• Θελω να καταλαβω γιατι συμπεριφερεται ετσι

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #71522  από litsa
 Δευ Μάιος 14, 2012 5:51 pm
PETROL.... δεν ξέρω ποιος είσαι απο τα παλιά..... ή τα καινούρια!!

αλλά ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ...

με ποιο δικαίωμα λες σε κάποιον ότι τα φάρμακα δημιιουργούν τοξικό κτλ περιβάλλον???

οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια και εσύ εγκλιματείς...

Υ.Γ
ναι το ξέρω ότι ο καθένας εκφράζει την άποψη του κτλ κτλ.. και ο καθένας είναι ώριμος να αποφασίσει....

αλλά έλεος...
 #71525  από vasia
 Δευ Μάιος 14, 2012 7:29 pm
συμφωνω με τον Petro!..μακρια απο τα αντικαταθλιπτικα..πραγματικα αναρωτιεμαι και γιατι οι γιατροι τα χορηγουν με τετοια ευκολια..Petro! φαινεσαι πολυ ενημερωμενος γυρω απο το θεμα της σκληρυνσης και επειδη πιστευω οτι κατα ενα μερος εγω εκανα κακο στον οργανισμο μου και γι αυτο μου επιτιθεται τωρα με την σκπ θα ηθελα με βαση αυτα που ξερεις και εχεις διαβασει να μας πεις πως κανεις μπορει να το χειριστει μετα τη διαγνωση..σιγουρα διατροφη και ασκηση αλλα κ πως αλλιως μπορει καποιος να βοηθηθει?πιστευω οτι υπαρχει τροπος ολοι μας να ζησουμε εστω λιγο καλυτερα
 #71549  από Ευανθία Καμινάρη
 Τρί Μάιος 15, 2012 9:31 am
Ολα αυτά είναι σωστά και πρέπει να ψαχτεί και τα αντιοξειδωτικά και και και...,αλλά παίρνουν χρόνο και προς το παρόν υποψιάζομαι ότι δεν υπάρχει. Δεν χρειάζεται να παίρνει αντικαταθλιπτικά μια ζωή, αλλά προς το παρόν μάλλον είναι η πιο σύντομη οδός για να μπορέσει να νιώσει λίγο καλύτερα και να συνέλθει, να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, αλλιώς θα βυθίζεται όλο και περισσότερο. Κι αν δεν ξέρουμε τι φταίει για τη σκπ, η κατάθλιψη είναι κι από μόνη της πολύ σοβαρή νόσος.Και ναι τα φάρμακα δηλητηριάζουν τον οργανισμό, αλλά καμιά φορά χρειάζονται για να τον επαναφέρουν, γιατί διαφορετικά δηλητηριάζεται η ζωή μας από εμάς τους ίδιους, κι ίσως τότε είναι πολύ χειρότερα....Αν κάποιος αρρωστήσει από πνευμονία δεν θα πάρει αντιβίψση; Δεν υπάρχει χειρότερο φάρμακο από την αντιβίωση(από τα κοινά τουλάχιστον); Ούτε εγώ τα θέλω τα φάρμακα, αλλά φοβάμαι ότι καμιά φορά,σαν κι αυτή χρειάζονται, γιατί το όφελος από το να τα πάρεις είναι καλύτερο, από τις συνέπειες του να μην τα πάρεις.
 #71569  από soft-machine
 Τρί Μάιος 15, 2012 12:54 pm
Παιδιά μην πυροβολείτε τον πιανίστα. Μέσα από δωρεάν μαθήματα πολιτικής οικονομίας μάθαμε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον Πλανήτη Γη που είχε δημιουργήσει οικονομική φούσκα. Οι ΗΠΑ για παράδειγμα , είναι υγιέστατες και η Γερμανία με ιδιωτικό χρέος στο 90% του ΑΕΠ είναι υποδειγματική. Και φυσικά θα είμαστε μια χαρά μετά την ολοκλήρωση της χημειοθεραπείας της τρόικας. Σαν την - υγιέστερη οικονομία του κόσμου - Βουλγαρία.
 #71571  από Nick.
 Τρί Μάιος 15, 2012 1:00 pm
Πέτρο, είσαι παντρεμένος?

Αν όχι, μην μπαίνεις άδικα στην διαδικασία, γιατί να ξέρεις, η γυναίκα σου σίγουρα θα σου ζητήσει να πάρεις αντικαταθλιπτικά.
Θέλω να σου πω ότι η συμπεριφορά σου μου θυμίζει πολλά.
Και επίσης θέλω να σου πω πως -κατά την άποψή μου- η παρουσία σου στο σάιτ αν και προσωπικά δεν μου είναι δυσάρεστη, τείνει να γίνεται επικίνδυνη ορισμένες φορές.
Κατά την ταπεινή άποψή μου πάντα.
Η τοποθέτησή σου στο πρόβλημα της Νικολέττας είναι τουλάχιστον περίεργη έως και παρανοϊκή. Έχεις μία εμμονή. Ή μάλλον δύο εμμονές. Μία κατά της ιατρικής επιστήμης και των φαρμάκων κατά συνέπεια, και μία υπέρ της ΧΕΝΦΑ και των φλεβικών αναλύσεων-συζητήσεων.
Αν η κάθε αρρώστια μπορούσε να γιατρευτεί μόνο με ματζούνια και υγιεινή ζωή, τότε θα είχαμε μείνει στους μάγους και δεν θα υπήρχε η ιατρική επιστήμη.
Όσο για την ψυχιατρική επιστήμη την οποία απ'ό,τι κατάλαβα απορρίπτεις, εγώ την έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση, γιατί την έχω δει να βοηθάει ανθρώπους από το οικείο μου περιβάλλον. Ανθρώπους που ειδάλλως θα ήταν εγκατελειμένοι ή στην καλύτερη περίπτωση, έγκλειστοι.
Όταν ένας άνθρωπος χρειάζεται να πάρει αντικαταθλιπτικά, θα τα πάρει, στην ποσότητα που πρέπει να τα πάρει, για όσο πρέπει να τα πάρει. Όλα τα άλλα περί κουκουλώματος κλπ., είναι ταμπού, φοβίες και παραλογισμοί.

Soft-machine εσύ τί πίνεις και τα γράφεις αυτά?
 #71862  από Κωνσταντίνα
 Παρ Μάιος 18, 2012 7:22 pm
Καλησπέρα στην παρέα, παρακολούθησα όλη τη συζήτηση και θα πω ότι μας διέφυγε κάτι πολύ σημαντικό.Ο άνθρωπος κάνει Avonex, πώς να μην έχει κτυπήσει η κατάθλιψή του στο κόκκινο;;;Δεν ξέρω να εξηγήσω το πώς το κάνει αυτό η ιντερφερόνη, (δεν είμαι γιατρός), αλλά γνωρίζω ότι δεν επιτρέπει στην ορμόνη της χαράς που είναι η σεροτονίνη, να πάει στους νευροδιαβιβαστές, που με τη σειρά τους θα τη στείλουν εκεί που πρέπει.(Πολύ εκλαϊκευμένη απόδοση της αλήθειας).

Αν και είμαι η παθούσα, θα πω ότι δεν κρίνω άσχημα αυτούς-ές που φεύγουν, από μία σχέση με σκληρυντικό-ή.Υπάρχει τρόμος.Θεωρώ όμως κορυφαίας σημασίας να προστατευτεί το παιδί.Πάση θυσία.Εδώ ο "γόρδιος δεσμός", θέλει ξίφος για να λυθεί.Συμφωνώ με τα παιδιά που μίλησαν πριν και μάλιστα με τους πιο σκληρούς, που μίλησαν για την αξία της ζωής που δεν παζαρεύεται.

Πρέπει να συνεργαστεί σε όλα τα επίπεδα.Να αναλάβει την ευθύνη του.Συμφωνώ ότι μια ψυχολογική υποστήριξη σε συνδυασμό με αντικαταθλιπτικά, θα φέρει ηρεμία και στον ίδιο και σε σένα αλλά κυρίως στο παιδί σας, που έχει χρεωθεί άθελά του την αρρώστια του μπαμπά της.
Εσύ παύεις να "πενθείς" μαζί του και να συμμετέχεις στην αυτομαστίγωσή του και μαστίγωσής σας.
Σου μιλώ έτσι, επειδή αν τον αντιμετωπίσεις "επί ίσοις όροις" και όχι σαν τον κακομοίρη που η ζωή τον κτύπησε αλύπητα, έχει περισσότερες πιθανότητες να σηκωθεί στα πόδια του.
 #71867  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Μάιος 18, 2012 9:28 pm
Κωνσταντίνα έγραψε:Καλησπέρα στην παρέα, παρακολούθησα όλη τη συζήτηση και θα πω ότι μας διέφυγε κάτι πολύ σημαντικό.Ο άνθρωπος κάνει Avonex, πώς να μην έχει κτυπήσει η κατάθλιψή του στο κόκκινο;;;Δεν ξέρω να εξηγήσω το πώς το κάνει αυτό η ιντερφερόνη, (δεν είμαι γιατρός), αλλά γνωρίζω ότι δεν επιτρέπει στην ορμόνη της χαράς που είναι η σεροτονίνη, να πάει στους νευροδιαβιβαστές, που με τη σειρά τους θα τη στείλουν εκεί που πρέπει.(Πολύ εκλαϊκευμένη απόδοση της αλήθειας).

Αν και είμαι η παθούσα, θα πω ότι δεν κρίνω άσχημα αυτούς-ές που φεύγουν, από μία σχέση με σκληρυντικό-ή.Υπάρχει τρόμος.Θεωρώ όμως κορυφαίας σημασίας να προστατευτεί το παιδί.Πάση θυσία.Εδώ ο "γόρδιος δεσμός", θέλει ξίφος για να λυθεί.Συμφωνώ με τα παιδιά που μίλησαν πριν και μάλιστα με τους πιο σκληρούς, που μίλησαν για την αξία της ζωής που δεν παζαρεύεται.

Πρέπει να συνεργαστεί σε όλα τα επίπεδα.Να αναλάβει την ευθύνη του.Συμφωνώ ότι μια ψυχολογική υποστήριξη σε συνδυασμό με αντικαταθλιπτικά, θα φέρει ηρεμία και στον ίδιο και σε σένα αλλά κυρίως στο παιδί σας, που έχει χρεωθεί άθελά του την αρρώστια του μπαμπά της.
Εσύ παύεις να "πενθείς" μαζί του και να συμμετέχεις στην αυτομαστίγωσή του και μαστίγωσής σας.
Σου μιλώ έτσι, επειδή αν τον αντιμετωπίσεις "επί ίσοις όροις" και όχι σαν τον κακομοίρη που η ζωή τον κτύπησε αλύπητα, έχει περισσότερες πιθανότητες να σηκωθεί στα πόδια του.
:bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ !!!! Ουτε εγω ξερω, πώς τα κανει αυτα η avonex !!!! Ξερω, ομως, οτι ειναι καταστροφη !!! Προκαλει φοβερη καταθλιψη,που εκφραζεται με ανεξηγητη θλιψη, επιθετικοτητα, υπνηλια,αδιαφορια κλπ..κλπ!!!!!! :scared-shocked: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: ............
 #72162  από Nicoletta 67
 Τετ Μάιος 23, 2012 6:38 pm
Κωνσταντίνα έγραψε:Καλησπέρα στην παρέα, παρακολούθησα όλη τη συζήτηση και θα πω ότι μας διέφυγε κάτι πολύ σημαντικό.Ο άνθρωπος κάνει Avonex, πώς να μην έχει κτυπήσει η κατάθλιψή του στο κόκκινο;;;Δεν ξέρω να εξηγήσω το πώς το κάνει αυτό η ιντερφερόνη, (δεν είμαι γιατρός), αλλά γνωρίζω ότι δεν επιτρέπει στην ορμόνη της χαράς που είναι η σεροτονίνη, να πάει στους νευροδιαβιβαστές, που με τη σειρά τους θα τη στείλουν εκεί που πρέπει.(Πολύ εκλαϊκευμένη απόδοση της αλήθειας).

Συμφωνω.