• xapakia apo to 2011

• Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #3866  από theoni
 Τρί Μάιος 12, 2009 3:55 pm
Πάντως παιδιά, έχουμε πολύ πλάκα....Πρώτη φορά θα υπάρχει τέτοια αγωνία και λαχτάρα για τον ερχομό χαπιών....χιχιχιχι!!!!Άντε να έρθουν να τα ξεκινήσουμε, να πετάξουμε τα σιχαμερά πράσινα βαλιτσάκια και τις παγοκύστες......
 #3873  από Lena
 Τρί Μάιος 12, 2009 8:17 pm
ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ Η ΙΝΤΕΡΦΕΡΟΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ? ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΧΟΡΗΓΗΤΑΙ(ΕΝΝΟΩ ΧΡΟΝΙΑ) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ? ΣΑΣ ΡΩΤΩ ΔΙΟΤΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΠΕ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΩ ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΠΕΡΝΩ ΕΝΑ ΧΑΠΙ ΓΙΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ. ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ?
 #3884  από maraki12
 Τετ Μάιος 13, 2009 12:51 am
Εμένα πάντως μου είπε ο γιατρός μου προχτές (το ξαναγράψα κάπου)
για 2010. Βέβαια ομολογώ ότι δεν ξέρω αν έλαβε υπόψη του την ελληνική χαλαρότητα (=καθυστέρηση) όσων αφορά την υιοθέτηση διεθνών πρακτικών.

Υ.Γ. Έλενα δεν παίζεσαι... Τα σχόλιά σου μου φτιάχνουν τη διάθεση :lol: :lol:
 #20785  από FANTOMAS
 Τρί Μαρ 09, 2010 8:12 pm
Το 2010 εχει μπει για τα καλα και για χαπακια τιποτα ακομα, ο doctor ειπε οτι του χρονου θα τα εχουμε , (αυτα βεβαια τα ακουμε χρονια τωρα).

Θα ήθελα να σας επισημανω κατι, θυμάστε τι εγινε πριν μερικα χρονια με την εισπνεόμενη ινσουλινη για τους διαβητικούς ??????

Τα παιδια αυτα δεν έκαναν 3 ενεσεις την εβδομαδα , οπως εμεις, αλλα 3 την ημερα οποτε περιμεναν με πιο ανηπομονησια , και μετα απο 2 χρονια χρησης αποδειχθηκαν οι αρνητικες συνεπειες.... οποτε και καταργηθηκε.

Συμπερασμα, η Ελλαδα διεθνως πρωτοστατη στις νεες θεραπειες και εμβόλια (θυμαστε την γρυπη των χοιρων ?) που κατα καιρους βγαινουν , οχι γιατι μας, αγαπουν αλλα γιατι γινόματσε τα πειραματοζωα ολου του κόσμου για τις μελετες τους, οπότε ΑΝ σας ''κραταει'' η θεραπεία σας μην μπειτε στο τριπακι της αλλαγης φαρμάκου.

Εχουμε αποδειξει οτι εχουμε τεραστιες ψυχικες δυνάμεις .
 #20963  από Μαριάννα
 Τετ Μαρ 10, 2010 4:43 pm
Η.Π.Α: Εγκρίθηκε το πρώτο χάπι για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α ενέκρινε την κυκλοφορία του πρώτου φαρμάκου για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της σκλήρυνσης κατά πλάκας σε μορφή χαπιού με το όνομα Ampyra.

Το Ampyra παρασκευάζεται από την εταιρεία Acorda και εστιάζει στη βελτίωση της κινητικότητας του ατόμου παρά στην αναστολή της εξέλιξης της νόσου. Δείχνει να έχει αποτελεσματικότητα σε όλες τις μορφές σκλήρυνσης (προοδευτική και υποτροπιάζουσα), ενώ το φάρμακο μπορεί να ληφθεί συγχρόνως με άλλες θεραπείες.
Οι κλινικές δοκιμές έδειξαν βελτίωση στην ικανότητα βάδισης στο 35% των ανθρώπων με σκλήρυνση κατά πλάκας που έλαβαν το φάρμακο σε σύγκριση με το εικονικό (placebo).

Ωστόσο, πολλοί επιστήμονες επισημαίνουν τη σχετικά μικρή αποτελεσματικότητα του νέου φαρμάκου, καθώς επίσης και τις ενδεχόμενες παρενέργειες για τις οποίες φαίνεται να έχει δοθεί μικρή σημασία. Συγκεκριμένα, η βελτίωση της ταχύτητας της βάδισης που παρατηρήθηκε στις κλινικές δοκιμές ήταν μόλις 0,88 δευτερόλεπτα στο πρώτο στάδιο της μελέτης και 0,5 στο δεύτερο.
Παράλληλα, το 6,5% των συμμετεχόντων που έλαβαν το φάρμακο παρουσίασαν υποτροπή, σε σύγκριση με το 3,8% της ομάδας ελέγχου. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α σημειώνει ότι η εμφάνιση υποτροπής είναι άμεσα συσχετιζόμενη με τη δοσολογία, όπου η διπλή δοσολογία επιφέρει δεκαπλάσιες πιθανότητες υποτροπής. Επιπλέον, το 84,8% των συμμετεχόντων που δοκίμασαν το χάπι παρουσίασαν μια ή περισσότερες παρενέργειες, όπως ουρολοιμώξεις, αϋπνία και ζαλάδα.

Το νέο φάρμακο που βασίζεται στην αποκατάσταση του νευρικού «κυκλώματος» είχε δοκιμαστεί παλαιότερα και σε ανθρώπους με κάκωση νωτιαίου μυελού χωρίς αποτελέσματα.
 #20966  από Μαριάννα
 Τετ Μαρ 10, 2010 4:51 pm
Έρευνα βάζει «φρένο» στις αυτοάνοσες νόσους

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αδελαΐδας, στην Αυστραλία, εντόπισαν κάποιους μοριακούς υποδοχείς στην επιφάνεια των κυττάρων που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη μετακίνηση των κυττάρων εντός του σώματος.

Όπως είναι γνωστό, τόσο ο καρκίνος όσο και αυτοάνοσα νοσήματα, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας και η αρθρίτιδα, συνδέονται με απρόσφορη μετανάστευση κυττάρων. Τα ευρήματα της νέας έρευνας υπόσχονται να εμποδίσουν τη μετανάστευση των κυττάρων, αναστέλλοντας τη λειτουργία των υποδοχέων των κυττάρων, φαρμακολογικά, προλαμβάνοντας έτσι τη μετανάστευση των κυττάρων που προκαλεί αυτές τις νόσους.

Οι ερευνητές έχουν ήδη αναπτύξει ορισμένα υποψήφια φάρμακα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον έλεγχο τόσο της σκλήρυνσης κατά πλάκας όσο και άλλων αυτοάνοσων νόσων.
 #21159  από FANTOMAS
 Πέμ Μαρ 11, 2010 4:54 pm
Μαριάννα μου ,

καταλαβαίνω το άγχος και την αγωνία σου αλλα αυτό που κάνεις (να κάνεις δηλαδη copy paste ο,τι αρθρο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο) ειναι ψυχαναγκαστικό και ψυχοφθόρο, μην τοκανεις αυτο στον ευατο σου πρωτα- πρωτα και στου άλλους μετέπειτα.

φιλια
 #21182  από litsa
 Πέμ Μαρ 11, 2010 6:28 pm
ο καθένας νομίζω ότι μπορεί να αναρτεί τα διαφορα ενημερωτικά... αφού εχει κάνει τόσο κόπο για να τα βρει...

ας μην τα διαβάζουμε όλοι, μπορεί ΕΝΑΣ να βοηθηθεί! :D
 #21192  από soulla
 Πέμ Μαρ 11, 2010 7:39 pm
ότι μαθαίνουμε είναι για καλό :D εγώ τα διαβάζω όλα άλλωστε για αυτό είναι νομίζω το φόρουμ και όχι μόνο για να σχολιάζουμε να γελάμε και να κοροιδεύουμε τον πόνο μας :oops: εγώ αυτό ζητώ δεν τα πιστεύω βεβαια όλα αλλά ο κάθε ένας έχει την κρίση του και με τις συζητήσεις μεταξύ μας αποφασίζουμε και πράτουμε αναλόγως :D
 #21250  από efi
 Παρ Μαρ 12, 2010 3:43 am
bre paidia as hmaste kala kai as trypiomaste......de bariese...oi diabitikoi pou kanoun 3thn mera?kai einai poio zorika ekei?kala de to syzhtw egw zw gia trites pemptes kai s.k......gt tis ypoloipes meres pou tripieme(edw kai 2 xronia)kai mporw na piw oute goulia apo mpura......mhn anxoneste...tha erthoun kai ta xapakia kai de tha koubalame th proika mazi mas opou kai an pame(ekeino to bromoprasino balitsaki pou eipe kai enas synadelfos pio panw)na hmaste kala....pou tha hmaste de to syzhtw.................filia se olous