• ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΠ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #3232  από ΜΙΜΙΚΑ
 Πέμ Απρ 30, 2009 11:56 am
Παιδιά, συμφωνώ ότι -μετά τη διάγνωση- γίνονται αναπόφευκτα γερά ξεσκαρταρίσματα σε όλες μας τις σχέσεις και άλλες διαλύονται, άλλες εξελίσσονται και γίνονται ουσιαστικότερες, πάντως μένουν αυτές που πραγματικά θέλουμε και χρειαζόμαστε, αλλά και δημιουργούνται καινούργιες ελπιδοφόρες και αναζωογονητικές.
Οσο για τις ερωτικές σχέσεις ας μην καταδικάζουμε κατ'ευθείαν κι αυτούς που "την κάνουν με ελαφρά πηδήματα" γιατί δεν ξέρω κατά πόσον είμαστε κι εμείς διαλλακτικοί, συνεργάσιμοι και "καλοί" μετά τη διάγνωση και για πόσο καιρό μάλιστα. Δεν μας βγαίνει πάντα από την αρχή η καλύτερη πλευρά του εαυτού μας και δεν είμαι σίγουρη εάν μπορεί ο άλλος (με τις δικές του δειλίες, ανυπομονησίες, ανοχές) να μας περιμένει όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται ο καθένας από μας για να εξελιχθεί σε ένα πιο ώριμο άτομο (σε κάποιους από μας μπορεί να πάρει και χρόνια - ο άλλος δεν μπορεί να το ξέρει - εδώ δεν το ξέρουμε ούτε εμείς οι ίδιοι).
Το μόνο που μπορεί να σώσει την κατάσταση σ'αυτό το κομβικό σημείο είναι ο βαθμός στοιχειώδους ωριμότητας του καθενός, οι βάσεις της σχέσης και η ειλικρινής εξωτερίκευση των συναισθημάτων και των δύο για να μπορούν και οι δύο να ξέρουν με τι έχουν να κάνουν κάθε φορά.
Το λέω εξ ιδίας πείρας, γιατί εγώ χώρισα πέρυσι με τον άνδρα μου μετά από 20 χρόνια πολύ καλά μαζί (τα 7 τελευταία ούσα ασθενής), αλλά ενώ είχαμε τις βάσεις, δεν συμπορευθήκαμε στην ωριμότητα και δεν καταφέραμε να εξωτερικεύσουμε και οι δύο όλα όσα συσσωρεύαμε τα τελευταία 7 χρόνια κυρίως. Ο ένας ανοιγόταν ο άλλος κλεινόταν και το αντίστροφο και ήταν αδύνατο να συγχρονιστούμε, μέχρι που έγινε ανυπόφορη η συμβίωση παρ'ότι αγαπιόμασταν και αγαπιόμαστε ακόμη. Δεν μπορώ να τον κατηγορήσω ότι "με άφησε" γιατί κι εγώ δεν ήμουνα το καλύτερο παιδί άμοιρο ευθυνών. Το χεράκι μας το βάλαμε και οι δύο για τα καλά για να φτάσουμε σε αδιέξοδο.
Τώρα, όσον αφορά τις σχέσεις που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε κάτι αλλά ο άλλος "λακάει" μόλις ακούει ΣΚΠ κι αυτό είναι κατανοητό ως ένα βαθμό γιατί όταν είσαι περί τα 30 και στη φάση της φόρτσας της καριέρας σου, της επιθυμίας σου για οικογενειούλα κλπ και θέλεις να ξεκινήσεις με τους καλύτερους -κατά το δυνατόν- οιωνούς, είναι ανθρώπινο να σε φοβίζει λιγάκι να ξεκινάς ήδη με 1 το κρατούμενο (και λίγο τρομακτικούλι κρατούμενο λόγω έλλειψης πληροφόρησης και ίσως ανωριμότητας).
Αυτά!!!
Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Γι αυτό λοιπόν προσανατολιζόμαστε σε ενημερωμένα και όσο γίνεται ώριμα άτομα.

(Μόλις τα βρούμε, να κυκλοφορήσουμε παρακαλώ τα τηλέφωνά τους μέσω του forum, ώστε να έχουμε όλοι πρόσβαση :roll: . Μην είμαστε και μοναχοφαγάδες!!! :lol: ).
 #3233  από ΜΙΜΙΚΑ
 Πέμ Απρ 30, 2009 12:09 pm
Μετά απ'αυτό το λογίδριο της σοφής κουκουβάγιας πάω να βάλω κανά πλυντήριο η αχαϊρευτη, να ποτίσω καμιά γλάστρα και να πέσω τέζα στον καναπέ γιατί τείνω να σαπίσω από την πολλή ωριμότητα :lol: .
Γειά σας!
 #3252  από Manos29
 Πέμ Απρ 30, 2009 2:24 pm
Σε ευχαριστω Μαρία για την συμβουλή σου καπως ετσι ειμαι και εγω ισως γιαυτο και νευριασα με το ολο θεμα, απλα θα πρεπει να κανω οτι ειπαν και τα αλλα παιδια και εσυ στο τελος, να βαζω προτεραιοτητες και αυτες ειναι πανω στην υγεία μου.
 #3253  από Manos29
 Πέμ Απρ 30, 2009 2:33 pm
Εχείς δικιο Μιμικα στα λεγομενα σου αλλά όταν εξηγής στον άλλον τα πάντα από την πρώτη στιγμή και ενώ εσυ που το έχεις δείχνεις στον άλλον οτι εντάξη δεν χάλασε και ο κοσμος και σου λέει νιωθω μια αδυναμια λες να το εχω και εγω... τι να πω μετα σε πέρνει και εσένα απο κάτω και πάει λέγοντας.
 #3263  από ΜΙΜΙΚΑ
 Πέμ Απρ 30, 2009 4:10 pm
Σωστό. Τις περισσότερες φορές οι ασθενείς δίνουμε κουράγιο στους υγιείς. Μεγάλο βάρος αυτό. Δεν ξέρεις από τι γλύτωσες!!! :roll:
 #3279  από Manos29
 Πέμ Απρ 30, 2009 7:09 pm
Α μπράβο Μιμικα είπες σοφή κουβέντα δίνουμε κουράγιο στούς <<υγιείς>>
 #3312  από litsa
 Πέμ Απρ 30, 2009 11:36 pm
σωστό και αυτό!! εχω κρατήσει εγώ...και κρατάω!! αλλά παιδιά έτσι είναι! και αυτό μέρος του παιχνιδιού είναι .Αλλιώς θα ζουσαμε σε μια ευνομούμενη κοινωνία...
 #3324  από Lena
 Παρ Μάιος 01, 2009 1:33 pm
ΜΑΝΟ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΒΑΛΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ Η ΚΟΠΕΛΑ ΑΠ ΤΗΝ ΜΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΙΝΕΙΣΑΠ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ Η ΕΓΩ Η Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕ. ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΚΤΗΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ. ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ/ ΑΥΤΟ ΕΙΝ ΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ. ΑΝ ΘΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ/ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΑΝ ΘΑΝΑΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥ ΜΑΥΤΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ/ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΨΑ ΛΙΓΟ
 #3329  από Manos29
 Παρ Μάιος 01, 2009 2:16 pm
Καλό μήνα σε όλους, Λένα ίσως φταίω και εγώ με τις .......... που έβαλα δεν έφυγε απλά εχεί περάση 1,5 χρόνος, τις τα έχω πεί όλα για την ms και συνεχίζει να κρατά μια συμεριφορά απομάκρυνσις απο τότε, ενω παλαιά οχι, κατάλαβα τη θές να μου πείς αλλά αυτό θα το δικαιολογούσα αν έβλεπε εμένα και το έπερνα επι πόνου και τα έβαφα μαύρα, εγω κατι τέτοιο δεν το εχω κάνει Λένα. Οταν ένας άνθρωπος του συμβαινει κάτι στη ζωη του και δείχνει στο συντροφό του οτι ολά οκ θα έρθουν και φάρμακα το 2010 και γενικά το ψάχνουν πολύ το θέμα, δεν δικαιολογήτε να κάνει έτσι. Να ξέρεις Λένα οτι ψάχνουν πολύ το βρίσκουν κιολας!!!! :D
 #3330  από LL--MM
 Παρ Μάιος 01, 2009 2:30 pm
Mάνο, καλώς όρισες :!: Το τελευταίο που θα ήθελα να κάνω θα ήταν να σου παιξω την ...Πολυάννα, που ευχαριστιόταν να βρίσκει κάτι ευχάριστο ακόμα και στα πιό δυσάρεστα: όμως, ακόμα και άν η σχέση σου εξαφανίστηκε, σκέψου πώς θα αισθανόσουν άν ήσουν στη θέση της συζύγου της εκατέρωθεν ιστορίας: Πές "Είναι τελικά πολύ ευχάριστο που δεν την είχες ήδη στεφανωθεί :evil: "

Εφετείο Ναυπλίου, 105/2000
"Οι διάδικοι τέλεσαν νόμιμο γάμο το έτος 1975 στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, κατά τους θείους και ιερούς Κανόνες της Ανατολικής και Ορθόδοξης του Χριστού Εκκλησίας, από τον οποίο απέκτησαν δυο τέκνα, τον Παναγιώτη και τη Μαρίνα, ηλικίας 23 και 20 ετών αντίστοιχα. Το έτος 1984 η εφεσίβλητη προσβλήθηκε από την ασθένεια "σκλήρυνσης κατά πλάκας" και η κατάστασή της άρχισε έκτοτε να επιδεινώνεται και ήδη αδυνατεί να βαδίσει και βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι. Ο εκκαλών συνήψε στο μεταξύ τα τελευταία χρόνια εξωσυζυγική σχέση και αποβλέπει στο γάμο, γεγονός, το οποίο δεν αρνείται. Ισχυρίζεται, ότι έχει διακοπεί η έγγαμη συμβίωση με την εφεσίβλητη από το έτος 1990, οπότε άρχισε να διαμένει με τους γονείς του, οι οποίοι κατοικούν στον πρώτο υπέρ το ισόγειο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας. Για να επέλθει, όμως, η διακοπή της έγγαμης συμβίωσης, θα πρέπει να εκλείψουν τα περιεχόμενα σ' αυτή δυο αναγκαία στοιχεία, ήτοι το σωματικό (corpus) και το ψυχικό (animus) [ΑΠ 313/1983 ΝοΒ 31, 1571 - ΑΠ 1642/1981 ΝοΒ 30, 829 - ΕφΝαυπλ 000/1999 αδημ - ΕφΔωδ 298/1998 αδημ. - ΕφΑθ 8103/1996 αδημ.]. Εμφανίζεται δε αυτή, υπό δυο μορφές, είτε δηλαδή ως αποχώρηση από τη συζυγική στέγη, είτε ως αποπομπή [βλ. Γ. Κουμάντος, ΟικογενΔ, τομ. Α', σε. 163 - Δ. Καλλίνικου, στο Α. Γεωργιάδη/Μ. Σταθόπουλου, ΑστΚ, τομ. VII, εκδ. 1991, ΟικογενΔ, στο αρθ. 1391/ΙΙΙ, σελ. 218 επ. και κυρίως 219]. Τα τελευταία χρόνια αποδεικνύεται πως υπάρχει έλλειψη ψυχικής επαφής μεταξύ των διαδίκων, που οφείλεται αφενός μεν στο γεγονός της ασθένειας της συζύγου και αφετέρου στη σύναψη της εξωσυζυγικής σχέσης.`Ομως, ο εκκαλών παρέμεινε στη συζυγική κατοικία και οι σποραδικές επισκέψεις του στο σπίτι των γονέων του δεν μπορούν να προσδώσουν μορφή οριστικής διακοπής της έγγαμης συμβίωσης, όπως αβάσιμα αυτός ισχυρίζεται, αφού συνέχιζε να διαμένει πλησίον της οικογενείας του και επιδεικνύει ενδιαφέρον γι' αυτή. Αξιοσημείωτο δε είναι το γεγονός, ότι την Τσικνοπέμπτη του έτους 1994 επισκέφθηκε τη συζυγική κατοικία η Μ. Κ. συνοδευόμενη από τον αδελφό της εφεσίβλητης.Οπως κατηγορηματικά αυτή καταθέτει, κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς της συζήτησαν με τους διαδίκους και τίποτε δεν έδειχνε, ότι αυτοί βρισκόντουσαν σε διάσταση ή, τουλάχιστον, ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα στο γάμο τους. Αλλά και από τις καταθέσεις των υπολοίπων μαρτύρων αποδεικνύεται, ότι τουλάχιστον μέχρι το έτος 1996 δεν είχε επέλθει διακοπή της έγγαμης συμβίωσης. Ο εκκαλών φρόντιζε την εφεσίβλητη και επισκέπτονταν μαζί τους γιατρούς της, οι οποίοι την παρακολουθούσαν. 'Ηδη, αυτός έχει ασκήσει και δεύτερη αγωγή με βάση την τετραετή διάσταση υπολογίζοντας μεταγενέστερο χρόνο διακοπής της έγγαμης συμβίωσης. Κατ' ακολουθίαν των ανωτέρω, δεν αποδεικνύεται, ότι οι διάδικοι βρίσκονται σε συνεχή διάσταση για μία τουλάχιστον τετραετία από τον Αύγουστο του έτους 1990 μέχρι το χρόνο της πρώτης συζητήσεως της αγωγής...

Το λέει και το δικαστήριο, ρε παιδιά, και λάθος να κάνει, έχει την ισχύ να το πραγματοποήσει... Εμείς, τι ισχύ έχουμε, σας παρακαλώ :?: :?: :?:

Καλό κουράγιο σε όλους :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8