• ελεγχος

• Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
 #60658  από ΑΝΤΙΓΟΝAKI
 Δευ Σεπ 26, 2011 1:06 pm
podiki έγραψε:Το καταλάβαμε οτι πήγες στο Λιάση...
Τι μου λες τώρα για τον υπέρηχο ...

Εκτός βέβαια και αν θες εσύ να διατηρείς αυτή την άποψη για τους δικούς σου λόγους .
podiki έγραψε: Δεν ξέρω που χρησιμοποιείται το μηχάνημα αυτό αλλά και πάλι δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το θέμα σου . Δηλαδή αν μάθεις οτι έχει στενώσεις πχ στις 2 σφαγίτιδες δηλαδή θα είσαι οκ μετά ?
Η γνώση του προβλήματος μας απασχολεί ή η λύση του ?
Κι αν δεν γίνει επεμβατική φλεβογραφία πώς θα λυθεί το θέμα , με προσευχές ?
Απλό σαν επέμβαση , δύσκολο για το γιατρό που πρέπει να είναι εξειδικευμένος ώστε να αντιλαμβάνεται τις ανωμαλίες στις βαλβίδες , την ύπαρξη μεμβρανών κτλ.
Συγνώμη για να καταλάβω στη θεματική ΧΕΝΦΑ απαγορεύεται να γράφουν άνθρωποι που το ψάχνουν ακόμη?
Εδώ θέλετε μόνον οπαδούς?
Αυτή την εντύπωση αποκόμισα από τις δύο πιο πάνω απαντήσεις, οπότε ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι οπαδός αλλά ψάχνω τη γνώση (ναι, η γνώση του προβλήματος με απασχολεί, συγνώμη κιόλας) και συνεπώς αποχωρώ από την συγκεκριμένη (φονταμενταλιστική) ενότητα.
 #60703  από maria E
 Δευ Σεπ 26, 2011 11:49 pm
Βρε podiki......

Γιατι τσαντιζεσαι ετσι?
Προς τι ολη αυτη η εριστικοτητα και επιθεση??
Ολοι στο ιδιο στρατοπεδο δεν ειμαστε??

Σε παρακαλω...προσπαθησε να πεις ΟΧΙ στον ταλιμπαν που κρυβεται μεσα σου...
ΠΛΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΖΖΖ!!! :pray:
 #60722  από georgek
 Τρί Σεπ 27, 2011 11:04 am
Εχουμε χάσει τη μπάλα τελειως ...
 #61525  από kath
 Δευ Οκτ 10, 2011 1:24 pm
Ενας ολοκληρωμενος δηλαδη ελεγχος για ΧΕΝΦΑ τι θα πρεπει να περιλαμβανει?Αν εχει γραφτει καπου στο forum παραπεμψτε με.Thanks
 #61813  από Vassiliki
 Παρ Οκτ 14, 2011 8:13 pm
popi έγραψε:καλησπερα. εκανα εχτες το test ccsvi με εγχρωμο doppler σφαγιτιδων-σπονδυλικων φλεβων εγχρωμο διακρανιο doppler υπερηχοτομογραφημα εν τω βαθει φλεβων εγκεφαλου(αντιγραφω απο τη διαγνωση) και ..πληρω μονο 1.5 των κριτηριων ,

θα κανω επανελεγχο σε ενα εξαμηνο και την Τριτη μαγνητικη για την αζυγο !

Επειδή στον ίδιο θα πάω και εγώ, αρχές Νοέμβρη, να θεωρήσω ότι αυτή είναι η εξέταση ;

Επίσης, διαβάζοντας τις μαρτυρίες αυτών που έχουν κάνει την αγγειοπλαστική διαπιστώνω ότι οι περισσότεροι αναφέρονται σε μείωση των συμπτωμάτων, όπως η κούραση, η κατάθλιψη, ο πονοκέφαλος ή η ζάλη.

Υπάρχει βελτίωση και σε κινητικά προβλήματα (σπαστικότητα, αστάθεια, έλλειψη συντονισμού...) ;
 #61818  από pelopidas
 Παρ Οκτ 14, 2011 10:12 pm
Υπάρχει βελτίωση και σε κινητικά προβλήματα (σπαστικότητα, αστάθεια, έλλειψη συντονισμού...) ;

ναι, βασιλικη!
 #61914  από Vassiliki
 Σάβ Οκτ 15, 2011 9:07 pm
Σ ευχαριστώ Podiki για το λινκ (είχα διαβάσει τα άρθρα, εμπειρίες ήθελα).

Σ ευχαριστώ Πελοπίδα (λιτός και απέριττος!).
 #63392  από LL--MM
 Κυρ Νοέμ 06, 2011 6:57 pm
Καλησπέρα σε όλους.
Μήπως κάποιος μπορεί να μου εξηγήσει τη σωστή διαδικασία διάγνωσης της ΧΕΝΦΑ, και για την ακρίβεια, τι να ζητήσω από το γιατρό μου (ο οποίος, σημειωτέον, ΔΕΝ είναι ούτε ακτινολόγος, ούτε νευρολόγος, αλλά ειδικός παθολόγος) και ο οποίος μου έχει μεν γράψει ήδη μια μαγνητική αυχένα για τη χένφα, (και την οποία δεν έχω κάνει, έχοντας αποκομίσει την εντύπωση εδώ ότι δε θα ήταν η "δέουσα" στην περίπτωση) αλλά ότι το ντόπλερ είναι αυτό που αναδεικνύει καλύτερα τις στενώσεις, όμως, δεν έχω ακόμα εμπεδώσει το λεξιλόγιο της δέουσας εξέτασης...

Ο άνθρωπος, που με γνωρίζει από 15 χρονών, "παίρνει απάνω του" την εξέταση, διότι οι νευρολόγοι του νοσοκομείου είναι κάθετα ενάντιοι κάθε ιδέας που δεν προέχεται από τους ίδιους, οπότε δε χρειάζεται να μάθουν τίποτα, αν δεν το αποφασίσουμε με τον γιατρό αυτόν... Αλλά εκείνος δεν ξέρει και πολλά επί του είδους, οπότε δέον είναι εγώ να ξέρω τι να ζητήσω, και τι θα λέει αυτό που θα ζητήσω, μην κάνουμε άχρηστες εξετάσεις, μη μας πάρουν χαμπάρι και οι νοσοκομειακοί νευρολόγοι, το μέρος είναι μικρό εκεί...

Σας ευχαριστώ πολύ,

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
 #63404  από swt
 Κυρ Νοέμ 06, 2011 11:13 pm
LL--MM έγραψε:Καλησπέρα σε όλους.
Μήπως κάποιος μπορεί να μου εξηγήσει τη σωστή διαδικασία διάγνωσης της ΧΕΝΦΑ, και για την ακρίβεια, τι να ζητήσω από το γιατρό μου (ο οποίος, σημειωτέον, ΔΕΝ είναι ούτε ακτινολόγος, ούτε νευρολόγος, αλλά ειδικός παθολόγος) και ο οποίος μου έχει μεν γράψει ήδη μια μαγνητική αυχένα για τη χένφα, (και την οποία δεν έχω κάνει, έχοντας αποκομίσει την εντύπωση εδώ ότι δε θα ήταν η "δέουσα" στην περίπτωση) αλλά το ντόπλερ και δεν έχω ακόμα εμπεδώσει το λεξιλόγιο της δέουσας εξέτασης...

Ο άνθρωπος, που με γνωρίζει από 15 χρονών, "παίρνει απάνω του" την εξέταση, διότι οι νευρολόγοι του νοσοκομείου είναι εκτός και δε χρειάζεται να μάθουν τίποτα... Αλλά δεν ξέρει και πολλά επί του είδους, οπότε δέον είναι να ξέρω τι να ζητήσω, και τι θα λέει αυτό που θα ζητήσω, μην κάνουμε άχρηστες εξετάσεις, ώστε να μην το πάρουν χαμπάρι και οι νοσοκομειακοί νευρολόγοι άνευ λόγου και αιτίας, το μέρος είναι μικρό εκεί...

Σας ευχαριστώ πολύ,

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
Χρειάζεται ένα ειδικό υπερηχογράφημα με τη μεθοδολογία του καθ. Ζαμπόνι.
Η καλύτερη περιγραφή που έχω δει βρίσκεται στο τελευταίο βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο: viewtopic.php?p=60474#p60474

Το πρόβλημα είναι ότι η συγκεκριμένη εξέταση θέλει εξειδίκευση. Ο γιατρός σου νομίζω πως θα πρέπει να δει το βίντεο και να το συζητήσει με κάποιον ακτινολόγο της εμπιστοσύνης του. Για να το γράψει, ίσως θα μπορούσε να ζητήσει ένα τρίπλεξ καρωτίδων (είναι η πιο κοντινή από τις κλασικές εξέτασεις, αφού γίνεται με ίδιο μηχάνημα και ελέγχει την ίδια σχεδόν περιοχή), αλλά να έχει δώσει ειδικές οδηγίες στον ακτινολόγο.
 #63531  από Vassiliki
 Τρί Νοέμ 08, 2011 10:48 pm
πήγα και έκανα την εξέταση (στον "γνωστό" και μάλλον πεπειραμένο ακτινολόγο για τα ελληνικά δεδομένα).

έχω λιγότερο από 1,5 των κριτηρίων (όχι στενώσεις, ελάχιστη παλινδρόμηση).

τον ρώτησα για την άζυγο και τα κινητικά προβλήματα. Μου απάντησε ότι την άζυγο την βλέπουν με φλεβογραφία στην γνωστή κλινική της Γλυφάδας, λίγο πριν την αγγειοπλαστική.

τον ρώτησα επίσης, εάν με συμβουλεύει να κάνω την αγγειοπλαστική (είμαι θετικά διακείμενη να την κάνω, εάν πρόκειται να βελτιώσει κάτι). Με συμβουλεύει να κάνω έναν επαναληπτικό έλεγχο αργότερα (το αργότερα προσδιορίστηκε σε χρονικό ορίζοντα εξαμήνου ή έτους).

θετικά νέα : με όλους εμάς συλλέγει στοιχεία για το συνέδριο του Ορλάντο (ίσως έχουν ένα ικανοποιητικό δείγμα για να εξάγουν κάποια συμπεράσματα και ίσως περάσει και η θεωρία της ΧΕΝΦΑ στο επόμενο στάδιο)