ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ. ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΩ ΑΝΑΠΗΡΗ Η ΑΝΥΜΠΟΡΗ. ΔΟΥΛΕΥΩ 11 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ Κ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ + ΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Κ ΚΟΥΡΑΖΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ. Π ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΖΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. Κ ΕΓΩ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΩΣ ΙΣΩΣ ΚΑΤΑΛΗΞΩ ΣΕ ΚΑΡΟΤΣΙ. ΑΛΛΑ ΑΣΤΟ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ. ΚΑΛΗΜΕΡΑ
Εγώ νόμιζα ότι να πείς σε ασθενή ότι θα τής χώσεις καθετήρα στο πόδι, το να λές "γιατι θες να έχεις σκπ, η κατάθλιψη είναι σαν ένα κρυωματάκι, παρε Λαντόζ" αντί να δώσεις ιντερφερόνες, ή ακόμα, στην επιτροπή ΙΚΑ, "Γιατί να θέλετε να παραβάλλεστε με τους τυφλούς;" (ενω οι κανόνες αναγκαστικών προσλήψεων είναι που μας παραβάλλουν,) είναι... δείγματα υψίστης ευγενείας, και όχι αντιδεοντολογική συμπεριφορά, βέβαια, ποιός να κάθεται τώρα να διαβάζει τον ...κώδικα Ιατρικής δεοντολογίας που δεν είναι καν και αναγκαστικός; Δεν είχα καταλάβει ότι αυτά, πόσο μάλλον το ότι τα κείμενα αναφοράς του ΕΚΠΑ, καθιστούσαν αγένεια, σας βεβαιώ......

Τα φωτεινά παραδείγματα είναι σπάνια, και ακόμα και κάποιος να φερθεί ανθρώπινα (με τη δέουσα καταδεκτικότητα, μάλλον) μια φορά,την άλλη μπορεί να σου το καταλογίσει: "Τι θές πάλι εσύ, δεν ειμαι εγώ αυτός που σου φέρθηκε ΜΗ-γαϊδουρινά προχτές;". ΔΕΝ είμαι εγώ που τους βάζω στο ίδιο καλάθι, αυτοί μόνοι τους θέλουνε και κατοικοεδρεύουν στο καλάθι αυτό... Το σύστημα είναι που τους κάνει τέτοιους, μάλλον, ακόμα κι άν είναι καλά παιδιά από το σπίτι τους...
Και, ουδείς αντιλέγει στην ύπαρξη φωτεινών παραδειγμάτων, Ιωάννα μου: ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ, ΟΜΩΣ!!! και αυτό, σε όλα τα επαγγέλματα.
Και αυτό που δεν έχω καταφέρει να καταλάβω εγώ, είναι ο λόγος για τον οποίο από τη μια αποκλείουμε από τη σκέψη μας ώς άσχετους και τους γενικούς κανόνες, (κοινωνικές συμπεριφορές, νόμους κ.ά. διάφορα) και από την άλλη αποκλείουμε, για τον ίδιο λόγο, και τα προσωπικά βιώματα του ενός και του αλλουνού, παραδείγματα της κατάστασης, επιμένοντας να μή βλεπουμε τη σχέση αιτίου-αιτιατού μεταξύ τους. Κάτι δεν πάει καλά...
Νομίζω ότι η Έλενα μας έστησε, που είπε ότι θα απαντούσε!!! Που είσαι, Ελενάκι;