• κρατήσεις παραπληγικού επιδόματος

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #112827  από dimos
 Τρί Σεπ 01, 2015 1:50 am
Τελικά κρατήσεις γίνονται ΜΟΝΟ στον άμεσα ασφαλισμένο, οπότε και παίρνω 771 καθαρά. Μια δεύτερη λύση είναι αυτό που κάνει ο Μάνος.
 #112828  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Σεπ 01, 2015 10:40 am
Καλημερα και ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ! Λοιπον !!!! Το παραπληγικο επιδομα , ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ , ειναι 783,30 ευρω το μηνα . Με τις κρατησεις 4% , ΗΤΑΝ 751,90 . ΗΤΑΝ !!!!! Αφου , επειδη το θεωρουν συνταξη , αρχισαν να κανουν κρατησεις 6% .Ετσι ψηφισαν εκεινοι που ΕΣΕΙΣ ΨΗΦΙΖΑΤΕ και ΨΗΦΙΣΑΤΕ !!!!!!!! Συγκεκριμενα , εγω επαιρνα 751,90 .Τωρα πηρα 736,30 . Κρατησαν το 6% ΚΑΙ επισης ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ την πρωτη δοση απο το 6% , των τριων προηγουμενων μηνων ! Οποιος ΒΛΕΠΕΙ οτι αυτο ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ .....ας ''ΤΡΕΞΕΙ'' ..........
 #112860  από Κυριάκος
 Σάβ Σεπ 05, 2015 12:53 pm
ΑΝΝΑ59 έγραψε:Καλημερα και ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ! Λοιπον !!!! Το παραπληγικο επιδομα , ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ , ειναι 783,30 ευρω το μηνα . Με τις κρατησεις 4% , ΗΤΑΝ 751,90 . ΗΤΑΝ !!!!! Αφου , επειδη το θεωρουν συνταξη , αρχισαν να κανουν κρατησεις 6% .Ετσι ψηφισαν εκεινοι που ΕΣΕΙΣ ΨΗΦΙΖΑΤΕ και ΨΗΦΙΣΑΤΕ !!!!!!!! Συγκεκριμενα , εγω επαιρνα 751,90 .Τωρα πηρα 736,30 . Κρατησαν το 6% ΚΑΙ επισης ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ την πρωτη δοση απο το 6% , των τριων προηγουμενων μηνων ! Οποιος ΒΛΕΠΕΙ οτι αυτο ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ .....ας ''ΤΡΕΞΕΙ'' ..........

Αυτό το ποσό που λες, αφορά και τους ελεύθερους; Εγώ δηλαδή που δεν είμαι παντρεμένος θα λάβω τα ίδια χρήματα;
 #112864  από ΑΝΝΑ59
 Σάβ Σεπ 05, 2015 9:30 pm
Κυριάκος έγραψε:
ΑΝΝΑ59 έγραψε:Καλημερα και ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ! Λοιπον !!!! Το παραπληγικο επιδομα , ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ , ειναι 783,30 ευρω το μηνα . Με τις κρατησεις 4% , ΗΤΑΝ 751,90 . ΗΤΑΝ !!!!! Αφου , επειδη το θεωρουν συνταξη , αρχισαν να κανουν κρατησεις 6% .Ετσι ψηφισαν εκεινοι που ΕΣΕΙΣ ΨΗΦΙΖΑΤΕ και ΨΗΦΙΣΑΤΕ !!!!!!!! Συγκεκριμενα , εγω επαιρνα 751,90 .Τωρα πηρα 736,30 . Κρατησαν το 6% ΚΑΙ επισης ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ την πρωτη δοση απο το 6% , των τριων προηγουμενων μηνων ! Οποιος ΒΛΕΠΕΙ οτι αυτο ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ .....ας ''ΤΡΕΞΕΙ'' ..........

Αυτό το ποσό που λες, αφορά και τους ελεύθερους; Εγώ δηλαδή που δεν είμαι παντρεμένος θα λάβω τα ίδια χρήματα;
:smile-dull: Μαλλον κανεις ...πλακα .....Το παραπληγικο επιδομα , το παιρνει ...ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ .....Ανεξαρτητως οικογενειακης καταστασεως !!!!!!!! :smile-rofl:
 #112877  από Κυριάκος
 Κυρ Σεπ 06, 2015 10:17 pm
ΑΝΝΑ59 έγραψε:
Κυριάκος έγραψε:

:smile-dull: Μαλλον κανεις ...πλακα .....Το παραπληγικο επιδομα , το παιρνει ...ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ .....Ανεξαρτητως οικογενειακης καταστασεως !!!!!!!! :smile-rofl:

Ναι οκ, αυτό το έχω καταλάβει. Εγώ ρώτησα αν έχει διαφορά το ποσό όταν είσαι παντρεμένος ή ελεύθερος; Είναι φιξ το ποσό δηλαδή; Επειδή εγώ πήρα τώρα την απόφαση που το δικαιούμαι, είχα πάει πρώτα στην πρόνοια και μου είπαν εκεί, ότι η πρόνοια, μαζί με το παραπληγικό, δίνει και ένα επίδομα συμπαράστασης, το οποίο δεν δίνει το ΙΚΑ (αν δεν αναγράφεται πάνω στην απόφαση) και όλα μαζί σύνολο έβγαιναν κοντά στα 770 ευρώ. Το ΙΚΑ μου είπαν δίνει 100 ευρώ λιγότερα από την πρόνοια στο παραπληγικό επίδομα (αυτά μου τα είπαν στην Πρόνοια). Εγώ αναγκαστικά έκανα αίτηση στο ΙΚΑ γιατί είχα τα ένσημα που απαιτούνται εκεί. Γι' αυτό ρωτάω, μήπως επειδή είμαι ελεύθερος, πάρω λιγότερα χρήματα από αυτά που παίρνεις εσύ πχ που είσαι παντρεμένη; :)
 #112883  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Σεπ 07, 2015 11:38 am
Μαλλον εννοεις το επιδομα ''ετερου προσωπου '' Αυτο το δινουν σε οσους εχουν αναγκη απο τη βοηθεια ετερου προσωπου . Αυτο το προσωπο δεν ειναι απαραιτα ο/η συζυγος . Δεν ξερω λεπτομερειες να σου πω . ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ! Εχω προβλημα με το λαπτοπ και δυσκολευομαι να επικοινωνησω με το φορουμ . Οταν καταφερω να κανω σερβις θα τα ξαναπουμε . Παντως , ενα λεω ! Το οποιοδηποτε αναπηρικο επιδομα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ! Γι αυτο ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ να γινονται κρατησεις !!! :smile-headbang: :smile-headbang: :smile-headbang: :smile-headbang: :smile-headbang: :smile-headbang: :smile-headbang: :smile-headbang:
 #112884  από Κυριάκος
 Δευ Σεπ 07, 2015 12:10 pm
ΑΝΝΑ59 έγραψε:Μαλλον εννοεις το επιδομα ''ετερου προσωπου '' Αυτο το δινουν σε οσους εχουν αναγκη απο τη βοηθεια ετερου προσωπου . Αυτο το προσωπο δεν ειναι απαραιτα ο/η συζυγος . Δεν ξερω λεπτομερειες να σου πω . ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ! Εχω προβλημα με το λαπτοπ και δυσκολευομαι να επικοινωνησω με το φορουμ . Οταν καταφερω να κανω σερβις θα τα ξαναπουμε . Παντως , ενα λεω ! Το οποιοδηποτε αναπηρικο επιδομα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ! Γι αυτο ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ να γινονται κρατησεις !!! :smile-headbang: :smile-headbang: :smile-headbang: :smile-headbang: :smile-headbang: :smile-headbang: :smile-headbang: :smile-headbang:
Σ' ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σου. Στην Πρόνοια που πήγα πρόσφατα μου το περιέγραψαν όπως στο είπα, σαν επίδομα συμπαράστασης. Είναι η πρώτη φορά που θα πάρω το εξωιδρυματικό επίδομα (όταν το πάρω με το καλό, γιατί στο ΙΚΑ υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση) γι' αυτό ρωτάω...