• Προβληματισμός...

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.

Το http://www.mssociety.gr είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ γι αυτούς που έχουν MS

Έχω MS και Συμφωνώ
6
17%
Έχω MS και Διαφωνώ
13
37%
Έχω MS και Δεν με απασχολεί
14
40%
Δεν έχω MS
2
6%
 #3158  από LL--MM
 Τετ Απρ 29, 2009 2:57 pm
Αόρατε, εδώ δεν κατηγορούμε τους αλλοδαπούς γενικά: ομολογουμένως, ακόμα και εγώ είπα πράγματα "άκομψα", ώς προς το που "βρήκε τη διάγνωση" το άτομο αυτό. Το θέμε ΔΕΝ είναι αυτό. Αυτή τα ήθελε και τα έπαθε, αλλά, σε τελευταία ανάλυση, είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης.
Πρόβλημα, όμως, όπως έχουμε ήδη πεί, καθιστά το γεγονός ότι είναι γενικά αποδεκτό ότι μερικοί μπαίνουν εδώ θεωρώντας ότι:
α. ώς ανάπηροι, είμαστε ενα είδος χριστιανών στο τσίρκο της Ρώμης, ότι
β.τη βρίσκουμε με την κατάσταση αυτή,
γ.μόνο και μόνο επειδή συζητάμε τα (ομολογουμενως άλυτα) προβλήματά μας :o όλοι δικαιούνται να μας χαζεύουν, και
δ.επειδή δεν έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση :o (να γίνουμε απο μόνοι μας καλά) και έτσι τολμάμε να τους ενοχλούμε με το πρόβλημά μας αυτό, οφείλουμε να γίνουμε, τουλάχιστον για το γενικό καλό, κάποιου είδους μεγαλύτερο θέαμα, τέλος πάντων.
δ. ο Πανελλήνιος Ιατρικος Σύλλογος δε μαζεύει τα μέλη του που λένε πως είναι σαν εμάς, και τα ύφη, τα "attitudes" των υγειών από το ύψος της κατάρτησης τους που δεν κάνουν αλλο παρά να βαράνε ισχύ, αυξάνουν την ανοχή του κοινού στα ψέματα που μας απευθύνονται και τη γενική απαξίωση που, εκ των πραγμάτων, βιώνουμε κάθε μέρα

Που ακριβώς έχω άδικο;
Μήπως είδες κανέναν καταρτισμένο ή κανέναν πολιτικό (μη σκπ) να έρθει να μας βοηθήσει; Κάπου είδα το όνομα μιας πρώην υπουργού στη λίστα μας, αλλά δεν έχει δημοσιεύσει τίποτα.
Κανένα κόμμα δε μας έχει βοηθήσει ουσιαστικά μέχρι τώρα, μην περιμένατε κάτι άμεσο :evil:

Μπράβο Ελενάκι, βλέπεις ότι τα καταφέρνεις μια χαρά χωρίς τη γιαγιά; :D
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Τετ Απρ 29, 2009 3:03 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #3159  από elena
 Τετ Απρ 29, 2009 3:00 pm
ΜΙΜΙΚΑ έγραψε:Μαλλιοκούβαρα θα γίνουμε πάλι σήμερα :D (είναι ανάδρομοι οι πλανήτες πάλι?)
και εγώ το ίδιο σκέφτηκα!!!!στην δουλειά 2 μέρες γίνεται της.....Κορέας!!!
αλλά εγώ εκεί ...βράχος...μέχρι πότε δεν ξέρω!!!
 #3160  από litsaM
 Τετ Απρ 29, 2009 3:01 pm
Μιμικα αναπηρη εσυ?Αν ηταν ετσι οι αναπηρες...ποιος τη χαρη τους :)
 #3161  από elena
 Τετ Απρ 29, 2009 3:03 pm
ΜΙΜΙΚΑ έγραψε:Εχω βαθμό αναπηρίας και παίρνω και επίδομα και ανήκω και στους ΑΜΕΑ. Αρα???

ΝΑΙ,ΝΑΙ ,πρέπει να πας στον ψυχολόγο σου!!!
συγνώμη ,αλλά εγώ αυτό κατάλαβα!!!!

Πως τις γεμίζουμε έτσι τις σελίδες.....είμαστε άπαιχτοι!!!
 #3162  από butterfly-
 Τετ Απρ 29, 2009 3:15 pm
Αγαπητέ φίλε αόρατε, σίγουρα κανένας δεν είχε πρόθεση να μιλίσει έτσι για άτομα σαν εσένα, που σίγουρα βρίσκονται εδώ, από αγάπη για τα δικά τους πρόσωπα.
Ο Νικόλας που ξεκίνησε όλα αυτό, είμαι σίγουρη πως όσα έγραψε, δεν τα έγραψε για όσους μπαίνουν εδώ από ενδιαφέρον, για τους δικούς τους, (πράγμα που τους τιμά) αλλά από αγανάκτηση για όλο αυτό που του συναίβη. Θα συμφωνήσω μαζί σου, πως διαβάζοντας όλη τη συζήτηση, κάποια πράγματα ίσως ήταν λίγο άδικα για τους μη πάσχοντες απο ΣΚΠ οπως ειπώθηκαν, αλλά πιστεύω πως στόχο είχαν αποκλειστικά και μόνο το συγκεκριμένο άτομο που χρησιμοποίησε δόλο (ποιός ξέρει γιατί), και όχι για όλους. Νιώθω πως όλο αυτό έγινε από συμπάθεια και συμπαράσταση προς τον Νικόλα.
Εδώ, σ' αυτή τη "γειτονιά" όπως λέει και ο φίλος μας ο Χρήστος είμαστε όλοι μια παρέα με κοινές ανησυχίες και παρόμοιες εμπειρίες. Χαιρόμαστε με τη χαρά του άλλου, και πονάμε με τον πόνο του άλλου. Κι ας μη έχουμε δει καν, ο ένας το πρόσωπο του άλλου. Ο δόλος, οι κακίες και οι κόντρες, δεν είναι για μας. Πίστεψε λοιπόν πως είσαι ευπρόσδεκτος σ' αυτή την παρέα, και συνέχισε με όλη σου τη δύναμη, να συμπαραστέκεσαι στη συναίκα σου, γιατί το έχει ανάγκη.

Να είστε όλοι καλά
 #3163  από LL--MM
 Τετ Απρ 29, 2009 3:17 pm
Η αναπηρία είναι νομικός χαρακτηρισμός για μια κατάσταση έλλειψης υγείας ή αποτέλεσμα ατυχήματος. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ χαρακτηρισμός ανικανότητας, ακαταλληλότητας ή ηθικής ανεπάρκειας. Μας αρέσει - δε μας αρέσει, είμαστε ανάπηροι. Αν έπρεπε να αντιμετωπίσουμε μόνο τα προβλήματα της αναπηρίας αυτής τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα.

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΌΣ ΟΜΩΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟΣ, ακόμα και μεταξύ μας, ΛιτσάκιΜΜΜ. Δυστυχώς, όλοι μας, ακόμα κι εμείς, επαναλαμβάνουμε τη λέξη με το δεύτερο νόημά της... :(

Υ.Γ.: Σαφώς θα έβαζα ΝΑΙ στην πρώτη επιλογή, Αόρατε, αν:
α. είχες προσθέσει: εξαιρούνται τα μέλη των (βοηθούντων) οικογενειών των σκπ, και των άλλων όσων προσφέρουν ενεργή συμπαράσταση στα μέλη και/ή το σύνολο.
β. ο Στάθης μας ειχε τη δυνατότητα να ελέγξει τα χαρτιά και τις μαγνητικές οποιουδήποτε μπαίνει εδω μέσα.

Όπως βλέπεις, αυτό είναι ανέφικτο... :roll:

Ετσι κι αλλιώς όμως, εσύ, εφ' όσον είσαι παντρεμένος και παραστέκεσαι σε μια δικιά μας, έχεις μια θέση εδώ, όσο κρατάει η κατάσταση αυτή. ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΞ ΑΓΧΙΣΤΕΊΑΣ :D . Φυσικά, όταν όλοι γίνουμε καλά, θα μπορέσουμε να σε ανακηρύξουμε και επίτιμο μέλος :D . Οι συναναστροφές όμως με ξένους, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ, ΔΥΣΤΥΧΏΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑ ΖΩΟΛΟΓΙΚΌ ΚΗΠΟ μόνο κακά μπλεξίματα προκαλούν επί του θέματός μας, όσο και να θέλαμε όλοι το αντίθετο :(

Και ένα τελευταίο: Εσύ, πως αντιδρας όταν η γυναίκα σου αναγκάζεται να υποστεί οποιαδήποτε από τις παραπάνω συμπεριφορές :?:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Τετ Απρ 29, 2009 6:18 pm, έχει επεξεργασθεί 6 φορές συνολικά.
 #3165  από αλεξανδρος1
 Τετ Απρ 29, 2009 3:38 pm
Ο καθένας μπορεί να μπαίνει και να ενημερώνεται για την σκπ αρκεί να μην μας θεωρεί κατώτερους όταν μιλάει μαζί μας και να μην προσβάλει την νοημοσύνη μας και την αξιοπρέπεια μας. Γιατί όταν παριστάνει ότι έχει σκπ αυτό κάνει. Αόρατε αυτό που κάνεις σε τιμά σαν άνθρωπο και δείχνει το πόσο νοιάζεσαι για την γυναίκα σου και τέτοια άτομα είναι πάντα καλοδεχούμενα.
 #3167  από litsaM
 Τετ Απρ 29, 2009 4:41 pm
LL-MM μου εχεις δικιο οπως το λες.Με αυτη τη λογικη ειμαστε ολοι αναπηροι .Εγω απλα ηθελα να τονισω στη Μιμικα οτι υπερβάλλει ως συνηθως οπως κι εσυ αλλωστε :) γιατι βαση του τι γραφατε στο forum κι οι δυο σας κατα καιρους εγω περιμενα 2 μεγαλες κυρίες και ειδα 2 γυναικες νεοτατες και μια χαρα (εμφανησιακα τουλαχιστον)!
 #3171  από LL--MM
 Τετ Απρ 29, 2009 5:57 pm
Όχι, είμαστε μια μειοψηφία, αλλά οι "μη ανάπηροι" δίνουν έναν ορισμό αποκλεισμού σ' αυτή τη λέξη, (που κακώς υιοθετήσαμε ΚΑΙ εμείς), έτσι που η ζωή μας επηρεάζεται πολύ περισσότερο από τα όποια προβλήματα υγείας.
Να είσαι καλά, γιατί, τον εαυτό σου που τον βάζεις; Και τη Λίτσα και την Έλενα; Όσο κι αν δεν είναι πάντα έτσι, όλοι προσπαθήσαμε να κάνουμε μια εμφάνιση του στυλ: «Η σκπ δε θα περάσει…»
 #3174  από Νικόλας
 Τετ Απρ 29, 2009 7:00 pm
Καλησπέρα σας,
Αόρατε εγώ δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να σε κάνω να νιώθεις ξένος ή άβολα εδώ στο φόρουμ. Αντίθετα ( και μπορείς να το δεις ) ανάφερα ότι καλά κάνεις και είναι χρέος σου νομίζω να είσαι εδώ στο φόρουμ. Το ίδιο θα έκανα στη θέση σου, το ίδιο θα έκανε και ο πατέρας μου πριν 18 χρόνια εάν υπήρχε το internet. Γιατί και εγώ από εδώ ενημερώθηκα. Νιώθω άσχημα εάν σε έκανα να αισθανθείς όπως λες, ή όποιον έκανα να νιώσει έτσι, και σου ζητάω δημοσίως συγνώμη. Δεν είχα αυτή την πρόθεση. Σε καμία όμως περίπτωση δεν δέχομαι την κοροιδία, το ψέμα και την εκμετάλευση από κάποιους ανοίδεους και υποκριτές που στόχο έχουν να μην πω και εγώ τι. Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω ότι δεν είμαι ρατσιστής, πρώτον γιατί η γυναίκα μου δεν είναι ελληνίδα και δεύτερον είμαι ένας καταξιομένος διευθυντής στο χώρο των ξενοδοχείων. Επίσης θα σου πω ότι δεν θα ψηφίσω, γιατί δεν καταλαβαίνω το στόχο αυτού του δημοψηφίσματος, αλλά εάν με ρωτούσες θα σου έλεγα ότι θα ήθελα όλους τους Έλληνες ή ξένους με ή χωρίς ΜΣ στο φόρουμ αυτό για να έχουν γνώση. Πάντα βέβαια τους καλοπροέραιτους όπως είσαι και εσύ! Να είσαι καλά σου εύχομαι, και καλή μας δύναμη!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9