• παρακεντηση και προκλητικα δυναμικα

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #5503  από litsaM
 Παρ Ιουν 12, 2009 10:35 am
καλημερα.εμενα τη δευτερη φορα τα προκλητα δυναμικα ηταν χαλια οπως και η 2η μαγνητικη.αλλα να πω την αληθεια ειχαν διαγνωσει την ασθενεια την 1η φορα αλλα μετα αφου δεν ειχα ιδιαιτερα συμπτωματα τα ειχα "γραψει" κι εγω(ως συνηθως :) )μετα 3 χρονια ομως μου εκανε κι αλλη ωση (ηταν ολα χαλια) και με εβαλε πια στο REBIFF.η 3η μαγνητικη με αρκετες ενεργες εστιες.ο γιατρος μου ειπε μετα(στη 2η ωση) οτι στο "τσακ" με προλαβανε.τι εννοουσε δεν πολυκαταλαβα αλλα δεν τον εψαξα και πολυ.Κι οπως λενε ολοι οι γιατροι αυτη η "αναισθησια μου" με σωζει(το ειπε πιο ευγενικα :) )Εγω να φανταστειτε στη 2η ωση νομιζα οτι φταινε τα χιονια στη Ξανθη που δεν μπορουσα να περπατησω.Α ειμαι αγυμναστη ελεγα στον αντρα μου,στις αδερφεςμου και στη δουλεια και γελαγα κιολας η ηλιθια :) Μεχρι και στα μπουζουκια ηθελα να παω αλλα για χατηρι του αντρα μου επειδη ειχαμε ταξιδι την αλλη μερα ειπα "αστο μη παμε".Αλλιως τα μυαλα τα εχω(αν υπαρχουν :) )πανω απο το κεφαλι(40 χρονων γυναικα! :) )
 #5531  από pinelopi
 Σάβ Ιουν 13, 2009 12:12 am
καλησπερα.η ΛΙΤΣΑΜ ειμαι αλλα γραφω απο την Pinelopi.Λενα μου για 3 χρονια δεν μου ειχε δωσει καμια θεραπεια και δεν ειχα τιποτε ιδιαιτερο(βασικα εγω δεν τα ειχα παρει χαμπαρι)ειχα μουδιασματα αλλα στο χερι θεωρουσα οτι ηταν ο καρπιαιος και οσο για την ασταθεια παλι θεωρουσα οτι επεφτα απο βλακεια μου :) τοτε δεν τα ειχα πολυψαξει κιολας,δεν εδινα γενικα και πολλη σημασια.Το πρωτο συμπτωμα που εγινε και η διαγνωση ηταν διπλωπια
 #5537  από Lena
 Σάβ Ιουν 13, 2009 12:18 pm
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΛΙΤΣΑ ΜΟΥ! ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ? ΕΓΩ ΠΑΩ ΝΑ ΤΡΕΛΛΑΘΩ. ΜΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΜΕΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΤΑ ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΠΟΥ ΦΟΡΤΩΘΗΚΑ. ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΛΑ ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ ΤΟ ΜΟΥΔΙΑΣΜΑ ΣΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ. ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΙ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ..
 #5546  από mary_d_ath
 Σάβ Ιουν 13, 2009 1:43 pm
Lena, μην αγχώνεσαι, το άγχος δεν κάνει καθόλου καλό στην πάθησή μας!!
Χαλαρά... Ό, τι είναι να δείξει η μαγνητική, θα δείξει...
Κι εγώ θα κάνω μία εγκεφάλου αυτήν την εβδομάδα, μπορούμε άραγε να κάνουμε κάτι για να φανεί φυσιολογική; Δε νομίζω...
Εγώ πάντως έχω πέσει και σε γιατρό που δε μου λέει τίποτα απολύτως, σχετικά με την πορεία μου κ.τ.λ, οπότε μέσα στην άγνοιά μου δεν αγχώνομαι και πολύ.
Αν κάτσεις βέβαια να ερμηνεύσεις μόνη σου τη μαγνητική ψιλοτρελαίνεσαι, οπότε καλύτερα να μην την πολυκοιτάμε για να μην αγχωνόμαστε.
Παρακέντηση πάντως δεν έχω κάνει ούτε εγώ! :lol:
Η διάγνωση βγήκε εφόσον είχα 4 ώσεις στο ενεργητικό μου, τα προκλητά δυναμικά έδειξαν πράγματα, οι μαγνητικές έδειξαν και οι χιλιάδες εξετάσεις αίματος και ούρων που έκανα απέκλεισαν άλλα νοσήματα που θα μπορούσα να έχω.
 #5550  από litsaM
 Σάβ Ιουν 13, 2009 8:12 pm
θα συμφωνησω με τη mary_d_ath.οτι ειναι να δειξει θα δειξει Λενα μου,το αγχος ειναι οτι χειροτερο.μουδιασμα στο ενα ειδικα χερι εχω μονιμο.δεν μπορω να πιασω τιποτα,μου πεφτουν απο το χερι τα πραγματα και η αληθεια ειναι οτι δεν το καταλαβαινω κιολας.πιατα και ποτηρια ειδικα στο πλυσιμο αστα :) το βλεπω θετικα ομως ,ευκαιρεια να παιρνω καινουργια,εχω βρει και κατι ποτηρια στα jumbo,τα περασα crash test :) δεν επαθαν τιποτε και βολευτηκα :) αλλα εξω απο τα αστεια μην αγχωνεσαι (το ξερω ειναι ανθρωπινο)αλλα δεν μπορεις να αλλαξεις κατι απλα να προσεχεις καποια πραγματα που θα σου πει ο γιατρος σου.παρεπιπτοντος mary_d_ath κι εμενα δε μου λεει ποτε τιποτα ο γιατρος μου.μονο αν ρωτησω εγω συγκεκριμενα και παλι....
 #5556  από litsa
 Κυρ Ιουν 14, 2009 1:02 am
μουγγαμάρα δεν θα πεις τίποτα!! με το ζόρι να σου πούνε κάτι! έλα ντε τι περιμένουμε να ακούσουμε και εμείς???

τέρμα οι απορίες!
διάλλειμμα!!!!! :roll: :roll:
 #5615  από mary_d_ath
 Δευ Ιουν 15, 2009 4:11 pm
Οι εξετάσεις που είχα κάνει ήταν αποκλειστικές άλλων ασθενειών, έτσι μου είχε πει η γιατρός μου.

Είχα κάνει: γενική αίματος, ουρία, κρεατινίνη, φερριτίνη, Κ, Νa, Ca, P, SGOT, SGPT, CPK, LDH, γGT, αλκαλική φωσφατάση, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, λιπίδια, αθηρωματικός δείκτης, χολερυθρίνη, TKE, C3, C4, vit B12, φυλλικό οξύ, ANA, anti DNA, anti ENA, anti Ro, anti La, anti RNP, αντισώματα, Ra test, VDRL, CRP, T3, T4, TSH, anti TPO, λευκώματα ορού, ηλεκτροφόρηση λευκωμάτων, ανοσοηλεκτροφόρηση λευκωμάτων ορού και ποσοτικό προσδιορισμό ανοσοσφαιρινών ορού. Αυτά τα λίγα δηλαδή... (ευτυχώς που έπεσα σε καλή μικροβιολόγο και δέχτηκε να τα κάνει όλα με μία βελονιά :lol: )

Ούτε καν που ξέρω τι απέκλειαν όλες αυτές, αλλά αφού βγήκαν αρνητικές σιγά μην καθόμουν να ασχοληθώ! :lol:

Πάντως δεν ξέρω, αλλά πιστεύω ότι η άγνοια είναι ό, τι καλύτερο σε όλες τις περιπτώσεις σχεδόν! Δεν χρειάζεται να ξέρουμε και πολλά, μόνο όσα είναι απαραίτητα, δηλαδή τι έχουμε και πως το πολεμάμε. Τώρα αν κάτσει ο γιατρός να μας εξηγήσει τις εστίες μας, τότε δεν τα γλυτώνουμε τα αντικαταθλιπτικά!
Θυμάμαι όταν είχα πάει να πάρω μία δεύτερη γνώμη σχετικά με τη διάγνωση, πήγα σε μία γιατρό που μου εξήγησε με το νι και με το σίγμα που με επηρεάζει η κάθε βλάβη. Βγαίνοντας από το ιατρείο της, αισθανόμουν σα να χρειαζόμουν κανένα "πι" για να περπατήσω.
Ενώ αυτή που έχω ως τώρα, όσο και να τη βρίζω, μου έχει περάσει την ιδέα ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, ούτε θαύμα πρόκειται να γίνει, αν δε συμμορφωθώ εγώ η ίδια. Αρπάζει τη μαγνητική την κοιτάει και δε λέει τίποτα απολύτως, βέβαια τώρα που θα κάνω τη δεύτερη μαγνητική εγκεφάλου, λογικά κάτι θα μου πει, αν και του εγκεφάλου μπορώ να την καταλάβω και μόνη μου οπότε σιγά μην ξαναπάω για το υπόλοιπο μισό του χρόνου :lol: