Ισως να φταιν ολοι οι παραπανω, ισως ομως να φταιει κι ο καθενας μας αλλα σε διαφορετικο βαθμο. οπως ολοι μαζι δεν τα φαγαμε, ετσι ολοι το ιδιο δεν ειμαστε, κι ολοι το ιδιο δεν πορευτηκαμε. και γιατι ομως, αφου το ιδιο δεν πορευτηκαμε, αφου μαζι δεν τα φαγαμε, κι αφου εγω δεν αισθανομαι οτι χρωσταω, αλλα αντιθετα μου χρωστανε, γιατι να πληρωσω εγω και τα παιδια μου; δεν ελαβα καποιο κονδυλιο, ουτε καποια επιδοτηση να κανω κατι και δεν το εκανα. και τα πτυχια μου τα ξαναεδωσα γραπτες εξετασεις στον ασεπ για την θεση που αυτοι κοινοποιησαν οτι ηθελαν να δωσουν. γιατι φταιει η γεννια η δικια μου για το χαλι, το καταντημα τη χρεοκοπία δηλαδη; την κατασταση ετσι στρωμενη δε βρηκαν; και φταιει η γενια του πατερα μου; του πολυτεχνειου; σε μια ισοπεδωμενη χωρα ποιος κληθηκε να κανει κουμαντο με ποιανου οδηγιες κι εντολες; κι οταν μοιραζαν οτι μοιρασαν οι "βοηθοι" μας, δικη τους γραμμη δεν ηταν το λαδωμα και το φαγοποτι; γερμανικες δεν ειναι οι μεγαλυτερες μιζες; η τροικα οταν ερχεται στη χωρα μας σε πανσιον παει να μεινει και τρωει μακαροναδα; οχι οτι οι γενιες των ελληνων ειναι αμοιρες ευθυνων. επρεπε και οφειλαν να τηρησουν το μετρο, και το χασαμε. εστω και σημερα, μετα το "λεφτα υπαρχουν" , ακομη και τωρα γραμμη δεν ειναι να παμε πιο κατω, να κερδισουν ακομα περισσοτερα οι "ευγενης εταιροι" μας; κι αυτοι που μας "κυβερναν" (για τα προσχηματα δηλαδη, οτι κατσε και καλα τους εξελεξε η πλειοψηφια, οι 700.οοο απο τα 11 εκατομ ) το κανουν κατα συνειδηση και με πληρη γνωση; για το καλο και το μελλον της ελλαδας;;; αλλαξε κατι και δεν καταλαβα;;; την κατασταση που ρυθμιζαν οι ξενοι στην ελλαδα, την εφαρμοζαν οι εκαστοτε μεγαλοι μας, καλοβολευοταν καμποσοι, και οι περισσοτεροι περιμεναν το κοκκαλο της επομενης μερας. κι οσοι δεν γουσταραν , δε συμφωνουσαν, το επιναν με το ζουμι τους. προσωπικα δεν τους υποστηριξα ποτε, δεν τους εγλυψα ποτε, και εκανα οτι μπορουσα να μεινω πιστη στις δικες μου αξιες. αλλα πρεπει να πληρωσω κι εγω και τα παιδια μου για οοοολα οσα μαζι δεν φαγαμε. μου διαλυουν τα ονειρα, μου κλεινουν το δρομο, μου εξευτελιζουν το εγω μου. ο καθρεφτης με λεει μ@λ@κα, γιατι πληρωνω λογαριασο απο ξενο γευμα.
Όπως είναι τα πράγματα, το σωστό θα ήταν στις 4 η ώρα να μη γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω αλλά να μαρμαρώσουμε. Για πάντα.