Μιας και το τάμ τιριρίσαμε το topik.
Εγώ γεννήθικα στον πράσινο μύλο (κάτω από την Βάρνα), μεγάλωσα βίλα Μοσχώφ (ξέρεις κοντά στο τσινάρι). Συχνάζαμε πλατεία Τερψιθέας (στον Παναγιωτόπουλο), δημοτικό στο υδραγωγείο, αγγλικά στη Σβάρνα του κουλέ καφέ και κατόπιν στον Ψωμιάδη. Γυμνάσιο και 1η λ. στο τούρκικο προξενείο (προτού ανοίξουν την Ολυμπιάδος με Αγίου Δημ.) και 2α-3η λυκείου στον Ευκλείδη. Φοιτητής Καβάλα, στρατωτικό Αλεξανδρούπολη και gastarbeiter στην Φραγκφούρτη. Κατόπιν δοκίμασα την τύχη μου σε αρκετές πόλεις της Β.Ελλάδας... μέχρι που ήρθε και με ξαναβρήκε αυτή. Η Σοφία δεν ξέρω αν τα ποιάνει όλα, αλλά Βαγγέλη μια γειτονιά ήμασταν. (τί εσσό είσαι αλήθεια;)
costas1968 έγραψε:.................ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΟΥ ΝΟΜΙΖΩ.ΕΦΟΣΟΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΤΟΤΕ ΜΗΝ ΑΝΑΛΩΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ............
Παιδιά με την ουσία του topic καμιά βοήθεια;
Δευτεροπαθώς προιούσα, διακοπή betaferon, τούμπα σε gilenya.
Έτσι να'χω τουλάχιστον ερωτήσεις προς τους γιατρούς!
Βαγγέλης έγραψε:Στα Σβάρνα είχες διευθύντρια την κα Μαίρη?
130/89920/85
Αν και πίστευα πού να το θυμιθώ... τελικά θυμίθικα ότι σε ένα μπρελόκ είχα το ταμπελάκι.
130/90120/86 200 παιδιά πρίν από εμένα!
fillcinefil έγραψε:
Κατ' αρχάς χρόνια πολλά σε όλους.
Είχα αναφέρει ότι πέρασα από το ΑΧΕΠΑ και είχα νέα. Λοιπόν:
Bασικά πήγα στο ΑΧΕΠΑ για να πάρω την βεβαίωση για το betaferon. Η κ.Ε...η ετοίμασε τα χαρτιά κλπ. Εγώ αμέσως έκανα ερώτηση στον γιατρό τι γίνετε με τις νέες θεραπείες, χάπι, κλπ. Ο γιατρός παρατήρησε πιό έντονη την σπαστικότητα στο βάδισμά μου, με εξέτασε, (επίσης και ένας μαθητευόμενος (γιατρός φυσικά)) και κατόπιν μου εξέθεσε τα εξής.
Μετά από αυτή την ηλικία (47,5 είμαι, κάπου γύρω στα 50 ισχύει) η ιντερφερόνη έχει πιά κάνει την δουλειά της, με προφύλαξε απο ώσεις (είχα μόνο μία πρίν 8-9 χρόνια, και αυτή μικρή). Η περίπτωσή μου έχει πλέον εξελιχθεί σε δευτεροπαθώς προϊούσα (αυτό μπορεί να το λέω και λάθος;) οπότε σταματάμε άμεσα την ιντερφερόνη και αφού αρχικά μου γίνει μια εξέταση (κάτι με scan) θα μπώ σε κάποια αποκατάσταση, και κατόπιν 3-4 φορές το χρόνο θα κάνω ένα τριήμερο course με κορτιζόνη. Κάπου εδώ μου αναφέρθηκε ότι το σταμάτημα της ιντερφερόνης θα μου βελτιώσει την ποιότητα ζωής μου(!). Επίσης χωρίς να το αναφέρω εγώ, με ρώτησε για το εάν υπάρχει θέμα ουρολογικό. Και εάν και του απάντησα, ότι απλά συχνά τρέχω στην τουαλέτα, μου σύστησε, ότι πρέπει να επισκευτώ έναν νευρο-ουρολόγο.
Επίσης μπορεί να υπάρξει συμετοχή σε δοκιμή νέου φαρμάκου για την δευτεροπαθώς προϊούσα (!).
Από το μυαλό μου πέρασε έως και ότι, λόγο κρίσης μπορεί να υπάρχει γραμμή μείωσης των (ακριβών) φαρμάκων.
Θα ήθελα γνώμες για μια τέτιου είδους αντιμετώπιση της ασθένειάς μας. Εγώ δεν έχω ξανασυναντήσει κάτι τέτοιο και πολύ σύντομα θα πρεπει να ξεκινήσω (την Τετάρτη θα δώ και την γιατρό μου) οπότε θέλω να έχω γνώμες και εμπειρίες.
Αυτό καταλαβαίνω ότι "πάει" με τις απόψεις όχι δηλητίρια (Παναγιώτης κλπ) αλλά προληπτικά κάθε 3 μήνες κορτιζόνη;
Είπα πολλά και σας κούρασα (.....) αλλά πείτε ρε παιδιά.
Διαβασα το ποστ και ειναι πραγματικα ενδιαφερον
1ον)την ιντερφερονη την δινουν και σε δευτεροπαθος προιουσα βαση της διεθνεις πρακτικης
2ον)σαφως και θα εχουν παρει οδηγιες μειωσης φαρμακευτικης δαπανης γενικα δεν πιστευω σε πρωτοπαθη και δευτεροπαθη μορφη
3ον)καλο ειναι το 3ημερο σκαν ισως ομως οδηγει σε διαβητη το διευκρινησατε αυτο
4ον)αν πας σε νευροουρολογο πιθανων να σε βαλει σε διαλειποντες καθετηριασμους δηλ καπου γυρω στα 500 ευρω θα στοιχιζει η ουρηση το μηνα
Εγω θα ελεγα παρε και αλλες γνωμες και εκτιμηστε γενικα την κατασταση ποιοτητα ζωης
Yπαρχει γιατρος ποιυ συνδυαζει και μεντιουμ εδω στην Αθηνα παιρνεις 5ψηφιο απο τη γραμματεα του και σε συμβουλευει
Thor έγραψε:
Διαβασα το ποστ και ειναι πραγματικα ενδιαφερον
1ον)την ιντερφερονη την δινουν και σε δευτεροπαθος προιουσα βαση της διεθνεις πρακτικης Άν το σκευτείς είναι χαζό. Από την μιά έχω να κάνω ώση 5-6 χρόνια και ταυτόχρονα η εξέλιξη δείχνει "πρόοδο", τότε απο τι με προφυλάσει η ιντερφερόνη; Εξάλλου παίζει νέο φάρμακο (υπο δοκιμή) για την προοδευτική. viewtopic.php?f=15&t=4010 Εδώ μπορώ να σκευτώ, ότι οι φαρμακευτικές χώνουνε "πράμα" στον κόσμο, χωρίς να χρειάζετε (λέω εγώ τώρα).
2ον)σαφως και θα εχουν παρει οδηγιες μειωσης φαρμακευτικης δαπανης γενικα δεν πιστευω σε πρωτοπαθη και δευτεροπαθη μορφη Ακριβώς αυτό πίστευα και εγώ. Αλλά συζητώντας μαζί του άλλαξα γνώμη. "-Καλά με δουλεύεις. Εγώ σαν πανεπιστήμιο αν έχω την γνώμη ότι χρειάζεσε ένα φάρμακο, εγώ θα το πώ. Άν το ΙΚΑ δεν θέλει να πληρώσει, πρόβλημά τους. Δεν θα αλλάξω εγώ την ιατρική πρακτική μου."
Σχετικά με την προοδευτική τι δεν πιστεύεις;
fillcinefil έγραψε:Η διαλείπουσα είναι όταν είσαι με ώσεις.
Πρωτοπαθώς προιούσα προδευτική, είναι εάν από την αρχή δέν έχεις ώσεις, και απλά χειροτερεύεις.
δευτεροπαθώς προδευτική, είναι εάν αρχικά είσουν με ώσεις, μετά σταμάτησαν και άρχισες με τον καιρό να χειροτερεύεις. viewtopic.php?f=39&t=3988&p=90928
3ον)καλο ειναι το 3ημερο σκαν ισως ομως οδηγει σε διαβητη το διευκρινησατε αυτο Τα τριήμερα corse κορτιζόνης ανά 3-4 μήνες, τελικά από όσο έχω δεί τα χρησημοποιούν, τώρα για διαβήτη πρώτη φορά ακούω, θα το ψάξω.
Σχετικά με το scan που μου κάναν, θα γράψω "καθαρά" στο post
4ον)αν πας σε νευροουρολογο πιθανων να σε βαλει σε διαλειποντες καθετηριασμους δηλ καπου γυρω στα 500 ευρω θα στοιχιζει η ουρηση το μηνα Το θέμα του νευροουρολόγου μπήκε προληπτικά. δλδ θα γίνει ένα ουροδυναμικό τεστ, για την περίπτωση που υπάρχει κατακράτηση τότε θα πάμε σε καθετηριασμό. Τώρα για το οικονομικό, αρχικά γίνετε σε νοσοκομείο, και έτσι κι αλλιώς σαν άνεργος, ή θα το κάνω στο σύστημα υγείας ή θα το ρίξω στο χέ61μ0 (είμαι αισιόδοξος, τώρα χωρίς betaferon και σε αυτό αισθάνομαι καλύτερα).
Εγω θα ελεγα παρε και αλλες γνωμες και εκτιμηστε γενικα την κατασταση ποιοτητα ζωης Φίλε μου με την διακοπή του betaferon η ποιότητα ζωής άλλαξε δραματικά. Τώρα άλλες γνώμες απο πού να πάρω; από τα 5ψηφια medium που αναφέρεις; Δεν μου περισεύουν τα λεφτά. Μην ξεχνάς μιλάμε για την πανεπιστημιακή του ΑΧΕΠΑ.
Yπαρχει γιατρος που συνδυαζει και μεντιουμ εδω στην Αθηνα παιρνεις 5ψηφιο απο τη γραμματεα του και σε συμβουλευει άσε, και έχω γνωρίσει κανα δυό, φρίκη. Ευτυχώς ούτε με άγγιξε. Καλά χειραψία κάναμε
Καλη τυχη ευχομαι
Χίλια ευχαριστώ . Άν εσύ μου το εύχεσαι εγώ... παρακαλάω.
Κοιταξε και σορρυ που αργο να απαντησω
1ον)Βαση των σοφων της σκπ η ιντερφερονη κανει και στη δευτεροπαθως προοιουσα
τωρα ισως και να ησουν χειροτερα αν δεν την επαιρνες
εμενα παντως το κοψιμο μου εκανε κακο
τις φαρμακευτικες να τις βλεπεις ως εταιρειες και οχι μητερα τερεζα
εννοειται οτι χωνουν πραμα αδιακριτος
2ον)Ναι αλλα δεν σου ειπαν οτι παρτ ταιμ δουλευουν και ως ντιλερ φαρμακευτικων
τωρα οσο αναφορα την χρονια προοδευτικη εγω πιστευω σε μια μορφη απλα
αλλοτε παει αργα αλλοτε εχει αποτομη εξαρση
αν βγει κατι για τη δευτεροπαθως πεστο και σε μενα
γιατι με τα δηλητηρια της πρωτοπαθους δεν την παλευω
3ον)Ενας ποιο μεγαλος κυριος τα εκανε τα 3μερα κουρς και παρουσιασε διαβητη οποτε
και επειδη γενικα δεν με βοηθουσαν τα εκοψα
4ον)Μακαρι να μην εχεις κατακρατηση τι να πω απλα τωρα εχει περασει και παλι το ντιλερ
καθετηρων τελος παντων ειναι και εταιρειες που αναλαμβανουν ολη την εξυπηρετηση
Σεβομαι την αλλαγη ποιοτητας ζωης φιλε Σαλονικιε απλα...