• tysabri (θησαυρός) τέλος;

• Συζητήσεις για το φάρμακο Tysabri, (γνωστό και ως Natalizumab) για θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Συζητήσεις για το φάρμακο Tysabri, (γνωστό και ως Natalizumab) για θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
 #7324  από Στάθης
 Τρί Ιούλ 21, 2009 11:28 pm
Γεια σου βρε Κασσάνδρα, όπως πάντα λίγα λόγια χρυσαφένια !!!

Οσο για το Τysabri, Mr Dimitris το φάρμακο αυτό δεν έχει δύο χρόνια. Η κλινικές μελέτες ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ του φαρμάκου αυτού είχαν ξεκινήσει από το 2004 και βγήκε στο εμπόριο το 2006 ! Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν ανθρώποι που πέρνουν το φάρμακο τουλάχιστον για 3, ακόμα και 5 χρόνια και είναι μια χαρά. Εαν γνωρίζεις αγγλικά θα μπορέσεις να τους βρεις και να συζητήσεις μαζί τους στο Forum: http://www.thisisms.com/forums.html

Καλή δύναμη και αισιοδοξία Δημήτρη όλα καλά θα πάνε !!
 #7325  από LL--MM
 Τρί Ιούλ 21, 2009 11:50 pm
Τιμή μου, Αρχηγέ, που μου το αναγνωρίζεις! :D Φυσικά, είναι και μερικές φορές που του δίνω και καταλαβαίνει σε γλαφυρότητα (το τίμημα της διεξοδικότητας), αλλά επί της ουσίας, κάνω το δυνατόν για να είμαι πάντα "to the point", που λένε και οι "υπερατλαντικοί μας φίλοι"! Ελπίζω να είσαι καλύτερα, και να βγήκες από το άντρο των κοινών γνωστών "γειτόνων μεταξύ τους"... :P Περαστικά, καλό καλοκαίρι!!!
 #7332  από Dhmhtrhs
 Τετ Ιούλ 22, 2009 8:34 am
Μαρια δεν ειμαι ικανοποιημενος απ την αποψη οτι δε μπορω να περπατω οση ωρα θελω, εχω προβληματα ισορροπιας και σπαστικοτητας κατα το περπατημα.Παρολα αυτα οι μαγνητικες δειχνουν οτι τα 2,5 χρονια που το κανω δεν εχω νεες εστιες ουτε καποια απο αυτες ειναι ενεργη.Κατα τ' αλλα συνεχιζω να δουλευω κανονικα στο γραφειο και μπορω να πω οτι ενα ποτηρι που εχει μεχρι τη μεση νερο μπορεις να το πεις μισοαδειο ή μισογεματο.Ειναι και θεμα χαρακτηρα και ποσο αισιοδοξος ή απαισιοδοξος εισαι.Μισογεματο λοιπον το ποτηρι.Υπαρχουν τα καλυτερα αλλα υπαρχουν και τα χειροτερα.Καλημερα σου ;)
 #7369  από Maria77
 Πέμ Ιούλ 23, 2009 8:07 pm
Σ' ευχαριστώ πολύ Δημήτρη για την απάντησή σου! Εννοείτε πως το ποτήρι είναι μισογεμάτο ;) πολύ σωστά τα βλέπεις τα πράγματα ;) :)
 #7394  από Dhmhtrhs
 Παρ Ιούλ 24, 2009 6:06 pm
Χτες φιλοι μου πηγα (χωρις ραντεβου και κακως) στο Παπαγεωργιου και ειδα τον κ Κουτλα, ο οποιος ευτυχως βρηκε λιγο χρονο να με δει, ειχε και τα στοιχεια απ το 2007 ειδε τις μαγνητικες, μου πε οτι δεν ειχα καμια νεα ωση οσο διαρκει η θεραπεια, θα συνεχισω λεει μεχρι να ρθουν κατι καλα καινουρια φαρμακα περιπου στα μεσα του 2008.Επομενως συνεχιζουμε κανονικα.Φιλακια!
 #9171  από ΜΙΜΙΚΑ
 Σάβ Σεπ 26, 2009 12:32 am
Ο γιατρός μου μου είχε πει ότι η PML είχε παρουσιαστεί σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς που πήραν Tysabri. Μην φοβάστε ;)
 #9367  από ΟΛΓΑ
 Τετ Σεπ 30, 2009 12:38 pm
Παιδιά καλησπέρα, κάνω από το 2006 AVONEX και έχω αρκετές ώσεις παράλληλα. Ο γιατρός μου, μου πρότεινε να αλλάξω θεραπεία και να δοκιμάσουμε το TYSABRI?? παράλληλα είμαι 34 και σκέφτομαι να κάνω ένα παιδί?? και να περιμένει το TYSABRI?? δεν ξέρω τι να κάνω!!! ποίες είναι οι δικές σας εμπειρίες?? έχει επιπλοκές το TYSABRI?? είναι εύκολη η χορήγηση του??? σας ευχαριστώ προκαταβολικά!!!
 #59277  από Κωστής
 Τετ Σεπ 07, 2011 8:59 am
Το Tysabri μου πάει καλά και δεν έχω παρενέργειες που είχα με τη Betaferon πού έκανα για δυόμιση χρόνια και δεν με βοήθησε πουθενά
:greetings-waveyellow: