• Απορία για τα ΚΕΠΑ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #74773  από ΜΙΜΙΚΑ
 Σάβ Ιούλ 07, 2012 7:08 pm
Λοιπόν:

Πριν 5 μήνες περίπου, ρώτησα στα ΚΕΠΑ τι πρέπει να κάνω και πότε (τους είπα ότι η -προ 2ετίας- απόφαση της προηγούμενης επιτροπής λήγει τον Οκτώβριο) και μου είπαν περίπου 4-5 μήνες πριν λήξει να υποβάλω τα χαρτιά μου για να μην καθυστερήσει πολύ η καταβολή της σύνταξής μου μετά τη νέα απόφαση και μου έδωσαν και μία αίτηση προς το ΚΕΠΑ και ένα έντυπο που γράφει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουμε.

Ετσι, τον Ιούνιο πήγα στο νευρολόγο μου στο νοσοκομείο ο οποίος -αφού μου έγραψε και έκανα μαγνητικές (εγκεφάλου, αυχενικής μοίρας και θωρακικής μοίρας), μου έδωσε ένα έγγραφο (σφραγίδες νοσοκομείου, επικύρωση υπογραφής του κλπ) με την λεπτομερή περιγραφή της κατάστασής μου, που παρέπεμπε στις μαγνητικές που έκανα.

Η αδελφή μου πήγε με :

-συμπληρωμένη από μένα αίτηση προς το ΚΕΠΑ
-βιβλιάριο ασθενείας μου
-επικυρωμένη από την αστυνομία φωτοτυπία της ταυτότητάς μου
-εξουσιοδότησή μου προς εκείνη (επικυρωμένη από αστυνομία για το γνήσιο της υπογραφής μου)
-γνωμάτευση του νευρολόγου
-μαγνητικές τομογραφίες

και πήγε κατά τις 7 πμ στο ΚΕΠΑ για να πάρει νούμερο και αφού περίμενε κανά 2ωρο έφτασε η σειρά της και κατέθεσε τα δικαιολογητικά.

Αυτά.
Σε 4 μήνες τα νεότερα.

Δεν χρειάστηκε τελικά ούτε παράβολο ούτε παραπεμπτικό ταμείου (εγώ ανήκω στο ΤΑΥΤΕΚΩ Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζών) στη δική μου περιπτωση. (της εξήγησαν γιατί, αλλά δεν θυμάται να μου το πει για να σας το μεταφέρω).
 #74774  από ΑΝΝΑ59
 Σάβ Ιούλ 07, 2012 7:34 pm
Ευχαριστω Μιμικα μου !!!!!! Εχω αρχισει να μαζευω , κι εγω, τα δικαιολογητικα ! Μου λειπει η γνωματευση του νοσοκομειου και δυο μαγνητικες ! Οποτε....σωθηκαμε !!!! Εχω την ''τυχη'' να ειμαι , εμμεσα, ασφαλισμενη στο ΙΚΑ !!!!!! Καλη τυχη με το ΚΕ.Π.Α. !!!!! Σε ολους μας !!!!!!!! :greetings-waveyellow: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:
 #74804  από Gorge
 Κυρ Ιούλ 08, 2012 2:40 pm
μου λετε σας παρακαλω αν πληρονετε συμετοχη οταν κανετε τις μαγνητικες με το εοπυυ ευχαριστω
 #74808  από ΑΝΝΑ59
 Κυρ Ιούλ 08, 2012 5:03 pm
Gorge έγραψε:μου λετε σας παρακαλω αν πληρονετε συμετοχη οταν κανετε τις μαγνητικες με το εοπυυ ευχαριστω
Αν εχεις παραπεμπτικο του ΕΟΠΥΥ και πας σε δημοσιο νοσοκομειο , τοτε ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ !!!!!!!! Αν πας σε ιδιωτικο διαγνωστικο κεντρο, τοτε πληρωνεις το 15% !!!!! Επισης, οπως με ενημερωσαν απο το Συλλογο, το σκιαγραφικο ειναι ΔΩΡΕΑΝ !!!!!!!! Μερικοι γιατροι, ομως, κανουν οτι δεν το ξερουν !!!!!!!! :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
 #74811  από Gorge
 Κυρ Ιούλ 08, 2012 7:36 pm
σεφχαριστω αννα εδο το νοσοκομειο δεν εχει οποτε θα πληροσω τη σιμετοχη
 #74821  από ΑΝΝΑ59
 Κυρ Ιούλ 08, 2012 8:34 pm
Gorge έγραψε:σεφχαριστω αννα εδο το νοσοκομειο δεν εχει οποτε θα πληροσω τη σιμετοχη
ΑΧΧΧΧΧΧΧ........!!!!!! Και παλι.....ΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ.......... :twocents-twocents: :twocents-mytwocents: :twocents-twocents: :twocents-twocents: :twocents-twocents: Η σκπ, ειναι για...πλουσιους !!!!!!!!!!!!! Και μετα σου λενε, μερικοι-μερικοι, να μη διεκδικεις επιδομα !!!!!!! Για να...βοηθησεις την ...πατριδα !!!!!!!!!!! :violence-hammer:
 #75021  από Gorge
 Παρ Ιούλ 13, 2012 8:20 pm
καλησπερα σημερα ελαβα το χαρτι του ικα να περασω επιτροπη 27 σετεμβριου εχω κανει τα χαρτια τελος νοεμβριουμεχρι να βγει το πορισμα θα φτασω χρονο μακαρι να πανε ομως ολα καλα
 #75063  από ΑΝΝΑ59
 Σάβ Ιούλ 14, 2012 9:49 am
Gorge έγραψε:καλησπερα σημερα ελαβα το χαρτι του ικα να περασω επιτροπη 27 σετεμβριου εχω κανει τα χαρτια τελος νοεμβριουμεχρι να βγει το πορισμα θα φτασω χρονο μακαρι να πανε ομως ολα καλα
ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ !!!!!!!!!!!!!! :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :romance-kisscheek:
 #75072  από Gorge
 Σάβ Ιούλ 14, 2012 12:23 pm
ευχαριστω τη χριαζωμε μετα απο τοσο κερο
 #75527  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Ιούλ 24, 2012 11:19 am
Καλημερα ! Την περασμενη Δευτερα, μετα απο αναμονη εξι μηνων και εν μεσω καυσωνος, πηγα στο ραντεβου , με τον νευρολογο του ''Γ.Γεννηματας'' !!! Περιμενα, πώς και πώς, αυτη τη μερα, για δυο λογους ! 1) Για να ζητησω ιατρικη βοηθεια, επειδη εχω πολλα και ενοχλητικα συμπτωματα παλια και νεα, που με βασανιζουν ! και 2) Για να παρω γνωματευσεις για ΚΕ.Π.Α. και για Ββαθμια εκπαιδευση . Λοιπον !!!!!!! Για το πρωτο θεμα, ας μη το συζητησω, καλυτερα !!! Πηρα , μια εξαμηνη συνταγη , για copaxone και , γενικα, εφαγα πορτα !!!!! Κανονικα !!!!! !!!! Οσο για το δευτερο, παρακαλω διαβαστε, παρακατω !!!! ''Παρακολουθειται , λογω δευτερογενως προϊουσας πολλαπλης σκληρυνσης. Παρουσιαζει αμφιτεροπλευρη πυραμιδικη συνδρομη(σπαστικη παραπαρεση), ασταθεια βαδισης, βαδιση με στηριξη, ορθοκυστικες διαταραχες, παροξυσμους νευραλγιας τριδυμου, για τους οποιους λαμβανει , κατα καιρους , κορτιζονοθεραπεια και καταθλιπτικης μορφης εκδηλωσεις. Βρισκεται σε αγωγη με copaxone, καθημερινα .Χρηζει, τακτικης ιατρικης παρακολουθησης.''Πειτε μου, λοιπον, τωρα ! Ειδικα, οσοι εχετε παρει γευση απο ΚΕ.Π.Α. , πώς σας φαινεται , η παραπανω γνωματευση ?????????? ΕΕΕΕΕΕΕ???????????? ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ????? :think: Πρεπει να σας πω , οτι, ΔΕΝ αναφερει ολα τα προβληματα μου ! Δεν αναφερει οτι , επαψε να με καλυπτει η ιντερφερονη και παρουσιασα πολλες υποτροπες, τα τελευταια τρια χρονια ! Δεν αναφερει , οτι, η νευραλγια τριδυμου, προκαλει ΚΑΙ κινητικα προβληματα και οτι ΔΕΝ με βοηθησαν τα , αντιεπιληπτικα-αντικαταθλιπτικα φαρμακα, αντιθετως με εβλαψαν, ουτε και οι επισκεψεις στο ιατρειο πονου ! Δεν αναφερει , τη ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΠΩΣΗ, που οσο παει αυξανεται ! Δεν αναφερει την αταξια κινησεων, τις καυσαλγιες,τα μουδιασματα-ηλεκτρισματα,τα προβληματα εντερου, δυσκολια συγκεντρωσης....κλπ...κλπ...!!!!!!! Ο γιατρος, δεν με ακουγε ...βιαζοταν...περιμεναν κι αλλοι ασθενεις, ειπε !!!! Επισης, μου ειπε, να δωσω την ιδια γνωματευση στη Ββαθμια εκπαιδευση .Εκει, ομως, τους ενδιαφερει αν πασχω απο σκπ, οχι τα συμπτωματα !!!!! Βγηκα απο το ιατρειο,εντελως απελπισμενη και τοτε ηρθε και η....χαριστικη βολη !!!! Πηγαινω στη γραμματεια, για να μου σφραγισουν τη γνωματευση και να συνεχισω , τη γνωστη, γραφειοκρατικη βολτα .....κι εκει τι μου λενε ????? '' Η διευθυντρια, υπογραφει γνωματευσεις, μετα το μεσημερι ! Ελατε, αυριο να την παρετε !!!''............ :confusion-seeingstars: Αυτα ...τα ωραια, εν συντομια, γιατι ακουσα κι αλλα...πολλα!!!!! Τι κανω , τωρα ????? Τι κανουμε, ολοι μας ??????????? :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: Πειτε μου , τουλαχιστον !!!! Αυτη η γνωματευση, θα με βοηθησει , οταν περασω απο επιτροπη....ή θα παω αδικα ???????????ΥΓ. πρεπει να πω εδω , οτι, αν δεν ηταν μαζι μου η Κατερινα μας.....μπορει και να ειχα παει ....στο χωμα ή στη φυλακη.........Ευχαριστω , φιλεναδα :romance-kisscheek:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10