• ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #61595  από Γιάννης
 Τρί Οκτ 11, 2011 10:03 am
Φίλε Νίκο, αν και δούλευα αρκετά χρόνια τιμόνι, νομίζω ότι δεν έχω μπει ποτέ σε αυτόματο, ούτε ως συνοδηγός. Αυτά που βλέπω στο ίντερνετ με τρομάζουν λίγο. Σκορτσαρίσματα στις αλλαγές, κρεμάσματα όταν ξεκινάς σε ανηφόρα, τέτοια.
Το κακό είναι ότι αισθάνομαι ότι πρέπει να αλλάξω ένα auris του 2010 με 10000 χλμ από το οποίο έιμαι πολύ ικανοποιημένος. Αυτό που με φοβίζει στην επιλογή αυτόματου, έχει να κάνει και με την επιλογή των κυβικών του auris. Το πήρα 1.33 και αποδείχθηκε βαρύ γι αυτά τα κυβικά. Είμαι μεν ευχαριστημένος, αλλά απο ρεπρίζ στις χαμηλές στροφές πάσχει. Ακούω πχ για μικρού κυβισμου αυτόματα, τα οποία, όταν ξεκινάς σε ανηφόρα, σε παίρνουν πίσω. Η απόλυτη ξεφτίλα, σαν γιαγιά που πήρε δίπλωμα στα 60. :laughing-rolling:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Γιάννης την Τρί Οκτ 11, 2011 8:46 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #61597  από Νικος
 Τρί Οκτ 11, 2011 10:23 am
Το 1300αρι το Auris είναι ωραίο αυτοκίνητο , έτυχε να το έχω οδηγήσει για λίγο καιρό αλλά έδεινε την ισχύ του ψηλά μετά τις 4.000 νομίζω , για αυτό σου λέω ροπή όσο πιο χαμηλά γίνεται , έχω βάλει σε αγγελία τώρα και το δικό μου , ένα Stilo με 20.000 χλμ , με παίρνουν τηλ και με ρωτάνε γιατί το δίνω και μήπως έχω πειράξει το κοντέρ , τι να πεις?
Άντε με για μας τα αυτόματα μου αρέσει που τα σνόμπαρα όταν ήμουνα πιτσιρικάς
 #61599  από Γιάννης
 Τρί Οκτ 11, 2011 10:32 am
Νικος έγραψε:Άντε με για μας τα αυτόματα μου αρέσει που τα σνόμπαρα όταν ήμουνα πιτσιρικάς
Ναι αλλά τι; πχ το αυτόματο auris 1600 και ακριβό είναι (21000 περίπου) και οι κριτικές δεν είναι τόσο καλές για το κιβώτιο. Μια λύση είναι το yaris (με άλλου τύπου κιβώτιο) αλλά είναι σαφώς μικρότερο και το auris από χώρους με έχει βολέψει. Ψάχνομαι σαν τρελός φίλε, θέλω να προνοήσω γιατί σε λίγο δεν θα μας αφήσουν μία στο παντελόνι.

Αν θελήσεις πληροφορίες για τύπο κιβωτίου τηλεφώνησε εδώ
http://asteros.gr/el/abouttransmissions.html
μου φαίνονται οι πιο αρμόδιοι για πληροφορίες επί του θέματος, εγώ αυτούς λέω να συμβουλευτώ.
 #61600  από Νικος
 Τρί Οκτ 11, 2011 10:53 am
Πανάκριβη η Toyota τουλάχιστον έχει καλή μεταπώληση , μήπως να πήγαινες σε καμιά ευρωπαϊκή πρόταση? έχω καιρό να δω την αγορά αυτοκινήτου και είμαι λίγο πίσω σε αυτό το θέμα.
Πολύ καλό value-money είχε η (δεν θέλω γέλια...) Skoda, το Fabia ανταγωνίζεται το Auris νομίζω έχει και κινητήρες από VW μπορεί αν αξίζει τον κόπο για δες το
 #61613  από ΡΙΤΣΑ
 Τρί Οκτ 11, 2011 1:12 pm
Εχω ένα yaris sol στα 1320 αυτόματο, που δε μασαει πουθενά!!Σε ανηφόρες στη Μακρυνίτσα Πηλίου, σε ανηφοριές στο ορεινό χωριό μου ( Σαμαρίνα στα 1650μ)..σε παραλιακούς φιδόδρομους..ΠΟΥΘΕΝΑ.Ούτε πίσω φεύγει, ούτε σβήνει ΠΟΤΕ!! Και η αλήθεια είναι ότι έχω οδηγήσει και μη αυτόματα από Volvo εώς Corolla, Fiesta, Matiz, Punto, Micra..Αλλά το αυτόματο yaritsi μου δεν το αλλάζω με κανένα!!! Άσε που δε χρειάζεται σε κάθε διασταύρωση που φρεναρω να αλλάζω κάθε τόσο ταχύτητα..Πρακτικά είναι και πιο ξένοιαστο!
 #61626  από ΡΙΤΣΑ
 Τρί Οκτ 11, 2011 7:05 pm
Πού κολλάει αυτή η απορία Γιάννη; Το 1983 γεννήθηκα αλλά γιατί ρωτάς? ( δεν ήταν δικά μου όλα αυτά τα οχήματα που ανέφερα βρε, άλλο ηταν του μπαμπά, άλλο του θείου μου, άλλο νοικιασμένο, άλλο απο συνεργείο αυτοκινήτων..απλά έτυχε κάποια στιγμή να τα οδηγήσω.. :)
 #61627  από Γιάννης
 Τρί Οκτ 11, 2011 7:19 pm
:laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:
Βρε συ το yaris εννοούσα, τι χρονολογίας μοντέλο είναι.

ΥΓ. Εσύ μια χαρά μοντέλο είσαι, ολοκαίνουργιο.
 #61635  από ΡΙΤΣΑ
 Τρί Οκτ 11, 2011 8:40 pm
Χαχα, είχα διαβάσει ''είσαι '' αντί για ''είναι'' η απρόσεκτη, και σκεφτηκα θα απόρησες με τα πολλά αυτοκίνητα.. :-D και θα με πέρασς για μεγάαλη!! Λοιπόν του 2010 μοντέλο είναι έκδοση sol.