• ερωτήσεις που ........ φοβαμαι!!

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #63681  από Γιάννης
 Παρ Νοέμ 11, 2011 11:45 am
monogramma έγραψε:τι να σου πω ρε γιαννη.ετσι μου ειπε.....
Κοριτσάκι μου, αυτό που ήθελα πάντα μέσα σ' αυτό το φόρουμ, ήταν και είναι, να μην απογοητεύουμε τους νεώτερους συμπάσχοντες και να μην τους οδηγούμε σε εικασίες και απογοητευτικά σενάρια που "ίσως" τους συμβούν. Θέλεις μια συμβουλή από έναν 45άρη και σύμφωνα με τα λεγόμενα του γιατρού σου μάλλον αναλώσιμο (εξ ου και τα αναψοκοκκινισμένα emoticons);
Μην ξαναμπείς στο φόρουμ, ούτε σ' αυτό, ούτε σε κάποιο άλλο σχετικό με την ασθένεια, ζήσε τη ζωή σου όσο γίνεται καλύτερα γίνεται, απλά πρόσεχε τις υπερβολές.
 #63682  από soulla
 Παρ Νοέμ 11, 2011 11:59 am
ΑΝ ΜΕ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΗΣΩ ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΩ...ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ _Η_ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΗΡΘΕ :scared-eek: :scared-eek: ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΕ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΝΑ ΡΙΞΕΙς ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙς ΟΤΙ ΟΛΟς Ο ΚΟΣΜΟς ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙς ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗς ΖΩΗς ΜΑς :romance-kisscheek: ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΓΩ ΣΟΥ ΛΕΩ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙς ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙς ...ΑΥΤΗ ΕΙ ΝΑΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΣΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΟΜΟΡΦΕς ΣΤΙΓΜΕς.......ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΗ ΖΗΣΕ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΥΠΕΡΒΟΛΕς :greetings-waveyellow:
 #63693  από monogramma
 Παρ Νοέμ 11, 2011 1:36 pm
Σκέφτομαι ότι θέλω να ξέρω όσα μπορώ περισσότερα ώστε να κάνω το καλύτερο δυνατόν που περνάει από το χέρι μου!! Μ αρεσει να μπαίνω στο φορουμ όχι μόνο για να ενημερωνομαι αλλά και γιατί μ αρεσει να συζηταω με συμπασχοντες. νιωθω ότι έχω κάτι κοινό και μπορούν να καταλάβουν κάποια πράγματα και να εξηγήσουν επίσης καλύτερα από κάποιον που δεν έχει τη νόσο.....
γιάννη μου, αυτό μου είπαν και γενικά..η γιατρός μου, άλλοι ασθενείς, η μαμά μου. αλλά αλήθεια έχω ένα μικρόβιο που θέλω να ξέρω τα παντα!!!!!! :violence-hammer: :violence-hammer:
ευχαριστώ για τις απαντήσεις....soulla Ηρθε δεν λες τίποτα...και δεν ξεκουμπίζεται κι ολας ..μπαστακας!! χαχαχαχαχα :lol: :lol:
 #63701  από maria72
 Παρ Νοέμ 11, 2011 4:50 pm
Γιάννης έγραψε:
monogramma έγραψε:τι να σου πω ρε γιαννη.ετσι μου ειπε.....
Κοριτσάκι μου, αυτό που ήθελα πάντα μέσα σ' αυτό το φόρουμ, ήταν και είναι, να μην απογοητεύουμε τους νεώτερους συμπάσχοντες και να μην τους οδηγούμε σε εικασίες και απογοητευτικά σενάρια που "ίσως" τους συμβούν. Θέλεις μια συμβουλή από έναν 45άρη και σύμφωνα με τα λεγόμενα του γιατρού σου μάλλον αναλώσιμο (εξ ου και τα αναψοκοκκινισμένα emoticons);
Μην ξαναμπείς στο φόρουμ, ούτε σ' αυτό, ούτε σε κάποιο άλλο σχετικό με την ασθένεια, ζήσε τη ζωή σου όσο γίνεται καλύτερα γίνεται, απλά πρόσεχε τις υπερβολές.

Γιαννη παρόλο που δεν σε ξερω, σε <πάω>, οποτε παίρνω το θάρρος κι αν το παρακάνω μπορείς να μου θυμώσεις :romance-kisscheek:
1ον αλλαξε σε παρακαλώ αυτη την φωτό γιατί θα πάθω επιληψία!!
2ον είναι λογικός ο θυμός για τα λεγόμενα της γιατρου της φίλης μας αλλά απ΄την άλλη δεν είναι λογικό σε μια νεαρη με πρωτοεμφανιζόμενη νόσο να πει περίμενε να το δοκιμάσουν άλλοι????αν είχε σοβαρό πρόβλημα δεν θα της το ελεγε
και 3ον και για μενα κυριότερο της είπε οτι<< αυτο το φάρμακο δεν σάφηνει ανάπηρη>>.

εγω αυτο κραταω συν το ότι δυστυχως εγω δεν μπορώ να το πάρω.. :handgestures-salute: :romance-kisscheek:
 #63706  από Γιάννης
 Παρ Νοέμ 11, 2011 6:03 pm
monogramma έγραψε:γιάννη μου, αυτό μου είπαν και γενικά..η γιατρός μου, άλλοι ασθενείς, η μαμά μου. αλλά αλήθεια έχω ένα μικρόβιο που θέλω να ξέρω τα παντα!!!
Απ' ότι έχω καταλάβει τα συμπτώματά σου είναι πολύ light και σου εύχομαι μέσα από την ψυχή μου να παραμείνουν έτσι μέχρι να βρεθεί η θεραπεία για την κωλοαρρώστια. Γιατί πρέπει να μπαίνεις στη διαδικασία να φορτώνεις την ψυχολογία σου με εμπειρίες άλλων με ίσως πολύ βαρύτερα συμπτώματα; Γιατί εσύ ένα νέο κορίτσι να οδηγείς ασυνείδητα τον εαυτό σου να αποδεχθεί τον όρο "ανάπηρος" και να ταυτιστεί πχ με μένα που με δυσκολία (και με μπαστούνι) κάνω 20 βήματα; Προσωπικά το θεωρώ επιβαρυντικό και δεν στο προτείνω. Η αλήθεια είναι ότι ξέρω κι άλλες περιπτώσεις παρόμοιες με τη δική σου που συνεχίζουν να επισκέπτονται το φόρουμ. Τα ίδια λέω κι εκεί, τα ίδια λέω και σε σένα. Είναι η άποψή μου και δεν πρόκειται να την αλλάξω. Ζήσε τη ζωή σου μακριά από τον (βαρύ) όρο ανάπηρος. Άλλωστε δεν είσαι και το πιο πιθανό είναι να μη γίνεις ποτέ.
maria72 έγραψε:Γιαννη παρόλο που δεν σε ξερω, σε <πάω>, οποτε παίρνω το θάρρος κι αν το παρακάνω μπορείς να μου θυμώσεις
1ον αλλαξε σε παρακαλώ αυτη την φωτό γιατί θα πάθω επιληψία!!
2ον είναι λογικός ο θυμός για τα λεγόμενα της γιατρου της φίλης μας αλλά απ΄την άλλη δεν είναι λογικό σε μια νεαρη με πρωτοεμφανιζόμενη νόσο να πει περίμενε να το δοκιμάσουν άλλοι????αν είχε σοβαρό πρόβλημα δεν θα της το ελεγε
και 3ον και για μενα κυριότερο της είπε οτι<< αυτο το φάρμακο δεν σάφηνει ανάπηρη>>.

εγω αυτο κραταω συν το ότι δυστυχως εγω δεν μπορώ να το πάρω..
1. Τι παθαίνετε ρε γαμώτο με τα avatar μου; Επειδή <με πας> το άλλαξα. Beavis and Butthead γουστάρεις; Αν όχι πέστο, τρελαίνομαι να ψάχνω για avatar.
2. Δεν θύμωσα με κανέναν. Μόνο με την κακή τύχη του πειραματόζωου.
3. Ο γιατρός είπε μεγάλη μ@λ@κία (ως συνήθως)
4. Γιατί δεν μπορείς να το πάρεις; Sorry αν το έχεις ήδη πει αλλά δεν το θυμάμαι.

ΥΓ. Πω πω, κι αυτό αντενδείκνυται για επιληπτικούς, το αλλάζω πάραυτα.
 #63713  από maria72
 Παρ Νοέμ 11, 2011 7:40 pm
Γιάννης εγραψε:
1. Τι παθαίνετε ρε γαμώτο με τα avatar μου; Επειδή <με πας> το άλλαξα. Beavis and Butthead γουστάρεις; Αν όχι πέστο, τρελαίνομαι να ψάχνω για avatar.
2. Δεν θύμωσα με κανέναν. Μόνο με την κακή τύχη του πειραματόζωου.
3. Ο γιατρός είπε μεγάλη μ@λ@κία (ως συνήθως)
4. Γιατί δεν μπορείς να το πάρεις; Sorry αν το έχεις ήδη πει αλλά δεν το θυμάμαι.

ΥΓ. Πω πω, κι αυτό αντενδείκνυται για επιληπτικούς, το αλλάζω πάραυτα.[/quote]

1.?????
2. αν σε βοηθησει θαναι καλη τυχη όμως.....
3.δεν συμφωνω απόλυτα
4.βραδυκαρδία
ΥΓ.Δεν είμαι επιληπτική.
 #63716  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Νοέμ 11, 2011 8:25 pm
monogramma,λες οτι................ '' 3.Ξέρω ότι υπάρχει ένα χάπι που βγήκε πρόσφατα με το οποίο στην ουσία δεν μένεις αναπηρος αλλά η γιατρός μου είπε ότι δεν θα μου το δώσει γτ είμαι πολύ μικρή ακόμα και θέλει να δει τις παρενέργειες σε πιο μεγάλους ανθρώπους.να δοκιμαστεί από άλλους πρώτα πιο μεγάλους. δλδ... θέλω να ρωτήσω... τι παρενέργειες έχει αυτό το χάπι..όχι οτι θα το πάρω τώρα αλλά για να ξέρω. ''
:think: :think: :think: :think: :think: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: Και πώς ξερει η νευρολογος οτι το χαπι εμποδιζει την αναπηρια ? Το χαπι ειναι νεο φαρμακο !!! Δεν υπαρχει εμπειρια, ουτε σε σχεση με τα αποτελεσματα του, ουτε σε σχεση με τις παρενεργειες του !!! Ολα οσα ξερουν οι γιατροι,τα ξερουν απο την πειραματικη φαση !!!! Μηπως υπαρχει ασθενης,ας πουμε 70 χρονων, που νοσησε στα 30 του, ξεκινησε το χαπι στα 40 του και σημερα ειναι μια χαρα και μαλιστα, χωρις να τον εχουν ταλαιπωρησει οι παρενεργειες ??? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ !!!! Το χαπι ειναι νηπιο ακομα !!!! Επισης, ολα τα φαρμακα που χρησιμοποιουνται σημερα,υποσχονται ΠΙΘΑΝΗ καθυστερηση της εξελιξης της νοσου ή ΠΙΘΑΝΗ μειωση των υποτροπων!!!!!!! Ο,τι κατσει ,δηλαδη.... :teasing-tease: Το εχουν πολυδιαφημισει...θα μας σωσει,λενε,απο τις ενεσεις...τα τσιμπιματα...τα σημαδια... :obscene-hanged: Ας βρεθει το ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ φαρμακο...κι ας ειναι σε οποια μορφη θελουν...ας ειναι σε μορφη ενεσεων...για ελεφαντες.....!!!! Αρκει να ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ !!!!! Αυτα περι χαπιου :sad-pacing: υγ. ας ξεκαθαρισουμε κατι ακομα ! Αναπηρια δεν σημαινει ΜΟΝΟ κινητικη αδυναμια ή δυσκολια ! Αναπηρια ειναι καθε τι που δυσκολευει τη ζωη μας και, δυστυχως ή ευτυχως, δεν φαινεται παντα !!!
 #63719  από monogramma
 Παρ Νοέμ 11, 2011 9:18 pm
ναι βασικά αυτό μου είπε ..ότι μπορεί να... μάλλον θα.. δεν είπε σίγουρα.εγω δεν το έθεσα καλά....

γιαννη μου φαινεται δεν με πας καθόλου και θες να με ξεφορτωθεις!!! :lol: :lol: :lol: :lol: (πλακα κανω)
 #63721  από Π.Μ79
 Παρ Νοέμ 11, 2011 9:26 pm
Γιάννη βάλε ό,τι αβατάρ γουστάρεις και μη μασάς.

Αυτό που είπε η νευρολόγος σου περί του χαπιού, είναι ακριβώς τα ίδια που λένε για όλα τα φάρμακα.
Ίσως, αν, ευελπιστούμε και φύκια μεταξωτά.

Μία φορά ρε γαμώτο να βρεθεί ένας νευρολόγος που θα πει στον ασθενή του:

"Η σκπ είναι άγνωστη ασθένεια στο πότε κτυπάει, πού κτυπάει και το σημαντικότερο γιατί κτυπάει.
Από κει και πέρα, τα μέχρι τώρα αποδεκτά είναι οι ιντερφερόνες και άλλα φάρμακα, τα οποία επίσης δεν έχουν αποδείξει 100% ότι βοηθάνε.
Από κει και πέρα πρόσεχε αυτό και εκείνο και ο θεός να σε βοηθήσει."

Ακούγεται σκληρό και ωμό μεν, αλλά προσωπικά τέτοια ειλικρίνια, θα τη γούσταρα πολύ.

Μαρία, δε συμφωνείς. Γιατί?

Αυτά που έγραψε η Άννα συν άπειρα που θα μπορούσαμε να γράψουμε ακόμα, είναι σωστότατα και αποδεδειγμένα.
 #63724  από Γιάννης
 Παρ Νοέμ 11, 2011 9:28 pm
monogramma έγραψε:γιαννη μου φαινεται δεν με πας καθόλου και θες να με ξεφορτωθεις!!! (πλακα κανω)
Αν είσαι η γλυκούλα του avatar θέλω να σου κάνω γούτσου γούτσου
maria72 έγραψε:ΥΓ.Δεν είμαι επιληπτική.
Δεν υπονόησα κάτι τέτοιο βρε πουλάκι μου, απλά έχω τις τελευταίες μέρες μια ζαλάδα..... :confusion-seeingstars: