Σάββα, προκειμένου να μπλέξεις σε ατέλειωτες αναζητήσεις, αν προσμετράται ο στρατός ή όχι, κάνε μια αυτασφάλιση για τους μήνες που σου λείπουν, αν βέβαια έχεις το κουράγιο να περιμένεις. Δυστυχώς οι μήνες που σου λείπουν για την 15/τία, δεν μπορούν ν΄ αγοραστούν όλοι μαζί. Θα πρέπει έστω και με αυτασφάλιση να τους πληρώνεις μήνα - μήνα.
Καλά θα κάνεις να συμβουλευτείς έστω και με αμοιβή ένα δικηγόρο. Μπορεί να σε γλυτώσει από πολύ και μεγάλη ταλαιπωρία. Νομίζω ότι ο καλύτερος για συμβουλές τέτοιου τύπου είναι ένας εργατολόγος που ασχολείται κατ΄ αποκλειστικότητα με τέτοια θέματα.
Θα προσπαθήσω να βρω το τηλ. ενός τέτοιου που είχα βρει όταν κι΄ εγώ ψαχνόμουνα για τη σύνταξη και θα στο στείλω.
Υγ1. Τα χρόνια του στρατού που εξαγόρασες θα συνυπολογιστούν σίγουρα και θα παίξουν ρόλο στο ύψος του ποσού της σύνταξης που θα πάρεις. Εγώ πχ με 17 χρόνια ένσημα (ΤΕΒΕ) πήρα τελικά καθαρά στο χέρι 1040 € το μήνα. Κάπου εκεί θα είναι και η δική σου αν συμπληρώσεις την 15/τία και συνυπολογιστούν και τα χρόνια του στρατού που εξαγόρασες. Αν καταφέρεις να πάρεις και το επίδομα ή αν το παίρνεις ήδη τότε θα έχεις 1700€ το μήνα. Σημειωτέον ότι το επίδομα χορηγείται παράλληλα με τη σύνταξη, χωρίς να επιρρεάζεται από αυτήν.
Υγ2. Πελοπίδα, μια λέξη που τουλάχιστον σ΄ εξασφαλίζει σαν λεκτικό της ιατρικής γνωμέτευσης είναι ο όρος "παραπάρεση". Φυσικά αυτό δε σημαίνει τίποτα μπροστά στην επιτροπή η οποία την ημέρα που θα κριθείς μπορεί να θεωρήσει ότι έχεις γίνει καλά, έστω και για εκείνη τη μέρα και μόνο. Ίσως έχετε ακούσει το ανέκδοτο γύρω - γύρω συννεφιά και στη μέση μια λιακάδα!!!!!!!
Ε! κάτι τέτοιο ισχύει και για τις επιτροπές.
Υγ3. Arianne, εδώ και αρκετό καιρό ετοιμάζουμε με την Άννα τη Δεσποτοπούλου, μια επιστολή που έχει θέμα τις επιτροπές και τις κρίσεις τους, την οποία σκοπεύουμε να κοινοποιήσουμε σε οποιονδήποτε αρμόδιο φορέα. Η αλήθεια είναι πως μάαλον δεν θα έχουμε καμία τύχη. Άλλωστε και η γιαγιά Κασσάνδρα που κάτι παραπάνω ξέρει, μ΄ έχει προσγειώσει αρκετές φορές απότομα στην πραγματικότητα την οποία και έχω συνειδητοποιήσει.
Με την Άννα όμως λέμε να το παλέψουμε, έστω και για να μη λέμε ότι καταθέσαμε αμαχητί τα όπλα.
Σύντομα θα δημοσιεύσουμε την επιστολή αυτή, προκειμένου να πείτε τα σχόλια σας, ώστε να βελτιωθεί όσο γίνεται καλύτερα.
H μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση είναι να βλέπεις τη φωτεινότητα που εκπέμπει ένα ευχαριστημένο πρόσωπο και να ξέρεις ότι έχεις συμβάλλει κι΄ εσύ σ΄ αυτό.