• Μετα-κορτιζονικη ζωη!!!

• Η κορτιζόνη είναι ένα φάρμακο το οποίο βοηθάει σημαντικά στην καταστολή των ώσεων της ΣΚΠ. Ερωτήματα και συζητήσεις για "Corticosteroids" εδώ.
Η κορτιζόνη είναι ένα φάρμακο το οποίο βοηθάει σημαντικά στην καταστολή των ώσεων της ΣΚΠ. Ερωτήματα και συζητήσεις για "Corticosteroids" εδώ.
 #6459  από manos81
 Παρ Ιουν 26, 2009 1:17 pm
I KORTIZONI EINAI ANTIFLEGMONODES FARMAKO APOTI GNORIZW.EPOULONEI PROSORINA TIS FLEGMONES TON NEURON KANONTAS SE NA ESTHANESE KALA AFOU PIA TA NEURA DEN VRAXIKIKLONOUN METAKSI TOUS MEXRI NA ERTHEI I PANOURGA H OSI NA KSANASKAPSEI TA NEURA MAS KAI MAZI KAI TA "NEURA" MAS ;)
 #6508  από Lena
 Σάβ Ιουν 27, 2009 3:40 pm
ΝΑΙ ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΩΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΝ 2 ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΑΛΛΗ ΩΣΗ?
 #6511  από Μαρ
 Σάβ Ιουν 27, 2009 5:50 pm
Η κορτιζόνη είναι αντιφλεγμονώδες και βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και των συμπτωμάτων πιο γρήγορα. Από όσο μου είχαν πει όταν πέρασα μια ήπια κλινικά (τι ήθελα και το έψαξα) οπτική νευρίτιδα, απλώς μειώνει το χρόνο μέχρι να περάσουν τα συμπτώματα - δεν έχει σχέση ούτε με το αν θα μείνει κάτι ούτε με την πορεία της νόσου - απλώς τα συμπτώματα της ωσης περνάν - όχι άμεσα - πιο γρήγορα από ότι χωρίς κορτιζόνη
 #6514  από ΡΙΤΣΑ
 Σάβ Ιουν 27, 2009 6:46 pm
Παιδιά ώση:συμπτωματική υποτροπή λόγω νέας φλεγμονώδους εστίας. Η κορτιζόνη έχει αντιφλεγμονώδη δράση και χορηγείται για τη γρηγορότερη υποχώρηση της φλεγμονής και άρα των συμπτωμάτων. Έχει κάποιο νόημα το σωστό timing χορήγησης της κορτιζόνης για να σταματήσει τη φλεγμονώδη διεργασία εγκαίρως, ωστόσο δε φαίνεται να επηρεάζει την πρόγνωση και έκβαση της νόσου, και φυσικά δεν αποκλείει την εκδήλωση νέας ώσης αφού παύσει η χορήγησή της. Επίσης δε δρα πάντα άμεσα γι΄αυτό αναφέρθηκε στη συζήτησή μας και ότι αργεί κάπως να αρχίσει να φαίνεται το αποτέλεσμα της δράσης της.Προληπτικό ρόλο έχουν τα ανοσοτροποιητικά φάρμακα. Α, παιδιά μια παρενέργεια της κορτιζόνης είναι και η μυική αδυναμία..συνήθως σε παρατεταμένη χορήγηση. Υπομονή και θα περάσει η χαζοώση..!
 #7062  από maraki
 Τρί Ιούλ 14, 2009 2:33 pm
ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΕΓΩ ΠΗΡΑ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ΟΤΑΝ ΕΠΑΘΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ 99%... ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ΗΤΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.... ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ...ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΕ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΜΟΥ....ΕΚΑΝΑ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΠΤΗ ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΗΡΙΑΙΩΝ ΚΟΝΔΥΛΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ...ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16/07 ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ... ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ? ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ?