παρεμβαίνω και απαντώ για εμένα.Εξαρτάται πότε θα υποχωρήσει η ώση.Εμένα σε κάθε ώση που έχω περάσει,με την συνδρομή της κορτιζόνης έχει αρχίσει να περνάει περίπου μετά από 1 εβδομάδα.

Σκλήρυνση κατά πλάκας
Tassos έγραψε:Παιδιά συγνώμη ισως είναι χαζή η ερώτηση μου .Μούδιασμα σε όλη την αριστερή πλευρά απ το στήθος εως και τα δαχτυλα με συνοδία αδυναμία ποδιού ,απίστευτη καταβολή θεωρείται ώση; Αυτό εχω πάθει 3 φορές και η διάρκεια είναι περίπου 1έως1,5 μήνας .Μετά περνάει από μόνο του χωρίς να κάνω κάτι.Γιάννης έγραψε:Περαστιά arianne εύχομαι τα μουδιάσματα να σου φύγουν σχετικά γρήγορα κάτι που είναι σχεδόν σίγουρο δεδομένου ότι η ώση θα κάνει τον κύκλο της και θα πάει στο διάολο.Γιάννη; Λες ότι η ώση θα κάνει τον κύκλο της και θα πάει στο διάολο. Μέχρι πόσες μέρες μπορεί να διαρκέσει μια ώση; Ρωτάω γιατί μέχρι τώρα οι ώσεις που νομίζω ότι έχω περάσει έχω την εντύπωση ότι δεν κράτησαν παραπάνω από μια μέρα. Όμως τώρα φοβάμαι ότι περνάω ώση πάνω από 48 ώρες και δεν ξέρω αν πρέπει να περιμένω κι άλλο ή να κάνω κάτι;
Έχω μια απορία, ποιος υπερεγκέφαλος σου είπε ότι το gilenya διώχνει τα όποια συμπτώματα;
ευχαριστώ
IKTIST22 έγραψε: Παιδιά συγνώμη ισως είναι χαζή η ερώτηση μου .Μούδιασμα σε όλη την αριστερή πλευρά απ το στήθος εως και τα δαχτυλα με συνοδία αδυναμία ποδιού ,απίστευτη καταβολή θεωρείται ώση; Αυτό εχω πάθει 3 φορές και η διάρκεια είναι περίπου 1έως1,5 μήνας .Μετά περνάει από μόνο του χωρίς να κάνω κάτι.IKTIST22 είναι επικίνδυνο να δίνουμε οδηγίες για υποτροπή.
Κωνσταντίνα έγραψε:ΥΓ2 Δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις στην πάθησή μαςΣΩΣΤΟΤΑΤΗ...
Κωνσταντίνα έγραψε:ΣΥΓΝΏΜΗ ρε παιδια αλλα δεν ήμουνα πολυ σαφής.Εγώ πήγα στο γιατρό 1η φορά πριν 4 μήνες και ανέφερα όλα αυτά που μου συνεβησαν.Οι εξετασεις είναι όλες καθαρες και δεν υπαρχει διαγνωση για ΣΚΠ παρά μόνο για σύνδρομο ανήσυχων ποδιών.Όμως κανεις δεν μου εξηγει τις μυελίτιδες που έκανα κ εγώ τότε δεν πήγα πουθενα καθότι ΑΣΧΕΤΗ.Εχετε δικιο ότι τότε έπρεπε να τρέξω γιατί τώρα χειροτερεύω και πάω.Όταν λέτε για συνεργασία με το γιατρό τι εννοείτε;Σημασία δεν δίνουν.Στο ΙΚΑ που πήγα προχθές για φάρμακα τον κόλλησα στον τοιχο κυριολέκτικα να μου δώσει 1 απάντηση και δεν ήξερε."Όλα δείχνουν ότι είναι ΣΚΠ αλλά αφου οι MRI είναι καθαρές, αρα δεν είναι".(Απάντηση νευρολόγου).Συγνώμη και πάλι αν σας κουρασαIKTIST22 έγραψε: Παιδιά συγνώμη ισως είναι χαζή η ερώτηση μου .Μούδιασμα σε όλη την αριστερή πλευρά απ το στήθος εως και τα δαχτυλα με συνοδία αδυναμία ποδιού ,απίστευτη καταβολή θεωρείται ώση; Αυτό εχω πάθει 3 φορές και η διάρκεια είναι περίπου 1έως1,5 μήνας .Μετά περνάει από μόνο του χωρίς να κάνω κάτι.IKTIST22 είναι επικίνδυνο να δίνουμε οδηγίες για υποτροπή.
Ο γιατρός θα αποφασίσει με τη συνεργασία σου.Αυτά που λες εδώ, ότι το έχεις ξαναπάθει άλλες τρεις φορές και πέρασε μόνο του(πολύ super το βρίσκω, μπράβο), θα του το πεις.
ΥΓ1 Όταν συμβεί υποτροπή με κινητική δυσκολία δε ρωτάμε, τρέχουμε................
ΥΓ2 Δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις στην πάθησή μας