 #121918  από Gianna
 Τετ Νοέμ 02, 2016 5:18 pm
greekinholland έγραψε:Καλησπέρα Γιάννα, είναι γιατρός αποκατάστασης σε ένα κέντρο που πάω εδώ. Λοιπόν να σου πω για μένα, οι συμβουλές του είναι να έχει σχετικά ψηλό το πίσω μέρος το τακούνι και μπροστά να κάνουν τα παπούτσια καμπύλη προς τα πάνω, αυτό δίνει ώθηση σχετική και περπατάς ευκολότερα. Σκέψου κάτι σαν ορειβατικά μποτάκια, επίσης επειδή χρειάζομαι και πλευρική στήριξη θέλει να μην είναι πολύ ελαστικό το πέλμα, σχετικά σκληρό. Τώρα δε ξέρω αν σε βοήθησα καθόλου, απλά μου είπε ίσια σόλα ποτέ και επίσης νομίζω ότι θα έχει καταστήματα που κάνουν πελματογραφία κάτι να σε βοηθήσουν στο θέμα. Αυτά είναι τα τελευταία μου για να έχεις μια εικόνα http://www.run2day.nl/p54789-asics-dyna ... leur=Grijs
ευχαριστώ 'Ελληνα! σουπερ φαινονται!
οι κάτω Χώρες πώς είναι? περπατιούνται ή είναι τύπου Βενετίας? ανεβα , κατεβα γεφυρες? :happy-cheerleadersmileygirl:
 #121925  από greekinholland
 Τετ Νοέμ 02, 2016 8:03 pm
Οι Κάτω Χώρες έκτος τα άσχημα κρύο και βροχή συνέχεια, έχουν το καλό ότι όλα είναι προσβάσιμα σε όλους. Δεν υπάρχει μαγαζί, υπηρεσία, κτήριο γενικά που άτομο με αναπηρία να μην έχει τη δυνατότητα να πάει. Οπότε άμα κάνεις σύγκριση με τη Βενετία που είναι υπέροχη και μοναδική κτλ κτλ, αλλά άμα έχεις και το ελάχιστο θέμα κίνησης υποφέρεις. Οι Κάτω Χώρες είναι μάλλον ο παράδεισος για άτομα με την όποια κινητική δυσκολία ή αναπηρία
 #121972  από kely
 Πέμ Νοέμ 03, 2016 9:57 pm
:emojis-4: θα μετακομίσω στις κάτω χώρες............