• ΕΧΩ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΣΚΠ - PLZ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #117911  από NavSeal23
 Κυρ Ιουν 19, 2016 5:59 pm
Ευχαριστώ πολύ παιδιά περιμένω τον νευρολόγος μου να με πάρει τηλέφωνο να μου πει ποτέ κάνουμε Εισαγωγή. Είμαι πολύ αγχωμένος ή αλήθεια είναι και το περίεργο είναι ότι μέχρι να δω την μαγνητική τι γράφει δεν είχα κανένα σύμπτωμα σωματικά πραγματικά πέρα τις αλλοιώσεις που γράφει ο ακτινολογος και τις τελευταίες δύο μέρες νιώθω μεγάλη αδυναμία στα πόδια πίσω απτά γόνατα νιώθω λες και πάνε να τρέμουν τα πόδια όταν περπατάω και νιώθω πολύ ελαφρά μουδιασματα Στα χέρια καρπό κ δάχτυλα και αδυναμία στο χέρι κ γενικά νιώθω περίεργα κ αυτό έρχεται κ φεύγει. Υπάρχει περίπτωση να ειναι υποσεινηδητο άγχος από όταν είδα τι γράφει η μαγνητική? Γιατί η Αλήθεια είναι από τότε ένιωσα τρομερό άγχος και σχεδόν πήγα να πάθω κρίση πανικού. Κάνω και το λάθος και διαβάζω και στο ίντερνετ και κατέληξα ότι σχεδόν κανενας με αλλοιώσεις στη μαγνητική δεν γλύτωσε με άλλη διάγνωση.... Είμαι σίγουρος ότι είναι αυτό και ίσως αυτό με αγχώνει υποσεινηδητα (γιατί γενικά δεν νιώθω αγχωμένος). Επίσης όταν είμαι ξαπλωμένος νιώθω καλά εντελώς. Σας κουράζω ρε παιδιά το ξέρω και δεν νε τιμά αυτό που θα πω άλλα παρότι πάντα δήλωνω δυνατός νιώθω ότι θέλω να κλάψω
 #117913  από ΝΤΙΑΝΑ
 Κυρ Ιουν 19, 2016 6:42 pm
Πρώτον και κύριον δεν μας κουράζεις, γι'αυτό είμαστε εδώ!
Δεύτερον είναι απόλυτα φυσιολογικό να σε τρομάζει και να σε αγχώνει το άγνωστο!
Τρίτον η παρακέντηση είναι απαραίτητη! Αν σε παρηγορεί, εγώ ούτε πόνεσα, ούτε παρενέργειες είχα!
Εύχομαι όλα να πάνε καλά!!!
 #117918  από George Good News
 Κυρ Ιουν 19, 2016 10:24 pm
ΝΤΙΑΝΑ έγραψε:Πρώτον και κύριον δεν μας κουράζεις, γι'αυτό είμαστε εδώ!
Δεύτερον είναι απόλυτα φυσιολογικό να σε τρομάζει και να σε αγχώνει το άγνωστο!
+1
 #118757  από Gianna
 Παρ Ιούλ 08, 2016 8:08 pm
καταρχήν από το ψευδώνυμο σου και μόνο, φαίνεσαι δυνατός χαρακτήρας!!
κράτα τη δύναμη σου και μην ανησυχείς εκ των προτέρων.
Πάρε επίσημη ετοιμυγορία από τους γιατρούς πρώτα και μετά βλέπεις!
Σου εύχομαι όλα να πάνε κατευχήν!!

:emojis-1:
 #118813  από NavSeal23
 Δευ Ιούλ 11, 2016 2:25 pm
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις όλους και τη βοήθεια σας. Λοιπόν, επισκέφτηκα στο Γεννηματά την ιατρό που είναι στο τμήμα Απομυελινωτικών Νόσων. Για να το πιάσω λεπτομερώς, πριν πάω εκεί πήγα και σε έναν νευρολόγο εκτός, έναν γενικά που βρήκα. Ο ίδιος κοιτάζοντας τη μαγνητική μου λέει ότι η μαγνητική σου δε φωνάζει ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ούτε καν και ότι όποιος μου πει γιατρός ότι έχω κάτι τέτοιο απλά και μόνο από αυτή τη μαγνητική, παίρνει τεράστιο ρίσκο μου λέει για να πει κάτι τέτοιο. Ότι έχει γίνει μου λέει έχει γίνει παλιότερα δεν υπάρχει ενεργή φλεγμονή (δεν αποροφάει πουθενα σκιαγραφικο δεν υπάρχει διάχυση). Από εκει και πέρα μου λέει αφού θα πας στο Γεννηματά (το είχε κανονίσει ο αδερφός μου που έχει έναν γνωστό) κάνε και μαγνητική αυχένα να πας πιο έτοιμος. Επίσης ο ίδιος μου λέει στη δική σου περίπτωση μου κάνει είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα είναι κάτι αλλά φυσικά δεν μπορώ να το πώ ούτε αυτο με σιγουριά μου λέει όπως και φυσικά το αντίθετο. Με τα πολλά κάνω την αυχένα, καθαρή εντελώς παρά στο τελείωμα δείχνει κάτι που ίσως είναι ίσως δεν ειναι και απλά πρόκειτα για artifact θόρυβο. Οπότε κάνω και πιο χαμηλά ΘΜΣΣ κάπως έτσι νομίζω... Καθαρή τελικά και αυτη και όντως προκειτα για θόρυβο. Πάω οπότε στου Γεννηματά το ιατρέιο απομυελινωτικών παθήσεων, μου παίρνει φουλ ιστορικό (πριν τρια χρόνια για μια βδομαδα είχα κάπως πρόβλημα να εστιάσω μακριά κυρίως κατά οδήγηση σαν να κουράζονταν τα μάτια μου, και για μιση μέρα και ούτε, είχα λίγο διπλωπία μετά από μπόμπα αλκοολ όμως που πείραξε και το άλλο άτομο που είμασταν μαζι τότε - *ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΩ ΕΠΑΙΞΕ ΤΡΕΛΟ ΚΑΨΙΜΟ ΜΕ pLAYSTATION ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΕΓΩ ΤΟΤΕ ΤΑ ΑΠΕΔΩΣΑ ΣΕ EYE STRAIN ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΕ ΚΙΟΛΑΣ ΟΤΙ ΩΡΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ EYE STRAIN SYMPTOMS). ΤΕΛΟΣ, ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΣΥΜΠΤΩΜΑ (ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ Η ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ) ήταν τώρα το Πάσχα που (και πάλι θα αναφέρω ότι πριν κάνω τη μαγνητική εγώ το απέδωσα στον πάρα πολύ μεγάλο όγκο καπνού που μπήκε στα μάτια μου ενώ έψηνα την Κυριακή του Πάσχα, που μετά την 3-4 φορά πονέσανε ακριβώς όπως με πονούσαν μετά για 1.5 βδομάδα, με πονέσανε πίσω και γενικά για αρκετή ώρα) για 1.5 βδομάδα με πονούσαν τα μάτια κατά την κίνηση δεξιά αριστερά και πάνω κάτω. Το δεξί πέρασε πολύ γρήγορα, το αριστερό κράτησε όλη τη βδομάδα. Όταν τα ξεκούραζα τα είχα κλειστά κτλ. τπτ από πόνο. Έτσι τελος πάντων πήγα οφθαλμίατρο και ξεκινήσαν όλα με τη μαγνητική. Να τονίσω ότι η οφθαλμίατρος δεν βρήκε τίποτα, και κατά το όσο μπορεί να δει στο οπτικό νεύρο, το έβλεπε φυσιολογικό και για αυτό μου έγραψε τη μαγνητική. Στη μαγνητική πέρα τα όσα έγραφε για τα υπόλοιπα το οπτικό νέυρο πάλι δεν έδειχνε τπτ. Για να καταλήξω επειδή σας κουράζω, αφού τα κατέγραψε αυτά η νευρολόγος, μου έκανε έναν κλινικό έλεγχο για αρκετή ώρα με διάφορες δοκιμασίες στις οποίες με βρήκε απόλυτα εντάξει σε κλινική εικόνα και σε νευρολογικά σημεία. Βλέποντας τις μαγνητικές λοιπόν, οκ καθαρή αυχένα και ΘΜΣΣ εντελώς, λόγω ότι η εγκεφάλου είχε αυτές τις εστίες μου λέει λοιπόν. Δεν γίνεται με τίποτα με βάση τα κριτήρια που υπάρχουν να μπεί στην περίπτωση σου διάγνωση για ΣΚΠ με τη βούλα. Με τη βούλα δεν μπορώ να βάλω δίαγνωση. Έχεις μου λέει εστίες μόνο στην εγκεφάλου, ανενεργές που έχουν γίνει παλιότερα το πόσο δεν το ξέρουμε, και ουσιαστικά από όσα μου είπες, 1 άντε να το πώ μπακαλίστικα 1.5 σύμπτωμα. Μου λεει ότι οι εστίες λόγω τοποθεσίας στον εγκέφαλο και λόγω σχήματος παραπέμπουν σε εικόνα εστιών που κάνει σε απομυελίνωση. Άρα μου λέει (αν κατάλαβα καλά, ότι ειμαι λογικά Clinically Isolated Syndrome (CIS) μιας και έκανα μια ήπια οπτική νευρίτιδα (οπτική νευρίτιδα δεν δίεγνωσε ούτε η οφθαλμίατρος ούτε η μαγνητική στο οπτικό νεύρο και αναρωτιέμαι εγώ κάθε άλγος στην κίνηση ματιού θεωρείται οπτική νευρίτιδα;;; Μάλλον πιστευω λογω εστιών στον εγκέφαλο το θεώρησε έτσι η γιατρός.) Από εκεί και πέρα με ρώτησε αν θέλω να κάνουμε παρακέντιση, όχι ότι είναι απαραίτητο, απλά να πούμε ότι έχουμε άλλο ένα στοιχείο στο φάκελο μου και φυσικά είναι να κάνουμε τα αίματος που ψάχνουν κλασσικά μην τυχόν είναι άλλες αιτίες. Η ίδια μου λεει 99.9% είναι από απομυελίνωση, αλλά δεν μπορούμε να βάλουμε διάγνωση με τη βούλα. Αυτά με τα πολλά, σας κούρασα, προσωπικά όταν νιώσω κάτι περίεργο το αποδίδω εκεί και αγχώνομαι και νιώθω ακόμα πιο έντονα συμπτώματα όπως κούραση στα πόδια, αιμωδίες στα δάχτυλα του χεριου σαν μουδιάσματα η Numb feeling στα δάχτυλα και τέτοια, όμως το Σαββατοκυριακο που χαλάρωσα και δε σκεφτόμουν τίποτα και επιτέλους κοιμήθηκα πολύ καλά, ένιωθα τι να πω, πιο περδίκι δε γίνεται-βάλτε με να κάνω τρίαθλο και να μείνω άγρυπνος όλο το βράδυ και αντέχω ακόμα μάτια μου φάση;;;;; :P Tι να πω ρε παιδιά, δεν ξερω και εγω τι γίνεται, θέλω να πάρω όπως καταλάβαίνετε (όχι ότι αμφισβητώ φυσικά) γνώμη και από άλλους....
Σόρυ αν κούρασα, Gianna είσαι ψαγμένη που κατάλαβες τι σημαίνει το ψευδόνυμο μου :P, τις καλύτερες ευχές μου σε όλους!!
 #118828  από NavSeal23
 Τρί Ιούλ 12, 2016 10:12 am
Παιδάκια στη δική μου περίπτωση που η γιατρός στο Γεννηματά δεν έβαλε δίαγνωση και ουσιαστικά με έχει σε κατάταξη 1 σύμπτωμα και παλιές εστίες μόνο εγκέφαλο που δεν προσλαμβάνουν (γιαυτο λέω παλιες), μουδιάσματα μικρά και σε αίσθηση και σε έκταση στα δάχτυλα των χεριών που έρχονται και φεύγουν εδώ και 1.5 μέρα ως τώρα τι μπορεί να σημαίνουν από την εμπειρία σας;;; Πιο πριν ως τώρα δεν τα είχα..... Επίσης νομίζω ότι όταν κάθομαι σταυροπόδι ή στον ύπνο όταν κοιμάμαι με λυγισμένο αγκώνα μουδιάζουν τα σημεία πιο εύκολα αλλά γρήγορα επανέρχονται... Μπορεί να σημαίνει κάποια υποτροπή - νέες εστίες - ενεργότητα ή μπορεί οι ίδιες παλιές εστίες οι οποίες στην ουσία είναι ουλές ουσιαστικά εκεί να προκαλούν είτε λόγω ζέστης, άγχους κτλ. αυτο το σύμπτωμα;;;; Να ζητήσω μαγνητική εγκεφάλου ξανά;;;; Ξεκινήσαν Δευτέρα πρωί με το που ξύπνησα.... Σάββατο μετά από καιρό ηρεμίας είχα έντονο θυμό τσακωμό με την κοπέλα μου με κουβέντα έντονη που κράτησε ώρες 00.30 - 05.00 όπου και κοιμήθηκα!!!!!!!