• απαλλαγή από τέλη κυκλοφορίας

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #96181  από Κώστας
 Παρ Νοέμ 01, 2013 10:54 pm
Για να πάρεις απαλλαγή πρέπει το αυτοκίνητο να είναι μέχρι 1650 κυβικά, εκτός αν έχεις ποσοστό από 80% και άνω οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα με τα κυβικά.
 #96186  από Νίκος_76
 Παρ Νοέμ 01, 2013 11:22 pm
Είμαι νέος στο χωρο, αλλά καλά υπάρχει τέτοιος νόμος?
Μπορώ να σκεφτώ λόγους που ο νομοθέτης εφτιαξε τέτοιο νόμο αλλά αυτό με τα ποσοστά μου φαίνεται αστείο. Πουλάνε αναπηρόμετρα πουθενα να βρώ ένα?
Το ξέρω είναι μεγάλη κουβέντα αλλά ίσως εκτός από τον αγώνα να κερδίσουμε ότι μπορούμε από τα ψίχουλα που μας δίνουν αυτοί που εκμεταλεύονται την ανθρωπότητα, ίσως πρέπει σιγά σιγά να σκεφτόμαστε και για άλλες δομες κοινωνίας όπου τα βασικά τουλάχιστον προβλήματα είναι λυμενα για όλους και για πάντα και να προσπαθούμε παραλληλα για τέτοιου είδους λύσεις.
 #96197  από tarirs
 Σάβ Νοέμ 02, 2013 8:45 am
Κώστας έγραψε:Για να πάρεις απαλλαγή πρέπει το αυτοκίνητο να είναι μέχρι 1650 κυβικά, εκτός αν έχεις ποσοστό από 80% και άνω οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα με τα κυβικά.
Έχω 80% ...απλώς σκέφτομαι να κάνω τα χαρτιά για να μην περάσω πάλι ταλαιπωρία,από κεπα, ( εκτός αν περνάνε μόνο τα.χαρτιά) διότι πήγα στην εφορία έτσι όπως είμαι και είπαν στην γυναίκα μου ότι δεν γράφει,πουθενά το χαρτί του κεπα ότι έχω ακρωτηριασμό.....
Και λέει η συζηγος γράφει το χαρτί από κεπα που πέρασα πριν ένα μήνα παραπαρεση αριστερής μεριάς και παραπληγιας.....και της λέει: δεν είμαι γιατρός εγώ....πρέπει ν το.γράφει....Ε,και το αφήσαμε.....
 #96202  από giannis
 Σάβ Νοέμ 02, 2013 9:29 am
Λέω και πάλι: Πρέπει να γράφει ότι εμπίπτεις στις διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου. Και δεν το γράφει, διότι δεν το ζήτησες. Και δεν το ζήτησες, με το αίτημά σου, διότι δεν υπήρχε. Τώρα αποφασίστηκε. Κατανοητό;
 #96203  από tarirs
 Σάβ Νοέμ 02, 2013 10:26 am
giannis έγραψε:Λέω και πάλι: Πρέπει να γράφει ότι εμπίπτεις στις διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου. Και δεν το γράφει, διότι δεν το ζήτησες. Και δεν το ζήτησες, με το αίτημά σου, διότι δεν υπήρχε. Τώρα αποφασίστηκε. Κατανοητό;
Γιάννη το.διάβασα και ποιο πριν,τώρα δεν μπορούμε να το αιτηθουμε....? Δηλαδή έτσι όπως το λες πρέπει να περάσουμε και εμείς επιτροπη....ζήσε Μάη μου να φας τριφιλλι....
ΥΓ : Η πλάκα είναι ότι στην επιτροπή που πέρναγα δεν χώραγε το καροτσακι στο ασανσέρ,και μου λέεΙ μια γιατρος......το θεϊκό....σήκω πάνω και κλειστο να χωρέσει.....τελικά ο συνοδός μου που με πήγε στα κεπα μου είπε ότι αυτή ήταν που με εξετασε...μάλλον που με ξεφτιλισε.....
 #96204  από giannis
 Σάβ Νοέμ 02, 2013 10:35 am
Τάσο, όσα γίνονται στα ΚΕΠΑ είναι γνψστά και τα περνάμε όλοι μας κάθε φορά. Εμένα έκριναν ότι είμαι κατά 13% καλύτερα, κι ας έχω πάθει και εγκεφαλικό και το δεξί μου χέρι έχει αχρηστευθεί αισθητικά και έχει αποδυναμωθεί μετά από ατύχημα λόγω αστάθειας.
Και μου είπαν να πάω στον υπουργό να κάνω τα παράπονά μου.
Όσο για τα τέλη κυκλοφορίας, θεωρώ ότι το κάνουν επίτηδες (ανάγκη πρωτογενούς πλεονάσματος, γαρ). Δεν μου το βγέζεις από το μυαλό ούτε με μπαλτά ότι ενέχεται δολιότητα στην υπουργική απόφαση. Μακάρι να με διαψεύσουν και να βγει διευκρινιστική εγκύκλιος που να λέει ότι ισχύουν όλες οι υπάρχουσες γνωματεύσεις από τα ΚΕΠΑ με τα ποσοστά που αναγράφουν. Αλλά δεν το βλέπω...
 #96206  από tarirs
 Σάβ Νοέμ 02, 2013 12:52 pm
giannis έγραψε:Τάσο, όσα γίνονται στα ΚΕΠΑ είναι γνψστά και τα περνάμε όλοι μας κάθε φορά. Εμένα έκριναν ότι είμαι κατά 13% καλύτερα, κι ας έχω πάθει και εγκεφαλικό και το δεξί μου χέρι έχει αχρηστευθεί αισθητικά και έχει αποδυναμωθεί μετά από ατύχημα λόγω αστάθειας.
Και μου είπαν να πάω στον υπουργό να κάνω τα παράπονά μου.
Όσο για τα τέλη κυκλοφορίας, θεωρώ ότι το κάνουν επίτηδες (ανάγκη πρωτογενούς πλεονάσματος, γαρ). Δεν μου το βγέζεις από το μυαλό ούτε με μπαλτά ότι ενέχεται δολιότητα στην υπουργική απόφαση. Μακάρι να με διαψεύσουν και να βγει διευκρινιστική εγκύκλιος που να λέει ότι ισχύουν όλες οι υπάρχουσες γνωματεύσεις από τα ΚΕΠΑ με τα ποσοστά που αναγράφουν. Αλλά δεν το βλέπω...
Γιςννη ξέρω πολύ καλά τι γίνετε....αφού πέρασα 4 φορές από κεπα σε διάστημα....3 μηνών...λόγω ότι κάνανε συνέχεια λάθος στα χαρτιά και ενώ έλεγαν ότι δικαιουμε παραπληγικο δεν επερνα.....τελικά δικαιωθηκα και τα πήρα μαζεμένα....τώρα που ξαναπερασα πριν 1 μήνα περιμένω πάλι την πληρωμή μου....
 #96216  από Νίκος_76
 Σάβ Νοέμ 02, 2013 7:13 pm
Ερώτηση: Υπάρχει σοβαρή ένωση που να αποσκοπεί στην οργάνωση των μελών ώστε να μπορούν να απαιτήσουν με πιο αγωνιστικούς τρόπους αυτά που θέλουν?
 #96217  από giannis
 Σάβ Νοέμ 02, 2013 7:51 pm
Όχι. Η υπόθεση είναι καπελωμένη από την Ελληνική Εταιρεία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Ουσιαστικά καπελωμένη από βολεμένους πανεπιστημιακούς, επαναπαυμένους στις χορηγίες από κράτος (έμμεσα και χωρίς διαφάνεια) και τις φαρμακευτικές. Νεροκουβάλημα στα φάρμακα που σπρώχνουν χρήμα, ταξίδια, συνέδρια και ζήτω η Ταϋλάνδη.
Τώρα, αν κόβεται το ΕΚΑΣ από ανθρώπους με ΣκΠ, αν κόβονται ποσοστά στα ΚΕΠΑ, αν μένουν χωρίς φαγητό τα παιδάκια, περιμένοντας να επανεξεταστούν οι Σκληρυντικοί-γονείς τους, σκοτίστηκαν.
Όλ' αυτά σιχάθηκα και τα βρόντξα κι έφυγα. Δεν άντεξα τη βρώμα. Τους βόλεψε κιόλας να συνταξιοδοτηθώ, οπότε το θέλαμε κι οι δυο πλευρές.
Όποιος θέλει να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι, ας το πει. Να δούμε τι μπορεί να γίνει. Αλλά δεν μιλάει κανείς...