• Κάπνισμα και σκλήρυνση κατα πλάκας

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #50788  από pepy
 Σάβ Απρ 09, 2011 12:09 pm
κωστα μου σε πιστευω δεν λεω το αντιθετο.... :happy-cheerleadersmileygirl:
και εγω το ειχα κοψει για 4 μηνες πριν χρονια αλλα με κερδισε το ατιμο παλι....
δεν πειραζει το απολαμβανω ομως τι να κανω???? :teasing-nutkick:
ωραιο το avatar moy?σε ευχαριστωωωωωωωωω :obscene-smokingpimp:
 #50789  από petros
 Σάβ Απρ 09, 2011 1:20 pm
δυστυχως φιλε κωστα οταν εισαι καπνιστης μια τζουρα φτανει να χασεις τον αυτοελεγχο σου.η το κοβεις μαχαιρι η αστο.αλλιως δυσκολο.μιλωντας προσωπικα παντα....γιατι απο το 0 τσιγαρο αν πας στο 1 ειναι κατι.το να πας απο τα 5 στα 10 πολυ ευκολο.
 #50792  από κωστας
 Σάβ Απρ 09, 2011 1:51 pm
Πετρο θελει στρατιγικη,οπως προανεφερα εγω κοβω τον καφε ετσι και αλλιως ειναι καθαρα εγκεφαλικο...απο 16 χρονων αρχισα να βαζω αυτο το ρημαδι στο στομα και απο 19 χρονων αρχισα να καπνιζω κανονικα τοτε πρωτοεγινε και η διαγνωση αρχες του 1999!τα τελευταια 6 χρονια το κοβω και το αρχιζω αλλα μεχρι πεντε τσιγαρα το πολυ την ημερα!τωρα ειμαι στο 1 με 2 και μπορω να πω οτι το απολαμβανω περισσοτερο!και καμια φορα οταν εχω καπνισει 2 τσιγαρα και θελω και αλλο αφηνω να περασουν 2 λεπτα και λεω στον εαυτο μου πες οτι το εκανες...και μου φευγει οπως ειπα ειναι στο μυαλο!εχω και την γυναικα μου που κανει 1 πακετο την ημερα και δεν μπορει με τιποτα να το κοψει θεωρω οτι σαν πρεζονι δεν ειναι απολαυση πια αλλα αρρωστια!!!pepy εσυ εισαι στο avatar?(πλακα κανω)!
 #50795  από pepy
 Σάβ Απρ 09, 2011 2:55 pm
sou καλα ολα αυτα που μας λες και εμεις τα ξερουμε.........
ελα μου ομως που προσπαθησαμε αλλα δεν.....
γιατι ολοι οι καπνιζοντες δεν μπορει μια προσπαθεια την εχουν κανει.... :obscene-smokingpimp:
λογω ανωτερας βιας ισως τα καταφερουμε καποια στιγμη γιατι τωρα δεν μου ειπε
κανεις βαλε το μαχαιρι στον λαιμο σου και κοψτο γιατι με αυτο που εχεις δεν ξερω και εγω τι αλλο θα παθεις.......και υστερα, οικογενεια εχω,παιδεια εχω,φιλους εχω ,seeeex κανω
αλλα το τσιγαρο οταν το κανω δεν με πρηζει δεν μιλαει δεν κλαιει απλα καιιιιιγετε...
any way οταν το κοψω θα ενημερωσω φιλια σε ολους.......κωστα δεν απαντω θα το αφησω ετσι για μυστηηηριοοοοοοο......οεο???? :happy-cheerleadersmileygirl:
 #50797  από petros
 Σάβ Απρ 09, 2011 2:59 pm
μακαρι φιλε να μπορεις να το κοντρολαρεις.εγω παντως junkie ειμαι δυστυχως...εκει που εντοπισα το προβλημα ειναι οτι οταν σταματησα το καπνισμα για 3 μηνες ,στην πρωτη στραβη (νευρα η στεναχωρια) το πρωτο πραγμα που ηθελα ηταν να βαλω τσιγαρο στο στομα.αν δεν το εκανα τα νευρα πολλαπλασιαζονταν στο επακρο.

:scared-shocked: :scared-shocked: :scared-shocked:
 #50802  από passenger
 Σάβ Απρ 09, 2011 4:03 pm
Εγώ πιστεύω ότι για να το κόψεις πρέπει να έχεις κίνητρο. Και όταν λέω κίνητρο εννοώ κάτι περισσότερο από το γενικόλογο ( βλάπτει την υγεία ) Αν ας πούμε σου πει ο γιατρός κόψτε η πεθαίνεις, να δεις πως το κόβεις …. Εγώ για κανένα χρόνο το είχα κόψει λόγο του ψαροτουφεκου!! Την είχα δει ότι αν το κόψω θα έχω καλύτερη άπνοια. Το θέμα είναι ότι η άπνοια και η κούραση από το ψαροτουφεκο μου έκανε περισσότερο κακό απ ότι το τσιγάρο, σε σχέση και με την ασθένεια μας. Πάντως τώρα τελευταία πάλι σκέπτομαι πώς να το κόψω . Ίσως με κάποιο βοήθημα ….. Θα δούμε. Ένας φίλος μου στην Αγγλία το είχε κόψει με υπνωτισμό!!!!
Αλήθεια αυτό το Αβαταρ κάνει θραύση !!!

:character-ariel: :character-ariel: :character-ariel:
 #50807  από maestro
 Σάβ Απρ 09, 2011 4:39 pm
Αποφασιστικότητα και θέληση χρειάζεται..!
Επίσης, θα πρέπει να βρείτε κάτι να ασχοληθείτε,
το οποίο θα απορροφά την ενέργεια που έχετε περίσσια
και δυστυχώς τη διοχετεύετε στο τσιγάρο..!

Ένας πρώην καπνιστής και "φανατικός" αντικαπνιστής..!

ΥΓ
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΌΤΗΤΑ ΚΑΙ "ΜΑΧΑΊΡΙ" ΤΟ ΤΣΙΓΆΡΟ ..
ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΈΣΕΤΕ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΣΑΣ..!

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ
sou έγραψε: ... Οι καπνιστές είναι παραπλανημένα πλάσματα που έχουν εξαρτηθεί χωρίς να το καταλαβαίνουν. Το να κόψει κανείς το κάπνισμα είναι πανεύκολο, αρκεί να μπορέσει να αντιληφθεί ότι καπνίζει για να νοιώθει όσο καλά νοιώθει ένας μη καπνιστής 24 ώρες την ημέρα...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος maestro την Δευ Απρ 11, 2011 10:40 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #50809  από mariakod
 Σάβ Απρ 09, 2011 6:18 pm
Καπνιζω χρονια.στις εγκυμοσυνες μου τι εκοβα μαχαιρι :eusa-naughty: δε θελω να το κοψω.μπορω ,αλλα το απολαμβανω.στη τελικη ,οπως μου ειπε κ ο γιατρος μου,δε πιστευω και αλλη ασθενεια να με χτυπησει,για ονομα :sad-roulette: θα παω να φουνταρω απο μονη μου :sad-roulette:
 #50812  από navona43
 Σάβ Απρ 09, 2011 7:29 pm
podiki έγραψε:3 πολύ ωραίες μελέτες για τη σχέση του καπνίσματος με την σκπ.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19720976

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19687451

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6633406 Αυτή δεν μιλάει συγκεκριμένα για τη σκπ αλλά είναι χρήσιμη .

όσοι καπνίζετε σταματήστε όσο είναι καιρός....

Ναι, αλλά είναι μια παρηγοριά στον άρρωστο.
Όπως στην περίπτωση των φυλακισμένων...Το κάπνισμα
δεν κόβεται στην φυλακή.
Δεν το υπερασπίζομαι, αλλά δεν αρνούμαι ότι είναι μία,έστω
πλαστή, ψυχολογική υποστήριξη.
Τώρα, τα γράφει αυτά ένας καπνιστής..Τυχαίο? Δεν νομίζω)..