• Νεος με ΣΚΠ

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #8184  από tom80
 Κυρ Αύγ 30, 2009 5:36 pm
Παιδία και εγώ εκεί καταλήγω με αυτά που διαβάζω ότι δεν έχει σημασία πόσες εστίες έχει κάποιος αλλά σε ποιες περιοχές του εγκέφαλου είναι. Αν είναι σε «νεκρές» περιοχές (όπως τις χαρακτήρισε ο γιατρός μου) δεν έχεις έντονα κλινικά συμπτώματα. Έτσι μπορεί κάποιος με 2 εστίες να έχει έντονα προβλήματα και κάποιος με 30 εστίες να είναι σχετικά καλά.

Το θέμα του άγχους με έχει προβληματίσει πολύ. Ο γιατρός μου είπε ότι το άγχος δεν παίζει κανένα ρόλο ούτε στην έναρξη ούτε στην εξέλιξη της νόσου ούτε στην εμφάνιση ώσης. Αλλά από αυτά που διαβάζω κάτι τέτοιο δεν ισχύει, για παράδειγμα βρήκα αρκετές περιπτώσεις ανθρώπων που έπαθαν ώση μετά από κάποιο δυσάρεστο γεγονός της ζωής τους.

Το αντίθετο το άγχους για μένα λέγεται ενδορφίνες οι λεγόμενες «ορμόνες της ευτυχίας». Με ένα επιδερμικό ψάξιμο διαπίστωσα ότι παίζουν θεμελιώδη ρόλο στην εξέλιξη της ασθένειας. Οι τρόποι με τους οποίου εκλύονται είναι γνωστή: Μαύρη σοκολάτα, καυτερά (π.χ. καυτερές πιπεριές, τσίλι: σημείωση στην Ινδία που όλο καυτερά τρωνε δεν παθαίνουν ΣΚΠ!!!), γέλιο, χαρά, φιλία και sex μεταξύ ερωτικών συντρόφων και χρήση Cannabis!!!!!!!

Ωχ αν την γλιτώσω από την ΣΚΠ με βλέπω Φυλακή για χρήση

Να περνάτε καλά
 #8185  από litsa
 Κυρ Αύγ 30, 2009 6:07 pm
το άγχος?!!
νομίζω ότι έχει σχέση!!
εμένα απο την αρχή μου είπαν στρες, κούραση και ζέστη : προσοχή!!
 #8187  από LL--MM
 Κυρ Αύγ 30, 2009 6:13 pm
Στο πρώτο, κανένας μέχρι σήμερα, δεν έχει λόγους ν' αντιλέγει...

Αν ο γιατρός σου έχει επιλεκτικές γνώσεις, τουλάχιστον δε θα σου πει ότι έχεις και κατάθλιψη :D Να΄χαν όλοι την τύχη σου!

Όσο για τις ορμόνες της ευτυχίας, ο καθένας με τα γούστα του:
Προσωπικά, προτιμώ την άσπρη σολολάτα με γεύση φράουλας... (Δυστυχως, δεν κυκλοφορούν σχεδόν πουθενά...) :(

Για τα καυτερά δεν ξέρω, και τα αποφεύγω γενικά: Μην ξεχνάς όμως, ότι οι ινδοί όχι μόνο δεν ανήκουν στη λευκή φυλή που είναι πιό ευαίσθητη στη σκπ, αλλά και ζουν στην ...Ινδία, πολύ κοντύτερα, δηλαδή, στον ισημερινό απο μας, δυο παράγοντες (φυλετικός και γεωγραφικός) που έχουν να κάνουν πολύ περισσότερο από τα καυτά φαγητά σχέση με τη σκπ. :o

Η χρήση κάνναβης είναι κλασικό σπασμολυτικό, μεν, ατυχώς παράνομο, δε: Λύση: βρές ένα χημείο που να παράγει κάποιο διάλυμα που να μήν χαρακτηρίζεται ναρκωτικό, με τα ίδια υπόλοιπα στοιχεία... Άκουσα ότι στην Ολλανδία γίνονται κάτι τέτοια.

Τέλος, επειδή η φυλακή αντενδείκνυται στη σκπ, κάτσε σπίτι και χρησιμοποίησε τις μή προαναφερόμενες λύσεις που έδωσες... συμπεριλαμβανόμενης και της μαύρης σοκολάτας. Είναι οι πιό αποτελεσματικές... :lol: :lol: :lol:

Να είσαι καλά... :lol: :lol:
 #8188  από tom80
 Κυρ Αύγ 30, 2009 6:25 pm
LL – MM είμαι Χημικός με PhD στην Χημεία Τροφίμων γι’άυτο ψάχνω πολύ το θέμα της διατροφής στην ΣΚΠ.
Η λευκή σοκολάτα που σου αρέσει στις USA απαγορεύεται να λέγεται σοκολάτα είναι από τα πλέον ανθυγιεινά τρόφιμα και αυτό γιατί δεν έχει το θαυματουργό κακάο γιάυτο άλλωστε και είναι λευκή, αποτελείται μόνο από λίπος κακάο και ζάχαρη.

Litsa έγραψες ότι και η κούραση παίζει αρνητικό ρόλο στην εξέλιξη της νόσου?

Στο είπε γιατρός?

Εγώ είπα στον δικό μου γιατρό ότι το χειμώνα επειδή έχω έντονη επαγγελματική δραστηριότητα κουράζομαι παρά πολύ και ότι τώρα με την ασθένεια σκέφτομαι να αφήσω κάποιες από τις επαγγελματικές δραστηριότητες μου. Η απαντήσει του ήταν όχι μόνο να μην αφήσω τίποτα αλλά να βρω και άλλα!!!!!!! Και ας κουράζομαι παραπάνω!!!!!!!!

Να περνάτε καλά!!
 #8189  από LL--MM
 Κυρ Αύγ 30, 2009 6:42 pm
Πραγματικά, έχουμε όλοι τις αδυναμίες μας!
Σ'αυτό το σημείο, οι αμερικάνοι ίσως να μήν έχουν απολύτως άδικο...

Σαφώς ο γιατρός σου είναι καλοπροαίρετος... Αλλά άν είναι αυτος που έγραψε το μύθο 4, (άν τους είδες) το να εξαντληθείς υπέρ του δέοντος δεν έχει κανένα νόημα, ακόμα και υγιέστατος να ήσουν. Το αποτέλεσμα μπορεί να μήν έιναι αυτό που φαντάζεται...

Εμένα με είχαν λούσει δεόντως όταν πήγα για διάγνωση και ανέφερα την εξάντληση, επειδή δεν είχα πάει νωρίτερα... Ο "ειδικός των ειδικών" στον οποίο βρέθηκα, μου εξήγησε ότι θα έπρεπε να μειώσω την επαγγελματική μου δραστηριότητα κατά 50% τουλάχιστον... Και τώρα αρνείται να μου δώσει ποσοστά αναπηρίας...
 #8191  από Fotis
 Κυρ Αύγ 30, 2009 7:04 pm
Φίλε καλως ήρθες στην παρέα και μην τρελαίνεσαι. Θα πάνε όλα καλά. Σχετικά με το ερώτημά σου, και εγώ είμαι μια παρόμια περίπτωση και εδώ και 6 μήνες που το γνωρίζω δεν έχω παρουσιάσει κάτι άλλο όπως επίσης και δεν έχω κάποιο μόνιμο πρόβλημα.
 #8192  από tom80
 Κυρ Αύγ 30, 2009 7:32 pm
Φίλε Fotis, σε ευχαριστώ και εσένα για το καλωσόρισμα. Αυτό που με τρόμαξε πιο πολύ είναι οι ενέσεις Copaxone που θα πρέπει να κάνω καθημερινά. Διαπίστωσα ότι υπάρχουν αρκετοί ασθενείς με ΣΚΠ που οι γιατροί τους είπαν δεν χρειάζεται να ξεκινήσεις άμεσα θεραπεία. Εγώ όμως από την επόμενη εβδομάδα ξεκινάω το Copaxone άρα θεωρώ την περίπτωση μου λίγο προχωρημένη. Εσύ κάνεις θεραπεία? Ποια?

LL-MM δεν ξέρω αν είσαι άνδρας ή γυναίκα αλλά μ’αρεσει ο τρόπος που σκέφτεσαι και γράφεις

Να είστε όλοι καλά
 #8193  από LL--MM
 Κυρ Αύγ 30, 2009 8:37 pm
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Θερμά ευχαριστώ :D Aν διαβάσεις την ΕΡΜΗΝΕΙΑ των μύθων, που συνέταξε η ταπεινότης μου (στο φάκελο της γενικής συζήτησης) θα το δείς, και θα δείς και αν μετανιώνεις ή όχι για τη φιλοφρόνηση :D Μή σε πάρω στο λαιμό μου...

Να είσαι πάντα καλά
Η γιαγιά η Κασσάνδρα
 #8195  από MARINI
 Κυρ Αύγ 30, 2009 9:47 pm
Γεια σου Tom,
κάνω Copaxone από όταν μου έγινε η διάγνωση,εδώ και 2 χρόνια περίπου.Το ότι κάνω ένεση κάθε μέρα δε σημαίνει ότι ότι είναι σοβαρή η καταστασή μου,αλλά ακριβώς το αντιθετο.Εγώ είμαι στην κατηγορία των τυχερών.Εχω την καλοήθη μορφή.Είμαι πολύ καλά.Από όταν ξεκινησα θεραπεία δεν είχα καμία ώση.Απλά όταν κουράζομαι και αγχώνομαι πολύ χτυπανε τα καμπανάκια.εχώ πολυ ελαφρά μουδιάσματα που περνάνε.Η ζωή μου είναι φυσιολογική.Μην τρελαινεσαι.Ολοι μας εδώ έχουμε βρεθεί στη θέση σου και σε καταλάβαίνουμε.Πρέπει να χαλαρώσεις κι αν θεωρείς ότι δε σε καλύπτει ο γιατρός σου,πάρε κι αλλη γνώμη.όσο για τις καθημερινές ενέσεις είναι πλέον μια συνήθεια.Απλά προσπάθησε να χαλαρώσεις.
 #8197  από litsa
 Κυρ Αύγ 30, 2009 9:57 pm
tom80
για την κούραση μου είπαν :
να αποφεύγω την περίσσια κούραση, όταν ζήτησα διευκρινήσεις μου είπε: ε! να μην κάνεις και μαραθώνιο..
τώρα καταλαβαίνεις οτι τα όρια του καθενός είναι διαφορετικά.
Απλά απο όσο το έχω ψάξει δες να κουράζεσαι τόσο όσο, δεν χρειαζεται να υπερβάλλεις!
ο γιατρός σου, σου είπε βάλε και άλλα για να σε ...εμψυχώσει μάλλον!
καλά κάνει αλλά εσύ πρόσεχε...
Είναι αυτό που συζητάμε σε άλλο θέμα: αν μπορούμε και τι μπορούμε... και πόσο..

δεν λέω ότι δεν μπορούμε - σε καμμία περίπτωση- αλλά πχ εμένα η ζέστη με περιορίζει αφάνταστα.. ε δεν μπορώ να το αγνοήσω! ένας φίλος πολ. μηχανικός παει για επιβλεψη πρωί πρωί και απόγευμα... απλά τα κάνουμε λιγο αλλιώς...
Επίσης στη δεύτερη επίσκεψη που ήμουνα καλά ο γιατρός μου είπε ότι να συνεχίσω αυτό που έκανα μέχρι τότε (διάστημα 6 μηνών) δηλ. ξεκούραση, όχι πολύ δουλειά και κτλ..

και να θυμάσαι ότι κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή..
με τη διατροφή το ψάχνω.. αλλά με το που ακούω όχι γαλακτομικά και ζυμωτό ψωμί ολικής αλέσεως το αφηνω γιατί είναι τα αγαπημένα μου...
θα τα πούμε πάλι..
Α! συμφωνώ με το marini. den ειναι τίποτα η ένεση, ισα ίσα σε προστατεύει και θα σε βοηθήσει, τώρα δίνουν φάρμακα από την πρώτη διάγνωση.. και είναι υπερ αυτο!!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7