Πολύ ρεαλιστικό Κώστα, χωρίς μυθοπλασίες κι ας είναι μια τέτοια η ιστορία σου

Σκλήρυνση κατά πλάκας
nora tora έγραψε:Αγαπητοί φίλοι γεια σας και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες σήμερα!!!!!![]()
![]()
![]()
Σήμερα πραγματοποίησα την 3η επίσκεψη στον γιατρό μου για το Tysabry. Επίσης ο γιατρός μου είδε τα αποτελέσματα από κάποιες εξετάσεις αίματος...... από τα οποία μου είπε πως ίσως δεν έχω ΣΚΠ, αλλά κάποιο είδος ρευματοπάθειας και θα πρέπει να κάνω παρακέντηση, από την άλη όμως μου είπε πως οι μαγνητικές δείχνουν καθαρά πως έχω ΣΚΠ!!!!!![]()
Σε ένα μήνα θα την κάνω..... γενικά δεν έχω ακούσει τα καλύτερα για την παρακέντηση , αλλά ο γιατρός με διαβεβαίωσε πως δεν είναι τπτ και όλα θα πάνε καλά!!!!!
Εσείς τι λέτε????
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!!!!
![]()
![]()
Νίκος_76 έγραψε:nora tora διάβασα το ποστ σου, αλλά πριν σου γράψω διάβασα και μερικά προηγούμενα που έχεις γράψει μη τυχών και δε κατάλαβα καλά το ιστορικό σου. Δεν είμαι γιατρός, σχημάτισα μια γνώμη από αυτά που είπες για τον γιατρό αλλά δεν νομίζω ότι είμαι και ο πιο κατάλληλος για να την εκφέρει. Πάντως ένας γιατρός για να καταληξει στη ΣΚΠ χρησιμοποιεί ένα από τα διάφορα κριτήρια που έχουν επικρατήσει (πχ Bauer, Poser, McDonald, Schumacher). Στην Ελλάδα όπως και σε πολλές ευρωπαικες χώρες, χρησιμοποιείται η αναθεωρημένη μορφή των κριτηρίων κατά McDonald (κάπου το 2003 νομιζω) που λαμβάνει υπ όψη και τη μαγνητική.φίλε Νίκο_76, αρχικά σε ευχαριστώ πάρα πολύ που μπήκες στην διαδικασία να μου γράψεις όλες αυτές τις σκέψεις σου.....
Νίκος_76 έγραψε: Επίσης για την επιλογή του φάρμακου υπάρχουν πάλι κριτήρια που χρησιμοποιούνται στα οποία λαμβάνονται υπ όψη το ιστορικό του ασθενούς, τη μορφή της ΣΚΠ που έχει κ.α. που δε θυμάμαι τώρα. Το μόνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ενώ έχεις αρχίσει αγωγή δημιουργείται ξανά το ερώτημα αν έχεις τη πάθηση. Επίσης από ότι διαβάζω, το μονοκλωνικό αντίσωμα (tysabri) για να το ξεκινήσει κάποιος πρέπει να έχει την υποτροπιάζουσα διαλείπουσα μορφή ΣΚΠ, στον οποίο απέτυχε η θεραπεία με β-ιντερφερονη. Δηλάδή για να ξεκινήσει κάποιος αυτό το φάρμακο, πρέπει ο γιατρός να έχει διαγνώση τη πάθηση, να έχει καταλήξει σε πια μορφή ΣΚΠ βρίσκεται, να του έχει δώσει β-ιντερφερόνη, να μη πήγε καλά η θεραπεία και τότε ξεκινάει tysabri (πράγμα που για εσένα δεν ισχύει).Η αλήθεια είναι πως με το Tysabri ξεκίνησα την θεραπεία μου και δεν έχω πάρει άλλο φάρμακο στο παρελθόν, με εξαίρεση την κορτιζόνη που μου χορήγησαν για πρώτη φορά στο νοσοκομείο όταν εισήχθηκα λόγω απώλεια όρασης. Επίσης έκανα κι εκείνη την εξέταση που στέλνουν το αίμα στο εξωτερικό για να δουν αν είμαστε θετική σε κάποιον ιό και βγήκα αρνητική!!!!
Νίκος_76 έγραψε: Τώρα για την παρακέντηση, έχω διαβάσει και εδώ στο φορουμ ότι δεν δείχνει κάτι παραπάνω από τις μαγνητικές, αλλά έχω διαβάσει επίσης οτι είναι βασική εξέταση γιατί ελέγχει το εγκεφαλονωτιαίο υγρό για ύπαρξη ολιγοκλωνικών ταινιών IgG. Τώρα με το πτωχό μου το μυαλό θα νόμιζα ότι μια εξέταση αίματος είναι το ίδιο αλλά μάλλον κάτι δε γνωρίζω.Θα σου πω φίλε μου … από τα αποτελέσματα των εξετάσεων που του πήγα (γενικές αίματος, βιοχημικές και ανοσοποιητικό σύστημα) τα βρήκε όλα ΟΚ, εκτός από τα αυτοαντισώματά μου που ήταν πολύ ανεβασμένα
Νίκος_76 έγραψε: Πάντως εγώ που την έκανα πριν λίγο καιρό, πόνεσα λίγο παραπάνω απο την ένεση, αλλά κυρίως υπέφερα απο πονοκέφαλο για 7 ημέρες γιατί δεν άκουσα τη γιατρό και βγήκα απο το νοσοκομείο και πηγα για καφέ τρεις ώρες μετάΕυτυχώς είμαι - δεν είμαι 50 κιλά οπότε ΟΚ. Η γιατρός μου είπε πάντως ότι αν είσαι αδύνατος οπότε φαίνεται καλά η σπονδυλική στήλη όλα θα πάνε καλά.
Νίκος_76 έγραψε: Δυστυχώς nora tora και οι δικές μου πηγές είναι το internet, για ότι σου γράφω έχω βρει αντίστοιχα άρθρα αλλά ίσως να μη τα καταλαβαίνω και πλήρως, οπότε μη με λαμβάνεις 100% ως σωστό. Είμαι και γώ φρέσος στη πάθηση (ούτε 3 μήνες), προσπαθώ να μάθω όσο γρηγορότερα γίνεται και ακόμα ψάχνω δεύτερη γνωμη γιατρού γιατί δε μου πάει η καρδιά να τρυπηθώ με betaferon που μου έγραψε ο πρώτος.Μην αγχώνεσαι εδώ μέσα ο καθένας γράφει τα δικά του με βάση τον προσωπικό του βίωμα. Όλοι ξέρουμε πως αυτή η ασθένεια δεν παρουσιάζεται σε όλους με τον ίδιο τρόπο, ούτε αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο …. Ο καθένας μας είναι μοναδικός και η περίπτωσή του επίσης … εύχομαι σε όλους μας να πάνε όλα καλά!!!!
Κώστας έγραψε:
nina1972 έγραψε:αυτό θα κάνω, το καθυστέρησα λόγω των εορτών, αλλά τώρα δεν παίρνει άλλη αναβολή!!!!nora tora έγραψε:Αγαπητοί φίλοι γεια σας και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες σήμερα!!!!!![]()
![]()
![]()
Σήμερα πραγματοποίησα την 3η επίσκεψη στον γιατρό μου για το Tysabry. Επίσης ο γιατρός μου είδε τα αποτελέσματα από κάποιες εξετάσεις αίματος...... από τα οποία μου είπε πως ίσως δεν έχω ΣΚΠ, αλλά κάποιο είδος ρευματοπάθειας και θα πρέπει να κάνω παρακέντηση, από την άλη όμως μου είπε πως οι μαγνητικές δείχνουν καθαρά πως έχω ΣΚΠ!!!!!![]()
Σε ένα μήνα θα την κάνω..... γενικά δεν έχω ακούσει τα καλύτερα για την παρακέντηση , αλλά ο γιατρός με διαβεβαίωσε πως δεν είναι τπτ και όλα θα πάνε καλά!!!!!
Εσείς τι λέτε????
![]()
![]()
Πάρε μια δεύτερη γνώμη καλή μου...όλοι το ίδιο κάνουμε (όχι απλά θα κάναμε στη θέση σου) και μην παίρνεις φάρμακα που δίνονται εφ' όρου ζωής αβασάνιστα.....γνώμη μου.....εμένα πάντως που δεν είναι σίγουρη η γιατρός για το τι συμβαίνει δε μου έχει δώσει καμιά θεραπεία, μόνο βιταμίνες και ένα χάπι για τα συμπτώματα - να μην πονάω......και μου είπε δε θα μου δώσει τίποτε αν δεν είναι σίγουρη.....
ΑΝΝΑ59 έγραψε:nora tora έγραψε:Αγαπητοί φίλοι γεια σας και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες σήμερα!!!!!![]()
![]()
![]()
Εσείς τι λέτε????
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Φιλεναδα !!!! ο γιατρος σου ειναι...Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο Σ !!!!! Αυτο να του πεις , εκ μερους μου !!!! Κι ας μου κανει μηνυση , δεν με νοιαζει ....Σου εδωσε ενα απο τα ΒΑΡΥΤΕΡΑ ΦΑΡΜΑΚΑ , χωρις να ξερει απο τι πασχεις ....
Φυσικα , συμφωνω με οσα σου γραφουν τα αλλα παιδια και σου λεω .....ΠΑΡΑΤΑ ΤΟΝ !!!!!! ΠΑΡΑΤΟΝ !!!! ΚΑΙ ΤΡΑΒΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑ !!!!!!ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ...ΟΧΙ ΣΕ ''ΓΙΑΤΡΟ'' !!!!!! Κι αν χρειαστει παρακεντηση , θα κανεις . Δεν ειναι κατι φοβερο . Προσωπικα , εχω κανει !!!!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
Dimitris-56 έγραψε:Καλησπέρα και καλή χρόνια σε όλους μας . Συμφωνώ με όλα όσα σου έγραψαν
όσο για τη παρακέντηση να την κάνεις και εγώ την έχω κάνει και δεν είναι
επώδυνη το μόνο που πρέπει λίγες ώρες ακινησία. Και για αυτά που γράφει η ΑΝΝΑ συμφωνώ απόλυτα και ας μου κάνει και έμενα μήνυση
eleni.chatz έγραψε:nora tora καλησπέρα![]()
εγώ είμαι καινούρια στη παρέα αλλά θα σου πω τι πέρασα εγώ με τη δική μου παρακέντηση.
εγώ είμαι 80 περίπου κιλά και ύψος 1,82. την παρακέντηση μου την έκαναν μόλις πήραν τα αποτελέσματα από τις μαγνητικές και από τις οποίες προέκυψε απομυελινωτική νόσος καθότι υπήρχαν εστίες. έκαναν λοιπόν την παρακέντηση - μάλιστα εμένα με τρύπησε η ειδικευόμενη - και δεν ήταν κάτι φοβερό. εγώ βέβαια δεν έχω θέμα με τις βελόνες, γιατί αν έχεις τότε να μην δεις το μήκος της πριν σε τρυπήσουν. με έβαλαν να ξαπλώσω στο κρεβάτι στο πλάι σε στάση εμβρύου για να τεντώσει η σπονδυλική στήλη και έψαξαν λίγο μέχρι να βρουν το σωστό σημείο για να εισέλθουν. μάλιστα στην αρχή δεν έβγαινε υγρό, τους πήρε λίγα λεπτά μέχρι να βγει. μου πήραν 3 μπουκαλάκια και έκαναν πολλές εξετάσεις (επειδή το νοσοκομείο είναι πανεπιστημιακό έπρεπε να τις πληρώσω, έδωσα περίπου 800€ για αυτές). η κύρια εξέταση είναι για τα ολιγοκλωνικά αντισώματα (στα οποία βγήκα θετική) και κοίταξαν επίσης μην τυχόν είναι λοίμωξη του νωτιαίου μυελού (κυταρολογική εξέταση νομίζω λέγεται). στο τέλος μετράγανε και τα γραμμάρια για να δουν αν βγαίνουν για να κάνουν και άλλες![]()
εκτός από το τσίμπημα στην αρχή, δεν μπορώ να πω ότι πόνεσα ή ταλαιπωρήθηκα. αυτό που μου έκανε ζημιά είναι ότι όχι μόνο δεν μου είπαν ότι έπρεπε να μείνω ξαπλωμένη εντελώς τουλάχιστον για μια εβδομάδα αλλά με έστειλαν σπίτι μου την τέταρτη μέρα και έπρεπε την επόμενη να επιστρέψω για να πάρω τη τελευταία δόση της κορτιζόνης. τότε ξεκίνησε ο Γολγοθάς. είχα τόσο έντονο πόσο στο κεφάλι που ένιωθα να πιέζεται από έξω και από μέσα και παράλληλα είχα τόση ναυτία και έκανα συνέχεια εμετό που μου έβαλαν πιο γρήγορη ροή στο φάρμακο για να σηκωθώ να φύγω.
ό,τι και να σου πούνε, το σημαντικότερο στην παρακέντηση για ΕΝΥ είναι να μείνεις ξαπλωμένη για κάποιες μέρες. μην ξεγελαστείς και σηκωθείς επειδή θα νιώθεις καλά. η ταλαιπωρία θα αρχίσει μετά. αν δουλεύεις ζήτησε να σου γράψουν άδεια. εγώ έκανα μετά από αυτό 15 μέρες να συνέλθω...