• νέο μέλος

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #50559  από pelopidas
 Τρί Απρ 05, 2011 3:23 pm
γεια σου
να εισαι παντα καλα
να μας λες τις αποριες σου
 #50562  από kate2002
 Τρί Απρ 05, 2011 3:42 pm
γεια σου γιώργο! :greetings-waveyellow:

καλα τα ιταλικα παιδια, αλλα δεν τα...καταλαβαινουν όλοι! :violence-hammer:
 #50567  από navona43
 Τρί Απρ 05, 2011 5:17 pm
Claire έγραψε:Ciao!!!
Benvenuto alla nostra azienda! :-D :-D

Καλώς ήρθες, Γιώργο και στα Ελληνικά! :) :)
Ομολογώ πως με "μπέρδεψες" πριν σε ένα άλλο topic...πλάκα μας κάνει σκέφτηκα...se sei un Italiano...tu scrivi Italiano...come hai leggeto i testi? :-D Δε λέω όμορφη γλώσσα τα Ιταλικά αλλά τα Ελληνικά καλύτερα απ' όλες!

Μην το σκέφτεσαι για την εγγραφή, καταλαβαίνω τους εώς τώρα δισταγμούς σου, αλλά εδώ είναι μια διαδικτυακή κοινότητα. Μπορείς να εκφράζεις τους προβληματισμούς σου ελεύθερα και θα βρεις ανθρώπους που σε καταλαβαίνουν! :)

Τα καλύτερα σου εύχομαι!!! :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
Γεια σου,σ'ευχαριστώ για το μήνυμα υποδοχής, και για τα λίγα λόγια στα ιταλικά που μου είπες.
Έλληνας είμαι, αλλά έμεινα 7χρόνια Ιταλία, λόγω σπουδών,
και παρά το ότι έχει περάσει δεκαετία απο την αποφοίτηση μου, νιώθω ακόμα
όμορφα για κάθε τι ιταλικό. Ακόμη και για τις μακαρονάδες, που τις λατρεύω)
Και η ΣκΠ εκεί με βρήκε. Αυτό βέβαια, δεν είναι ωραία αναμνηση.
Τώρα που το σκέφτομαι, στην αρχή ένιωσα προστασία στο να μιλήσω σε άλλη γλώσσα,
αλλά βλέπω ότι δεν χρειαζόταν. Κλασσικά, όλα μια ιδέα είναι)
 #50568  από mariakod
 Τρί Απρ 05, 2011 5:51 pm
καλως μας ηρθες!!!!!!!!!!!ολα τα καλα ευχομαι στη ζωη σου :happy-cheerleadersmileygirl:
RESPECT :handgestures-salute:
 #50581  από Claire
 Τρί Απρ 05, 2011 11:07 pm
Γιώργο η γλώσσα είναι το μέσο να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας..σε όποια γλώσσα και αν τα εκφράσουμε αυτά δεν αλλάζουν :)
Βέβαια τα Ιταλικά έχουν και μια μελωδική προφορά που κατ' ευθείαν σου φτιάχνει τη διάθεση :)
Η Ιταλία είναι υπέροχη χώρα (σαν την Ελλάδα καμία βέβαια!!!) και οι μακαρονάδες υπέροχες αλλά και τα παγωτά τους ακόμη καλύτερα. :-D
7 χρόνια εκεί? Τυχερέ!!!
Με έκανες να σκέφτομαι το καλοκαίρι τώρα...και έλεγα να μην πάω φέτος... :)
 #50592  από navona43
 Τετ Απρ 06, 2011 3:42 am
podiki έγραψε:Γιώργο εμένα με ξέρεις δεν χρειάζονται συστάσεις !! Καλώς ήρθες στο φόρουμ , θα με βοηθήσεις να μεταφράζουμε κείμενα από τα ιταλικά στα ελληνικά? Στο http://csvi-ms.net/en/tracker ανακοινώνονται πολλά άρθρα που θέλω να τα δείξω και στους υπόλοιπους αλλά η μετάφραση είναι ένα θέμα καθώς παίρνει πολύ χρόνο. Σήμερα ασχολήθηκα και ανέβασα ένα άρθρο στο θέμα της χενφα , αν βρεις κι άλλα μπορούμε να το κάνουμε και μαζί! :greetings-waveyellow:
Αλίκη, να πούμε κι ένα γεια απο 'δω.
Εντάξει, ακολούθησα την προτροπή σου να γίνω μέλος και μου
αρέσει εδώ, βρίσκω τον χώρο φιλόξενο.
Διάβασα και για το email στον Schoelling, Brava! Keep on doing good work.
Για το θέμα των ιταλικών που λες, φυσικά και θα σε βοηθήσω.
Basta chiamarmi e sono la.
Ciao, θα τα πούμε σύντομα)
 #50599  από navona43
 Τετ Απρ 06, 2011 10:42 am
Claire έγραψε:Γιώργο η γλώσσα είναι το μέσο να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας..σε όποια γλώσσα και αν τα εκφράσουμε αυτά δεν αλλάζουν :)
Βέβαια τα Ιταλικά έχουν και μια μελωδική προφορά που κατ' ευθείαν σου φτιάχνει τη διάθεση :)
Η Ιταλία είναι υπέροχη χώρα (σαν την Ελλάδα καμία βέβαια!!!) και οι μακαρονάδες υπέροχες αλλά και τα παγωτά τους ακόμη καλύτερα. :-D
7 χρόνια εκεί? Τυχερέ!!!
Με έκανες να σκέφτομαι το καλοκαίρι τώρα...και έλεγα να μην πάω φέτος... :)
καλημέρα κλαίρη,-χρησιμοποιώ αυτό το όνομα, γιατί βλέποντας το claire, νομίζω
ότι αυτό είναι το όνομα σου. Sorry αν δεν είναι-.
Stai allora per visitare l'Italia? Molto bene.
Σε ποια πόλη λες να πας?
Εγώ ήμουν στη Ρώμη και τα δύο τελευταία χρόνια, παρακολουθούσα παράλληλα και μαθήματα στο Urbino. Αυτή είναι μια μεσαιωνική πόλη, πιο βόρεια, κοντά στην Perugia.
Φυσικά η Ελλάδα είναι υπέροχη χώρα'απλά
είναι πλύ δυνατή και η γοητεία της Ιταλίας.
Una faccia una razza)
 #50608  από ΧΑΜΟΓΕΛΑ!
 Τετ Απρ 06, 2011 11:27 am
Καλημέρα και καλώς όρισες Γιώργο κι από μένα.Δυστυχώς είμαστε πολλοί σαν και σένα,αλλά εδώ θα μπορείς να μοιραστείς αισθήματα,εμπειρίες και απορίες σου με άτομα που θα σε καταλαβαίνουν.
:text-welcomeconfetti:
 #50648  από Claire
 Τετ Απρ 06, 2011 3:46 pm
navona43 έγραψε:
Σε ποια πόλη λες να πας?
Εγώ ήμουν στη Ρώμη και τα δύο τελευταία χρόνια, παρακολουθούσα παράλληλα και μαθήματα στο Urbino. Αυτή είναι μια μεσαιωνική πόλη, πιο βόρεια, κοντά στην Perugia.
Una faccia una razza)
Io vado a Roma quasi ogni estate...da quando ero bambino.
Έχουμε φίλους που μένουν στη Ρώμη, αλλά έχω γυρίσει όλη την Ιταλία. Έχει πανέμορφες γραφικές γωνιές. Η Perugia και η Verona είναι υπέροχες, τo Capri απλά τέλειο, δεν μ'αρέσει το Milano και το Torino. Και η Σικελία έχει καταπληκτικές παραλίες. Μ'αρέσουν και οι Κυριακές εκεί...πάμε σε ένα αγρόκτημα που έχουν έξω από τη Ρώμη φτιάχνουν pizza (σε κάτι τεράστιες λαμαρίνες) και μαζεύονται όλοι οι φίλοι και οι γνωστοί, κανονική γιορτή! Δεν την αλλάζουν τη συνήθεια της Κυριακής ούτε όταν έρχονται Ελλάδα :-D Είναι λαός που ξέρει να διασκεδάζει!
Στη Ρώμη τα στέκια σου ήταν στη Piazza Navona? Στη Ludovisi μένουν οι φίλοι μας, είναι κοντά στη Villa Borghese, είναι τόσο όμορφη πόλη!
Καταλαβαίνω γιατί νιώθεις τόσο όμορφα να αναπολείς την Ιταλία... άσε που εσύ πλέον με 7 χρόνια συνεχούς διαμονής έχεις γίνει σχεδόν Ιταλός με καρδιά Έλληνα. ;)

Ωραία κουβέντα ανοίξαμε πάντως :-D :-D είδες δεν περνάμε άσχημα στα forum :)

Καλό απόγευμα! :greetings-waveyellow:
 #50674  από navona43
 Τετ Απρ 06, 2011 9:17 pm
Claire έγραψε:
navona43 έγραψε:
Σε ποια πόλη λες να πας?
Una faccia una razza)
Io vado a Roma quasi ogni estate...da quando ero bambino.
Έχουμε φίλους που μένουν στη Ρώμη, αλλά έχω γυρίσει όλη την Ιταλία. Έχει πανέμορφες γραφικές γωνιές. Η Perugia και η Verona είναι υπέροχες, τo Capri απλά τέλειο, δεν μ'αρέσει το Milano και το Torino. Και η Σικελία έχει καταπληκτικές παραλίες. Μ'αρέσουν και οι Κυριακές εκεί...πάμε σε ένα αγρόκτημα που έχουν έξω από τη Ρώμη φτιάχνουν pizza (σε κάτι τεράστιες λαμαρίνες) και μαζεύονται όλοι οι φίλοι και οι γνωστοί, κανονική γιορτή! Δεν την αλλάζουν τη συνήθεια της Κυριακής ούτε όταν έρχονται Ελλάδα :-D Είναι λαός που ξέρει να διασκεδάζει!
Στη Ρώμη τα στέκια σου ήταν στη Piazza Navona? Στη Ludovisi μένουν οι φίλοι μας, είναι κοντά στη Villa Borghese, είναι τόσο όμορφη πόλη!
Καταλαβαίνω γιατί νιώθεις τόσο όμορφα να αναπολείς την Ιταλία... άσε που εσύ πλέον με 7 χρόνια συνεχούς διαμονής έχεις γίνει σχεδόν Ιταλός με καρδιά Έλληνα. ;)

Ωραία κουβέντα ανοίξαμε πάντως :-D :-D είδες δεν περνάμε άσχημα στα forum :)

Καλό απόγευμα! :greetings-waveyellow:

Είσαι τυχερός ή τυχερή(sorry δεν έχω κατλάβει το φύλο σου)) που πας
κάθε καλοκαίρι στην Ιταλία.
Έχεις δίκιο ότι έγινα λίγο Ιταλός. Και αυτό μάλλον δεν θα αλλάξει.
Θυμάμαι τους Ιταλούς, τα 2 τελευταία χρόνια, που στην αρχή δεν καταλάβαιναν ότι είμαι ξένος.
Και ξαφνικά μου έλεγαν, ma tu non sei Italiano. ΚΙ ΕΓΏ ΈΛΕΓ
No, sono Greco))
Γύρισα κι εγώ την Ιταλία και μ'άρεσε κάθε τους συνήθεια
(όπως το λεπτό ζυμάρι στην pizza και που τρώγωντας την, την διπλώνουν στα δύο)
Ότι επισης στο κέντρο κάθε πόλης ή χωριού, υπάρχει πάντα μια πλατεία
με ένα συντριβάνι και μαγαζιά καφέ γύρω.)
θα σε κούρασα. Μου θυ\ύμισες πράγματα, αλλά υραία ήταν
Να 'σαι καλά!