• ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΣ?

• Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
 #66883  από elina
 Τετ Ιαν 25, 2012 7:38 pm
Στάθης έγραψε: Το έπαιρνα για 1 μήνα και μετά στοπ για 10 μέρες. Το έκανα αυτό 3 φόρες.

Ήταν δικιά μου δοσολογία μετά από έρευνες στο διαδίκτυο, που σημείωναν πως δεν πρέπει να παίρνουμε βασιλικό πολτό για παραπάνω από 3-4 μήνες το χρόνο.
Παίρνω βασιλικό πολτό εδώ και 3 χρόνια ανελλιπώς. Έπαιρνα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Καθαρό βασιλικό πολτό από γνωστό μου μελισσοκόμο, κι όχι από φαρμακείο ή εταιρίας.
Αυτό που ξέρω είναι ότι 3-4 μήνες το χρόνο πρέπει να το παίρνουν οι υγιείς για ενίσχυση του ανοσοποιητικού, ενώ άτομα με κάποια πάθηση, ειδικά χρόνια, μπορούν να το παίρνουν συνεχώς.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω αρρωστήσει καθόλου, και διαφορά στην ενέργεια παρατήρησα κάποια μικρά διαστήματα που δεν έπαιρνα, γιατί μου είχε τελειώσει και δεν είχα προλάβει να προμηθευτώ καινούργιο, γιατί ήμουν διακοπές κλπ. Όντως βοηθάει στη γενικότερη φυσική αντοχή και ενέργεια καθώς και στις ιώσεις κλπ, είναι νομίζω η πιο πλούσια φυσική πηγή όλου του συμπλέγματος βιταμινών Β και πολλών άλλων. Όμως μόνο βοηθάει, δεν γιατρεύει ούτε και εξαφανίζει την κόπωση ή οτιδήποτε άλλο.
Μάιο με Ιούνιο νομίζω τον συλλέγουν οι μελισσοκόμοι και διατηρείται στο ψυγείο (το βαζάκι που καταναλώνεις) και στην κατάψυξη (ο υπόλοιπος, αν προμηθευτεί κανείς μεγαλύτερες ποσότητες). Εγώ συνήθως παίρνω για όλον τον χρόνο (ούτως ή άλλως και ο μελισσοκόμος μετά την συλλογή του στην κατάψυξη θα τον βάλει).
Η ημερήσια ποσότητα είναι περίπου μισό γραμμάριο (στη μύτη ενός μικρού ειδικού κουταλιού).
 #66889  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Ιαν 25, 2012 8:28 pm
:text-thankyouyellow: Ποσο κοστιζει, ομως ??????????? :think: :think: :think: :think: :think: :think:
 #66890  από manoula 2
 Τετ Ιαν 25, 2012 8:47 pm
ΝΟΜΙΖΩ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 30 ΜΕ 50 ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΟΥ ΤΟ ΕΔΩΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΦΙΚΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑ.....
 #66891  από elina
 Τετ Ιαν 25, 2012 8:50 pm
Το κάθε βαζάκι περιέχει 20 ή 25 γραμμάρια και κοστίζει από 25 έως 40 ευρώ (εξαρτάται τον κάθε μελισσοκόμο). Φίλος του πατέρα μου μας το δίνει 25 ευρώ. Μου έχουν ζητήσει και περισσότερα όμως.
Ειδικό κουταλάκι σου δίνει ο μελισσοκόμος. Το κάθε βαζάκι κρατάει για περισσότερο από ένα μήνα.
 #66901  από tom80
 Τετ Ιαν 25, 2012 10:47 pm
Έχω κάνει 3 μαγνητικές στα 2,5 χρόνια που είμαι με ΣΚΠ
1η Αύγουστος 2009 (Διάγνωση)
2η Ιανουάριος 2011
3η Νοέμβριος 2011

Μετά τη δεύτερη MRI αποφάσισα να πάρω βασιλικό πολτό και βιολογικό λινέλαιο (πλούσιο σε Ω3). Και τα 2 τα πήρα ταυτόχρονα για 4 μήνες (Φεβρουάριος –Μάιος 2011) συνεχόμενα.

Αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της χρήσης έφυγε το Brain Fog που έχω, βελτίωση της συγκέντρωσης και μικρή βελτίωση της ενέργειας.

Οι 2 πρώτες MRI (προ χρήσης βασιλικού πολτού) είχαν αφιερώσει από 1 παράγραφο για τις βλάβες στη γέφυρα, η Τρίτη ( μετά τη χρήση βασιλικού Πολτού) έγραφε «Φυσιολογία της γέφυρας φυσιολογική» (βέβαια είχα και νέες εστίες άλλου με 1 ενεργή).

Έβαλα το γιατρό να δει της πλάκες και να βρει τη γέφυρα και να μου πει αν έχω εκεί βλάβες - εστίες (χωρίς να του δείξω τη γνωμάτευση). Τις κοιτάει και μου λέει δεν έχεις τίποτα στη γέφυρα.

Ερώτηση
Πως έγινε Doc τις έσβησα?
Απάντηση
οι εστίες στη γέφυρα είναι οι πιο επικίνδυνες και δίνουν σχεδόν πάντα σύμπτωμα, αλλά είναι και οι μόνες που εξαφανίζονται.

Ερώτηση
Γιατί συμβαίνει αυτό γιατρέ?
Απάντηση: Κανένας δεν ξέρει
(Να ταν το μόνο, που δεν ξέρετε την τύφλα σκέφτομαι από μέσα μου)

Ερώτηση
Λέτε να επηρέασε που πήρα Βασιλικό Πολτό και λινέλαιο στο μεσοδιάστημα και να κατάφερα να σβήσω την άσπρη κουκιτσα γιατρέ?
Απάντηση: Καμία διατροφή δεν επηρεάζει την εξέλιξη της ΣΚΠ
(Η απάντηση του είναι στερεότυπη σε θέματα διατροφής)

Πραγματικά δεν ξέρω αν βοήθησε ή όχι ο βασιλικός πάντως τον ξανά ξεκίνησα και βλέπουμε.
Ίαση δεν προσφέρει σίγουρα, απλά βοηθάει
Το εντυπωσιακό είναι ότι κάποια από τα συστατικά του βασιλικού πολτού δεν τα έχουν ταυτοποίησει.
Τα 25γρ. τα αγοράζω 25 Ευρώ από μαγαζί μελισσοκόμου.
Ξέρω ότι είναι σημαντικό να είναι φρέσκος δηλ. καλή περίοδος Μάιος –Ιούνιος
 #69485  από Αναστάσιος
 Τετ Μαρ 28, 2012 8:58 pm
Καλησπερα σας!
Συμφωνω σχεδον στα περισσοτερα με τα παιδια παραπανω.
Εχω ξεκινησει κ εγω να παιρνω Β.Π εδω κ 2 μηνες με διακοπη περιππου 15 μερων αναμεσα τους δεν εχω κανει ακομα καμια μαγνητικη περαν μιας και μοναδικης (διαγνωση), ειναι επιλογη μου ακομα το να θελω να περιμενω.
Τον Β.Π ουτε που τον γνωριζα μεχρι που διαβασα απο μια χρηστη του Forum εδω.
Τον συνιστω κ εγω με την σειρα μου ανεπιφύλακτα θα δειτε σημαντικη διαφορα στην καθημερινοτητα σας.
Μακαρι να καναμε καποια συνεργασια με καποιον κ να προμηθευομασταν τον Β.Π σε χαμηλοτερη τιμη ή κ στην μιση με αυτην της αγορας............
 #69500  από passenger
 Πέμ Μαρ 29, 2012 12:24 pm
Εγώ έχω ξεκινήσει από φέτος μελισσοκομία , και πιστεύω το φθινόπωρο να έχω ΒΠ
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστιοτοπο μου για να γίνεται μέλη , και να παρακολουθείται την πορεία της προσπάθειας μου
http://volos-bees.blogspot.com/
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8