• κεπα

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #109482  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Φεβ 19, 2015 7:24 am
basilis361 έγραψε:Αννα, τα αναδρομικα που αφορουσαν το εξωιδριματικο τα πηρα κανονικα ,αλλα την παρακρατηση φορου που μου εκαναν στην συνταξη μου (περιπου 100 ευρο το μηνα) και δεν μου την κανουν οταν περνω και το εξωιδριματικο ,αυτα μου ειπαν οτι θα τα παρω απο την εφορια ,γιατι αυτοι εκει τα στελνουν (οπως μου ειπαν)...τωρα τι να πω ???θα ξαναπαω να ξαναρωτησω....
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ! Βασιλη !Μαλλον, οταν με το καλο κανεις τη δηλωση στην εφορια , εκει που λεει ''φορος που παρακρατηθηκε'' θα βαλεις το αυτο το ποσό . Μαλλον.......Ομως, καλα θα ειναι να πας ΤΩΡΑ και να ζητησεις να σου επιστρεψουν τα χρηματα . Επειδη ...ποτέ δεν ξερεις τι γινεται μ'αυτους................. :smile-hi:
 #109684  από kostasp
 Κυρ Μαρ 01, 2015 11:48 pm
Θα θελα να ρωτησω μου δωσαν τα αναδρομικα του επιδοματος πριν τις εκλογες και μου κρατησαν 13% περιπου 2500 ευρω ως φορο μισθωτων υπηρεσιων σωστα εγινε μηπως γνωριζει κανεις να μου πει;
 #109685  από basilis361
 Δευ Μαρ 02, 2015 2:22 am
kostasp έγραψε:Θα θελα να ρωτησω μου δωσαν τα αναδρομικα του επιδοματος πριν τις εκλογες και μου κρατησαν 13% περιπου 2500 ευρω ως φορο μισθωτων υπηρεσιων σωστα εγινε μηπως γνωριζει κανεις να μου πει;
Κωστα ,εχω παρει δυο φορες αναδρομικα που αφορουσαν το επιδομα και δεν μου εκαναν καμμια κρατηση ... βεβαια δεν εχει τυχει να παρω τοσο μεγαλο ποσο αναδρομικα ,μιας και το περισσοτερο διαστημα που περιμενα να πληρωθω ηταν 10 μηνες περιπου (αν και δεν νομιζω οτι εχει σχεση το ποσο}..
 #109686  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Μαρ 02, 2015 5:37 am
kostasp έγραψε:Θα θελα να ρωτησω μου δωσαν τα αναδρομικα του επιδοματος πριν τις εκλογες και μου κρατησαν 13% περιπου 2500 ευρω ως φορο μισθωτων υπηρεσιων σωστα εγινε μηπως γνωριζει κανεις να μου πει;
Καλημερα Κωστα ! Το εχω ξανα-ξανα-ξανα πει !!!!! Επειδη μου ετυχε κι εμενα ! Το επιδομα μας ειναι το ΜΟΝΟ, που ΔΕΝ φορολογειται !!!! Παρανομα σου εκαναν τις κρατησεις ! Να πας και να ζητησεις τα χρηματα σου πισω ! Απο το ΙΚΑ . Μη σου πουν διαφορα , οτι θα τα παρεις απο την εφορια κλπ .Να τα ζητησεις ΤΩΡΑ !!!! ΥΓ.Ετσι ακριβως ειχαν κανει και με μενα . Μου ειχαν κρατησει φορο 2600 ,λογω λαθους . Θεωρησαν οτι το επιδομα ειναι συνταξη . Με λιγες φωνες ...καταφερα να μου τα επιστρεψουν αμεσα .
 #109688  από giannis
 Δευ Μαρ 02, 2015 9:08 am
Κώστα, σωστά το γράφει η Άννα. Το επίδομα είναι αφορολόγητο.
Αν πρόκειται για σύνταξη όμως, να ξέρετε ότι τα αναδρομικά φορολογούνται αυτοτελώς και όχι με την κλίμακα Μ.Υ. Η αυτοτελής φορολόγηση ανέρχεται στο 20%.
 #109693  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Μαρ 02, 2015 10:00 am
giannis έγραψε:Κώστα, σωστά το γράφει η Άννα. Το επίδομα είναι αφορολόγητο.
Αν πρόκειται για σύνταξη όμως, να ξέρετε ότι τα αναδρομικά φορολογούνται αυτοτελώς και όχι με την κλίμακα Μ.Υ. Η αυτοτελής φορολόγηση ανέρχεται στο 20%.
ΝΑΙ !!!!!!!! Κωστα , πηγαινε στο ΙΚΑ και απαιτησε να σου επιστρεψουν τα χρηματα !!!!!!!!! Κι εσεις ΟΛΟΙ ....Φορουμ-φιλαρακια !!!!! Να το θυμαστε αυτο !!!!!!!!! Το επιδομα ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 #109696  από Γιάννης
 Δευ Μαρ 02, 2015 10:37 am
Γρήγορα στο ταμείο σου και απαίτησε να διευθετήσουν άμεσα το θέμα. Μου συνέβη πρόσφατα, πήγα στο ΙΚΑ, συμπλήρωσε η προϊσταμένη μια καρτέλα και μετά από δύο μήνες μπήκαν στην τράπεζα τα λεφτά που είχαν παρακρατηθεί.
ΠΡΟΣΟΧΗ μην σε παραπέμψουν στην εφορία γιατί δεν θα τα πάρεις, η εφορία το πολύ πολύ να σου κάνει συμψηφισμό με πιθανά χρέη σου. ΠΡΟΣΟΧΗ
 #109707  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Μαρ 02, 2015 3:05 pm
Γιάννης έγραψε:Γρήγορα στο ταμείο σου και απαίτησε να διευθετήσουν άμεσα το θέμα. Μου συνέβη πρόσφατα, πήγα στο ΙΚΑ, συμπλήρωσε η προϊσταμένη μια καρτέλα και μετά από δύο μήνες μπήκαν στην τράπεζα τα λεφτά που είχαν παρακρατηθεί.
ΠΡΟΣΟΧΗ μην σε παραπέμψουν στην εφορία γιατί δεν θα τα πάρεις, η εφορία το πολύ πολύ να σου κάνει συμψηφισμό με πιθανά χρέη σου. ΠΡΟΣΟΧΗ
Σωωωωωωωωωστος !!!!!!!!!!!!! :smile-handshake: :smile-handshake: :smile-handshake: :smile-handshake: :smile-handshake: :smile-handshake: :smile-handshake:
 #109818  από kostasp
 Παρ Μαρ 06, 2015 2:14 am
Παιδια καλησπερα συγγνωμη για την καθυστερηση αλλα ειχα ενα μικροπροβληματακη υγειας. Τωρα παλι στις επαλξεις για να δωσουμε τι μαχες μας . Θελω να σας ευχαριστησω ολους για τις συμβουλες και τις καθοδηγησεις που μου δωσατε αυριο ξεκιναω να παω εκει περα για να τα απαιτησω πισω θα παρω και τον Γεωργιοπουλο και θα σας ενημερωσω τι εγινε
 #109840  από kostasp
 Παρ Μαρ 06, 2015 3:03 pm
Λοιπον προς ενημερωση σας η κρατηση βγηκε επειδη βαλανε 2.5 ετων αναδρομικα μαζι η οποια βαση γεωργιοπουλου το γνωριζαν για την λαμογια αυτη. Το καλο ειναι οτι διορθωνεται βεβαια σε καποιο χρρονικο διαστημα διοτι μου ειπι θα της πω της λογιστριας μου να τα χωρισει καθε ετος ξεχωριστα στις δηλωσεις μου διοτι δεν φορολογειται το επιδομα και ενω το ηξεραν αυτο μου λεει τελοσπαντων παλι καλα εστω και στο τελος :emojis-8: