• απομυελινωτικη νοσο

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #120102  από Αλέξανδρος
 Τετ Αύγ 24, 2016 10:33 am
Κι εγώ δεν κατάλαβα γιατί σου είπαν να μην κάθεσαι στον ήλιο.
Τουλάχιστον τώρα που είναι ακόμα καλοκαίρι, πρέπει να εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία να μας βλέπει ο ήλιος
 #120114  από babis frikarismenos
 Τετ Αύγ 24, 2016 5:21 pm
Να μην καθομαι στον ηλιο το μεσημερι μου ειπαν,λογω ζεστης
 #120116  από tom80
 Τετ Αύγ 24, 2016 5:39 pm
babis frikarismenos έγραψε:,αρνητικη η βιοψια σε ολα .
Βιοψια πως σου κανανε? Από που πήραν δείγμα?
Οι εστίες της ΣΚΠ είναι μέχρι 2cm.
Αν η εστία είναι >2cm (στην περίπτωση σου 5 cm) τότε μιλάμε για ογκόμορφες εστίες και για ογκόμορφη μορφή της ΣΚΠ (tumor-like MS). Σου έγραψαν τη λέξη «ογκόμορφη» στην γνωμάτευση?

Έκανα και εγώ μια μεγάλη εστία 3 cm τον περασμένο Δεκέμβριο και φοβήθηκα πολύ, αλλά ευτυχώς είμαι καλά.

Σε καταλαβαίνω..
 #120129  από babis frikarismenos
 Τετ Αύγ 24, 2016 10:44 pm
Απο την παραγκεντηση που μου εκαναν στη μεση σε ενα σημειο οπως σου ανεφερα νομιζω και σε ενα προηγουμενο μηνυμα, εκαναν βιοψια και βγηκαν αρνητικα.εστια 2cm
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος babis frikarismenos την Τετ Σεπ 14, 2016 10:46 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #120130  από babis frikarismenos
 Τετ Αύγ 24, 2016 10:49 pm
Αν υπαρχει καποια ψυχη εδω που να γνωριζει οτι εχει εστια 2cm υπαρχει;μηπως ειναι λιγα τα ψωμια μου συναγωνιστες της ζωης;Ας μου πει καποιος καποια κατι;θα τρελλαθω...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος babis frikarismenos την Τετ Σεπ 14, 2016 10:48 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #120134  από tom80
 Πέμ Αύγ 25, 2016 12:21 am
babis frikarismenos έγραψε:μηπως ειναι λιγα τα ψωμια μου συναγωνιστες της ζωης;
Τα ψωμιά σου είναι πολλά φίλε Μπάμπη.
Την ΣΚΠ δεν την κάνει η εικόνα της μαγνητικής αλλά η κλινική κατάσταση. Αφού είσαι καλά θα παραμείνεις καλά.
Άλλωστε αυτό που δείχνει η μαγνητική δεν είναι η πραγματική εικόνα του εγκεφάλου σου αλλά αυτό που βλέπει το μηχάνημα.
Σου είπα σε καταλαβαίνω γιατί και σε μένα οι ίδιες σκέψεις περνούσαν από το μυαλό.
Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βγάλεις αυτές τις σκέψεις από το μυαλό σου και να κάνεις κάτι που σε ευχαριστεί και σε ηρεμεί.
Πάνε για μπάνιο, παίξε μπάσκετ, φάε σοκολάτες, κάνε οτιδήποτε άλλο εκτός από το να το σκέφτεσαι την ΣΚΠ.
Πάρε ένα break από το πρόβλημα και ξανασκέψου μετά από 2 εβδομάδες

Να είσαι γερός
 #120135  από babis frikarismenos
 Πέμ Αύγ 25, 2016 1:27 am
Να εισαι καλα μου δινεις δυναμη αυτη τη δυκολη στιγμη....
 #120718  από babis frikarismenos
 Τετ Σεπ 14, 2016 10:43 pm
Παιδιά ξανακοιταξα τα χαρτιά πάλι...είχα κάνει ένα μεγάλο λάθος..ή μεγαλύτερη εστία είναι 2 cm και με την επανεξέταση υπάρχει πρόοδος..επανεξέταση σε 10 ημέρες να δω α ν θα ξανακάνω μαγνητικη..και τι θεραπεία θα πρέπει να αρχίσω..τι ουσίες θα βάλω στον οργανισμό μου...πρέπει άραγε?..
 #121448  από babis frikarismenos
 Κυρ Οκτ 16, 2016 7:48 pm
Έχεις δίκιο μαρακι τι να πω είναι ή μόνη λύση και η καλύτερη...