inikols έγραψε:To FA(fractional anisotropy) αποτελεί παράμετρο του DTI (Diffusion Tensor Imaging). Χοντρικά, η τεχνική αφορά την ακεραιότητα των νευρικών ινών. Η ελάττωση του FA είναι στοιχείο διαταραχής της ακεραιότητας των νευρικών ινών της περιοχής.Γεια σου, inikols!
Πρώτη σου δημοσίευση στο forum και διερωτώμαι: Τί πρόσθεσες σε ό,τι έχει ΗΔΗ γραφτεί παραπάνω; Μόνο την επεξήγηση της συντομογραφίας DTI = Diffusion Tensor Imaging βρίσκω!
Από την άλλη ΔΕΝ δηλώνεις αν είσαι ασθενής με ΣκΠ ή όχι και, μετά την αγγλιστί ανάλυση της συντομογραφίας, μας δίνεις και μια "χοντρική" άποψη περί "ακαιρεότητας" των νευρικών ινών.
Μα έκανες "Εγγραφή: Σάβ Ιαν 30, 2010", τόσο καιρό θα έπρεπε να έχεις καταλάβει ότι περισσότερο ίσως χρειαζόμαστε σύσταση για κανέναν γιατρό στην Ελλάδα που να καταλαβαίνει να διαβάζει DTI, παρά αναλύσεις συντομογραφιών και "χοντρικές" απόψεις. Ή μήπως είσαι γιατρός και θέλεις να μάς διευκολύνεις με εξηγήσεις;
Σαφές ότι "τα έχω πάρει" με το "ύφος" της απάντησής σου, αμφιβάλλω αν διάβασες το thread απ' την αρχή και διερωτώμαι ποιός ο λόγος αυτής σου της απάντησης και ποιός ο ρόλος σου εδώ, γενικότερα.
Ειλικρινά, αν θέλεις να συζητήσουμε για τον Τανυστή Διάχυσης, ως μαθηματικό μοντέλο για την περιγραφή της διάχυσης (συντελεστές διάχυσης για έξι διαφορετικές διευθύνσεις, υπολογισμοί, κλπ), γι' αυτό το "εργαλείο" που μάς επιτρέπει την απεικόνισητων των ("βλαμμένων", σ' εμάς) νευρώνων του εγκεφάλου μας, τη γνωστή "Απεικόνιση του Τανυστή ∆ιάχυσης (Diffusion Tensor Imaging- DTI)", να το κάνουμε, αλλά ΟΧΙ ΕΔΩ, στο forum. Να πάμε στο Πολυτεχνείο!
Χτυπιώμαστε κάποιοι για να μπορούμε να μιλάμε κατευθείαν "για την ταμπακιέρα", που λέει κι ο Billios, να βγάζουμε απ' την έρευνά μας τα ουσιαστικά και να τα συζητάμε, να λύνουμε μεταξύ μας απορίες που δεν μάς λύνουν οι γιατροί και να το κάνουμε όλο αυτό με λόγια απλά και κατανοητά σε μη-γιατρούς και μη-μηχανικούς και μη-ό,τι άλλο δεν είναι υποχρεωμένος να είναι ο ΣκΠ ΠΑΣΧΩΝ που γυρίζει εδώ μέσα για να βρει πληροφορίες, ψυχική υποστήριξη, εμπειρία από συμπάσχοντες και τα συναφή. Για "άλλες" αναζητήσεις ή διατυπώσεις απόψεων, στα ΣΥΝΕΔΡΙΑ, παρακαλώ!
Εύα ("παρμένη")

Υ.Γ. Εγώ δεν γράφω ΡΜ, όταν τα παίρνω. Τότε ακριβώς είναι που γράφω δημόσια - το έχετε ήδη δει στο περιστατικό με το Ερωτηματολόγιο της Μεταπτυχιακής Φοιτήτριας. Κι αν κάποια Μέλη ή Διαχειριστές διαφωνούν με αυτήν μου τη στάση, παρακαλώ δημόσια να μού το δηλώσουν και θα την αλλάξω, δηλαδή θα περιοριστώ στο Coffee Break αυτού του forum. Πάω να ταΐσω το μαύρο το σκυλί μου.

We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them. - Albert Einstein