• Η τέλεια λύση που βρίσκει ο εγκέφαλος... Η νόσος ως μεταφορά

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #62705  από Vassiliki
 Τετ Οκτ 26, 2011 9:14 pm
Καλησπέρα σε όλους,

το "ανέβασα" χωρίς κανένα περαιτέρω σχόλιο, διότι, ήδη, τα σχόλια που ακολουθούν την ανάρτηση του άρθρου στη Lifo είναι ποικίλα και προς πάσα κατεύθυνση.

Πάντως στην μέχρι τώρα διαδρομή μου με την ΣΚΠ έχω καταλάβει ότι ο καθένας μας έχει την "αλήθεια" του και ότι η κάθε αλήθεια είναι σωστή και ταιριάζει στον καθένα μας προσωπικά και ατομικά.

Εμένα από το άρθρο με άγγιξε αυτή η θεωρία των εσωτερικών συγκρούσεων. Πιστεύω ακράδαντα ότι μια τέτοια εσωτερική σύγκρουση πυροδότησε την εμφάνιση της σκλήρυνσης σ'εμένα και ότι εσωτερικές συγκρούσεις που δεν καταφέρνω να ελέγξω αποτελεσματιά συνδέονται με τις ώσεις μου.

Δεν αρνούμαι την κλασσική ιατρική, αντιθέτως παίρνω κανονικότατα την αγωγή μου, αλλά παράλληλα προσπαθώ να βρω καλύτερες εσωτερικές ισορροπίες.
 #62709  από monogramma
 Τετ Οκτ 26, 2011 9:30 pm
πάρα πολύ ενδιαφέρον.... δεν ξέρω τι ισχύει και τι όχι αλλά θα θελα πολύ να ναι θέμα ψυχολογίας γιατί τώρα είμαι πραγματικά καλά...
 #62746  από Nick.
 Πέμ Οκτ 27, 2011 1:08 pm
Πιστεύω ιδιαίτερα στην δύναμη της "θετικής ενέργειας" και της "θετικής σκέψης" και πως η ψυχική και σωματική υγεία δεν μπορούν να επιτευχθούν αν δεν υπάρχει αγάπη προς τον εαυτό μας και την ζωή μας. Επίσης, διακρίνω κάποια χαρακτηριστικά στην προσωπικότητα του άντρα μου που σίγουρα "δηλητηριάζουν" τη σκέψη και στάση ζωής του. Όμως, συνεχίζω να πιστεύω πως δεν τίθεται θέμα γρουσουζιάς, αλλά γκαντεμιάς.
Όσο γρουσούζης και να είσαι, δεν παθαίνεις ΣΚΠ. Μπορεί με τη στάση σου και τις επιλογές σου να επιβαρύνεις την πορεία της νόσου, αλλά δεν την προκαλείς.