• Με την δουλεια τι γίνεται όταν διαγνωστεί η ms?

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #424  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Τετ Οκτ 22, 2008 10:51 am
Περαστικά Μάνο , προσπαθησε όσο μπορείς να κάνεις λίγο κράτει για να μην σε θυμούνται οι κορτιζόνες .
Τώρα για το τι γίνεται όσο αναφορά την ενημέρωση του χώρου εργασίας για την ύπαρξη της ασθένειας . Όλοι μας έχουν πεί και μας λένε ότι δεν είναι ντροπή η ύπαρξη της ασθένειας , όμως η ανακοίνωση της ειδικά στον οποιοδήποτε εργοδότη δυσκολεύει τα πράγματα , ίσως και να έχει δίκιο , δεν ξέρω . Πιστεύω όμως ότι η αποφυγή της ανακοίνωσης της ίσως τελικά και να μην είναι κακό .
 #425  από manos81
 Τετ Οκτ 22, 2008 11:17 am
PX EGP EIME DIMOSIO KAI DEN MOU KEGETE KARFAKI.STON IDIOTIKO TOMEA OMOS ALAZOUN TA PRAGMATA.EKI MONO AKTINOGRAFIES POU DEN ZITANE GIA NA SE PROSLAVOYN.PANTOS THEORO POS GIA TA PANTA YPARXEI O TROPOS NA TA PEIS KAI NA TOUS KANEIS NA SE DEXTOUN ME AYTO POU EXEIS
 #426  από Μαρία
 Τετ Οκτ 22, 2008 12:03 pm
Πιστεύω ότι έχει να κάνει πολύ με τον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου.
Αν κάποιος όμως το βλέπει στεγνά επαγγελματικά, που σε βλέπει πρώτη φορά χωρίς να έχεις την ευκαιρία να αποδείξεις την δουλειά σου γιατί να πάρει εμένα που με το καλημέρα του δηλώνω ένα πρόβλημα? Και να μην ξεχνάμε ότι πολλοί έχουν άγνοια για την ασθένεια και ακούγοντας μόνο την λέξη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας παθαίνουν σοκ :shock: (μα όνομα είναι και αυτό που έχει) και δεν τους αδικώ.
Αν επέλεγα όμως να αποκρύψω την αλήθεια θα νιώθω ότι τους έχω εξαπατήσει και θα είμαι συνέχεια με τον άγχος μη μαθευτεί, κάτι που νομίζω είναι ιδιαιτέρα ψυχοφθόρο. :? :? :?
 #427  από yuli
 Τετ Οκτ 22, 2008 12:28 pm
Μάνο, περαστικά και σύντομα να τακτοποιηθείτε στο νέο σας σπίτι!
Μαρία, νομίζω ότι είπες τη λέξη-κλειδί..."άνθρωπος". Ο διευθυντής & ο προϊστάμενος μου με βοήθησαν πολύ και στην αρχή και τώρα ακόμα. Αμφιβάλλω πολύ, όμως, ότι θα είχα την ίδια αντιμετώπιση από το διευθυντή άλλου τμήματος της ίδιας εταιρείας....
 #430  από MARIA1
 Τετ Οκτ 22, 2008 2:38 pm
Ναι φίλοι μου, η αληθεια ειναι κάπου στη μέση όσον αφορά στον προϊστάμενο...

Είμαι σίγουρη οτι αν το πω, θα ξεκινήσουν να τα μεταφράζουν όλα μέσω της ΣΚΠ.

Π.χ. αν με ρωτήσουν κάτι το οποίο εκεινη την στιγμή δεν θυμάμαι, θα σκεφτουν πιθανά:

"αα! φταίει η ΣΚΠ που το μυαλό της ειναι κλούβιο"
ή
"αστην αυτήν, ειναι καμμένο χαρτί, δεν αξίζει προαγωγής"

Ισως να κάνω και λάθος. Μακάρι να κάνω λάθος.
Πάντως, θα το μάθουν όταν ενδεχομένως έχω ώση και εξαφανιστώ....πράγμα το οποίο απεύχομαι βεβαίως.

Γειά σου Μάνο! Χθες, ασχολήθηκα με βαψίματα κουφωμάτων... :geek: :D

Γεια χαρα Λιτσα, Γιούλη, Μαρία, Γιώργο, Ιωάννα
Αν ξέχασα κανέναν...blame it on MS... :mrgreen:
 #435  από litsa
 Τετ Οκτ 22, 2008 9:50 pm
ναι μου φτιάξατε τη διάθεση!
ξέρετε τώρα επιστροφή στη δουλειά και εγώ να νιώθω ακόμα κουρασμένη... γιατί αν δεν προσέξω, φοβάμαι κιόλας μην έχω καμμιά υποτροπή ή δεν συνέλθω, αστε και το πιο σοβαρό ότι μέχρι τώρα πρόσεχα λέει γιατί είχα πρόβλημα στη μέση και στον αυχένα.. :P :P

μου ήρθε και η δοσολογία του rebif και οι εξετάσεις, οπότε πρέπει να ξεκινήσω σιγά -σιγά..

να είστε όλοι καλά για την αισιοδοξία που μου χαρίζετε!!! :lol: :lol: :D :D :D :D
τουλάχιστον΄τώρα ξέρω ότι όταν κουράζομαι εύκολα απο που είναι...

τώρα για τους εργοδότες, και αυτοί τρέχουν να προλάβουν τις κρίσεις και τα γεγονότα της αγοράς, δεν τους δικαιολογώ αλλά αυτη είναι η πραγματικότητα, θα δω και εγώ τι θα κάνω!! και για πόσο θα έχω λιγη ελαστικότητα..
 #584  από thanos
 Τετ Νοέμ 12, 2008 8:22 pm
Πιστευω οτι ειναι ανεπιτρεπτο να μην μπορω να το κρυψω γιατι φαινεται απο το χαρτι του στρατου που δηλωνει οτι εχω προβλημα υγειας και το ζητανε οι εταιρειες που ειναι να σε προσλαβουν. Η αρχη προστασιας προσωπικων δεδομενων προστατευει οσους εχουν παει στρατο και τις γυναικες. Σε αυτους που εχουν αναβολη για λογους υγειας ή εχουν παρει απαλλαγη τους φακελωνει κανονικα. Ο εργοδοτης ξερει οτι εχεις καποιο προβλημα υγειας που δεν σου επετρεψε να πας φανταρος. Ενω οι γυναικες μπορουν να το κρυψουν. Αντε μην κανω καμια καταγγελια περι ανισοτητας των 2 φυλλων. Κανονικα θα επρεπε να κανεις μια υπευθυνη δηλωση οτι εχεις εκπληρωσεις τις στρατιωτικες σου υποχρεωσεις. Τιποτα παραπανω δεν αφορα τις επιχειρησεις.