• ms και αναπηρια

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #95933  από Π.Μ79
 Παρ Οκτ 25, 2013 8:29 pm
costas έγραψε:Τίποτα;;;;; ούτε κατι για την φορολογικη δηλωση;;;;;;;;;;;;
Σου απάντησα στη 1η. Δες τι έγραψα:
Π.Μ79 έγραψε:1) Ζητάς ποσοστό αναπηρίας για εφορία, ΔΕΗ, ΟΑΕΔ κλπ. Ποσοστό, συνήθως πάνω από 67%.
Απ'το δήμο, το μόνο που μπορείς να ζητήσεις, είναι αν έχεις 80% αναπηρία και πάνω, μείωση δημοτικών τελών.
Για επίδομα κίνησης, επίσης 80% και άνω και ειδικά όλο το ποσοστό να είναι στα κάτω άκρα.
Με 67% και άνω, μπορείς να μετατρέψεις το δίπλωμα οδήγησης σε αναπηρικό και να πάρεις δελτίο στάθμευσης και βέβαια απαλλαγή από τα διόδια.
 #96256  από costas
 Δευ Νοέμ 04, 2013 11:33 am
Μονο πάνω από 67 % εχεις μπουνους , οι άλλοι ΤΙΠΟΤΑ !!!!!!!!
 #96260  από Π.Μ79
 Δευ Νοέμ 04, 2013 12:41 pm
costas έγραψε:Μονο πάνω από 67 % εχεις μπουνους , οι άλλοι ΤΙΠΟΤΑ !!!!!!!!
67% στην παραπληγία, παίρνεις το επίδομα, κάρτα απεριορίστων διαδρομών, εισαγωγή αναπηρικού αυτοκινήτου χωρίς ταξινόμηση, κάρτα πολιτισμού, κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ (42% μείωση), αναπηρική σύνταξη εφόσον έχεις τα απαραίτητα ένσημα και άλλα που μπορεί να μου διαφεύγουν τώρα.

Με 50%, παίρνεις κάποια μείωση φόρου, μοριοδότηση για το δημόσιο, μερική σύνταξη και παίρνεις κάρτα ανεργίας για ευπαθείς ομάδες από τον ΟΑΕΔ.

Ξαναλέω ότι, δυστυχώς στο ΚΕΠΑ, παίζει ρόλο το τι θα αιτηθείς για να πάρεις ποσοστό αναπηρίας. Αν κάποιος ζητήσει τα πάντα, εκτός από επίδομα, θα πάρει 67% και άνω.
Αν τώρα κάποιος ζητήσει και το επίδομα, τότε το 67% και άνω, είναι πλέον αδύνατον αν δεν έχεις κινητικά προβλήματα.
 #96267  από costas
 Δευ Νοέμ 04, 2013 3:06 pm
Π.Μ79 έγραψε:
costas έγραψε:Μονο πάνω από 67 % εχεις μπουνους , οι άλλοι ΤΙΠΟΤΑ !!!!!!!!
67% στην παραπληγία, παίρνεις το επίδομα, κάρτα απεριορίστων διαδρομών, εισαγωγή αναπηρικού αυτοκινήτου χωρίς ταξινόμηση, κάρτα πολιτισμού, κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ (42% μείωση), αναπηρική σύνταξη εφόσον έχεις τα απαραίτητα ένσημα και άλλα που μπορεί να μου διαφεύγουν τώρα.

Με 50%, παίρνεις κάποια μείωση φόρου, μοριοδότηση για το δημόσιο, μερική σύνταξη και παίρνεις κάρτα ανεργίας για ευπαθείς ομάδες από τον ΟΑΕΔ.

Ξαναλέω ότι, δυστυχώς στο ΚΕΠΑ, παίζει ρόλο το τι θα αιτηθείς για να πάρεις ποσοστό αναπηρίας. Αν κάποιος ζητήσει τα πάντα, εκτός από επίδομα, θα πάρει 67% και άνω.
Αν τώρα κάποιος ζητήσει και το επίδομα, τότε το 67% και άνω, είναι πλέον αδύνατον αν δεν έχεις κινητικά προβλήματα.
Φίλε μου καλέ και αγαπημένε μου , σου εχω πει ότι η γυναίκα μου ειναι υπάλληλος του ΙΚΑ και μου ειπε οτι αν περάσω την επιτροπή θα πάρω ΜΟΝΟ ΕΝΑ ποσοστό αναπηριας , όχι όπως παλιά που παίρναμε άλλο για συνταξη άλλο για εφορια, αλλο για το ένα άλλο για το δεινα !
Εγω θέλω μονο απαλλαγή απο τα διοδια και μισο εισιτηριο στα ΜΜΜ, μόνο αυτά , αλλά η επιτροπή θα με βαλει 35% πολύ μακρυά από το 67% !!!
Ασε που παιζει ρολο και το οικογενειακό εισόδημα και στο τέλος δεν δικαιούμαι τιποτα αλλά μπορει και να χασω τα αυγά και τα καλάθια !!!!
Αν εχει αλλος κάποια άλλη γνωμη ή ξερει κατι περισσότερο ας την καταθεσει !!!
Ευχαριστω !!!!
 #96270  από giannis
 Δευ Νοέμ 04, 2013 4:16 pm
Το ποσοστό αναπηρίας είναι ένα, αλλά η επιτροπή γνωματεύει κατά πόσο εμπίπτις στους κατά περίπτωση νόμους.
Αν ζητάς επίδομα γνωματεύει αν εμπίπτεις στις διατάξεις του νόμου.
Αν ζητάς απαλλαγή από τα Τέλη Κυκλοφορίας (νέο), κατά πόσο εμπίπτεις στις διατάξεις του άλλου νόμου.
Αμ ζητάς δωρεάν γκόμενα (ή γκόμενο) κατά πόσο εμπίπτεις στις διατάξεις παροχής ερωτικού συντρόφου... κοκ.
Ένα ποσοστό, αλλά γνωμάτευση για κάθε αίτημά σου χωριστά. Ελπίζω έτσι να είναι σαφές.
 #96271  από costas
 Δευ Νοέμ 04, 2013 5:04 pm
giannis έγραψε:Το ποσοστό αναπηρίας είναι ένα, αλλά η επιτροπή γνωματεύει κατά πόσο εμπίπτις στους κατά περίπτωση νόμους.
Αν ζητάς επίδομα γνωματεύει αν εμπίπτεις στις διατάξεις του νόμου.
Αν ζητάς απαλλαγή από τα Τέλη Κυκλοφορίας (νέο), κατά πόσο εμπίπτεις στις διατάξεις του άλλου νόμου.
Αμ ζητάς δωρεάν γκόμενα (ή γκόμενο) κατά πόσο εμπίπτεις στις διατάξεις παροχής ερωτικού συντρόφου... κοκ.
Ένα ποσοστό, αλλά γνωμάτευση για κάθε αίτημά σου χωριστά. Ελπίζω έτσι να είναι σαφές.
Καλώς , θα ρωτήσει η γυναίκα μου αυριο στην επιτροπή και θα σας ενημερώσω !!!!

Σας είπα ενδιαφερομαι για τα αλλα όχι για συνταξη ή κάποιο επίδομα , καπου διαβασα οτι παιζει ρόλο και το εισόδημα , παίζει ;; γιαυτα που θέλω (διόδια , εισητηρια);;;

Σας ευχαριστώ!!!
 #96273  από giannis
 Δευ Νοέμ 04, 2013 6:05 pm
Να ρωτήσει η σύζυγός σου. Φυσικά.
Αλλά, κάνε μου τη χάρη. Από αυτά που έγραψα παραπάνω, υπάρχει κάτι που δεν κατάλαβες; Για κάθε τι που υπάρχει και προβλέπεται από νόμο, μπορείς να αιτηθείς την υπαγωγή στις διατάξεις του εκάστοτε νόμου. Η επιτροπή κρίνει για κάθε ένα από τα αιτήματα που κάνεις, αν όντως (με βάση την κλινική σου εικόνα) υπάγεσαι στις διατάξεις και συνεπώς αν δικαιούσαι τα ευεργετήματα.
Αν ρωτάς τι υπάρχει, τότε είναι άλλη ερώτηση. Έχει ένα post ο Κώστας πολύ βοηθητικό. Δες το εδώ:

viewtopic.php?f=24&t=4239

Ελπίζω αυτή τη φορά να έγινα κατανοητός.
 #96274  από costas
 Δευ Νοέμ 04, 2013 7:28 pm
giannis έγραψε:Να ρωτήσει η σύζυγός σου. Φυσικά.
Αλλά, κάνε μου τη χάρη. Από αυτά που έγραψα παραπάνω, υπάρχει κάτι που δεν κατάλαβες; Για κάθε τι που υπάρχει και προβλέπεται από νόμο, μπορείς να αιτηθείς την υπαγωγή στις διατάξεις του εκάστοτε νόμου. Η επιτροπή κρίνει για κάθε ένα από τα αιτήματα που κάνεις, αν όντως (με βάση την κλινική σου εικόνα) υπάγεσαι στις διατάξεις και συνεπώς αν δικαιούσαι τα ευεργετήματα.
Αν ρωτάς τι υπάρχει, τότε είναι άλλη ερώτηση. Έχει ένα post ο Κώστας πολύ βοηθητικό. Δες το εδώ:

viewtopic.php?f=24&t=4239

Ελπίζω αυτή τη φορά να έγινα κατανοητός.
ok !!! Ευχαριστώ !!!! θα μαθω αυριο περισσοτερα !!!

Εν κατακλείδι απαλλαγη από διοδια και μισο ειστηριο θαχω;;; Εσύ τι λές;;;;
Μόνο και μόνο με τη ασθένεια , ενταξει θα τους παραμυθιασω και όσο μπορώ !!!! :smile-bigsmile: :smile-bigsmile:
 #96286  από Κώστας
 Τρί Νοέμ 05, 2013 1:12 am
Καλέ μου συνασθενή Κώστα, προσπάθησε να χαρείς τη ζωή σου με όσα χρήματα διαθέτεις, έστω κι΄ αν είναι λίγα. Σου εύχομαι ολόψυχα η ασθένεια που είχες την ατυχία να νοσήσεις, να παραμείνει «κοιμισμένη» για το υπόλοιπο της ζωής σου. Γιατί αν ξυπνήσει, νάσαι σίγουρος πως δεν θα σ΄ ενδιαφέρουν τα διόδια γιατί απλούστατα δεν θα μπορείς να οδηγήσεις, ούτε τα λεωφορεία γιατί δεν θα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις. Τότε θα πάρεις επίδομα, δυστυχώς με την αξία σου, αλλά πίστεψέ με θα το καταναλώνεις στα ταξί, στις φυσικοθεραπείες και στις διάφορες φαινομενικά ελπιδοφόρες μεθόδους για να βιώσεις έστω και μια ελάχιστη βελτίωση. Συγχώρα με αν σου μιλάω λίγο σκληρά, αλλά μη προσπαθείς απελπισμένα να κερδίσεις μια απαλλαγή διοδίων και μια εκπτωτική κάρτα στα ΜΜΜ, «παραμυθιάζοντας» την όποια επιτροπή σε εξετάσει, γιατί το μόνο που θα καταφέρεις αν γίνεις αντιληπτός, είναι να δυσκολέψεις τη ζωή όλων αυτών που έχουν πραγματική ανάγκη το επίδομα απλά και μόνο για να καλύψουν ένα μικρό μέρος των επιπλέον αναγκών που τους δημιουργεί η ασθένεια μας. Γι΄ αυτό σε συμβουλεύω να πάψεις ν΄ ασχολείσαι με διόδια και ποσοστά, να χαρείς τη ζωή σου με όσα διαθέτεις και να εύχεσαι η «φίλη» μας να παραμείνει μέσα σου για πάντα «κοιμισμένη».
 #96287  από costas
 Τρί Νοέμ 05, 2013 1:42 am
Κώστας έγραψε:Καλέ μου συνασθενή Κώστα, προσπάθησε να χαρείς τη ζωή σου με όσα χρήματα διαθέτεις, έστω κι΄ αν είναι λίγα. Σου εύχομαι ολόψυχα η ασθένεια που είχες την ατυχία να νοσήσεις, να παραμείνει «κοιμισμένη» για το υπόλοιπο της ζωής σου. Γιατί αν ξυπνήσει, νάσαι σίγουρος πως δεν θα σ΄ ενδιαφέρουν τα διόδια γιατί απλούστατα δεν θα μπορείς να οδηγήσεις, ούτε τα λεωφορεία γιατί δεν θα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις. Τότε θα πάρεις επίδομα, δυστυχώς με την αξία σου, αλλά πίστεψέ με θα το καταναλώνεις στα ταξί, στις φυσικοθεραπείες και στις διάφορες φαινομενικά ελπιδοφόρες μεθόδους για να βιώσεις έστω και μια ελάχιστη βελτίωση. Συγχώρα με αν σου μιλάω λίγο σκληρά, αλλά μη προσπαθείς απελπισμένα να κερδίσεις μια απαλλαγή διοδίων και μια εκπτωτική κάρτα στα ΜΜΜ, «παραμυθιάζοντας» την όποια επιτροπή σε εξετάσει, γιατί το μόνο που θα καταφέρεις αν γίνεις αντιληπτός, είναι να δυσκολέψεις τη ζωή όλων αυτών που έχουν πραγματική ανάγκη το επίδομα απλά και μόνο για να καλύψουν ένα μικρό μέρος των επιπλέον αναγκών που τους δημιουργεί η ασθένεια μας. Γι΄ αυτό σε συμβουλεύω να πάψεις ν΄ ασχολείσαι με διόδια και ποσοστά, να χαρείς τη ζωή σου με όσα διαθέτεις και να εύχεσαι η «φίλη» μας να παραμείνει μέσα σου για πάντα «κοιμισμένη».
Exεις απόλυτο δικιο ! Ευχαριστώ !!!