• ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ (...ΔΗΛ. ΜΕΣΕΓΧΥΜΑΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ..)

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #71303  από billios
 Τρί Μάιος 08, 2012 11:55 pm
christiana έγραψε:πραγματι η ώσεισ της ΣΚπ σταματουν μετα τα 45-50? αν και εχω ακομα....απλα. μου αρεσει να μαθαινω οσο πιο πολλα μπορω..

Ομολογω πως πρωτη φορα το ακουω αυτο,πως γινεται να σταματησουν οι ωσεις οταν ηλικιακα μπορει να σου εμφανιστει με ωση μεχρι και τα 50 η σ.κ.π!
Τωρα οσο αναφορα την κληρονομικοτητα,μπορει να ειναι τυχαιο που υπαρχουν περιστατικα μανας και παιδιου με σ.κ.π αλλα οπως και να εχει οι ιδιοι οι ντοκτοραδες μιλουν για ενα μικρο [μεν αλλα υπαρκο δε] ποσοστο.
 #71307  από manos81
 Τετ Μάιος 09, 2012 9:51 am
sti dimosia trapeza edosa to ema kai kratisa ton omfalio loro gia melontiki mas xrisi an xrisimevei.mou eipan oti goa tin filaksi ithelan kapou 1000-1200e.ala tous eipa pos eime amea kai exw sklirinsi kai mou eipan na stilw veveosi me tin pathisi kai 2 mpoukalakia aima gia tautopoihsh kai ereuna kai itan tzampa.ola ayta to 2010.den kserw tora ti isxiei :techie-studyingbrown:
 #71313  από κωστας
 Τετ Μάιος 09, 2012 2:45 pm
christiana έγραψε:Κωστα: καλισπερα..ναι η ΣΚπ δεν ειναι κληρονομικη,,,το λενα βιβλια, γατροι, internet...ψαξε το και θα δεις...το ερωτημα μου τωρα ειναι προς arigo: πραγματι η ώσεισ της ΣΚπ σταματουν μετα τα 45-50? αν και εχω ακομα....απλα. μου αρεσει να μαθαινω οσο πιο πολλα μπορω..

Οκ!Αφου το λενε τα βιβλια...βεβαια λενε οτι ειναι και αυτοανοση,χωρις καμια αποδειξη...εγω πασχω 13,5 χρονια,η μανα μου 28 και ο αδερφος της 25...το 60-70% των ατομων που ξερω και πασχουν απο σκπ,ενας απο τους γονεις τους νοσει επισης,αλλοι βεβαια ουτε καν το ηξεραν(ηπια συμπτωματα)...πριν ενα μηνα εμαθα και κατι ποιο τραγικο πατερας-κορη-2 ανηψια με σκπ,δεν τα βγαζω απο το μυαλο μου ειναι κοντα στην Ελευσινα που κατοικω!!!Ας ερθει ενας νευρολογος και ας μου αποδειξει οτι η σκπ ειναι αυτοανοση και οτι δεν υπαρχει κληρονομικοτητα και εγω θα του δωσω στοιχεια με ονομ/μο δεκαδων ασθενων που πασχουν και εχουν συγγενεια 1ου βαθμου και αν μου αποδειξουν οτι ειναι αυτ/ση εγω θα ξαπλωσω γυμνος στην Ομονοια να με δειχνουν στις ειδησεις!!!!!!
 #71367  από arigo
 Πέμ Μάιος 10, 2012 4:13 pm
Από αλλού ξεκινήσαμε και αλλού πήγαμε.
Τι να πω....Αν η ΣΚΠ είναι κληρονομική και τα συμπτώματα μετά τα 45-50 υπάρχουν,
μήπως να τα κρατήσω τα βλαστοκύτταρα? Και για μένα και για το μικρό....
Ειλικρινά, έχω κουραστεί......Να θεωρήσω ανεύθυνη την απάντηση του γιατρού?