• τσμεδε και gilenya

• Συζητήσεις για το πρώτο φάρμακο σε χάπι γνωστό ως Gilenya (φιγκολιμόδη) για την θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για το πρώτο φάρμακο σε χάπι γνωστό ως Gilenya (φιγκολιμόδη) για την θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #70278  από arigo
 Παρ Απρ 13, 2012 12:20 pm
Υπόψη: Με μια νέα απόφαση (στο ΦΕΚ 1003 Β'), έχει γίνει μπάχαλο με το ποιός και πώς δίνει το Gilenya.
Η φαρμακοποιός είπε ότι χρειάζεται "στερείται" από το φαρμακείο του νοσοκομείου,
ενώ το τελευταίο λέει ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα......
Αν πρόκειται να πληρώσετε σε φαρμακείο και να περιμένετε από το ΤΣΜΕΔΕ να σας τα πληρώσει, ελέγξτε το καλά, και από το ΤΣΜΕΔΕ και από το φαρμακείο...Μη γίνει καμιά στραβή.....
Καλή Ανάσταση!
 #70374  από Ευανθία Καμινάρη
 Τρί Απρ 17, 2012 8:34 am
Καλημέρα, χρόνια πολλά και καλά σε όλους σας, εσάς και τους δικούς σας ανθρώπους! Λοιπόν, επισήμως ήρθε ενημέρωση, που μπορούμε τα φάρμακα να τα δίνουμε από το φαρμακείο, ακριβώς γιατί έχει γίνει μπάχαλο. Τώρα για πόσο θα ισχύσει αυτό.....??????? :oops:
 #70375  από arigo
 Τρί Απρ 17, 2012 10:38 am
Καλημέρα και χρόνια πολλά! Προφανώς εννοείς αυτή την ανακοίνωση

http://www.yyka.gov.gr/articles/ministr ... n-farmakwn

Άιντε να δούμε. Εξακολουθώ να μην μπορώ να συνηθίσω τον τρόπο που δουλεύει αυτό το κράτος....
 #70436  από Ευανθία Καμινάρη
 Πέμ Απρ 19, 2012 12:20 pm
Καλημέρα και χρόνια πολλά και πάλι! Ηρθε νέα ανακοίνωση χθες σαν ξεκαθάρισμα,που αναφέρει ότι σχεδόν όλα τα σκευάσματα δίνονται και από τα ιδιωτικά φαρμακεία ,αλλά θέλουν την ένδειξη "στερείται" από το νοσοκομείο ή από το φαρμακείο του ΕΟΠΠΥΥ.Πιστέυω από τον άλλο μήνα να μην έχεις πρόβλημα. Στον ΕΟΠΠΥΥ(ΙΚΑ), είναι εξυπηρετικοί γενικά. Αντε καλό κουράγιο σε όλους μας,γιατί θα μας λαλήσουνε στο τέλος, το βλέπω... :banana-stoner: Συγγνώμη που δεν απάντησα εγκαίρως ,αλλά μέσα σε όλα έμεινα κι από ιντερνετ....
 #70756  από arigo
 Πέμ Απρ 26, 2012 4:22 pm
Μια συμβουλή: Κατά την κατάθεση της αίτησης για την πληρωμή του φαρμάκου, υποδείξτε στον υπάλληλο προς πρόκειται για ακριβό φάρμακο. Μην αφήσετε την αίτηση στο....κουτί που έχουν, γιατί θα τα πάρετε σε 1 μήνα. Αλλιώς, σε 1 βδομάδα....
Εισέπραξα το 1ο διχίλιαρο, περιμένω το 2ο....
 #71168  από arigo
 Σάβ Μάιος 05, 2012 9:03 pm
Λοιπόν, το 2ο διχίλιαρο δεν θα το πάρω! Ας τα πάρω με τη σειρά:
10 μέρες μετά την αίτηση να με πληρώσουν, με πήραν τηλέφωνο!
"Δυστυχώς, επειδή έχει εφαρμοστεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, δεν γίνεται δεκτή η αίτησή σας. Να έρθετε να την πάρετε, να ακυρώσετε την χειρόγραφη, να βγάλετε νέα ηλεκτρονική συνταγή και να πάτε με αυτή στο φαρμακείο".
Σημείωση: Η συνταγή, για την ακρίβεια οι 3 συνταγές για το τρίμηνο, έχει ημερομηνία 12/3 και έγκριση 16/3. Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση τέθηκε σε ισχύ 19/3. Γι' αυτό και δέχτηκαν την 1η συνταγή. Την 2η? Τι άλλαξε? Και τώα που θέλω να εκτελέσω την 3η?
Στο ΤΣΜΕΔΕ, μου έδωσαν πίσω τη συνταγή και την απόδειξη και μου είπαν τα ίδια με το τηλέφωνο, συν "να ζητήσετε πίσω τα λεφτά από το φαρμακείο".
Έφυγα, ο μαλ...., γιατί μου το παρουσίασαν....αυτονόητο και...αναπόφευκτο...
Η φαρμακοποιός, βέβαια, έφριξε! Και δεν πληρώνει! Έχει αλλάξει ο μήνας, έχουν περάσει και πολλές μέρες, δεν ακυρώνεται η απόδειξη έτσι! Και μου είπε ότι όταν τα άλλα ταμεία μπήκαν στην e-συνταγογράφηση, αυτές οι συνταγές, που είχαν γραφτεί πριν την εφαρμογή της αλλά εκτελέστηκαν μετά, δεν είχαν πρόβλημα...
Έμπλεξα....Θα ξαναπάω από το ταμείο....Και αυτή τη φορά, μάλλον θα την πάρουν τη συνταγή μου.....
Αυτά για τώρα......
 #72909  από arigo
 Κυρ Ιουν 03, 2012 11:57 am
Καλημέρα σας και πάλι.
Λοιπόν, αφού ξεμπέρδεψα με την "έκτακτη" διαδικασία (τα πήρα τα λεφτά και τα έδωσα στη φαρμακοποιό), προσπαθώ να πάρω την επόμενη δόση....
Το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ ήταν να ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ από 1/6, αλλά τελικά...αναβάλλεται.
Πάλι δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω. Λογικά, πάλι από νοσοκομείο θα πρέπει να το πάρω, αλλά δεν θέλω πάλι να παρακαλάω για το αυτονόητο....
Μου είπαν για μια ανακοίνωση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ που ορίζει μια διαδικασία με την οποία κι εμείς οι υπόλοιποι να μπορούμε να παίρνουμε τα φάρμακα από φαρμακείο ΕΟΠΥΥ.
Ξέρει κανείς τίποτα?
Ευχαριστώ!
 #73453  από arigo
 Τετ Ιουν 13, 2012 5:19 pm
Καλησπέρα και πάλι.
Λοιπόν, πήρα το μηνιαίο μου κουτάκι από το Γεννηματά, αφού μου το έγραψε γιατρός από εκεί μέσα, χωρίς να νοσηλευτώ.
Βέβαια, ευτυχώς που είχα "νοσηλευτεί" στο παρελθόν στο ίδιο νοσοκομείο για.....κορτιζόνες, και είχα έτσι αρ. μητρώου....ασθενούς...
Τελοσπάντων...Αυτό το μήνα η διαδιακασία έλεγε "φτύνουμε τους ιδιώτες γιατρούς"...
Μέχρι τον άλλο μήνα, στο επανιδείν!
 #74622  από arigo
 Τρί Ιούλ 03, 2012 1:02 pm
Καλησπέρα.
Ο μήνας άλλαξε. Για τον Ιούλιο (και στο εξής?), λοιπόν, οι εκτός ΕΟΠΥΥ ασφαλισμένοι μπορούν να το προμηθευτούν από το Ασκληπιείο! Κι ας είναι από ιδιώτη γιατρό! Με τηλεφωνική παραγγελία ή κράτηση, αν υπάρχει απόθεμα.
Καλό, ε? Την Πέμπτη θα ενημερώσω και για την επιτυχία του εγχειρήματος.
 #74752  από arigo
 Παρ Ιούλ 06, 2012 2:19 pm
Το πήρα! Χωρίς ουρές, τίποτα! Έβγαλα απλά ένα κωδικό (σαν ασθενής του Ασληπείου) και το πήρα! Και πήγα μετά κι έκανα και μια βουτιά να το γιορτάσω....Παραήταν απλό.....
Σας χαιρετώ