• Θολούρα στα μάτια

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #109547  από litsa
 Δευ Φεβ 23, 2015 8:52 pm
περαστικά σου Γιάννη, ότι καλύτερο σου εύχομαι, χωρίς να το βάζεις κάτω...

το κυριότερο είναι χωρίς συναισθηματισμούς αλλά με την λογική να βρείς το καλυτερο για σένα!!!

:smile-flower: :smile-flower: :smile-flower:
 #109553  από sofia13
 Δευ Φεβ 23, 2015 11:29 pm
Γιάννη μου , όλα καλά να σου πάνε αρχηγέ μας.
Γρήγορα περαστικά και πάμε........γι΄άλλα !
:smile-kiss:
 #109567  από Γιάννης
 Τρί Φεβ 24, 2015 9:15 pm
Και βέβαια tysabri, και πως να πω όχι τη στιγμή που ξαφνικά συνειδητοποιώ (μετά από 7 χρόνια σταδιακής κινητικής επιδείνωσης και χωρίς ώσεις) ότι τελικά πάσχω από τη σπάνια (?) μορφή της πρωτογενώς προϊούσας ΜΕ ώσεις και ανά πάσα στιγμή μια γερή ώση μπορεί να με καταστήσει από ημιπεριπατητικό σε ποιος ξέρει τι. Να θυμίσω ότι τον Αύγουστο μούδιασα γερά από τη δεξιά μεριά μέση και κάτω, άρα δύο ώσεις σε διάστημα 5 μηνών. Υπήρξε και αναφορά στη μιτοξανδρόνη την οποία ουδέποτε θα έπαιρνα. Αυτά προς ενημέρωσιν και άλλων.

Στάθης έγραψε:Η γιατρός σε έστειλε για ανοσοσφαιρίνες Γ (IgG) , και σου έβαλε χέρι γιατί δεν γούσταρες φάρμακα;Μάλλον λόγο αποτυχίας της στρατηγικής της γιατρού σου, προσπαθεί να ρίξει το φταίξιμο σε σένα Γιάννη, αυτό είναι το απίστευτο...
Θα σε πάρω μόλις ξεμπερδέψω να τα πούμε αναλυτικά αλλά νομίζω ότι γίνεσαι άδικος
 #109571  από Στάθης
 Τετ Φεβ 25, 2015 12:23 am
Γιάννης έγραψε:Θα σε πάρω μόλις ξεμπερδέψω να τα πούμε αναλυτικά αλλά νομίζω ότι γίνεσαι άδικος
Τα γεγονότα δείχνουν ότι πάσχεις από πρωτοπαθώς προϊούσα (PPMS) , και οι γνώσεις του γιατρού σου σταματάνε στην υποτροπιάζουσα μορφή (RRMS).

Gilenya, Ιντερφερόνες, Υπερβαρικά οξυγόνα, Copaxonia και τα καινούργια φρούτα Aubagia δεν δίνονται σε πρωτοπαθώς, χρειάζεται εντελώς διαφορετική προσέγγιση Γιάννη.

Δεν θυμάμαι ποιά από τα παραπάνω έχεις πάρει αλλά το Gilenya που σου έδωσε πρόσφατα
δεν επιτρέπεται για τέτοια μορφή της ΣΚΠ.
Για το Gilenya δεν υπάρχει τελειωμένη μελέτη για πρωτοπαθώς, παρά μόνο μια αρνητική μελέτη, που δεν θα αργήσει να δημοσιευτεί για αυτήν την συγκεκριμένη μορφή.

Έχεις επιβαρυνθεί αρκετά παραπάνω από εμάς, με φάρμακα που δεν ταιριάζουν στην μορφή του, και δεν φταις εσύ σε αυτό.
 #109576  από Γιάννης
 Τετ Φεβ 25, 2015 4:00 pm
Το ότι έχω κάνει δύο ώσεις (τις πρώτες μου) σε διάστημα πέντε μηνών, δεν αναιρεί την απλά προϊούσα μορφή;
Έχω πειστεί (πλέον) ότι χρειάζομαι φάρμακο και ότι το tysabri μπορεί να βοηθήσει, αν όχι, βράσε όρυζα και δώσε και σε μένα.
Το gilenya μου το είχε δώσει με την ίδια με τώρα λογική, σε μια μαγνητική που είχα κάνει τότε, είχαν φανεί νέες ενεργές εστίες, οι οποίες προφανώς δεν είχαν δώσει συμπτώματα.
Πλέον έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την κυκλοφορία του tysabri και θέλω να πιστεύω ότι το ελέγχουν πολύ καλύτερα.
 #109578  από βικυ
 Τετ Φεβ 25, 2015 4:40 pm
Γιάννη....... ευχομαι να πάνε όλα καλά.
 #109583  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Φεβ 25, 2015 8:02 pm
Γιάννης έγραψε:Το ότι έχω κάνει δύο ώσεις (τις πρώτες μου) σε διάστημα πέντε μηνών, δεν αναιρεί την απλά προϊούσα μορφή;
Έχω πειστεί (πλέον) ότι χρειάζομαι φάρμακο και ότι το tysabri μπορεί να βοηθήσει, αν όχι, βράσε όρυζα και δώσε και σε μένα.
Το gilenya μου το είχε δώσει με την ίδια με τώρα λογική, σε μια μαγνητική που είχα κάνει τότε, είχαν φανεί νέες ενεργές εστίες, οι οποίες προφανώς δεν είχαν δώσει συμπτώματα.
Πλέον έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την κυκλοφορία του tysabri και θέλω να πιστεύω ότι το ελέγχουν πολύ καλύτερα.
:romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-sunshine:
 #109594  από Κώστας
 Πέμ Φεβ 26, 2015 11:55 am
Γιάννη όπως ξέρεις κι΄ εγώ την ίδια μορφή έχω με τη διαφορά ότι εγώ (μέχρι τώρα) εδώ και 12 χρόνια δεν έχω κάνει ποτέ ώση, ούτε είχα ποτέ ενεργές εστίες στις μαγνητικές. Παρ΄ όλ΄ αυτά όταν με είδε ο Δρακάτος και συζήτησα μαζί του, μου πρότεινε το tysabri λέγοντας μου ότι θα με βοηθήσει. Δεν μπορώ να καταλάβω από που αντλεί την ελπίδα ότι θα με βοηθήσει στη συγκεκριμένη μορφή της νόσου, αλλά επέμενε πολύ. Προς το παρόν δεν έχω κάνει τίποτα με το φάρμακο αλλά το σκέφτομαι. Σε ό,τι αφορά τις ανησυχίες μου για τον υιό PML, μου είπε πως θα κάνω συχνές αιματολογικές εξετάσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια λήψης του φαρμάκου, ώστε ν΄ αποκλειστεί αυτή η πιθανότητα. Άλλωστε μου είπε ότι το ποσοστό αυτών που προσβάλονται από PML είναι πολύ μικρό. Μένει λοιπόν να δούμε τι γίνεται με το περιβόητο rebound effect όταν διακοπεί η χορήγηση του φαρμάκου μιας και υποθέτω δεν μπορούμε να το παίρνουμε αιώνια. Βέβαια δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και την πιθανότητα το φάρμακο αντί για καλό να μας κάνει κακό. Εξαιρετικά δύσκολη απόφαση ιδιαίτερα όταν διαβάζω και αναφορές σαν αυτή viewtopic.php?f=30&t=4484! :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars:

Υσ1. Βρε Λίτσα συμφωνώ ν΄ αφήσω στην άκρη τους συναισθηματισμούς, αλλά με τι είδους λογική μπορεί κάποιος ν΄ αποφασίσει σ΄ αυτό το θέμα; Στη λογική υπεισέρχεται, έστω άθελα και ασυνείδητα και ο συναισθηματικός παράγοντας (ελπίδα), οπότε αυτομάτως παύει νάνε ψυχρή λογική. Με τι είδους πνευματική υπέρβαση μπορούμε να παραμερίσουμε τον παράγοντα ελπίδα, ώστε να μιλάμε γι΄ απόφαση μέσω της λογικής και μόνον;!

Υσ2. Αν ανήκουμε στο έστω και σπάνιο ποσοστό αυτών που προσβάλονται από PML, τότε η λύση είναι η έγκαιρη διάγνωσή του, η άμεση διακοπή του φαρμάκου, η πλασμαφαίρεση και η ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά. Παράγοντες που πρέπει να συνυπολογιστούν πριν από τη λήψη του φαρμάκου.

Υσ3. "Το gilenya μου το είχε δώσει με την ίδια με τώρα λογική, σε μια μαγνητική που είχα κάνει τότε, είχαν φανεί νέες ενεργές εστίες, οι οποίες προφανώς δεν είχαν δώσει συμπτώματα.
Πλέον έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την κυκλοφορία του tysabri και θέλω να πιστεύω ότι το ελέγχουν πολύ καλύτερα."

Με την ίδια λογική που σου είχε δώσει το gilenya τότε, σου προτείνει το tisabry τώρα. Και τότε πίστευε ότι το gilenya θα σε βοηθήσει, κάτι που τελικά δεν έγινε. Γιατί τώρα να σε (μας) βοηθήσει το tisabry;
Σε ό,τι αφορά τον καλύτερο έλεγχο του tisabry λόγω των πολλών ετών που κυκλοφορεί, πιστεύω ότι δεν ισχύει. Το αν κάποιος προσβληθεί ή όχι από τον PML, είναι καθαρά θέμα ιδιαιτερότητας του οργανισμού του και συνθηκών καθ΄ ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί ν΄ αποκλισθεί παρά μόνο ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ να διαγνωσθεί.
 #109598  από Κωνσταντίνα
 Πέμ Φεβ 26, 2015 2:53 pm
Γιάννη μου βρίσκεσαι κατά τη γνώμη μου, σε μία από τις δυσκολότερες φάσεις που βιώνει ένας ασθενής με σκπ :smile-nod: :smile-doh: .

Θα σου ευχηθώ να γίνει το καλύτερο :smile-sun: :romance-kisscheek:

υγ :smile-lipssealed:
 #109602  από Γιάννης
 Πέμ Φεβ 26, 2015 3:33 pm
Κώστας έγραψε: Και τότε πίστευε ότι το gilenya θα σε βοηθήσει, κάτι που τελικά δεν έγινε.
Το gilenya το σταμάτησα λόγω αυξημένων υπατικών και για τον ίδιο λόγο είχα σταματήσει την ιντερφερόνη, ελπίζω με το tysabri (μιας και το αποφάσισα) να μην συμβεί το ίδιο.
Κωνσταντίνα έγραψε:Γιάννη μου βρίσκεσαι κατά τη γνώμη μου, σε μία από τις δυσκολότερες φάσεις που βιώνει ένας ασθενής με σκπ .
Για το κουτί δηλαδή; :smile-bigsmile: