• ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΗΡΑΤΟΣ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #107647  από maryloo
 Παρ Νοέμ 28, 2014 4:51 pm
Καλησπερα και παλι μετα απο πολυ πολυ καιρο :smile-drunk:
Περασα προσφατα απο επιτροπη κεπα γιατι η προηγουμενη 3ετης εληξε και μαζι της και το 80% που ειχα παρει .Πηγα λοιπον ενα ωραιο πρωι στο Μαρουσι,μπαινω με το καροτσακι μου μεσα και... απο τους 3 γιατρους ο ενας (αντρας) απλα γυρισε να δει ποιος μπηκε και στη συνεχεια κοιταζε εξω απο το παραθυρο του γραφειου χωρις ποτε να μου ξαναριξει ματια.Η μια γιατρος (ηλικιωμενη αφου με ε ξ ε τ α σ ε βαζοντας με να παρακολουθησω το δαχτυλο της και ρωτωντας με ποσα χρονια εχω την παθηση (20)και αν μπορω να κουνησω τα χερια μου... δεν εριξε ουτε μια ματια στον φακελο με τις καινουριες μαγνητικες,τον ουροδυναμικο ελεγχο και την εκθεση του ψυχιατρου και.... αποφασισε να μου δωσει 50% με διαγνωση :παραπαρεση με μετριες κυστικες διαταραχες στα πλαισια σκπ και χρονο αποφασης διαρκειας ενος ετους !!!
Δηλαδη σε απλα ελληνικα απλα δεν εχω προβλημα που να χρηζει βοηθειας μετα απο 20 χρονια και επειδη μαλλον την ενοχλησα μου αφαιρει και οποιοδηποτε δικαιωμα στην ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη γιατι δεν το χρειαζομαι πια !!!! Αυτα :smile-envy:
 #107648  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Νοέμ 28, 2014 6:09 pm
maryloo έγραψε:Καλησπερα και παλι μετα απο πολυ πολυ καιρο :smile-drunk:
Περασα προσφατα απο επιτροπη κεπα γιατι η προηγουμενη 3ετης εληξε και μαζι της και το 80% που ειχα παρει .Πηγα λοιπον ενα ωραιο πρωι στο Μαρουσι,μπαινω με το καροτσακι μου μεσα και... απο τους 3 γιατρους ο ενας (αντρας) απλα γυρισε να δει ποιος μπηκε και στη συνεχεια κοιταζε εξω απο το παραθυρο του γραφειου χωρις ποτε να μου ξαναριξει ματια.Η μια γιατρος (ηλικιωμενη αφου με ε ξ ε τ α σ ε βαζοντας με να παρακολουθησω το δαχτυλο της και ρωτωντας με ποσα χρονια εχω την παθηση (20)και αν μπορω να κουνησω τα χερια μου... δεν εριξε ουτε μια ματια στον φακελο με τις καινουριες μαγνητικες,τον ουροδυναμικο ελεγχο και την εκθεση του ψυχιατρου και.... αποφασισε να μου δωσει 50% με διαγνωση :παραπαρεση με μετριες κυστικες διαταραχες στα πλαισια σκπ και χρονο αποφασης διαρκειας ενος ετους !!!
Δηλαδη σε απλα ελληνικα απλα δεν εχω προβλημα που να χρηζει βοηθειας μετα απο 20 χρονια και επειδη μαλλον την ενοχλησα μου αφαιρει και οποιοδηποτε δικαιωμα στην ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη γιατι δεν το χρειαζομαι πια !!!! Αυτα :smile-envy:
Ε Ν Σ Τ Α Σ Η !!!!!!!!!!!!!!!!! Να κανεις ενσταση , τεκμηριωμενη με ολα οσα μας γραφεις !!!!!!!!!! Και ,μαλλον ξερεις οτι με ποσοστο 80% στην παραπληγια και ορθοκυστικες διαταραχες , εισαι στην περιφημη λιστα των ΜΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ! ΥΓ. Δεν ειναι σιγουρο οτι αυτοι οι κοιμισμενοι σου εδωσαν τετοιο ποσοστο . Την τελικη αποφαση την παιρνει ο διευθυντης του τοπικου ΚΕΠΑ .Αυτος εχει το ελευθερο να τροποποιει το ποσοστο .Επισης , μεχρι να περασεις ξανα απο επιτροπη , μπορεις να ζητησεις παραταση της ιατροφαρμακευτικης περιθαλψης σου , για ορισμενες ειδικοτητες γιατρων.
 #107649  από maryloo
 Παρ Νοέμ 28, 2014 6:44 pm
Και γω στην ενσταση προσανατολιζομαι αλλα το θεμα ειναι οτι εχω απογοητευτει τοσο που μετα απο 20 χρονια καλουμαι να αποδειξω σε μια ασχετη πονηρουλα οτι ειμαι πραγματι αρρωστη...
 #107651  από Κώστας
 Παρ Νοέμ 28, 2014 8:15 pm
Αν κάνεις ένσταση θα επανεξεταστείς στα κεντρικά της Αγίου Κων/νου και εκεί μπορεί να σε αντιμετωπίσουν καλύτερα. Πρόσεχε μη χάσεις την προθεσμία που έχεις το δικαίωμα να υποβάλλεις την ένσταση.
 #107660  από ΑΝΝΑ59
 Σάβ Νοέμ 29, 2014 6:00 pm
Κώστας έγραψε:Αν κάνεις ένσταση θα επανεξεταστείς στα κεντρικά της Αγίου Κων/νου και εκεί μπορεί να σε αντιμετωπίσουν καλύτερα. Πρόσεχε μη χάσεις την προθεσμία που έχεις το δικαίωμα να υποβάλλεις την ένσταση.
Μαλλον εννοεις στην Πειραιως .......Εκει ειναι οι επιτροπες του ΚΕΠΑ .Στην Αγ.Κωνσταντινου , ειναι η διοικηση .......
 #107670  από maryloo
 Σάβ Νοέμ 29, 2014 8:33 pm
Ευχαριστω και παλι για την ανταποκριση.Επειδη δεν εχω προηγουμενη εμπειρια,οι β-βαθμιες γινονται μονο στην Αθηνα ; Δλδ δεν γινεται β-βαθμια στο Μαρουσι ;; Επισης επειδη εχω πανικοβληθει με το ενδεχομενο να βρεθω μετα απο 20 χρονια εργασιας χωρις ιατροφαρμακευτικη καλυψη, με το 50%παιρνω μονο αναπηρικη συνταξη και οχι καλυψη ;;;; Δεν γινονται κρατησεις στο ποσο αυτο ;;; Θα περιμενω να παρω επισημα την αποφαση (εμαθα το αποτελεσμα ανεπισημα) και θα τρεξω (που λεει ο λογος :smile-bigsmile: )για ενσταση... Ηδη παντως εχω τρομοκρατηθει... ευχαριστω και παλι για τη συμπαρασταση.
 #107683  από ΑΝΝΑ59
 Κυρ Νοέμ 30, 2014 4:10 pm
maryloo έγραψε:Ευχαριστω και παλι για την ανταποκριση.Επειδη δεν εχω προηγουμενη εμπειρια,οι β-βαθμιες γινονται μονο στην Αθηνα ; Δλδ δεν γινεται β-βαθμια στο Μαρουσι ;; Επισης επειδη εχω πανικοβληθει με το ενδεχομενο να βρεθω μετα απο 20 χρονια εργασιας χωρις ιατροφαρμακευτικη καλυψη, με το 50%παιρνω μονο αναπηρικη συνταξη και οχι καλυψη ;;;; Δεν γινονται κρατησεις στο ποσο αυτο ;;; Θα περιμενω να παρω επισημα την αποφαση (εμαθα το αποτελεσμα ανεπισημα) και θα τρεξω (που λεει ο λογος :smile-bigsmile: )για ενσταση... Ηδη παντως εχω τρομοκρατηθει... ευχαριστω και παλι για τη συμπαρασταση.
Οσες φορες εχω περασει απο β'βαθμια επιτροπη , πηγα στην Πειραιως . Τι σε πειραζει ομως ? Δεν εχει σημασια , πού περνας ! Σημασια εχει .....πού θα πεσεις ......Οσο για την ασφαλιστικη καλυψη , νομιζω οτι με το 50% , την εχεις .Ομως , περιμενε μεχρι να παρεις ''επισημως'' την αποφαση και μετα .....ΕΝΣΤΑΣΗ !!!!!!! :smile-hi:
 #107698  από Κώστας
 Δευ Δεκ 01, 2014 12:46 am
ΑΝΝΑ59 έγραψε:
Κώστας έγραψε:Αν κάνεις ένσταση θα επανεξεταστείς στα κεντρικά της Αγίου Κων/νου και εκεί μπορεί να σε αντιμετωπίσουν καλύτερα. Πρόσεχε μη χάσεις την προθεσμία που έχεις το δικαίωμα να υποβάλλεις την ένσταση.
Μαλλον εννοεις στην Πειραιως .......Εκει ειναι οι επιτροπες του ΚΕΠΑ .Στην Αγ.Κωνσταντινου , ειναι η διοικηση .......
Ναι βρε Άννα μπερδεύτηκα και να σκεφτείς ότι πριν ενάμιση μήνα ήμουν εκεί!
 #107920  από maryloo
 Τρί Δεκ 09, 2014 12:13 pm
Καλημερουδια και παλι !!! Μολις πηρα την περιβοητη γνωματευση του 50% (απο 80) η οποια δεν προσφερει τελικα φαρμακευτικη περιθαλψη γιατι πολυ απλα εγινα καλα και δεν τη χρειαζομαι μετα απο 20 χρονια εγκατεστημενης σκπ :smile-angry: Η διαρκεια της αποφασης ειναι ενας χρονος αλλα ειπαν στο συζυγο μου οτι για να περασω β-βθμια να υπολογιζω 6 μηνες.Αν υπολογισουμε οτι ισχυει απο 1/12 φτανουμε το7μηνο χωρις ουσιαστικο χαρτι στα χερια μας.
Μηπως δεν εχει νοημα το τρεξιμο και η ταλαιπωρια;;;; Πραγματικα δεν ξερω τι ειναι πιο οφελιμο...Θα μπορουσα να εχω τη γνωμη σας αν εχετε λιγο χρονο ;;; Ευχαριστω εκ των προτερων :smile-headbang:
 #107922  από anni
 Τρί Δεκ 09, 2014 12:26 pm
ένσταση να περάσεις 2βάθμια...μην τους χαρίζεσαι...αυτοί αυτό θέλουν

από 80 το κατέβασαν 50 φυσικά έγινες καλά και δεν το ξέρεις!!!!!!!!!!!
θεραπεύτηκες...η γραμμή που έχουν πάρει είναι να κόβουν συντάξεις
καλή δύναμη...