• ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #60861  από ΑΝΤΙΓΟΝAKI
 Τετ Σεπ 28, 2011 9:02 pm
anty καλώς ήρθες και να είσαι καλά για εσένα και για το παιδί σου.
Σου εύχομαι και στο δεύτερο με το καλο.
Πριν διαγνωστώ είχα μία αιφνίδια τύφλωση και στα δύο μάτια για μία ώρα περίπου. Έκτοτε, ευτυχώς τίποτα.
Ενημέρωσέ μας για το πόρισμα της Δευτέρας και του γιατρού σου.
 #60880  από Vassiliki
 Πέμ Σεπ 29, 2011 12:15 am
Καλωσόρισες Άντυ !

Θάμπωμα είχα και εγώ στο αριστερό μάτι και πόνο στην κίνηση του, και δεν ξεχώριζα σωστά τα χρώματα, το 2003 όταν ξεκίνησε η ΣΚΠ. Βέβαια τότε είχα έντονα κινητικά προβλήματα στην δεξιά μεριά (πόδι - χέρι), οπότε το θάμπωμα ήταν δευτερεύον. Έφυγε με κορτιζόνη τότε, ωστόσο, σχετικά σύντομα, λίγους μήνες μετά, είχα καινούρια ώση μόνο με θάμπωμα στην όραση και πόνο στην κίνηση του ματιού. Κορτιζόνη μου έδωσαν και πάλι.
Οπτική νευρίτιδα είχαν πει, η όραση μου ήταν 10/10, αλλά αυτό που μου κάνει εντύπωση ήταν ότι συνέχεια με ρωτούσαν εάν έχω διπλωπία (σαν να ήταν λιγότερο σημαντικό το θάμπωμα από την διπλωπία!).

ΥΓ. άσχετο, αλλά μόλις πριν σε καλωσόρισε το Αντιγονάκι (κάπου εδώ θα τριγυρίζει) οπότε δράττομαι της ευκαιρίας για να της πω " Αντιγονάκι μου σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και την θερμή σου υποδοχή. Τα καλύτερα εύχομαι και για σένα"
 #60995  από anty
 Παρ Σεπ 30, 2011 7:58 pm
Γεια σας και παλι!!!
Πηγα προχθες στην νευρολογο και μου ειπε οτι απο την στιγμη που ο οφθαλμιατρος ειδε οτι δεν εχει πειραχτει το νευρο δεν υπαρχει λογος να παρω κορτιζονη. Παντως περα απο το θαμπωμα δεν εχω ουτε πονο, ουτε διπλωπια ουτε τιποτα άλλο. Εχω κλεισει τωρα ραντεβου στο "ΒΕΜΟ" στο Ηρακλειο της Κρητης. Ειναι ενα κεντρο που σου κανει ολες τις εξετασεις που αφορα τα ματια (κραταει περιπου 2,5 ωρες). Ελπιζω να βγαλω ακρη και να μην πανε τα 90 ευρουλακια για πεταμα..
Θα τα πουμε την αλλη εβδομαδα
 #61259  από anty
 Τετ Οκτ 05, 2011 12:06 pm
Γεια σας και παλι...
Λοιπον τα νεα μου δεν ξερω αν ειναι καλά, αφου τελικα το οπτικο μου νευρο αποτι φαινεται ειναι μια χαρα, αρα το θαμπωμα δεν οφειλεται απο αυτό. Το θεμα ειναι οτι ανακαλυψα μια καινουρια ασθενεια που λεγεται "κερατοκωνος". Ναι τωρα εχω 2 ασθενειες, ετσι για να κανουν λιγο παρεα να μην ειναι μονες τους... Απο χθες ειμαι μες στα νευρα. Εκει που ειχα ενα αγχος μην τυφλωθω απο την σκπ, τωρα θα εχω διπλό αφου και η αλλη ειναι μια παθηση στο κερατοειδη και αν εξελιχθει μειωνεται κατα πολυ η οραση. Τι να πω. Μες την γκαντεμια. Μου ειπαν οι ειναι σε πολυ αρχικο σταδιο και οτι θελει παρκαλουθηση για να δουμε την εξελιξη. Εχει κανεις απο εσας αναλογh εμπειρία;;;
 #94426  από anty
 Σάβ Σεπ 14, 2013 2:31 pm
Kαλησπερα και παλι...
Μετα από δυο χρονια ειπα να σας ενημερωσω για την κατασταση μου... Τελικά αυτό το θαμπωμα που ειχα στο ματι αποδειχτηκε οτι ηταν ωση (αφου ηταν και το πιο λογικό). Ευτυχως χωρις κορτιζόνη αλλα με ομοιοπαθητικα το θαμπωμα εξαφανιστηκε. (Πολυ πιθανο να εφευγε και χωρις τιποτα...). Μετα από ενα μηνα εμεινα εγκυος, ολα πηγαν καλά, γεννησα με καισαρική (ραχιαια) ενα πανεμορφο αγοράκι (εχω 2 τωρα).
Μετα απο 2 χρονια ηρθε η ωρα της μαγνητικης. Τα αποτελεσματα ηταν πολυ θετικά αφού δεν υπήρχε τιποτα καινουριο και η εστια που την τελευταια φορα ηταν ενεργη (και δημιουργησε το θαμπωμα) ελλατωθηκε κατα πολύ... Οταν πηγα λοιπον στην νευρολογο κρατουσα και την πρωτη μαγνητικη εγκεφαλου που ειχα κανει το 2006 για να μου πει κατα πόσο εχει προχωρησει η νοσος (υποψιν οτι δεν εχω κανει ποτε θεραπεια). Η απαντηση επισης ηταν θετικη αφου μου ειπε οτι δεν υπαρχει μεγαλη διαφοροποιηση και ειναι ουσιαστικά το ιδιο. Την ρωταω λοπον αν προτεινει να ξεκινησω θεραπεια. Μου λεει τωρα δεν χρειαζεται και οτι επρεπε να την ειχα κανει στην αρχη. (Σημειωση οτι η συγκεκριμενη γιατρος μου ανακαλυψε την πάθηση και από την πρώτη στιγμη ηθελε με το ζορι να κανω θεραπεία, ενω σε άλλους γιατρούς που ειχα πάει ειχαν την γνωμη οτι μπορω να το καθυστερησω). Η αληθεια ειναι οτι πάντα της εφερνα αντιρρηση στο θεμα των φαρμακων και εχω την αισθηση οτι επειδή γνωρίζει οτι ειχα πάει και σε άλλη νευρολογο νομίζω οτι εχει μια αρνηση μαζι μου και δεν ειμαι σιγουρη τι πρεπει να κανω...
Σιγουρα πάντως θα επισκεφτω και άλλον νευρολόγο. Το κακό είναι οτι η κ. Καραγεωργίου που με παρακολουθουσε δυστυχως πηρε συνταξη οποτε πρεπει να απευθυνθω αλλου..
Πάντως συνεχεια προβληματιζομαι αν εχω κανει καλα τοσα χρόνια χωρίς θεραπεία, αλλά με τα αποτελεσματα που παιρνω απο τις εξετασεις νομιζω οτι εχω πραξει σωστα. Τι θα γινοταν δηλ. αν εκανα θα εξαφανιζόντουσαν οι εστιες;;;;
Aστε που φοβαμαι τοσο πολυ τα φαρμακα που νομιζω οτι θα με χειροτερευαν.....
 #94429  από Barrett
 Σάβ Σεπ 14, 2013 3:42 pm
anty έγραψε:Kαλησπερα και παλι...
Μετα από δυο χρονια ειπα να σας ενημερωσω για την κατασταση μου... Τελικά αυτό το θαμπωμα που ειχα στο ματι αποδειχτηκε οτι ηταν ωση (αφου ηταν και το πιο λογικό). Ευτυχως χωρις κορτιζόνη αλλα με ομοιοπαθητικα το θαμπωμα εξαφανιστηκε. (Πολυ πιθανο να εφευγε και χωρις τιποτα...). Μετα από ενα μηνα εμεινα εγκυος, ολα πηγαν καλά, γεννησα με καισαρική (ραχιαια) ενα πανεμορφο αγοράκι (εχω 2 τωρα).
Μετα απο 2 χρονια ηρθε η ωρα της μαγνητικης. Τα αποτελεσματα ηταν πολυ θετικά αφού δεν υπήρχε τιποτα καινουριο και η εστια που την τελευταια φορα ηταν ενεργη (και δημιουργησε το θαμπωμα) ελλατωθηκε κατα πολύ... Οταν πηγα λοιπον στην νευρολογο κρατουσα και την πρωτη μαγνητικη εγκεφαλου που ειχα κανει το 2006 για να μου πει κατα πόσο εχει προχωρησει η νοσος (υποψιν οτι δεν εχω κανει ποτε θεραπεια). Η απαντηση επισης ηταν θετικη αφου μου ειπε οτι δεν υπαρχει μεγαλη διαφοροποιηση και ειναι ουσιαστικά το ιδιο. Την ρωταω λοπον αν προτεινει να ξεκινησω θεραπεια. Μου λεει τωρα δεν χρειαζεται και οτι επρεπε να την ειχα κανει στην αρχη. (Σημειωση οτι η συγκεκριμενη γιατρος μου ανακαλυψε την πάθηση και από την πρώτη στιγμη ηθελε με το ζορι να κανω θεραπεία, ενω σε άλλους γιατρούς που ειχα πάει ειχαν την γνωμη οτι μπορω να το καθυστερησω). Η αληθεια ειναι οτι πάντα της εφερνα αντιρρηση στο θεμα των φαρμακων και εχω την αισθηση οτι επειδή γνωρίζει οτι ειχα πάει και σε άλλη νευρολογο νομίζω οτι εχει μια αρνηση μαζι μου και δεν ειμαι σιγουρη τι πρεπει να κανω...
Σιγουρα πάντως θα επισκεφτω και άλλον νευρολόγο. Το κακό είναι οτι η κ. Καραγεωργίου που με παρακολουθουσε δυστυχως πηρε συνταξη οποτε πρεπει να απευθυνθω αλλου..
Πάντως συνεχεια προβληματιζομαι αν εχω κανει καλα τοσα χρόνια χωρίς θεραπεία, αλλά με τα αποτελεσματα που παιρνω απο τις εξετασεις νομιζω οτι εχω πραξει σωστα. Τι θα γινοταν δηλ. αν εκανα θα εξαφανιζόντουσαν οι εστιες;;;;
γεια χαρα σου αντυ να σου ζησουν τα παιδακια
επειδη και γω ειμαι νεοσυλλεκτος με κατι ψιλες αμφιβολου στον εγκεφαλο αλλα με μια και επικυνδυνη στον αυχενα (παρακεντηση αρνητικη). Εχω παρει σβαρνα γιατρους ,νομιζω αφου σου εξελιχθηκε θετικα καλα επραξες ,εμενα μου πετανε το μπαλακι τυπου "και αν δεν παρεις, αμα σε ξαναχτυπησει συντομα στο σημειο πας για καροτσι κλπ"
θελω να σε ρωτησω για την καραγεωργιου τελικα τι λεει αξιζει μια επισκεψη η πεταμενα λεφτα μια απο τα ιδια ,για τι σκεφτομαι να αρχισω θεραπειες τωρα τι δεν ξερω .. :think:

να ξερεις εχω μαθει οτι πηρε συνταξη απο το γεννηματα αλλα εχει ιατρειο καπου στο κολωνακι και συνεργαζεται και με το Ιατρικο κεντρο Μαρουσι (ετσι εμαθα) δεν εχω παει ακομα

ταλεμε
:shock:
 #94433  από anastasis
 Σάβ Σεπ 14, 2013 4:51 pm
Anty καλησπερα και απο εμενα, ευχομαι ολοψυχα να σου ζησουν τα παιδακια σου :greetings-clappingyellow: :greetings-clappingyellow: :greetings-clappingyellow: . Σχετικα με αυτο που λες για την θεραπεια να σου πω κατι...ειμαι Νοσηλευτης στο Τζανειο και εχθες εβαλα εναν επιμελητη νευρολογο να μου γραψει τις καθιερωμενες μαγνητικες που κανω καθε χρονο (να σου πω οτι παρακολουθω το θεμα καθε χρονο εδω και 10 χρονια γιατι ειχα βρει τυχαια σε μαγνητικη 1 εστια το 2004 οι οποιες εχουν αυξηθει πλεον...ειναι 3 κεφαλι μια αυχενα, αλλα χωρις συμπτωμα ολα αυτα τα χρονια-αρνητικη παρακεντηση)...δεν εχω παρει καμια Φαρμακευτικη αγωγη αυτα τα χρονια...Αφου λοιπον μου τις εγραψε και ειδε τις τελευταιες μου μαγνητικες τον ρωτησα τι αποψη εχει...Μου ειπε λοιπον οτι σιγουρα μιλαμε για μια καλοηθη κατασταση αλλα με απεικονιστικο υποβαθρο για ΣΚΠ. Οταν λοιπον τον ρωτησα αν θα εδινε αγωγη σε εμενα μου ειπε το εξης...Αν ερχοσουν το 2008 που ειχες ενεργη εστια, αφου του το ανεφερα , θα σε ειχα βαλει τωρα ομως με αυτη την εικονα οχι...Και οταν γυρισα και του ειπα, μα θα εκανα 5 χρονια τωρα ενεσεις αδικα? Η απαντηση του ηταν οτι "Δυστυχως ξερεις ποσοι κανουν αδικα ειτε επειδη θα πηγαιναν καλα και χωρις αγωγη ειτε επειδη ουτως η αλλως δεν τους πιανει?Δυστυχως ετσι ειναι η ΣΚΠ..." :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
 #94439  από mariabel
 Σάβ Σεπ 14, 2013 7:14 pm
Barrett έγραψε:
γεια χαρα σου αντυ να σου ζησουν τα παιδακια
επειδη και γω ειμαι νεοσυλλεκτος με κατι ψιλες αμφιβολου στον εγκεφαλο αλλα με μια και επικυνδυνη στον αυχενα (παρακεντηση αρνητικη). Εχω παρει σβαρνα γιατρους ,νομιζω αφου σου εξελιχθηκε θετικα καλα επραξες ,εμενα μου πετανε το μπαλακι τυπου "και αν δεν παρεις, αμα σε ξαναχτυπησει συντομα στο σημειο πας για καροτσι κλπ"
θελω να σε ρωτησω για την καραγεωργιου τελικα τι λεει αξιζει μια επισκεψη η πεταμενα λεφτα μια απο τα ιδια ,για τι σκεφτομαι να αρχισω θεραπειες τωρα τι δεν ξερω .. :think:

να ξερεις εχω μαθει οτι πηρε συνταξη απο το γεννηματα αλλα εχει ιατρειο καπου στο κολωνακι και συνεργαζεται και με το Ιατρικο κεντρο Μαρουσι (ετσι εμαθα) δεν εχω παει ακομα

ταλεμε
:shock:
Την είχα επισκεφθεί και εγώ πριν λίγους μήνες στο Ιατρικό Κέντρο, αλλά νομίζω οτί δεν μου έδωσε την πρέπουσα σημασία καθώς εγώ της έλεγα οτι το 2010 είχα ίλιγγο για 15 μέρες και από τότε δεν είχα κάποιο άλλο σύμπτωμα εκτός από κάποιο μούδιασμα στο χέρι και πόνο αριστερά στον αυχένα και για αυτό την επισκέφτηκα. Εκείνη μου έδωσε θεραπεία για τον ίλιγγο και για τις ημικρανίες (που όντως έχω).... και όταν της είπα οτι δεν έχω πια ίλιγγο και οτι δεν με έχει ξαναπιάσει μου είπε "έχει την θεραπεία για όταν σε ξαναπιάσει".

Κατά τα άλλα δεν ανέφερε τίποτα για MS, άλλα μου είπε να προσέχω όλα αυτά που επιδεινώνουν την κατάσταση (όχι ήλιο, στρες, καλή διατροφή).
 #94475  από billios
 Κυρ Σεπ 15, 2013 12:42 pm
Θελω απλα να σας υπενθυμησω πως η απεικονιστικη εικονα της μαγνητικης δεν συναδει παντα με την εξωτερικη εικονα του ασθενη.
Οι περισσοτεροι γνωριζουμε ανθρωπους με μαγνητικες 'ελαφρου τυπου' που ομως η εξωτερικη εικονα δεν ανταποκρινεται σε ελαφρου τυπου συμπτωματα και το αντιθετο.
 #94477  από costas1968
 Κυρ Σεπ 15, 2013 1:08 pm

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
ΛΕΓΟΜΑΙ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ 45 ΕΤΩΝ.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΕΧΩ ΑΠΟ ΤΟ 1992 (23 ΕΤΩΝ).
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΠΡΑΞΕΣ ΣΩΣΤΑ Ή ΟΧΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΑ ΕΞΗΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙA:
1.KATARXHN ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΠΟΤΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ 1 ΦΟΡΑ ΜΕΣΩ ΦΛΕΒΑς ΚΑΙ ΚΑΝΑ 2 ΦΟΡΕΣ ΧΑΠΑΚΙΑ.
2.ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΟΜΩΣ ΕΚΑΝΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ 1993 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2008.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΡΕΧΑ ΠΕΡΠΑΤΑΓΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΖΟΥΣΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
3.ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΩ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΜΠΙΠΤΩ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ
4.ΤΟ 2008 ΚΑΙ ΜΕΤΑ (ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ) ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΙΣΣΟΡΟΠΙΑ,ΔΥΝΑΜΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΡΞΙΜΑΤΟΣ.ΕΚΑΝΑ FLASH ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ.ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΥΠΩΧΩΡΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ.ΕΙΧΑ ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΕΜΕΝΕ ΝΑ ΠΑΡΩ ΡΕΜΠΙΦ.ΔΕΝ ΜΕ ΕΠΕΙΣΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΔΙΩΞΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΩ ΝΕΑ ΩΣΗ (Ή ΩΣΕΙΣ).ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΕΙΧΑ ΤΡΥΠΗΜΑ ΣΕ ΜΠΟΥΤΙΑ (ΧΙ ΧΙ) ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΝΤΟΝΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΣΕ ΣΥΚΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΟΡΓΑΝΑ.ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΩ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ...ΑΠΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ....
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΟΥ.
ΥΓ. ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ
:text-thankyouyellow: