Συγνώμη αλλά εγώ θα ρωτήσω κι ας είμαι και εντελώς φάουλ. Αν εργαστηριακά αφαιρεθούν τα ψυχοτροπικά της κάνναβης και διατηρηθούν οι ουσίες οι οποίες αποδεδειγμένα βοηθάνε σε σπαστικότητα, μυική ακαμψία αλλά και στη μείωση των νευρολογικών πόνων που προέρχονται από τη σκλήρυνση; Αυτό γίνεται όντως; Τότε δε θα είναι σαν ένα απλό "συμπλήρωμα διατροφής";
Προσωπικά θα έπαιρνα πολύ πιο εύκολα πάντως τη κάνναβη, παρά τις ιντερφερόνες και τα άλλα ναρκωτικά όπως πολύ σωστά τα λέει ο Στάθης.
Δεν είμαι σίγουρη για τίποτα, απλώς μου φαίνεται λογικό να είναι δύσκολο να παραδεχθούν πως το ναρκωτικό που πολεμούν τα τελευταία χρόνια, μπορεί καποιους τελικά να βοηθάει.
Και nick αυτό που σου είπε ο Νευρολόγος οτι οι χασικλήδες απέκτησαν σκλήρυνση μου θυμίζει αυτό με τα σφραγίσματα και το εμβόλιο της ηπατίτιδας. Εγώ ούτε χασικλού ήμουν, ούτε σφραγίσματα έχω, ούτε το εμβόλιο έχω κάνει ποτέ. Ότι θέλει λέει ο καθένας μου φαίνεται
Κακά τα ψέματα, αρκετοί σκληρυντικοί ισχυρίζονται πως το χασίς τους έκανε καλό. Ποιά είμαι εγώ να το αμφισβητήσω; Γίνεται άραγε απλώς να βρίσκουν δικαιολογία; Και τότε οι έρευνες γιατί συμφωνούν πως ανακουφίζουν όντως τα συμπτώματα περισσότερο από αυτούς που λαμβάνουν το placebo;
anastasi, ούτε αυτά που λες εσύ μπορώ να αμφισβητήσω. Σέβομαι την εμπειρία σου αλλά και πάλι... Το να δημιουργηθούν ψυχώσεις σοβαρές και μόνιμες έχει αποδειχθεί πως δε γίνεται.. Και μεταφράζω:
αλλά αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο τελικά να έχουν δίκιο όλοι εκείνοι που δηλώνουν οτι βοηθήθηκαν και σίγουρα δεν υποστηρίζω πως θα πάθουν κάποια εγκεφαλική βλάβη. Εξάλλου ακόμη και η μνήμη που επιρρεάζεται αποδειδειγμένα στους χρόνιους χρήστες, επανέρχεται πλήρως μετά από 6 με 12 εβδομάδες από τη διακοπή της χρήσης χωρίς να αφήνει κανένα ίχνος βλάβης.
Βρήκα κι αυτό το φρέσκο άρθρο που ερευνητές εξερευνούν και τις αντιφλεγμονώδης ιδιότητες της μαριχουάνας στους ασθενής με σκλήρυνση
Προσωπικά θα έπαιρνα πολύ πιο εύκολα πάντως τη κάνναβη, παρά τις ιντερφερόνες και τα άλλα ναρκωτικά όπως πολύ σωστά τα λέει ο Στάθης.
Δεν είμαι σίγουρη για τίποτα, απλώς μου φαίνεται λογικό να είναι δύσκολο να παραδεχθούν πως το ναρκωτικό που πολεμούν τα τελευταία χρόνια, μπορεί καποιους τελικά να βοηθάει.
Και nick αυτό που σου είπε ο Νευρολόγος οτι οι χασικλήδες απέκτησαν σκλήρυνση μου θυμίζει αυτό με τα σφραγίσματα και το εμβόλιο της ηπατίτιδας. Εγώ ούτε χασικλού ήμουν, ούτε σφραγίσματα έχω, ούτε το εμβόλιο έχω κάνει ποτέ. Ότι θέλει λέει ο καθένας μου φαίνεται

Κακά τα ψέματα, αρκετοί σκληρυντικοί ισχυρίζονται πως το χασίς τους έκανε καλό. Ποιά είμαι εγώ να το αμφισβητήσω; Γίνεται άραγε απλώς να βρίσκουν δικαιολογία; Και τότε οι έρευνες γιατί συμφωνούν πως ανακουφίζουν όντως τα συμπτώματα περισσότερο από αυτούς που λαμβάνουν το placebo;
anastasi, ούτε αυτά που λες εσύ μπορώ να αμφισβητήσω. Σέβομαι την εμπειρία σου αλλά και πάλι... Το να δημιουργηθούν ψυχώσεις σοβαρές και μόνιμες έχει αποδειχθεί πως δε γίνεται.. Και μεταφράζω:
Η μαριχουάνα είναι ψυχοτρικό επειδή διεγείρει συγκεκριμένους υποδοχείς στον εγκέφαλο, αλλά δε παράγει τοξίνες που μπορεί να σκοτώσουν (όπως το αλκοόλ) και δε φθείρει τους υποδοχείς αυτούς όπως άλλα ναρκωτικά και φάρμακα. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως η χρήση μαριχουάνας μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον εγκέφαλο. Μελέτες που πραγματοποίθηκαν επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα αυτά ακόμη και σε χρόνιους χρήστες μαριχουάνας (μέχρι και 18 τσιγάρα την ημέρα) μετά από πολλά χρόνια συνεχούς χρήσης.Γενικά όσο κανείς το ψάχνει, βλέπει πως τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο μας τα παρουσιάζουν. Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω να ξεκινήσουμε να καπνίζουμε χασίς
Στη πραγματικότητα, μετά τη δημοσίευση δυο μελετών 977 JAMA studies, η American Medical Association (AMA) ανακοίνωσε επίσημα την υποστήριξή της για την αποποινικοποίηση της μαριχουάνας.
Ουσιαστικά, η μαριχουάνα αυξάνει ελαφρά τη δραστηριότητα των alpha κυμάτων στον εγκέφαλο που συνδέονται με τη χαλάρωση και την δημιουργικότητα.

Βρήκα κι αυτό το φρέσκο άρθρο που ερευνητές εξερευνούν και τις αντιφλεγμονώδης ιδιότητες της μαριχουάνας στους ασθενής με σκλήρυνση
Love, Love, Love.