Στάθης έγραψε: Το έπαιρνα για 1 μήνα και μετά στοπ για 10 μέρες. Το έκανα αυτό 3 φόρες.Παίρνω βασιλικό πολτό εδώ και 3 χρόνια ανελλιπώς. Έπαιρνα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Καθαρό βασιλικό πολτό από γνωστό μου μελισσοκόμο, κι όχι από φαρμακείο ή εταιρίας.
Ήταν δικιά μου δοσολογία μετά από έρευνες στο διαδίκτυο, που σημείωναν πως δεν πρέπει να παίρνουμε βασιλικό πολτό για παραπάνω από 3-4 μήνες το χρόνο.
Αυτό που ξέρω είναι ότι 3-4 μήνες το χρόνο πρέπει να το παίρνουν οι υγιείς για ενίσχυση του ανοσοποιητικού, ενώ άτομα με κάποια πάθηση, ειδικά χρόνια, μπορούν να το παίρνουν συνεχώς.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω αρρωστήσει καθόλου, και διαφορά στην ενέργεια παρατήρησα κάποια μικρά διαστήματα που δεν έπαιρνα, γιατί μου είχε τελειώσει και δεν είχα προλάβει να προμηθευτώ καινούργιο, γιατί ήμουν διακοπές κλπ. Όντως βοηθάει στη γενικότερη φυσική αντοχή και ενέργεια καθώς και στις ιώσεις κλπ, είναι νομίζω η πιο πλούσια φυσική πηγή όλου του συμπλέγματος βιταμινών Β και πολλών άλλων. Όμως μόνο βοηθάει, δεν γιατρεύει ούτε και εξαφανίζει την κόπωση ή οτιδήποτε άλλο.
Μάιο με Ιούνιο νομίζω τον συλλέγουν οι μελισσοκόμοι και διατηρείται στο ψυγείο (το βαζάκι που καταναλώνεις) και στην κατάψυξη (ο υπόλοιπος, αν προμηθευτεί κανείς μεγαλύτερες ποσότητες). Εγώ συνήθως παίρνω για όλον τον χρόνο (ούτως ή άλλως και ο μελισσοκόμος μετά την συλλογή του στην κατάψυξη θα τον βάλει).
Η ημερήσια ποσότητα είναι περίπου μισό γραμμάριο (στη μύτη ενός μικρού ειδικού κουταλιού).
Before you quit, try...