• ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ Δ/ΝΤΗ ΙΚΑ ΣΕ ΒΘΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #85861  από ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΜΟΝΗ
 Κυρ Φεβ 17, 2013 12:48 pm
Παιδιά, καλημέρα.
Τελικά πήγα στον ίδιο το Διευθυντή την Παρασκευή. Μου είπε ότι ο νόμος τον αναγκάζει να παραπέμπει όλες τις αιτήσεις που αφορούν σε συντάξεις για πρώτη φορά σε δευτεροβάθμια επιτροπή. Ήταν ευγενέστατος και μου έλεγε να μείνω ήσυχη και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μου βάλει η Δευτεροβάθμια Επιτροπή μικρότερο ποσοστό στη συγκεκριμένη περίπτωση... λες και δε βλέπουμε τι γίνεται.
Τι να πω... μπορεί και να λέει αλήθεια...
 #85862  από Hristos!
 Κυρ Φεβ 17, 2013 12:54 pm
ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΜΟΝΗ έγραψε:Δικαιούσαι σύνταξη μετα από 15 ετία σε οποιαδήποτε ηλικία? Νόμιζα ότι πρέπει να πας 60-65
Περιμενα να σου απαντησει ο Κωστας, μιας και το λινκ που θα σου παραθεσω αφορα ποστ που εκανε εκεινος. Επειδη μαλλον δεν το ειδε ακομα, ας σου παραθεσω τη συζητηση για αυτο που ρωτας: viewtopic.php?f=24&t=2217&st=0&sk=t&sd=a

Οπως αναφερει και ο Κωστας σε ενα σημειο του ποστ, ειναι ξεκαθαρο οτι:
Κώδικας: Επιλογή όλων
Οι πάσχοντες από παραπληγία, τετραπληγία, παραπάρεση, τετραπάρεση ανεξάρτητα από το χρόνο επέλευσης της αναπηρίας, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, εφόσον συμπλήρωσαν 4050 ημέρες ασφάλισης, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, λαμβάνουν σύνταξη για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί αυτή η αναπηρία, το ποσό της οποίας αντιστοιχεί σε 10.500 ημέρες ασφάλισης.
 #85863  από Hristos!
 Κυρ Φεβ 17, 2013 1:01 pm
ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΜΟΝΗ έγραψε:Παιδιά, καλημέρα.
Τελικά πήγα στον ίδιο το Διευθυντή την Παρασκευή. Μου είπε ότι ο νόμος τον αναγκάζει να παραπέμπει όλες τις αιτήσεις που αφορούν σε συντάξεις για πρώτη φορά σε δευτεροβάθμια επιτροπή. Ήταν ευγενέστατος και μου έλεγε να μείνω ήσυχη και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μου βάλει η Δευτεροβάθμια Επιτροπή μικρότερο ποσοστό στη συγκεκριμένη περίπτωση... λες και δε βλέπουμε τι γίνεται.
Τι να πω... μπορεί και να λέει αλήθεια...
Το σημειο που εκανα bold στον ποστ σου, πραγματικα δεν ξερω απο που προκυπτει. Να ναι καλα ο ανθρωπος που σε εξυπηρετησε (σπανιο σε τετοιες περιπτωσεις να εχεις να κανεις με ευγενικους υπευθυνους), αλλα δεν υπαρχει κανενας νομος που να υποχρεωνει σε επανεξεταση απο ΒΥΕ ΟΛΕΣ τις αιτησεις συνταξιοδοτησεις χωρις να υπαρχει λογος. Επανεξεταζονται ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΕΣ για τις οποιες η αποφαση δεν ειναι σαφης ή ειναι ελλειπης ως προς τον καθορισμο του αν δικαιουται τη συνταξη ο αιτων (ειτε λογω μικροτερου ποσοστου, ειτε λογω μη αναγραφης καποιου στοιχειου-δεδομενου).

Υ.Γ. Απο τα στοιχεια που λες στα αρχικα ποστ σου, μου φαινεται ευλογο στην περιπτωση σου να ζηταει το ταμειο να περασουν ΒΥΕ τα χαρτια σου, μιας και δεν φαινεται να εχεις ορθα διατυπωμενη και ολοκληρωμενο αποφαση απο τα ΚΕΠΑ με βαση τα οσα εγραψες...
Ελπιζω να πανε θετικα τα πραγματα στη ΒΥΕ και να ξεμπερδεψεις! :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
 #85871  από Κώστας
 Κυρ Φεβ 17, 2013 3:21 pm
Χρίστο, ευχαριστώ για την αλληλοκάλυψη!
Ρώτησε τον διευθυντή για το bolt του Χρίστου και να ζητήσεις να σου δώσει συγκεκριμένα το νόμο που το γράφει, τουλάχιστον το νούμερό του και το ΦΕΚ που έχει δημοσιευθεί. Άντε γιατί το κακό παράγινε!!!!!!
 #85875  από ΑΝΝΑ59
 Κυρ Φεβ 17, 2013 4:45 pm
Κώστας έγραψε:Χρίστο, ευχαριστώ για την αλληλοκάλυψη!
Ρώτησε τον διευθυντή για το bolt του Χρίστου και να ζητήσεις να σου δώσει συγκεκριμένα το νόμο που το γράφει, τουλάχιστον το νούμερό του και το ΦΕΚ που έχει δημοσιευθεί. Άντε γιατί το κακό παράγινε!!!!!!
Ακριβως !!!! Να σου πει , πού στηριζεται η παραπομπη του !!!!!! Αντε !!!!! Αληθεια ...το κακο παραγινε ...... :violence-pistoldouble:
 #85886  από LL--MM
 Κυρ Φεβ 17, 2013 5:25 pm
Δε νομίζω κανένας ανώτερος διοικητικός να ρίσκαρε να ερμηνεύσει ΜΗ ΓΡΑΠΤΕΣ διαταγές εκ των άνωθεν με τον όρο "νομος", που αφορά "γραπτό κανόνα δικαίου" (βέβαια πλέον τίποτα δε μπορεί να θεωρηθεί ώς δεδομένο) ίσως όμως θα ήταν καλύτερα το ερώτημα αυτό να τεθεί από άτομο το οποίο να μη μπορεί να συνδέσει με συγκεκριμμένο φάκελο. Και κάτι άλλο:
Οι πάσχοντες από παραπληγία, τετραπληγία, παραπάρεση, τετραπάρεση ανεξάρτητα από το χρόνο επέλευσης της αναπηρίας, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, εφόσον συμπλήρωσαν 4050 ημέρες ασφάλισης, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, λαμβάνουν σύνταξη για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί αυτή η αναπηρία, το ποσό της οποίας αντιστοιχεί σε 10.500 ημέρες ασφάλισης.
Μάλλον αποφάσισαν ότι στα 68 θα πρέπει να ζητιανεύουμε για κάτι που θα λήξει στα 70 μας, στα 72, στα 74 κλπ κλπ

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
 #85911  από Κώστας
 Κυρ Φεβ 17, 2013 10:42 pm
Έτσι είναι Κασσάνδρα! Αν όμως καταφέρεις να πάρεις σύνταξη γήρατος είναι ισόβια. Τώρα για την αναπηρική όρεξη νάχεις να περνάς επιτροπές!
 #85920  από Hristos!
 Δευ Φεβ 18, 2013 1:47 am
Κώστας έγραψε:Χρίστο, ευχαριστώ για την αλληλοκάλυψη!
Δεν υπαρχει τετοιο ΦΕΚ να της δειξει Κωστα. Δεν υπαρχει νομος που να λεει οτι οσοι παιρνουν για πρωτη φορα συνταξη θα επανεξεταζονται ΚΑΙ απο ΒΥΕ, δεδομενου οτι η ΑΥΕ εχει αποφανθει πληρως και με σαφη διατυπωση (εκτος πια αν ολες οι ΑΥΕ εχουν εντολες να βγαζουν λοιψες αποφασεις :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: ).
Μαλλον φοβουνται να δωσουν συνταξεις σε καινουριους πασχοντες και ταλαιπωρουν τους αμοιρους τους ασθενεις, εφαρμοζοντας ατυπους εθιμικους κανονες...
 #85927  από Κώστας
 Δευ Φεβ 18, 2013 9:39 am
Αν όντως είναι έτσι, που μάλλον είναι, δεν πρέπει να γίνει μήνυση στον συγκεκριμένο διευθυντή;! Δηλαδή η κοπέλα και ο κάθε μελλοντικός ενδιαφερόμενος θα ταλαιπωρείται λόγω της κατάχρησης εξουσίας που κάνει και στο τέλος θα βγει και αλώβητος!!!!! Δηλαδή, τι να κάνουμε, σας ταλαιπώρησα λιγάκι αλλά είδατε στο τέλος τα καταφέρατε και την πήρατε τη σύνταξη! Να λέτε και ευχαριστώ που δεν υπάρχει και τετραβάθμια επιτροπή!!
Κασσάνδρα τα φώτα σου!!