• γ σφαιρίνη

• Αλλές εγκεκριμένες ή μη αγωγές, χρήσιμα φαρμακευτικά & παραφαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της νόσου.
Αλλές εγκεκριμένες ή μη αγωγές, χρήσιμα φαρμακευτικά & παραφαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της νόσου.
 #107478  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Νοέμ 21, 2014 9:21 pm
Γιάννης έγραψε:Έκανα την πρώτη δόση την τετάρτη, τρία μπουκάλια γ-σφαιρίνη και καπάκι 1g κορτιζόνα. Πρώτες εντυπώσεις...το boostάκι που μου έλεγαν όσοι την έχουν δοκιμάσει όντως ισχύει, μου ελλάτωσε κατά πολύ το μούδιασμα στα πόδια και ιδίως στα γόνατα και βλέπω βελτίωση (μικρή) στη σπαστικότητα και στη δυσκαμψία. Να δούμε πόσο θα κρατήσει. Επαναλαμβάνω ότι η γιατρός μου σχεδόν μου επέβαλε ΚΑΙ την κορτιζόνα.
Η χορήγηση εγκρίθηκε για ένα χρόνο ανά τρίμηνο.
Αυτά, θα ενημερώνω.
:happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: Επιτελους !!!!!!!! Θα πανε ΟΛΑ καλα !!!!!! Ακου που σου λεω ............. :smile-sun: :smile-sun: :smile-sun: :smile-sun: :smile-sun:
 #107484  από Γιάννης
 Σάβ Νοέμ 22, 2014 11:14 am
Σήμερα είμαι για τα πανηγύρια, η λεκάνη πάει βάρκα-γυαλό και τα ποδάρια βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία. Μάλλον φταίει τελικά το sirdalud (πρωί-βράδυ από μισό των 2mg) το οποίο σκέφτομαι να κόψω άμεσα αν δω ότι μέσα στη μέρα η αδυναμία υποχωρεί. Θα συνεχίσω μόνο με miorel από μισό πρωί-μεσημέρι-βράδυ και αφού δω τι παίζει θα ενημερώσω τη γιατρό μου η οποία μου έχει προτείνει να τα παίρνω και τα δύο σε αυτές τις δόσεις που ανέφερα.
Τα ποδάρια εξακολουθούν να είναι κατά πολύ λιγότερο μουδιασμένα.
 #107495  από ΑΝΝΑ59
 Σάβ Νοέμ 22, 2014 4:35 pm
Γιάννης έγραψε:Σήμερα είμαι για τα πανηγύρια, η λεκάνη πάει βάρκα-γυαλό και τα ποδάρια βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία. Μάλλον φταίει τελικά το sirdalud (πρωί-βράδυ από μισό των 2mg) το οποίο σκέφτομαι να κόψω άμεσα αν δω ότι μέσα στη μέρα η αδυναμία υποχωρεί. Θα συνεχίσω μόνο με miorel από μισό πρωί-μεσημέρι-βράδυ και αφού δω τι παίζει θα ενημερώσω τη γιατρό μου η οποία μου έχει προτείνει να τα παίρνω και τα δύο σε αυτές τις δόσεις που ανέφερα.
Τα ποδάρια εξακολουθούν να είναι κατά πολύ λιγότερο μουδιασμένα.
.....η λεκανη παει ...βαρκα-γυαλο ...????? :smile-tmi: Δεν μας τα ειπες αυτα ...... :smile-giggle: :smile-giggle: :smile-giggle:
 #107501  από neroxytis
 Σάβ Νοέμ 22, 2014 8:58 pm
Γιάννη την κορτιζόνη σου την έδωσε για να σε προφυλάξει από αναφυλακτική αντίδραση. Στην ουσία οι γ-σφαιρίνες είναι αντισώματα από το αίμα δοτών και είναι λογικό να αντιδράσουν με τα δικά σου αντιγόνα.
 #107513  από Γιάννης
 Κυρ Νοέμ 23, 2014 10:52 am
ΑΝΝΑ59 έγραψε:.....η λεκανη παει ...βαρκα-γυαλο ...????? Δεν μας τα ειπες αυτα ......
Και αδελφή γίνομαι αν είναι να δω βελτίωση Αννούλα μου
 #107514  από ΑΝΝΑ59
 Κυρ Νοέμ 23, 2014 11:01 am
Γιάννης έγραψε:
ΑΝΝΑ59 έγραψε:.....η λεκανη παει ...βαρκα-γυαλο ...????? Δεν μας τα ειπες αυτα ......
Και αδελφή γίνομαι αν είναι να δω βελτίωση Αννούλα μου
:smile-tmi: :smile-tmi: :smile-tmi: :smile-tmi: :smile-tmi: :smile-tmi: :smile-bigsmile: :smile-bigsmile: :smile-bigsmile: :smile-bigsmile: :smile-bigsmile: :smile-bigsmile: :smile-bigsmile: :smile-bigsmile: :smile-bigsmile:
 #107519  από Κώστας
 Κυρ Νοέμ 23, 2014 1:41 pm
neroxytis έγραψε:Γιάννη την κορτιζόνη σου την έδωσε για να σε προφυλάξει από αναφυλακτική αντίδραση. Στην ουσία οι γ-σφαιρίνες είναι αντισώματα από το αίμα δοτών και είναι λογικό να αντιδράσουν με τα δικά σου αντιγόνα.
Γιάννη αν ξέρεις απάντησε ή ρώτησε το γιατρό σου να σου πει.
 #107520  από Γιάννης
 Κυρ Νοέμ 23, 2014 2:15 pm
Να ξέρω τι Κώστα μου; Όταν ρώτησα προχθές τη γιατρό για πιθανά θετικά αποτελέσματα της χορήγησης γ-σφαιρίνης μου είπε "θα δούμε". Την κορτιζόνη μου την έβαλε μήπως βοηθήσει στη σπαστικότητα, τουλάχιστον αυτό κατάλαβα εγώ. Δεν πολυκάνω ερωτήσεις, με τι κριτήρια να αποφασίσω άραγε; Την εμπιστεύομαι και πάμε παρακάτω, αν μου γυρίσει το μυαλό λέω όχι αλλά δεν θεωρώ τις ιατρικές μου γνώσεις αρκετές και τα κριτήρια ασφαλή ώστε να χαράξω δική μου στρατηγική.
Σε αυτό που λέει ο Χάρης πιθανότατα έχει δίκιο (θα το έχει ψάξει) εγώ είμαι σκεπάρνι στο ιατρικό ψάξιμο οπότε δεν ασχολούμαι.
 #107524  από Κωνσταντίνα
 Κυρ Νοέμ 23, 2014 5:45 pm
Η γάμμα σφαιρίνη σωστά λέει ο Χάρης ότι μπορεί να προκαλέσει αλλεργία.
Γιάννη η γιατρός σου (γνώμη μου), νοιάζεται για σένα.Η συνταγογράφηση της συγκεκριμένης αγωγής δεν εγκρίνεται για τη σκπ, που σημαίνει ότι είναι μπελάς για τον γιατρό, να παρακάμψει το σύστημα με ένα σωρό δικαιολογητικά που χρειάζονται.Κράτα το κατούμενο :smile-flower:
Σου έδωσε την κορτιζόνη γιατί δεν ήθελε να ρισκάρει να μην την δεχτεί ο οργανισμός σου, ή και να σε τομπάρει λόγω της προϊούσας(το συνηθίζουν ως πρακτική).
Όπως σου έχω πει έκανα γάμμα σφαιρίνη για χρόνια.Την εποχή που την έκανα ήταν πιο εύκολη η χορήγηση.
Θα διηγηθώ περιστατικό που συνέβει μπροστά μου.Κοπέλα με μυασθένεια(η γ σφ. απόλυτα ενδεικνυόμενη για την πάθησή της), κάθεται απέναντί μου με έντονη βλεφαρόπτωση (σχεδόν δεν μας βλέπει) και αρχίζει η έγχυση της γ σφ στο αίμα της.
-Αρχίζω και βλέπω λέει.Τα βλέφαρά μου σηκώνονται.
Φωνάξαν την Διευθύντρια και μόλις την είδε λέει σε όλους, τι κρίμα που δεν βιντεοσκοπήθηκε το συμβάν, για να τους αποδείξω την χρησιμότητα.
Αυτό βέβαια το αναφέρω επειδή 1)η δράση της ωφελεί πολλούς και
2)είναι από τις πιο ήπιες αγωγές για τον οργανισμό, φιλική με το συκώτι.

υγ κόψε το sirtalud για λίγο να ελέγξεις την αδυναμία σου.
 #107526  από neroxytis
 Κυρ Νοέμ 23, 2014 6:48 pm
Η μυασθένεια είναι εντελώς άλλη κατάσταση. Αυτό που κρατάμε είναι πως κάτι φαίνεται να κάνει αλλά κανείς δεν ξέρει το πώς και το γιατί.