• Βελτίωση.

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #95240  από titi
 Πέμ Οκτ 03, 2013 10:21 pm
Εύγε!!!
:banana-dreads:
 #99226  από tassos_m
 Τετ Ιαν 29, 2014 10:28 pm
fillcinefil έγραψε:Λοιπόν μέσα απο το ΑΧΕΠΑ. Η εξεταση λεγετε DAT scan και μέσα απο εξεταση αιματος θα ανιχνεύσουν κάτι σχετικα με την σπαστικότητα. :happy-smileyinthebox:
Γειά σου Fillcinefil !! :smile-hi:

Μου έκανε εντύπωση αυτό που ανέφερες..

Το έψαξα λιγάκι, και βρήκα το παρακάτω :

http://www.ema.europa.eu/docs/el_EL/doc ... 035348.pdf

Σου είπαν, σίγουρα, ότι πρόκειται για (σύγχρονη) ειδική εξέταση για Πολλαπλή σκλήρυνση ;;

Το παραπάνω έγγραφο είναι πέρα για πέρα επίσημο, και είναι σαφές, ότι η συγκεκριμένη εξέταση (φαντάζομαι πανάκριβη για τα Ασφαλιστικά Ταμεία..),
είναι η τελευταία λέξη διαγνωστικού εργαλείου για το Πάρκινσον, και κάποιες ειδικές μορφές Άνοιας...

Αν θυμάσαι, σου χορήγησαν, τόσο πριν όσο και μετά την ενδοφλέβια λήψη του φαρμάκου, κάποια (απαραίτητα) χαπάκια ιωδίου... ;;
 #99228  από fillcinefil
 Τετ Ιαν 29, 2014 10:53 pm
Ίσως να μην έχεις παρακολουθήσει όλες τις δημοσιεύσεις, (η αλήθεια χάνεσαι εδώ μέσα), κάπου το αναφέρω ότι γίνεται κάποιος έλεγχος για αποκλεισμό της Parkinsons.
Συγκεκριμένα το έχω κάνει, με αρνητικό αποτέλεσμα, και (μάλλον) θα κάνω και το IbZM.
Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
 #99229  από fillcinefil
 Τετ Ιαν 29, 2014 10:55 pm
tassos_m έγραψε:Αν θυμάσαι, σου χορήγησαν, τόσο πριν όσο και μετά την ενδοφλέβια λήψη του φαρμάκου, κάποια (απαραίτητα) χαπάκια ιωδίου... ;;
Ένα ποτηράκι με ένα υγρό. Το ποιό (ποιό ποιό) πικρό πράγμα που έχω δοκιμάσει ποτέ μου.
 #99331  από tassos_m
 Παρ Ιαν 31, 2014 10:21 pm
fillcinefil έγραψε:Ίσως να μην έχεις παρακολουθήσει όλες τις δημοσιεύσεις, (η αλήθεια χάνεσαι εδώ μέσα), κάπου το αναφέρω ότι γίνεται κάποιος έλεγχος για αποκλεισμό της Parkinsons.
Συγκεκριμένα το έχω κάνει, με αρνητικό αποτέλεσμα, και (μάλλον) θα κάνω και το IbZM.
Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
Δηλαδή η κλινική σου εικόνα είχε στοιχεία από νόσο Parkinson, και μπέρδευε αν τελικά είναι Parkinson ή Σκλήρυνση.. ;

Δηλαδή, τί κλινική εικόνα είχες εμφανίσει, που χρειαζόταν διαφοροδιάγνωση μεταξύ Σκλήρυνσης και Parkinson.. ; :?: :think:
 #99345  από fillcinefil
 Σάβ Φεβ 01, 2014 2:25 am
Ο γιατρός με έβλεπε αρκετά χρόνια που πήγαινα για την γνωμάτευση για το φάρμακα. Προφανώς κάτι του κίνησε την περιέργεια, στην κίνησή μου.