• Μπεκρο οραση..

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #67277  από billios
 Παρ Φεβ 03, 2012 5:41 pm
Φιλαρακι μου το μονο που βλεπω μπροστα μου ειναι μια πιτσα με ου και πιστεψε με δεν θελω να τη δω διπλη,μου φτανη μια.Δεν εχω επιδηνωση και κανω υπομονη γιατι δεν βλεπω φρονημο τη χρηση κορτιζονης.Φοβαμαι οτι οι χαμηλες θερμοκρασιες επαιξαν το ρολο τους,οπως και να'χει αφου εχεις το ιδιο θεμα μιτσε ευχομαι συντομα να στανιαρεις.
 #67278  από κατερινα 55
 Παρ Φεβ 03, 2012 5:50 pm
ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΕΝΑ Η ΔΙΠΛΩΠΙΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ΠΕΡΑΣΕ ΣΕ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ.
ΥΠ,ΟΨΙΝ ΟΤΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΠΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ
2ΠΛΑ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΖΑΛΗ,Η ΘΟΛΟΥΡΑ ,ΑΛΛΟΥ ΚΟΙΤΑΣ ΑΛΛΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΛΠ,ΚΛΠ.
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ .......ΓΕΝΝΑΙΟ..ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙΣ ΝΑ
ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΣ ΣΕ ΑΓΩΓΗ ΜΕ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ.ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ,
ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥ;ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΣΟΥΝ ΣΩΟ ΚΑΙ
ΑΒΛΑΒΗ;ΟΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ 2 ΜΕΤΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 1 ΜΕΤΡΟ ΜΠΡΟΣΤΑ;
ΟΤΙ ΤΟ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ,ΑΛΛΑ ΘΕΣ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΦΤΑΣΕΙΣ;
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ. :scared-shocked: :scared-shocked:
 #67280  από billios
 Παρ Φεβ 03, 2012 6:01 pm
 #67561  από maria72
 Παρ Φεβ 10, 2012 9:57 pm
Βασιλη , τωρα το ειδα , για την διπλωπία
ελπιζω να σαι ήδη καλυτερα .
Έκανες μαγνητικη ?
Εγώ παραδοξως όταν είχα την διπλωπία, πήγα στον <καημενο/ασχετο> νευρολογο μου που με εστειλε για μαγνητικη λεγοντας μου ότι το προβλημα ηταν στο απαγωγο νευρο του αριστερου ματιου. Στην μαγνητικη ειχα μια ενεργο εστια στο μεσεγκεφαλο αριστερα στο σημειο ανάδυσης της εκτης εγκεφαλικής συζυγιας(=απαγωγό νευρο).
Επειδη καπου εκει υπαρχουν και αλλα σημαντικα πραματα (αναδυονται και αλλες εγκεφαλικες συζυγιες και βλάβη στην περιοχη μπορει να προκαλεσει δυσκαταποσια κ.α) φυσικα και θεωρω ότι πρεπει να παρεις κορτιζονη ...και κατα την γνωμη μου μην περιμενεις 6 βδομαδες (μπορει αντι να υποχωρησει η εστια να επεκταθει)
 #67563  από maria72
 Παρ Φεβ 10, 2012 10:08 pm
Hans Chr. Andersen έγραψε:Η διπλωπία δεν έχει σχέση ούτε με το οπτικό νευρο ούτε με σκοτώματα ούτε με μερική ή ολική απώλεια όρασης, αλλά με τον έλεγχο των μυών που κινούν το μάτι και δείχνει πιθανό πρόβλημα όχι στο οπτικό νεύρο, αυτό είναι αισθητηριακό, αλλά στο 3ο, 4ο και 6ο κρανιακό νεύρο και στο εγκεφαλικό στέλεχος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η μαγνητική θα δείξει αυτό το πρόβλημα.
με εντυπωσιαζεις για παραμυθας...
Hans Chr. Andersen έγραψε:Στην περίπτωση μου, όταν έβλεπα το ασχημόπαπο διπλό (και όταν ήταν άσχημο και όταν έγινε κύκνος) η μαγνητική δεν έδειξε τίποτα. Επειδή αυτά που μου είπε ο νευρολόγος δεν με ικανοποίησαν καθόλου, αν και θα ..........εμφανίστηκε το φάντασμα του παππού μου (ήταν γιατρός) και μου είπε ότι αφού η μαγνητική δεν έδειξε τίποτα, οι πιθανότητες για φλεγμονή μειώνονται και ότι γι' αυτό μάλλον η κορτιζόνη δεν θα με βοηθήσει.
σε οποια θεωρια και να πιστευεις ..περιαγγειακη φλεγμονη προκαλει..........
Hans Chr. Andersen έγραψε: αν θα μου πέρναγε η διπλωπία νωρίτερα από το διάστημα των 6 μηνών που έκανε για να μου περάσει χωρίς κορτιζόνη.
καλε μου χανς, 6 ολοκληρους μηνες με διπλωπια??
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος maria72 την Σάβ Φεβ 11, 2012 10:16 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #67571  από pelopidas
 Σάβ Φεβ 11, 2012 2:11 am
η θεωρια (ας πουμε της σχετικοτητας), τα θεωρεια (του κινηματογραφου)
 #67574  από κατερινα 55
 Σάβ Φεβ 11, 2012 7:22 am
ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΟΤΙ, ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ,ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ, Η ΔΙΠΛΩΠΙΑ ΕΦΥΓΕ ΣΕ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ. :handgestures-salute:
 #67580  από billios
 Σάβ Φεβ 11, 2012 11:19 am
Υ.Γ. Όχι δεν είχα διπλωπία 6 μήνες, μπεκρο-όραση είχα 6 μήνες (πως ονομάζεται η μπεκρο-όραση;) αλλά με διαλείμματα κανονικής όρασης, άλλοτε ωρών και άλλοτε ημερών και μόνο όταν κοιτούσα μακρυά και πλάγια, αλλά εκείνη την περίοδο ζήτημα είναι αν κατάφερνα να κοιμηθώ 4 ώρες το 24ωρο

..Ετσι ακριβως...
Οχι μαρια δεν εκανα το τριπτυχο κεφαλι-αυχενα -θωρακα και ουτε θα παω,ειμαι μαλλον σε φαση υφεσης αυτες τις τρεις μερες και μαλλον σιγα σιγα ''σβυνη'' η' με ξεγελαει.
Κατερινα ειναι ενα καλο τεστακι για μενα γιατι ετσι το βλεπω,θελω να δω που θα με βγαλει και ποσο θα κρατησει,κορτιζονη θα εχω κι αλλη ευκαιρια να παρω....
Η αληθεια ειναι πως ειχα μια δυσκολια στην οδηγηση,βασικα το μηχανακι αυτες τις μερες το εχω κλειδωσει και οδηγαω τιμονι.Σε σκαλα τριφυλλι δεν μπορω να δουλεψω γιατι τα βλεπω 'κολιωμενα',ψιλοκουραζομαι πιο γρηγορα αλλα ολα καλα κατα τα αλλα.Η' θα μου αλλαξει τη προκα η' θα της τιναξω τα πεταλλα.
Θα το ενημερωσω το τοπικ με τα αποτελεσματα.
[ακριβως 30 μερες και σημερα]
 #67582  από Μιμικαμ
 Σάβ Φεβ 11, 2012 12:58 pm
Billako, πολύ σκληρό καρύδι σε βρίσκω, :teasing-neener: :teasing-neener: :teasing-neener:

Εγω πάντως δεν θα ήθελα να βρεθώ στο δρόμο σου οδηγώντας :teasing-neener: :teasing-neener: :teasing-neener: :teasing-neener:

Και θα συμφωνήσω με την Κατερίνα, επειδή κι εγω είχα παρόμοια προβλήματα προσφάτως, θολή όραση, δυσκολία στο να υπολογίσω τις αποστάσεις.....παίρνοντας κορτιζόνη, απ' την δεύτερη ημέρα και σταδιακά, είχαν αρχίσει τα συμπτώματα να υποχωρούν και τώρα η όρασή μου επανήλθε στα φυσιολογικά της, απ' το τρία στα δέκα που ήταν στην περίοδο της έξαρσης :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl:
 #67587  από billios
 Σάβ Φεβ 11, 2012 1:24 pm
:obscene-smokingpimp:
:auto-driving: :obscene-drinkingdrunk:
ΠΙΙΙΣΩ και σας .....κανω δηλωση!! :shifty: