• Η ζωή με ms

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #245  από thanos
 Σάβ Οκτ 04, 2008 6:10 pm
Εγω ειμαι στην πολυ αρχη της ασθενειας και δεν εχω ταλαιπωρηθει. Οποτε καταλαβαινω οτι δεν ειμαι καταλληλος για να μιλαω πολυ ή να δινω συμβουλες.
Χρηστο εχω πολλες ατυχιες στην ζωη μου και ειμαι απαισιοδοξος εκ φυσεως. Αλλα ξερω οτι δεν κερδιζω τιποτα που ειμαι απαισιοδοξος και αυτη την στιγμη που πιστευω οτι η απαισιοδοξια και το αγχος θα μου κανει κακο στην υγεια μου, θα προσπαθησω να σκεφτομαι θετικα. Εχω σοβαρο κινητρο να ειμαι αισιοδοξος. Και τιποτα να μην κερδισω στο τελος θα εχω χαρει ορισμενα πραγματα που μπορει η μιζερια μου να μην με αφηνε να τα χαρω. Προσπαθησε να περνας καλα και αν ο νους σου παει στο κακο προσπαθησε να μην σκεφτεσαι τιποτα. Συγνωμη αν το εκλαβεις αυτο σαν κηρυγμα. Δεν σε ξερω προσωπικα και το τι εχεις περασει και μπορει να ειναι ανουσια και βλακειες αυτα που λεω.
Θα το ξαναπω. Η αισιοδοξια μπορει να μην λυσει κανενα προβλημα. Η απαισιοδοξια παντως ειναι σιγουρο οτι δεν θα σε βοηθησει και ειναι πολυ πιθανο να σε κανει χειροτερα.
 #250  από Χρήστος
 Κυρ Οκτ 05, 2008 3:41 pm
ioanna papantoni έγραψε:xristo min pefteis sthn loumpa auth ta exoume pei k prosopika emeis.
prepei na katalaveis oti to na skeftese etsi k oloi mas an skeftomaste etsi kanoume kako ston eauto mas re paidia.
wraia k egw thn teleutaia evdomada vlepw thola k exei moudiasei to xeri muo piga sto giatri mou eipe oti einai sumptema k oxi ypotropi mou edwsw ena lyrica kathe vradu k ok tha perasei ti na kanw dld na kathomai spiti na klaiw th moira mou k na kathomai na ginomai xeirotera?
se ti tha me ofelisei akribws auto?
sorry pou kapoies fores milaw ligo sklhra k ean epanalamvanomai alla yphrksa sthn meria tis apaisiodoksias k katalava ti exana tosa xronia skeptomeni mono arnitika..
Δυστυχως, το κακο στον εαυτο μας το εκανε ο ιδιος ο εαυτος μας. Συμφωνω οτι δεν εχει νοημα να κλαιμε τη μοιρα μας. Συνεχιζουμε τη ζωη μας και παλευουμε οσο μπορουμε με βαση τις "νεες" δυνατοτητες μας πλεον. Απο κει και περα, προσωπικα παιρνω παντα το χειροτερο σεναριο ωστε να ειμαι προετοιμασμενος. Αν αυταπαταμαι οτι ολα ειναι μια χαρα και γινει καμια υποτροπη θα ειναι σαν να ξεναπεφτω απο τα συννεφα και δεν το θελω.
Ταχεια αναρρωση ευχομαι και να εξαφανιστει το μουδιασμα!!!
thanos έγραψε:Εγω ειμαι στην πολυ αρχη της ασθενειας και δεν εχω ταλαιπωρηθει. Οποτε καταλαβαινω οτι δεν ειμαι καταλληλος για να μιλαω πολυ ή να δινω συμβουλες.
Χρηστο εχω πολλες ατυχιες στην ζωη μου και ειμαι απαισιοδοξος εκ φυσεως. Αλλα ξερω οτι δεν κερδιζω τιποτα που ειμαι απαισιοδοξος και αυτη την στιγμη που πιστευω οτι η απαισιοδοξια και το αγχος θα μου κανει κακο στην υγεια μου, θα προσπαθησω να σκεφτομαι θετικα. Εχω σοβαρο κινητρο να ειμαι αισιοδοξος. Και τιποτα να μην κερδισω στο τελος θα εχω χαρει ορισμενα πραγματα που μπορει η μιζερια μου να μην με αφηνε να τα χαρω. Προσπαθησε να περνας καλα και αν ο νους σου παει στο κακο προσπαθησε να μην σκεφτεσαι τιποτα. Συγνωμη αν το εκλαβεις αυτο σαν κηρυγμα. Δεν σε ξερω προσωπικα και το τι εχεις περασει και μπορει να ειναι ανουσια και βλακειες αυτα που λεω.
Θα το ξαναπω. Η αισιοδοξια μπορει να μην λυσει κανενα προβλημα. Η απαισιοδοξια παντως ειναι σιγουρο οτι δεν θα σε βοηθησει και ειναι πολυ πιθανο να σε κανει χειροτερα.
Καλησπερα Θανο. Καλα κανεις και γραφεις τις αποψεις σου, δεν ακουγονται καθολου ως κηρυγμα. Το οτι παντα παιρνω το worst case senario δεν με κανει να μεμψιμοιρω. Απλα με βοηθαει οταν κατι παει καλα να χαιρομαι και οταν κατι στραβωνει να το περιμενω και να μην πανικοβαλομαι, στο μετρο του δυνατου παντα. Και ειδικα εφοσον στη ζωη μου σχεδον παντα οι καταστασεις καθονται στραβα, το να το περιμενω ως πιθανη περιπτωση με γλιτωνει απο πολλη στενοχωρια.
 #253  από ioanna papantoni
 Κυρ Οκτ 05, 2008 6:16 pm
na eisai kala xristo mou...
to oti tha paei kala eimai sigouri ti sto kalo kapoia stigmi tha me barethei k tha fygei..
xaxaxaxa
k egw palia etsi ekana perhmena panta k to xeirotero k prowtoimazomuon gia auto k telika to mono pou kataferna htan na zw mesa sto agxos k to pote tha skasei myti ti xeirotero..
xamenos xronos trust me...
 #376  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Τετ Οκτ 15, 2008 9:32 am
Ιωάννα σε αυτό που έγραψες έχεις απόλυτο δίκιο . Περιμένοντας το χειρότερο που μπορεί να μην έρθει ποτέ σπαταλάς πολύ χρόνο από τη ζωή σου .Αυτό πιστεύω ότι δεν αξίζει σε κανένα γιατί είναι ωραία αυτή η άτιμη η ζωή .
 #379  από litsa
 Τετ Οκτ 15, 2008 5:16 pm
Μπράβο παιδιά για την αισιοδοξία σας!! και εγώ το ίδιο πιστεύω, όταν πρωτοέκανα τις μαγνητικές το 2006 τότε παρακαλούσα το αποτέλεσμα να είναι κάτι που να μπορώ να το παλέψω .... γιατί αλλιώς..
Τώρα που μου είπανε ότι έχω ξανά εστία απομυελυνωσης, είπα τι γιάννης τι γιαννάκης! οκ αλλάζω τρόπο ζωής -το μόνο που συμφωνούν όλοι οι γιατροί - το οποίο δεν είναι καθόλου εύκολο για μένα μια που ήμουν πάντα υπερδραστήρια: παντρεμένη, δύο παιδιά, δουλειά, ανοιχτό πανεπιστήμιο και πολλές φορές και δεύτερη δουλειά... συν κάτι κοίλες στην μέση που πάθαινα λουμπάγκο στη μέση.
τώρα ηρεμία ... αναγκαστικά χωρίς να στερούμαι το θαύμα της ζωής και ΕΚΤΙΜΩΝΤΑς το κάθε δευτερόλεπτο αποφάσισα να προχωρήσω.
και από προβλήματα? να φανε και οι κότες!!

γιατί ότι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς!! :lol: :roll:
 #381  από Στάθης
 Τετ Οκτ 15, 2008 7:57 pm
Γιατί λατρεύω αυτό το Forum? Περνάει μηνύματα δύναμης και θάρρους που τόσο χρειαζόμαστε μερικοί μερικοί...... :P

Έρχονται μέρες καλύτερες το αισθάνομαι, 1-2 χρονάκια υπομονή χρειαζόμαστε μονάχα. Με αισιοδοξία και στήριξη μεταξύ μας θα περάσουν στο πι και φι!

PS. Ότι δεν σε σκοτώνει ..... σε κάνει πιο περιέργο ..... :lol: :lol: :lol:
 #382  από thanos
 Τετ Οκτ 15, 2008 8:01 pm
Εγω αυτο τον καιρο σκεφτομαι οτι σε καποιες περιοδους της ζωης μου δεν θα ειμαι καλα και δεν θα μπορω να κανω πραγματα που θελω. Αυτο για μενα σημαινει οτι τις υπολοιπες περιοδους πρεπει να περασω καλα και να κανω πραγματα που θελω. Οταν θα εχω προβλημα θα περιμενω να περασει. Το μεγαλυτερο λαθος μου θα ειναι να στενοχωριεμαι και να μην απολαμβανω την ζωη οταν θα ειμαι καλα. Στη ζωη μου θα εχω χαρες και λυπες. Για τις λυπες εχω πολυ λιγα πραγματα να κανω. Τις χαρες ομως πρεπει να τις κηνυγησω μεχρι εκει που δεν παει για να εχω οσο το δυνατον μεγαλυτερη ισοροπια στην ζωη μου. Πλεον υπαρχει μεγαλο κινητρο να προσπαθουμε να περναμε καλα οταν ειμαστε υγιεις και να μην μιζεριαζουμε περιμενοντας κατι ασχημο που δεν μπορουμε να κανουμε κατι για να το αποφυγουμε. Θα προσπαθησω να ασχολουμαι με την ασθενεια οταν μου προκαλει προβληματα και να την ξεχναω οταν ειμαι καλα.
Μεγαλα λογια που μπορει να μην τα κανω στην πραξη αλλα θα προσπαθησω οσο ποτε στην ζωη μου να μην μεινω στα λογια.
Βρηκαν το γονιδιο που ειναι υπευθυνο για την φαλακρα. :D
Γιατι να μην ελπιζω οτι καποια στιγμη θα βρεθει θεραπεια; Και τι κερδιζω αν πιστευω οτι δεν θα βρεθει ποτε; Και την στιγμη που θα βρεθει και θα λυθουν τα προβληματα μας ποσο θα μετανιωσω για τις στιγμες που θα εχω χασει σκεπτομενος το κακο; Η μονη μας επιλογη ειναι να ειμαστε αισιοδοξοι
 #384  από ioanna papantoni
 Πέμ Οκτ 16, 2008 11:50 am
Axxxxxx...molis ksypnisa k mpika sto forum k pragmatika den kserete poso xarika me auta pou grapsate..etsi einai auto einai to noima tis zwis...
xamogela loipon paidia ....eidate poso omorffi ginete h zwi otan xamogelame? :D :D
 #386  από dina
 Πέμ Οκτ 16, 2008 12:28 pm
Αυτες τις ημερες πρεπει να ομολογησω οτι δεν ειμαι και στην καλυτερη μου λιγο ο καιρος εδω στην Μυτιληνη που εχει την μελαγχολια του και την υγρασια του και απο την αλλη εγω που δεν μπορω να παρω τα ποδια μου 50 βηματα κι αυτα τελος Πρεπει να ευχαριστησω τον Thano που αυτη την στιγμη με θυμησε καποια πραγματα κι σιγουρα θα γινουν καλυετα τις επομενες ημερες θα κοιταξω να ξεκουραστω να ηρεμησω και ποιος ξερει¨? :P
 #387  από yuli
 Πέμ Οκτ 16, 2008 2:30 pm
Ε, παιδιά!!!
Να έχουμε πάντα θετική σκέψη & ψυχραιμία κι όλα θα πάνε καλά!
Δεν έχουμε χάσει τις ευκαιρίες να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας - ίσως, να χρειαστεί να τα "προσαρμόσουμε" αλλά ΟΚ! Μπορεί να μας αρέσει κι έτσι πού ξέρετε;;; Τίποτα δεν είναι δεδομένο, εξάλλου.
Σκεφτόμουν ότι η ms μπορεί να μας "έκανε δώρο" αυτό το forum όπου όλοι μας βρίσκουμε νέους φίλους. ;)