• ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΕΠΑ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #93775  από ΑΝΝΑ59
 Σάβ Αύγ 10, 2013 9:35 am
ΣΤΕΦΑΝΟΣ έγραψε:Παιδιά μην το ψάχνουμε ποιο εύκολο είναι να το παίξεις τυφλός στη Ζάκυνθο.... παρά με σκλήρυνση!!!
:laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: Αν εχεις μερικους ....πολιτευτες κολλητους....Αν τους χαρισεις μερικα ψηφουλακια .....τοτε ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ .........!!!!!!!!!!!!!!!Ακομα και ...ελεφαντας το παιζεις.... Για να σοβαρευτουμε ....η σκπ απο μονη της , δυστυχως, δεν ''δινει'' το παραπληγικο επιδομα ! Πρεπει να εχεις ΑΜΦΟΤΕΡΟΠΛΕΥΡΗ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ σε ποσοστο >67%....! Αν , πχ, εχεις σκπ με διαφορα συμπτωματα , ΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΑ, ακομα και ...100% να σου δωσουν ...τοτε ΔΕΝ το παιρνεις ! Ξερω περιπτωση συνασθενους , που πηρε 40% για τα κινητικα και 40% για ....ψυχιατρικα , συνολο 80%.....Αυτος ΔΕΝ παιρνει παραπληγικο...... :violence-uzi: Γι αυτο ΕΜΕΙΣ ,η Ομαδα αλληλεγγυης ανθρωπων με σκπ,ΖΗΤΑΜΕ ....ΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ...ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΠ ....!!!Εχουμε δωσει τις προτασεις μας στη διοικηση του ΙΚΑ (εκει υπαγονται τα ΚΕΠΑ) , εδω και αρκετο καιρο !!!!!!!!! Περιμενουμε απαντηση....... :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi:
 #93832  από chris69
 Τρί Αύγ 13, 2013 1:44 pm
ρε παιδια πειτε μου , ισχυει οτι το εξωιδρυματικο επιδομα το παιρνεις μονο μια φορα ??!!!
Ετσι ειπαν στη μητερα μου στον ΟΑΕΕ . Επισης ενω εχει τη γνωστοποιηση του ΚΕΠΑ που της δινει 81% ανπηρια και της εχουν εγκρινει 2 επιδοματα , 1 για συμπαρασταση ετερου προσωπου , και το εξω ιδρυματικο , της δινουν μονο το ενα , αυτο για συμπαρασταση ετερου προσωπου
 #94388  από gstan28
 Παρ Σεπ 13, 2013 2:39 pm
Καλησπέρα στο forum.. πέρασε σήμερα ο αδερφός μου από επιτροπή ΚΕΠΑ και του είπαν ότι θα πάρει απάντηση σε 1 μήνα.. 1 ολόκληρο μήνα για να περάσουν το αποτέλεσμα στον υπολογιστή; Γιατί τόσο μεγάλη γραφειοκρατεία και καθυστέρηση;

Επίσης, το ποσοστό που θα του δώσουν θα ισχύει από την ημέρα της αίτησης (9 μήνες πριν) ή από σήμερα, δηλαδή την μέρα που πέρασε επιτροπή;

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε απάντηση.

Γρηγόρης
 #94389  από costas1968
 Παρ Σεπ 13, 2013 2:56 pm
gstan28 έγραψε:Καλησπέρα στο forum.. πέρασε σήμερα ο αδερφός μου από επιτροπή ΚΕΠΑ και του είπαν ότι θα πάρει απάντηση σε 1 μήνα.. 1 ολόκληρο μήνα για να περάσουν το αποτέλεσμα στον υπολογιστή; Γιατί τόσο μεγάλη γραφειοκρατεία και καθυστέρηση;
:violence-pistoldouble:
Επίσης, το ποσοστό που θα του δώσουν θα ισχύει από την ημέρα της αίτησης (9 μήνες πριν) ή από σήμερα, δηλαδή την μέρα που πέρασε επιτροπή;

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε απάντηση.

Γρηγόρης

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
1.Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΑΠ ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΣΟΣ ΕΙΝΑΙΟ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ.
2.ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΧΕΣ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΤΗΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ/ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ.ΑΡΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ...

:violence-pistoldouble:
 #94390  από Κώστας
 Παρ Σεπ 13, 2013 3:26 pm
Έτσι για την ιστορία. Πέρασα κι΄ εγώ ΚΕΠΑ τον περασμένο Ιανουάριο. Στην επιτροπή παρουσιάστηκα με αμαξίδιο, χωρίς να μπορώ να ορθοστατήσω χωρίς αμφίπλευρη στήριξη για περισσότερο από μισό λεπτό και φυσικά ούτε να περπατήσω έστω και ένα μέτρο. Στα τεστ που μου έκανε η νευρολόγος που με εξέτασε (λιγοστά) όπως πχ σήκωσε το αριστερό πόδι, σήκωσε το δεξί δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα. Στις σφυριές που έφαγα σε πόδια και χέρια τα μεν χέρια δεν αντέδρασαν καθόλου τα δε πόδια ίσα που κουνήθηκαν. Αποτέλεσμα η νευρολόγος μου έδωσε μετά βίας 67% κάνοντας μου και χάρη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ο λόγος που τότε δεν έκανα ένσταση ήταν γιατί είχα μεγάλη ανάγκη το επίδομα το οποίο θα καθυστερούσε μέχρι να βγει το αποτέλεσμα της ένστασης. Τώρα θα καταθέσω και πάλι αίτηση για επιδείνωση, κάτι που έχουμε το δικαίωμα μετά από εξι μήνες από την προηγούμενη εξέταση, εφ΄ όσον έχει μεταβληθεί η κατάσταση της υγείας μας. Εύχομαι αυτή τη φορά να "πέσω" σε νευρολόγο που θάναι πραγματικός άνθρωπος και τουλάχιστον αντικειμενικός, ώστε να μου χαρακτηρίσει πραγματικά το ποσοστό που δυστυχώς ανταποκρίνεται στη κλινική μου εικόνα (>80%).
Αυτά απλά τα αναφέρω για να μην απορείτε με την κατάσταση που ισχύει στα ΚΕΠΑ, από τα οποία δυστυχώς είμαστε και θα είμαστε εξαρτημένοι.
Και καλά αυτό, αλλά ρε γαμώτο νάναι τελικά και καθαρά θέμα τύχης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 #94492  από gstan28
 Δευ Σεπ 16, 2013 12:35 am
Υπάρχει περίπτωση να πάρεις ποσοστό αναπηρίας 67% από ΚΕΠΑ λόγω ΣΚΠ και να μην δικαιούσαι επίδομα παραπληγίας;

Γρηγόρης
 #94519  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Σεπ 16, 2013 7:04 pm
Ειπαμε !!!!!!!Για να παρεις ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΟ πρεπει να σου δωσουν τουλαχιστον 67% στα ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 #94947  από cdoits
 Πέμ Σεπ 26, 2013 5:57 pm
Η συζυγος μου περασε εχτες,25/09/13, επιτροπη ΚΕΠΑ στη Θεσσαλονικη για παραταση παραπληγικου επιδοματος.Την απαντηση θα τη λαβουμε σε 90 ημερες...!!!!Ημερολογιακες ή εργασιμες?ιδου η απορια.παντως ειτε ημερολπγιακες ειτε εργασιμες εθιναι παρα πολλες.Εχει καποιος καποια αναλογη εμπειρια?
 #94955  από Κώστας
 Πέμ Σεπ 26, 2013 8:05 pm
chris69 έγραψε:ρε παιδια πειτε μου , ισχυει οτι το εξωιδρυματικο επιδομα το παιρνεις μονο μια φορα ??!!!
Ετσι ειπαν στη μητερα μου στον ΟΑΕΕ . Επισης ενω εχει τη γνωστοποιηση του ΚΕΠΑ που της δινει 81% ανπηρια και της εχουν εγκρινει 2 επιδοματα , 1 για συμπαρασταση ετερου προσωπου , και το εξω ιδρυματικο , της δινουν μονο το ενα , αυτο για συμπαρασταση ετερου προσωπου
Με αυτό που περιγράφεις δυστυχώς επαληθεύεται αυτό που έχει γραφτεί εδώ
viewtopic.php?f=24&t=3829&start=10

Για να μην ψάχνεις στο παραθέτω

"Grig, απ΄ ότι έχω καταλάβει μόνο ένα επίδομα δικαιούμαστε. Αν αιτηθούμε το επίδομα ετέρου προσώπου και μας το εγκρίνουν, τότε αν παίρνουμε το εξωιδρυματικό θα διακοπεί και θα παίρνουμε πλέον μόνο το επίδομα ετέρου προσώπου, που είναι και μικρότερο. Η νομοθεσία λέει πως αν σε κάποιον εγκριθεί το επίδομα ετέρου προσώπου τότε το ποσόν της σύνταξης που παίρνει προσαυξάνεται κατά 50%. Είναι λίγο ασαφές αυτό διότι αν πχ κάποιος παίρνει αναπηρική, αυτή θα προσαυξηθεί κατά 50%. Αν κάποιος παίρνει γήρατος η οποία ας πούμε ότι είναι 1500€ θα προσαυξηθεί πάλι κατά 50% ή υπάρχει ένα ανώτατο όριο στο ποσό που δεν μπορεί να το υπερβεί το επίδομα;
Κι΄αν κάποιος δεν παίρνει καμμία σύνταξη ποιο ποσόν θα προσαυξηθεί;
Χρειάζεται κάποιος εργατολόγος για να μας λύσει αυτές τις απορίες.
Το σίγουρο είναι ότι δεν δικαιούμαστε ταυτόχρονα τη χορήγηση δύο διαφορετικών επιδομάτων παρά μόνον αυτού της κίνησης που είναι 160€."