• Προσφυγη Διευθυντη υποκαταστηματος ΙΚΑ - ερωτηση

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #108943  από jimmis32
 Τετ Ιαν 28, 2015 8:25 pm
Ρε παιδια απο την τσεπη τους τα βγαζουν ..... μπορώ να των κανω κάτι ( νομικά) μου την κάνουν δευτερη φορά την πρωτη πηρα 30 εκανα εφεση πηρα 50 περιμενα 10μηνες να πληρωθώ και ξαφνικα με περναει τριτη φορα και μου κανουν το 30 40 το 50 πουθενά και ολα αυτα στα 2 χρόνια .
 #108946  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Ιαν 29, 2015 7:42 am
jimmis32 έγραψε:Ρε παιδια απο την τσεπη τους τα βγαζουν ..... μπορώ να των κανω κάτι ( νομικά) μου την κάνουν δευτερη φορά την πρωτη πηρα 30 εκανα εφεση πηρα 50 περιμενα 10μηνες να πληρωθώ και ξαφνικα με περναει τριτη φορα και μου κανουν το 30 40 το 50 πουθενά και ολα αυτα στα 2 χρόνια .
Δεν τα βγαζουν απο την τσεπη τους . Ομως , θελουν να δειξουν ''καλη διαγωγη '' προς το ''κρατος προνοιας'' . Μερικοι απ'αυτους ειναι πολυ κακοι ανθρωποι . Οσο για σενα ...Επιμενω ! Δεν εχει δικαιωμα να ζητησει να αλλαξει το ποσοστο αναπηριας ! Απλως ΔΕΝ θελει να πληρωσει και βρισκει καποια δικαιολογια . Αν μπορεις , ζητησε να σου πουν για ποιο λογο γινεται η παραπομπη σου . Αληθεια , απο τι πασχεις ? ΚΑΛΗΜΕΡΑ ! ΥΓ.Σου εστειλα προσωπικο μηνυμα .
 #108948  από jimmis32
 Πέμ Ιαν 29, 2015 10:34 am
Μετα απο ατύχημα το δεξί χέρι δεν εχει σχεδόν καθόλου κινητικότητα και μετα απο ολοι αυτη την ταλαιπωρία που μου κάνανε αρχισα να εχω παρε δωσε και με ψυχίατρους. Πήρα τηλ και τελικά εχει το δικαίωμα να το κάνει και να ζητήσει και μείωση ποσοστού :smile-headbang: α ρε Ελλάδα. ......
 #108955  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Ιαν 29, 2015 1:31 pm
jimmis32 έγραψε:Μετα απο ατύχημα το δεξί χέρι δεν εχει σχεδόν καθόλου κινητικότητα και μετα απο ολοι αυτη την ταλαιπωρία που μου κάνανε αρχισα να εχω παρε δωσε και με ψυχίατρους. Πήρα τηλ και τελικά εχει το δικαίωμα να το κάνει και να ζητήσει και μείωση ποσοστού :smile-headbang: α ρε Ελλάδα. ......
:smile-headbang: :smile-headbang: :smile-headbang: :smile-headbang: :smile-headbang: :smile-headbang: Ωστε εχει τετοιο δικαιωμα ??? Ωραιαααααα....Δηλαδη , τα ΚΕΠΑ ειναι για ''τα ματια '' ........Ο, τι τους συμφερει κανουν ...Πες μας , ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ , για ποιο υποκαταστημα ΙΚΑ προκειται . Να ξερουμε ...να εχουμε το νου μας ...ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΦΙΛΕ !!!!!
 #108964  από jimmis32
 Πέμ Ιαν 29, 2015 11:45 pm
Όπως είπα και πριν ο διευθυντής κρίνει αν εισαι άρρωστος και οχι τα κεπα .και φυσικά μιλάμε για το υποκατάστημα στην Νικηφόρου. ..........
 #108969  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Ιαν 30, 2015 9:41 am
jimmis32 έγραψε:Όπως είπα και πριν ο διευθυντής κρίνει αν εισαι άρρωστος και οχι τα κεπα .και φυσικά μιλάμε για το υποκατάστημα στην Νικηφόρου. ..........
:smile-thinking: Οσο ζουμε μαθαινουμε .....Ετσι λοιπον , ξανα-προστιθεται αλλο ενα στα αιτηματα μας .....Στην επομενη συναντηση μας με τους ''αρμοδιους '' θα το ξανα-θεσουμε !!! :smile-hi:
 #108973  από LL--MM
 Παρ Ιαν 30, 2015 1:00 pm
ΑΝΝΑ59 έγραψε:
jimmis32 έγραψε:Καλησπέρα και το 2015 τα ίδια απόφαση απο ΑΥΕ με 70της εκατο αναπηρία της εκανε προσφυγή ο διευθυντής του ικα και εχω τα εξής ερωτηματα 1) εχει το δικαίωμα να μην λαμβάνει υπόψην το αποτέλεσμα της ΑΥΕ και να σε παραπέμπει σε ΒΥΕ 2)και αν ναι με πιο δικαίωμα αφου δεν ειναι καν γιατρος 3) αρα το αν είσαι ανάπηρος δεν το κρίνουν η γιατροί της Υ.Ε άλλα ο διευθυντής του ικα ευχαριστώ
Nαι, κατά το άρθρο 24 του Νόμου 3402 του 2005: viewtopic.php?f=24&t=148 Παλαιότερα, υπήρχαν εγκύκλιοι αν και οχι πάντα δημοσιευμένες...
:smile-hi: Καλησπερα ! Λοιπον , ας παρουμε τα πραγματα με τη σειρα. Προ ΚΕΠΑ , το ΙΚΑ οπως και καθε αλλο ταμειο , ειχε τις δικες του υγειονομικες επιτροπες .
Διευκρίνηση: Όλοι πηγαιναμε στο ΙΚΑ, για το επίδομα, τουλάχιστον, και όπου μας ανέφεραν ώς "ξένους" (προερόχμενους από τ'άλλα ταμεία) Αυτά έστελναν τα ίδια το φάκελο, κι όπου πήγαινε και η απάντηση, και μας τη δημοσίευαν "μόνο" εκείνα, ενώ οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ την έπαιρναν στο τέλος της μέρας.

Ετσι οι διευθυντες των υποκαταστηματων ειχαν το δικαιωμα να κανουν παραπομπες σε Ββαθμια επιτροπη ...χωρις αιτιολογηση .
Το πάλαι ποτέ, τα μικρότερα, και τότε, οικονομικα πολύ σχετικά "υγειέστερα" ταμεία, δεν επικαλούνταν το δικαίωμα αυτό, αμφίβολης ισχύος, γαρ...

Εχω πειρα πικρη....Απο τον διευθυντη της Πατησιων , ο οποιος φυσικα ΔΕΝ ειναι γιατρος ουτε με ειχε δει ποτέ ....Τωρα τα πραγματα αλλαξαν . Στο ΚΕΠΑ εξεταζονται ασφαλισμενοι ΟΛΩΝ των ταμειων . Επομενως ο διευθυντης ενος υποκαταστηματος ΙΚΑ , δεν εχει δικαιωμα παραπομπης σε Ββαθμια ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ. Ομως , οταν ενας ασφαλισμενος εχει παρει ποσοστο αναπηριας προκειμενου να διεκδικησει χρηματα , συνταξη ή -και επιδομα , Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ !!!!!!
Αυτό ίσχυε για τη σύνταξη (όχι για το επίδομα) όπου άλλοτε τουλάχιστον, ήταν ΕΝΑΣ γιατρός που αποφάσιζε για τη σύνταξη στα "άλλα" ταμεία: Όταν αυτός/ή αρνούνταν, ο φάκελος πήγαινε 2οβάθμια του ΙΚΑ. Tώρα, τα ΚΕΠΑ αποφασίζουν γιά όλα... αλλά πρέπει και ο διευθυντής να δεχτεί να πληρώσει, όμως όταν έχει αποδεχτεί πρότερες επιπτώσεις των αποφάσεων, θα αρνηθεί (πολύ σχετικά) δυσκολότερα...

Ετσι ..εχουμε ζησει και ζουμε αρκετες περιπτωσεις , που ο διευθυντης υποκαταστηματος ΑΡΝΕΙΤΑΙ να προχωρησει σε πληρωμη . Για διαφορους λογους. Ξερω περιπτωση συνασθενους , νεας κοπελλας , που το ΙΚΑ αρνηθηκε να την πληρωσει επειδη στην αποφαση του ΚΕΠΑ εγραφε ''κινητικη αναπηρια'' και οχι ''παραπληγια '' .Ετσι ζητηθηκε η επανεξεταση της . :smile-headbang:

:confusion-shrug: :confusion-shrug: :confusion-shrug:
 #108981  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Ιαν 30, 2015 7:19 pm
Κασσανδρα μου , σου θυμιζω οτι δεν παιρνω συνταξη !!! Παραπληγικο επιδομα παιρνω .
 #108984  από LL--MM
 Παρ Ιαν 30, 2015 8:46 pm
ΑΝΝΑ59 έγραψε:Κασσανδρα μου , σου θυμιζω οτι δεν παιρνω συνταξη !!! Παραπληγικο επιδομα παιρνω .
Να θυμίσουμε όμως ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, ιδίως των "πρόσφατα" ασφαλισμένων (μετά το 1992) η αναπηρίας και η γήρατος μοιάζουν δυσάρεστα... αμα είσαι γραμμενη από πιο παλιά ίσως να ειναι μεγαλύτερη η αναπηρική απ΄όσο η τωρινή γήρατος... κι άν παίρνεις και παραπληγικό, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι είσαι καλυμμένη... :smile-hi:

(μακάρι να ήταν και για σένα και για όλους μας όλα τόσο "ιδανικά" :smile-worried: )