• ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΞΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #107588  από LL--MM
 Τετ Νοέμ 26, 2014 10:32 am
Κωνσταντίνα έγραψε:
neroxytis έγραψε:................ Άντε και βάλαμε τα λαμόγια φυλακή. Με εμάς τι πρέπει να κάνουμε; Ποια θα είναι η τιμωρία μας;......................
Συμφωνώ σε ένα πολύ μεγάλο μέρος των απόψεών σου και είναι κρίμα, επειδή είναι αδιέξοδες (δυστυχώς) :smile-sadsmile:
Αν τα λαμόγια μπουν φυλακή, που δυστυχώς δεν πρόκειται (το αδιέξοδο που ανέφερα, εδώ η Κασσάνδρα σωστά λέει: "φύτεψαν το αν και δε φύτρωσε"), θα παίρναμε μια ικανοποίηση ότι υπάρχει δικαιοσύνη και νοιάξιμο για πρόοδο της χώρας(που δεν υπάρχει).
Τώρα για την τιμωρία που λες, πιστεύω ότι τιμωρούμαστε και μάλιστα πολύ, ζώντας Μισή Ζωή, με Φόβο, Απαξιωμένοι και Ανελεύθεροι :smile-bandit:
Ίσως να το αξίζουμε αυτό :smile-lipssealed:
Καλημέρα σε όλους!
Ευχαριστώ που με θυμήθηκες, Κωνσταντίνα μου, :oops: :oops: :oops: αλλά το "κοπυράιτ" είναι του ...Ρουσόπουλου για τους Κεντέρη και Θάνου: Δεν ξέρω αν τ'αξίζουμε:
ΕικόναTίμιος μπαίνει στην πολιτική; και να μπεί, πόσο θα καταφέρει να μείνει; Εικόνα

Γιατί, ποιά "δικαιοσύνη παίρνουμε", όταν όλα τα οικονομικά οφέλη που μάζεψαν, τα κρατάνε ακόμα και μετα την ποινική καταδίκη; Γιατί το θέμα δεν είναι τόσο ότι έφαγαν και ξόδεψαν με τα λεφτά των φορολογουμένων, που κι αυτό είναι απαράδεκτο, αλλά το από που θα τα πάρουμε εμείς, που λείπουν από τ'ασφλιστικά ταμεία, αν μη τι άλλο...

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
 #107591  από GeorgiaB
 Τετ Νοέμ 26, 2014 2:11 pm
Γεια σας παιδιά. Πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτησή σας. Για να πω κι εγώ την άποψή μου κι εγώ συμφωνώ με τον neroxyth Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο την τιμωρία αλλά και το τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα χωρίς να μείνουν ατιμώρητοι οι υπεύθυνοι. Μια επανεκκίνηση με διαφορετική διαχείριση και πολύ έλεγχο μήπως θα ήταν προτιμότερη ή είμαι πολύ ρομαντική; Πιστεύω ότι αποκτήσαμε και συνεχίζουμε να αποκτούμε πολύ εμπειρία για να φερθούμε πιο υπεύθυνα τώρα.
Γεωργία
 #107593  από LL--MM
 Τετ Νοέμ 26, 2014 2:57 pm
GeorgiaB έγραψε:Γεια σας παιδιά. Πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτησή σας. Για να πω κι εγώ την άποψή μου κι εγώ συμφωνώ με τον neroxyth Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο την τιμωρία αλλά και το τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα χωρίς να μείνουν ατιμώρητοι οι υπεύθυνοι. Μια επανεκκίνηση με διαφορετική διαχείριση και πολύ έλεγχο μήπως θα ήταν προτιμότερη ή είμαι πολύ ρομαντική; Πιστεύω ότι αποκτήσαμε και συνεχίζουμε να αποκτούμε πολύ εμπειρία για να φερθούμε πιο υπεύθυνα τώρα.
Γεωργία
:smile-hi: "Να φερθούμε πιο υπεύθυνα" με μια επανεκκίνηση, πως το εννοείς αυτό, Γεωργία;;; :think: :shifty:

Προτιμότερη σαφώς και θα ήταν, είναι όμως ΠΑΝΤΕΛΩΣ ανέφικτη, διότι η έλλειψη ρευστού στο δημόσιο, τον ιδιωτικό τομέα, μέχρι και στις τσέπες μας που αποκομίσαμε με την "εμπειρία" αυτήν, η διαφορετική διαχείρηση δεν πρόκειται ν'αλλάξει με καμία κυβέρνηση: Γιατί εξ αιτίας όσων έφαγαν αυτοί τώρα είναι που αναγκαζόμαστε να παίρνουμε τα περίφημα δανεικά... Κι ώς φαίνεται, θα συνεχίσουν να τρώνε... Λένε πως βγήκαμε από την κρίση με τα λεφτά που θυσιάζουμε γι'αυτους τα οποία τρώνε ακόμα οι ίδιοι: Είδατε να βγαίνουμε ΕΜΕΙΣ από την πτώχευση;

Και πάλι: Tίμιος μπαίνει στην πολιτική; και να μπεί, πόσο θα καταφέρει να μείνει; και να μην τον φαν και λάχανο.

Όλοι θέλουμε να είμαστε ρομαντικοί, αλλά...
 #107616  από Νίκος_76
 Πέμ Νοέμ 27, 2014 12:35 am
Αντε να πω και γω τη γνώμη μου. Συμφωνώ απόλυτα με τον neroxytis οι επιλογες είναι δικες μας. Πρώτα λύνουμε το πρόβλημα και αντε μετά τιμωρούμε. Δυτυχώς θέλουν να μας πείσουν ότι το πρόβλημα είναι αυτοί που μας πλασαρουν να τιμωρήσουμε. Πχ με την αγορά του αιώνα (κατι σαραβαλα F16) ή με τα υποβρύχια ή με το ξεπούλημα ΟΠΑΠ ολυμπιακης, δεη και μη συνεχίζω,
πράγματι πήραν μίζα πολλοί πολιτικοί. Το πρόβλημα όμως ήταν αυτοι που ελέγχουν τους πολιτικους και τους έχουν βάλει να ξεπουλάνε περιουσία του λαου, αφού πρώτα υποβαθμίσουν τις λειτουργίες του δημόσιου τομέα (για δύο λόγους , ένα για να δικαιολογήσουν την πώληση και 2 για να είναι και φτηνή). Τώρα αν τσιμπάμε και νομίζουμε ότι η μίζα είναι μεγαλύτερη απο το κόστος ξεπουλήματος δε θέλω να το κρίνω. Αν κάτι κανει 1000, το πουλάω για 100 σε έναν και μου δίνει μίζα 0,01, πρώτα θα ασχοληθώ με το 100 και μετά με το 0,01.
Το πρόβλημα όμως είναι του λαού που ψηφίζει χωρίς να διαβάζει. Ας αναρωτηθεί λοιπόν ο καθένας τα παρακάτω.
Είναι φιλελεύθερος, αριστερος, σοσιαλιστής, ευρωσοσιαλιστής, εθνικοσοσιαλιστής, εθνικιστής, κομμουνιστής? Δέχεται την ύπαρξει τάξεων στη κοινωνία? Αν ναι σε ποια τάξη θεωρεί ότι ανήκει? Θεωρεί ότι οι κομματικές του επιλογές συμφέρουν τη τάξη του? Θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει κόμμα που υπηρετεί πάνω απο μια τάξεις? Τα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια θεωρεί ότι υπηρετούν κάποια τάξη? Αν ναι ποια? Θεωρεί ότι αν ένα κομμα ισχυριστεί ότι υπηρετεί όλο τον λαο μη αποδεχόμενο την ύπαρξη τάξεων μέσα στον ίδιο τον λαό, είναι εφικτό να γίνει? Θεωρεί ότι όλος ο λαος θέλει το ίδιο πράγμα? Θεωρεί ότι τα κόμματα πρέπει να αλλοιώνουν το πρόγραμμα τους για να συνεργαστούν με άλλα? Θεωρεί ότι η συνεργασίες πρέπει να γίνονται μετά τις εκλογές ή να καθορίζονται πριν? Πρέπει να ξέρουμε πριν τις εκκλογες τι πρόγραμμα συνεργασίας θα ακολουθηθεί? Αν δε ξέρουμε το πρόγραμμα συνεργασίας θεωρούμε ότι μας συμφέρει να ψηφίσουμε αλλο και να μας έρθει άλλο? Στη τελική ψηφίζουμε κομματα ή προγράμματα? Θεωρεί ότι η λέξη συνεργασίας δε θα μπορούσε να γίνει πρώτα απο κάτω προς τα πάνω?
Δε θα πω την άποψή μου για αυτά τα ερωτήματα. Αν κάποιος δε τα έχει καθαρίσει μέσα του μέχρι τώρα, τώρα που ήρθαν τα δύσκολα δυτυχώς θα πάρει αποφάσεις εκτάκτου αναγκης που δεν λύνουν το πρόβλημα ή που δεν θα τον εκφράζουν και θα είναι με βάση το θυμικό άρα εξ αρχής λάθος.
Μόνο για ένα μας θεωρώ τυχερούς. Οι εξελήξεις είναι τόσο γρήγορες απο το 70 και μετά που δε χρειάζεται να διαβάσουμε ιστορία. Τα ζούμε μόνοι μας. Υπάρχει γενιά που τα έχει ζήσει όλα, φτώχια, ευημερία και ξανά φτώχια, αν δεν αναλύσει τους πραγματικούς λόγους θα νομίζει ότι απλά σε λίγο θα ξαναέρθει ευημερία. Το πρόβλημα είναι παγκόσμιο, πρόβλημα έχουν και άλλες χώρες που έπαιζαν το παιχίδι καλύτερα. Στη τελική η πρώτη δύναμη, Αμερική έχει λαό που ζεί χειρότερα απο εμας σήμερα.
 #107623  από neroxytis
 Πέμ Νοέμ 27, 2014 11:31 am
Αγαπητέ Νίκο, συμφωνούμε στα περισσότερα. Διαφωνώ με την ταξική θεώρηση της κοινωνίας, αφού δεν μπορεί να περιγράψει τον άνθρωπο μονάδα. Αυτό που θέλω να προσθέσω, το οποίο νομίζω ότι δίνει μια ρεαλιστική εξήγηση για το πρόβλημά μας είναι αυτό: Από το 2000 μέχρι το 2014 το κράτος έχει επιδοτήσει τα ασφαλιστικά ταμεία 199 δις ευρώ! Σχεδόν τα 3/4 του χρέους μας! Ακόμα και χωρίς μίζες, συνωμοσίες, συμφέροντα κλπ, αυτό δείχνει ότι κάτι κάνουμε ΠΟΛΥ λάθος! Μα πάρα πολύ λάθος, όμως! Και είμαστε συνένοχοι με τη νοοτροπία που κουβαλάμε στα κεφάλια μας.
 #107626  από GeorgiaB
 Πέμ Νοέμ 27, 2014 12:31 pm
Καλημέρα παιδιά. Τη νοοτροπία μας τη δημιούργησαν οι ίδιοι. Με το πελατειακό σύστημα στις εκλογές, με τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος και με τόσα άλλα που είναι γνωστά σε όλους μας, μας κάνανε συνεργούς και μπήκαμε σ' ένα κυκεώνα που χρειάζεται μεγάλα κότσια για να βγούμε. Τίποτα όμως δεν είναι ΑΝΕΦΙΚΤΟ και ΑΔΥΝΑΤΟ.
 #107627  από VASILIS
 Πέμ Νοέμ 27, 2014 12:36 pm
Φίλε Νίκο!
Στόν προβληματισμό σου ΤΙ ψηφίζουμε η απάντηση είναι απλή και νομίζω πως θα συμφωνήσει και ο φίλος ο "νεροχύτης", και όλοι.
Οι περισσότεροι ΔΕΝ ξέρουμε τι ψηφίζουμε, Η, ψηφίζουμε για την πάρτη μας τον κολητό υποψήφιο μπας και βολέψει εμάς η το παιδί μας.
Φίλε νεροχύτη, είναι πολλά περισσότερα τα δις των επιδοτήσεων προς τα ταμεία, ΧΩΡΙΑ τις στάνταρ εισφορές εργοδοτών (οσων πληρώνουν) και εργαζόμενων.
Για ακόμα μια φορά θα συμφωνήσω μαζί σου τοσο για το "λάθος" που κάνουμε, αλλά ΚΥΡΙΩΣ για την νοοτροπία.
 #107629  από neroxytis
 Πέμ Νοέμ 27, 2014 2:00 pm
GeorgiaB έγραψε:Καλημέρα παιδιά. Τη νοοτροπία μας τη δημιούργησαν οι ίδιοι. Με το πελατειακό σύστημα στις εκλογές, με τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος και με τόσα άλλα που είναι γνωστά σε όλους μας, μας κάνανε συνεργούς και μπήκαμε σ' ένα κυκεώνα που χρειάζεται μεγάλα κότσια για να βγούμε. Τίποτα όμως δεν είναι ΑΝΕΦΙΚΤΟ και ΑΔΥΝΑΤΟ.
Όχι, δε φταίνε οι άλλοι για τη δική μας νοοτροπία. Ας μη φορτώνουμε στους άλλους τις δικές μας μ.λκίες! Σχετικά με το συνδικαλιστικό κίνημα, να διαλυθεί και να μην ξαναφτιαχτεί ποτέ όπως είναι σήμερα. Όλοι οι κοπρίτες και τα λαμόγια συδνικαλιστές γίνονται. Περιμένεις να συνεισφέρουν στον "αγώνα"; Αν θέλουμε να αγωνιστούμε για κάτι, αυτό ας είναι η κοινή λογική και η αντίληψή μας.
 #107632  από VASILIS
 Πέμ Νοέμ 27, 2014 3:11 pm
ΣΥΜΦΩΝΩ περί "συνδικαλιστών".
Να ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΩΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ το συνδικαλιστικό κίνημα, γιατί για το ότι ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΛΑ όσα κάποιοι είχαν καταφέρει για τους εργαζόμενους, για το ότι οι αγώνες και οι κατακτήσεις από παλιά εξαφανίστηκαν, ευθύνονται οι "εργατοπατέρες', που μπροστά φωνάζουν και ορίωνται για τα "δίκαια", και από πίσω, κάνουν τις δικες τους συμφωνίες για την πάρτη τους.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά, σε μια απεργία του εργατικού κέντρου της πόλης, που βγήκαν να μιλήσουν κάποιοι "εργατοπατέρες" φορτωμένοι στη χρυσή αλυσίδα και στα δαχτυλίδια.
ΑΥΤΟΙ, υποτίθεται πως εκπροσωπούσαν ΕΜΕΝΑ τον φτωχό, τον απολυμένο.
Ηταν σα να έβλεπα τους νταβατζήδες που είχαν μαζέψει τα κορίτσια τους.
 #107639  από GeorgiaB
 Πέμ Νοέμ 27, 2014 8:48 pm
Συμφωνώ ότι έτσι όπως κατάντησε το συνδικαλιστικό σύστημα είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει αυτή τη στιγμή. Μα είπα προηγουμένως ότι κατάφεραν και το διέλυσαν. Δεν ήταν έτσι παλιά. Ήταν το μόνο που φοβόντουσαν. Τώρα όμως τους έχουν κάνει όλους δικά τους παιδιά. Τον έχω ζήσει το συνδικαλισμό σε άλλες εποχές. Και μέσα από τον ιδιωτικό τομέα. Δεν τολμούσαν να κάνουν τίποτα. Όχι αυτό το μπάχαλο που γίνεται τώρα. Αν δεν ζήσατε το συνδικαλισμό παλαιότερα με το δίκιο σας είστε τόσο εξοργισμένοι μαζί του. Δυστυχώς αυτή είναι δική τους επιτυχία.