Αντε να πω και γω τη γνώμη μου. Συμφωνώ απόλυτα με τον neroxytis οι επιλογες είναι δικες μας. Πρώτα λύνουμε το πρόβλημα και αντε μετά τιμωρούμε. Δυτυχώς θέλουν να μας πείσουν ότι το πρόβλημα είναι αυτοί που μας πλασαρουν να τιμωρήσουμε. Πχ με την αγορά του αιώνα (κατι σαραβαλα F16) ή με τα υποβρύχια ή με το ξεπούλημα ΟΠΑΠ ολυμπιακης, δεη και μη συνεχίζω,
πράγματι πήραν μίζα πολλοί πολιτικοί. Το πρόβλημα όμως ήταν αυτοι που ελέγχουν τους πολιτικους και τους έχουν βάλει να ξεπουλάνε περιουσία του λαου, αφού πρώτα υποβαθμίσουν τις λειτουργίες του δημόσιου τομέα (για δύο λόγους , ένα για να δικαιολογήσουν την πώληση και 2 για να είναι και φτηνή). Τώρα αν τσιμπάμε και νομίζουμε ότι η μίζα είναι μεγαλύτερη απο το κόστος ξεπουλήματος δε θέλω να το κρίνω. Αν κάτι κανει 1000, το πουλάω για 100 σε έναν και μου δίνει μίζα 0,01, πρώτα θα ασχοληθώ με το 100 και μετά με το 0,01.
Το πρόβλημα όμως είναι του λαού που ψηφίζει χωρίς να διαβάζει. Ας αναρωτηθεί λοιπόν ο καθένας τα παρακάτω.
Είναι φιλελεύθερος, αριστερος, σοσιαλιστής, ευρωσοσιαλιστής, εθνικοσοσιαλιστής, εθνικιστής, κομμουνιστής? Δέχεται την ύπαρξει τάξεων στη κοινωνία? Αν ναι σε ποια τάξη θεωρεί ότι ανήκει? Θεωρεί ότι οι κομματικές του επιλογές συμφέρουν τη τάξη του? Θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει κόμμα που υπηρετεί πάνω απο μια τάξεις? Τα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια θεωρεί ότι υπηρετούν κάποια τάξη? Αν ναι ποια? Θεωρεί ότι αν ένα κομμα ισχυριστεί ότι υπηρετεί όλο τον λαο μη αποδεχόμενο την ύπαρξη τάξεων μέσα στον ίδιο τον λαό, είναι εφικτό να γίνει? Θεωρεί ότι όλος ο λαος θέλει το ίδιο πράγμα? Θεωρεί ότι τα κόμματα πρέπει να αλλοιώνουν το πρόγραμμα τους για να συνεργαστούν με άλλα? Θεωρεί ότι η συνεργασίες πρέπει να γίνονται μετά τις εκλογές ή να καθορίζονται πριν? Πρέπει να ξέρουμε πριν τις εκκλογες τι πρόγραμμα συνεργασίας θα ακολουθηθεί? Αν δε ξέρουμε το πρόγραμμα συνεργασίας θεωρούμε ότι μας συμφέρει να ψηφίσουμε αλλο και να μας έρθει άλλο? Στη τελική ψηφίζουμε κομματα ή προγράμματα? Θεωρεί ότι η λέξη συνεργασίας δε θα μπορούσε να γίνει πρώτα απο κάτω προς τα πάνω?
Δε θα πω την άποψή μου για αυτά τα ερωτήματα. Αν κάποιος δε τα έχει καθαρίσει μέσα του μέχρι τώρα, τώρα που ήρθαν τα δύσκολα δυτυχώς θα πάρει αποφάσεις εκτάκτου αναγκης που δεν λύνουν το πρόβλημα ή που δεν θα τον εκφράζουν και θα είναι με βάση το θυμικό άρα εξ αρχής λάθος.
Μόνο για ένα μας θεωρώ τυχερούς. Οι εξελήξεις είναι τόσο γρήγορες απο το 70 και μετά που δε χρειάζεται να διαβάσουμε ιστορία. Τα ζούμε μόνοι μας. Υπάρχει γενιά που τα έχει ζήσει όλα, φτώχια, ευημερία και ξανά φτώχια, αν δεν αναλύσει τους πραγματικούς λόγους θα νομίζει ότι απλά σε λίγο θα ξαναέρθει ευημερία. Το πρόβλημα είναι παγκόσμιο, πρόβλημα έχουν και άλλες χώρες που έπαιζαν το παιχίδι καλύτερα. Στη τελική η πρώτη δύναμη, Αμερική έχει λαό που ζεί χειρότερα απο εμας σήμερα.