• Βοήθεια για την έρευνα: "Ψυχοκοινωνικά χαρακτηρ. ασθ. με ΣΚΠ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #4658  από ΜΙΜΙΚΑ
 Τετ Μάιος 27, 2009 11:50 pm
Εχω ένσταση για τα περί ψυχοκοινωνικών χαρακτηριστικών των ασθενών. Οι εν λόγω ασθενείς διαφέρουν από τους υγιείς μόνον στο ότι έχουν μία ξεκάθαρη απειλή να υπερίπταται των κεφαλών τους και μοιάζουν με άλλους ασθενείς ως προς την προαναφερθείσα απειλή και την ανασφάλεια που επιφέρει.
Η αντιμετώπιση της απειλής αυτής από τον καθένα μας είναι τόσο διαφορετική όσο και το δακτυλικό μας αποτύπωμα (όπως και η ασθένεια αυτή καθαυτή) και έχει να κάνει με τον τρόπο που βίωσε καθένας έως τώρα τη ζωή του.
Και επειδή κάνω ψυχοθεραπεία προτού γίνει η διάγνωση και μιλώντας μόνο από την προσωπική μου εμπειρία, νομίζω πως η ασθένεια μπορεί να προσεγγισθεί ψυχοθεραπευτικά ως ένα ακόμη κερασάκι που πρέπει οπωσδήποτε να το εντάξουμε στην τούρτα της ζωής μας, που δεν μας προσδίδει όμως επιπλέον χαρακτηριστικά συγκριτικά με άλλες ομάδες πληθυσμού.

Συμφωνώ κι εγώ με τα μέχρι στιγμής λεχθέντα απ'όλους καθώς και με την δημόσια ανάρτηση του ερωτηματολογίου -που ζητά η Γεωργία- για να αποφασίσουμε ομαδικώς (LL--MM και Ελενα).
 #4660  από elena
 Τετ Μάιος 27, 2009 11:54 pm
Μιμικούλα(σε καλοπιάνω για να μην ξαναλείψεις)έχουμε όλοι δίκιο και κάνουμε και δημοψήφισμα
αμα θέλουμε ,ξέρουμε εμείς από αυτά :D
 #4662  από LL--MM
 Πέμ Μάιος 28, 2009 12:07 am
Δε σας φαίνεται περίεργο ότι δε μας απάντησε τόση ώρα παρ' όλο που μας χαζεύει; Είμαστε όντως τα πειραματόζωά της :evil: , πιστεύει... Αντε πιά Γεωργία, δε βαρέθηκες; Φαντάζομαι ότι όντως μπορεί να εντυπωσιάστηκες από τη ρητορία του γέρου, (ο νοών νοήτω), αλλά τι σου φταίμε εμείς; :x Να δείτε που θα γράψει στην έρευνα:"τα πειραματόζωα γίνονται επιθετικά..." :P :P :P
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Πέμ Μάιος 28, 2009 12:13 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #4663  από nikolaras
 Πέμ Μάιος 28, 2009 12:10 am
E re trela p koubalaei o kosmos !!! ... Egw dn 8a upostiriksw tin kopela alla ama 8ewreite tin kopelia me ta psixologika test oti mas 8ewrei peiramatozwa.. TOte otan pame ston giatro k mas allazei tin mia 8erapeia stin allh tote ti eimaste?
 #4667  από LL--MM
 Πέμ Μάιος 28, 2009 12:17 am
Μα για δαύτους δεν είχε ποτέ σημασία τι είμαστε, είμαστε ότι τους έρθει ν' αποφασίσουν οι αφεντιές τους...
 #4674  από Γεωργία
 Πέμ Μάιος 28, 2009 12:37 am
Γειά σας και πάλι. Για να είμαι ειλικρινής δε περίμενα ότι αυτή η δημοσίευση θα προκαλούσε τέτοιες αντιδράσεις!!!
Συγνώμη που άργησα αλλά είμαι καινούργια και δε ξέρω πολύ καλά πως να το χειρίζομαι. Είναι η τρίτη φορά που προσπαθώ να το στείλω
Έχετε δίκαιο είναι παράλειψη μου που δε σας έδωσα περισσότερες πληροφορίες: Λέγομαι Γεωργία Γκιούρκα και κάνω μεταπτυχιακό στην Ιατρική σχολή της Λάρισας και έχει τίτλο:"Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας". Η καθηγήτρια λέγεται Μαίρη Γκούβα είναι νοσηλεύτρια και ψυχολόγος υγείας και διδάσκει στο ΤΕΙ νοσηλευτικής στα Γιάννενα (είναι πληροφορίες που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν στο ερωτηματολόγιο)
Λυπάμαι αν από κάποιους θεωρήθηκε ως υπεροψία η ανάγκη μου να βοηθήσω από το χώρο που βρίσκομαι και από το επάγγελμα που ξέρω να κάνω. Η επιλογή του θέματος έγινε από προσωπικό ενδιαφέρον και κανένας δε μου το επέβαλε. Ξέρω πολύ καλά από τη θέση στην οποία βρίσκομαι τι σημαίνει η ασθένεια αυτή και με προσβάλει ως άνθρωπο η υπόνοια ότι "χρησιμοποιώ" την αδελφή μου για να ικανοποιήσω επιστημονικές φιλοδοξίες. Σε καμία περίπτωση δε θεωρώ κανέναν ως πειραματόζωο καθώς η συμμετοχή κάποιου γίνεται ελεύθερα και χωρίς κανέναν εξαναγκασμό. Συμφωνώ με το σχόλιο ότι η ψυχοθεραπεία δεν είναι πανάκεια ή δε ταιριάζει σε όλους καθώς υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι να πάρει κάποιος υποστήριξη και προφανώς κάτι παρόμοιο γίνεται και εδώ. Σκοπός μου δεν είναι να αποδείξω ή να προτείνω ότι όσοι έχουν Σκλήρυνση χρειάζονται θεραπεία, ούτε ότι όλοι έχουν πανομοιότυπα χαρακτηριστικά ή ότι είναι κλώνοι ή ότι άλλο φαντάστηκε το μυαλό κάποιων χωρίς καν να μπει στο κόπο να το διερευνήσει λίγο περισσότερο. Το σκεπτικό μου, ή καλύτερα η υπόθεση μου είναι ότι η Σκλήρυνση, όπως και οποιαδήποτε ασθένεια, επηρεάζει το συναίσθημα, το τρόπο που βλέπει κάποιος τον εαυτό του, τις σχέσεις του με τους άλλους και την αντίληψη που έχει για τον κόσμο. Επίσης όλα τα παραπάνω φαντάζομαι ότι διαφοροποιούνται με βάση την προσωπική ιστορία του καθενός, τη πορεία της ασθένειας, πόσος χρόνος πέρασε από τη διάγνωση κα. Μπορεί να κάνω και λάθος επομένως ας είναι και αυτός ένας τρόπος να αποδειχτεί.
Φυσικά και να γνωστοποιήσω το ερωτηματολόγιο αλλά αν μπορεί κάποιος να μου πει πως επειδή είναι μεγάλο χρειάζεται επισύναψη και δε κατάφερα να βρω τον τρόπο.
 #4676  από ΜΙΜΙΚΑ
 Πέμ Μάιος 28, 2009 12:43 am
Γεωργία, δεν ξέρω κι εγώ πώς γίνεται εάν είναι τόσο μεγάλο. Ζήτησε τη βοήθεια του administrator, στέλνοντάς του μήνυμα.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7